canta astroloji arti yorum bilim egitim1 power kalem istatistik gozluk at ayar duyuru ok bitcoin nota moda mercek ates saat kalp wifi eglence kadin oyun tamir alinti kullanici dunya whatsapp sinema basketbol saglik windows iletisim takvim yildiz yemek egitim bilgi xbox ev gulenyuz yorum1 video soru futbol menu1 foto ucak kahve apple mouse menu2 ps klasor monitor ceptelefonu rastgele yaprak araba

Kosgeb Desteği Alan Var mı? Hangi Sektörlere Veriliyor?

Kosgeb Desteği Alan Var mı? Hangi Sektörlere Veriliyor?

Yeni bir işyeri açmak isteyen iş fikri sahibi girişimci, açmak istediği işletmesinin nace kodlarında yer alıp almadığını, destek verilip verilmediğini bilmek zorundadır. Eğer işletme sahibi bu bilgilere sahip değilse, yarın öbürgün destek için başvuru yaptığında, sektörün desteklenmediğine yönelik bir cevap alabilir. Bu kapsamda daha önce destek alanların tespit edilmesi, onaylanan sektörlerin incelenmesi ve bugüne kadar KOSGEB kredisi alan işletme sahipleri ile görüşülmesi büyük önem taşımaktadır. Bu içeriğimizde girişimcilerimiz için Kosgeb Desteği Alan Var mı? Hangi Sektörlere Destek Veriliyor sorularını yanıtladık. İşte detaylar…

Kosgeb 2020 Yılında 69 Bin işletmeye 1,5 Milyar Lira Destek Verdi

Kosgeb Kurumu pandemi sürecinde geçtiğimiz yıl ülkemizde farklı sektörlerde faaliyet gösteren 69 bin işletmeye 1,5 Milyar Lira destek verdi. Konu ile ayrıntıları yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Hangi Sektörlere Destek Veriliyor?

Genellikle aile ekonomilerine katkı sağlamak için ek iş yapan ev hanımlarının tercih ettiği bir uygulama olan Kosgeb iş yeri açmak isteyen bayanlara 2020 yılında karşılıksız 370 bin liraya kadar hibe imkanı vermekteydi. Bayanların iş hayatına daha çok katılmaları açısından Kosgeb başvuru sırasında bayan katılımcılarına öncelik tanımaktadır. Kosgeb‘den yaralanmak isteyen bayanların ilk olarak yapmaları gereken uygulamalı girişimcilik kurslarına katılmaları gerekmektedir.

Kursları başarıyla tamamlayan girişimci adayı bayanların açmak istedikleri iş yeri için girişimlerini başlatmaları gerekmektedir. Daha sonra açacakları iş yerleri ve iş planını hazırlayan bayanlar Kosgeb’den hibe başvuruları yapabilmektedir. Uygun görülen projeler için işletmenin kuruluş desteği, makine, teçhizat ve ofis malzemeleri ve işletme gider desteği adı altında hibe desteği alabilmektedir. Aynı zamanda ilk 30 ay geri ödemesiz 30. aydan sonra 24 ayda ödemek koşulu ile 100.000 liraya kadar %0 faizli kredi alabilmektedirler.

Kosgeb’den destek alan iş planı örneklerini incelemelisiniz!

Bu uygulamayı evlerinde çalışarak para kazanan bayanların işlerini büyütmek için veya evde yapmak yerine bir iş yeri açarak daha fazla müşteriye hitap etmek için iş yeri açma fikirlerine sahip olan bayanlar çok tercih etmektedir. Etrafımıza baktığımız zaman birçok bayanın bu uygulama sayesinde iş yeri açtığını ve güzel paralar kazandığını görebilmekteyiz. Sizde işinizi büyütmeyi veya yeni bir kurmayı düşünüyorsanız bu yöntem ile etrafındaki bayanlara ilham veren girişimci bayanların başarı hikayelerini okumalısınız.

Kosgeb’den Aldığı Kredi İle Çikolata Üretmeye Başlayan Güleser Maksutoğlu

Güleser Maksutoğlu Kosgeb girişimci eğitimi başvurusunda bulunarak eğitimlere katılmış ve işletme açarak çikolata üretimine başlamıştır. İlk önce evde 1 yıl boyunca deneyimledikten sonra kredi başvurusunda bulunmuştur. Sosyal medya sayesinde iş yeri açma fikrine Kosgeb tarafından destek verildiğini öğrenmiştir ve kredi çekerek işletme açmıştır. Girişimci olmak iş yeri sahibi olmak artık devlet destekleriyle daha da kolay olmaktadır. İşte Güleser Maksutoğlu’nun iş hayatı hikayesi.

Kosgeb’den Aldığı Kredi İle Tatlı Dükkanı Açan Songül Tekneci

Aile ekonomisine katkı sağlamak için evinin balkonunda komşularının düğün, bayram gibi özel günlerinde baklava yapan Songül hanım işini büyütmek için bir dükkan kiralamıştır. Etrafından bulduğu borç para ile kendine bir iş yeri açmaya çalışan Songül hanım bir arkadaşının tavsiyesi üzerine Kosgeb’e başvuru yapmıştır. Evinin bir köşesinde küçük piknik tüpü ile pişirdiği tatlılarını şuan yanında 5 – 6 çalışanı ile birlikte son teknoloji ürünlerini kullanarak güzel paralar kazanmaktadır. Songül hanım Kosgeb’den iş yeri Makine ve teçhizatları için 18.000 lira peşin para ve dükkan giderlerini karşılamak için 1 yıl boyunca aylık 1.000 liradan 12.000 lira toplamda ise geri ödemesiz 30.000 lira hibe desteği alarak yeni açtığı iş yerinin neredeyse bütün masraflarını karşılamıştır. Sizde evinizde bu tarz işler yapıyorsanız Kosgeb’e başvuru yaparak işinizi büyüterek bir iş yeri sahibi olabilirsiniz. Kosgeb’den aldığı hibe kredisiyle bugün güzel bir işletmeye sahip olan Songül hanımın haberlere çıkan başarı öykünü izleyebilirsiniz.

Kosgeb’den Aldığı Kredi İle Mantı Evi Dükkanı Açan Ülkü Gök

Kosgeb’in açtığı Uygulamalı Girişimcilik Kursunu başarı ile tamamlayan Ülkü Gök Kahramanmaraş’da kendi yaptığı mantıların satışını yapacağı bir iş yeri açtı. 8 yıl boyunca etrafındaki insanlara evinde mantı yaparak okuyan çocuklarının eğitim masraflarını karşılamaya çalışan Ülkü hanım daha fazla insana ulaşmak ve gelirini arttırmak için bir iş yeri açmaya karar vermiştir. Ekonomik anlamda bir iş yeri açması pek mümkün olmayan Ülkü hanım Kosgeb’in bayan girişimcilere vermiş olduğu hibe desteğinden yararlanmak için başvurusunu yapmış ve sunduğu projesini kabul ettirmiştir. Kendi başına mantı yapmaktan yorulan Ülkü hanım bu sayede yanında mantı yapacak bayan çalıştırmaya başlayarak hem başkalarına gelir kapısı haline gelmiş hemde daha fazla ürün satarak kazancını arttırmıştır.

Kosgeb’in girişimcilere verdiği 30.000 liralık hibeden yararlanan Ülkü hanım bir mantı salonunun açılmasında bu paranın yeterli olduğunu belirtmektedir. Aynı zaman da yakın bir zamanda Kosgeb’in işini büyütmek isteyenlere verdiği 30 ay geri ödemesiz 100.000 liralık %0 faizli kredisini kullanarak iş yerini büyütmeyi planladığını belirtmektedir. Kahramanmaraş’lı Ülkü hanımın başarı öyküsünü izleyerek etkilenen binlerce ev hanımı aynı yolu izleyerek Kosgeb’den hibe kredisine başvuru yapmıştır.

İş fikrinize kredi verilip verilmeyeceğini öğrenmek için KOSGEB desteklenen sektörler listesini inceleyin!

Kosgeb’den Aldığı Kredi İle Kokulu Taş Dükkanı Açan Funda Yelkovan

15 yıllık muhasebeci geçmişine sahip olan Funda hanım işinden bunaldığı için farklı iş dallarında araştırmalar yaparak işini değiştirmek amaçlı çıktığı bu yolda kendi işinin patronu olmuştur. Hayalini kurduğu küçük bir iş yeri ile kendi işinin patronu olmak isteyen Funda hanım bu hayalini gerçekleştirmek için gerekli sermayeye sahip olamadığı için sürekli ertelemek zorunda kalmış..

Sonunda bir arkadaşının tavsiyesi üzerine Kosgeb’in bayan girişimcilere vermiş olduğu hibe kredisine başvuru yapmıştır. Uygulamalı girişimcilik kursunu başarı ile tamamlayan Funda hanım bu kursun kendisine moral ve motivasyon verdiğini belirtmiştir. Kosgeb’in bayan girişimcilerine vermiş olduğu 30.000 liralık hibe kredisi sayesinde yıllardır hayalini kurduğu iş yerini açtığını belirten Funda hanım kendi işini kurmak isteyen bayanlara bu yöntem ile rahatlıkla bir iş yeri kurabileceklerini belirtmektedir.

Kosgeb destekleri ile kokulu taş dükkanı açabilirsiniz.
Kosgeb destekleri ile kokulu taş dükkanı açabilirsiniz.

Kosgeb geçtiğimiz yıllarda kadın veyahut erkek girişimcilere kendi iş yerlerini kurmaları için 50 bin TL’ye kadar hibe, işletmelerini geliştirmeleri için ise 100 bin TL faizsiz kredi imkanı sağlıyordu. Verilen bu destek bu yıl itibari ile son bulacak ve yerini Girişimciliği Geliştirme Destek Programı kapsamında destek verilmeye devam edilecektir. Verilecek olan yeni destekte tutarlar daha da arttırılacaktır.

Yeni destek hakkında linke tıklayarak bilgi alabilirsiniz.

2020 yılında girişimcilik destekleri ileri ve geleneksel girişimcilik destekleri olmak üzere iki başlıkta verilecek ve limitleri ise geleneksel girişimcileri 60 bin liraya kadar, ileri girişimcilere ise 370 bin liraya kadar verildi.

KOSGEB Oto Sanayi Kredi Desteklerini hemen inceleyiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 5 YORUM
  1. seyit sarıboğa dedi ki:

    geri dönüşüm için hurda cılık işi için kosgeb kredi (hibe ve geri ödemeli) veriyormu ve nece kodu hakkında bilgi aimak istiyorum.

  2. Sakine dedi ki:

    Avakado yetiştirmek için KOSGEB’den destek alabilir miyim?

    1. Yönetim dedi ki:

      Tarım sektöründe sadece belirli nace kodlarına veriliyor. Ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi vs. gibi.

  3. Haksızlık dedi ki:

    Mrb lar ben aydından gökhan pazarci esnafim kredi çekmek için esnaf odasına başfurdum kredim onaylandi salı günü gelip çekebilir siniz dediler daha sonra aradilar beni onaylanmiş kredimin faizini yükselt diler bana bi yol gösterin napmam gere kiyo

  4. Mehmet Kam dedi ki:

    KOSGEB’in desteklediği sektörler de faaliyet göstermeniz gerekiyor Peki KOSGEB tarafından desteklenen sektörler nelerdir KOSGEB tarafından desteklenen sektörler gibi mesela daha önce destek kapsamında olmayan sigorta acenteleri ve aracıları destek kapsamına alındı güncel olarak görmek için KOSGEB’in Resmi Web sayfasına Yani asıl kaynağını bakmanızı tavsiye ederim internet tarayıcınızda kosgeb yazarak Resmi Web sayfasına gidebilirsiniz veya arama motorlarına KOSGEB karşınıza çıkan Resmi Web sayfasına tıklayarak ulaşabilirsiniz KOSGEB ile ilgili her türlü bilgiyi bu sayfa üzerindeki sekmelerden bulabilirsiniz mesela buradaki kayıt işlemlerini destek kapsamında olduğunu göre dersiniz desteklenen sektörler faaliyet kollarına göre yani nace kodlarına göre sıralanıyor okuduğunu anlama geldiğinden kısaca bahsedelim nace kodu Avrupa Topluluğu Ekonomik faaliyetlerin sınıflandırılması sağlayan ortak bir kodlama sistemi her işletme önceden kurduysanız faaliyet belgesi bulunan faaliyet kodunuzu burada aratarak desteklenen sektörler in birinde olup olmadığınızı görebilirsiniz Eğer işletmenizi kurma duysanız önceden buraya bakmanıza fayda var Genelde faaliyet kollarına gereken Özen gösterilmeden işletmeler kurulduğundan KOSGEB desteklerinden faydalanmak için tekrar düzeltme veya değişiklik yapmak uğraşmak gerekebiliyor Ama önceden Buraya bakıp yola çıkarsanız gerek zaman kayıplarını önleyebilirsiniz Kafanın karışmaması için burada özellikle belirtmekte fayda var faaliyet belgeleriniz deki kodları Muhtemelen 6 haneli olacak Burada 4 tane olarak listelenmiş ilk dört tane tutuyorsa desteklenen sektörde siniz demektir son iki hanesi sektöründeki iş kolları belirlemek için kullanılıyor buradaki alt sektörü Tek tek saymama gerek yok Ana sektörleri sayalım siz istediğinizde bu sayfayı açıp alt sektörlere bakabilirsiniz madencilik ve taşocakçılığı imalat elektrik gaz buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı su ve kanalizasyon atık yönetimi ve iyileştirme faaliyetleri İnşaat Toptan ve perakende ticareti ile motorlu kara taşıtlarının ve motosikletlerin onarımı Ulaştırma ve depolama konaklama ve yiyecek hizmeti faaliyetleri bilgi ve iletişim Finans ve sigorta faaliyetleri Mesela bu sektör daha önce destek kapsamında değildir Nisan 2017 tarihinden itibaren destek kapsamına alındı mesleki bilimsel ve teknik faaliyetler idare ve destek hizmet faaliyetleri kültür sanat eğlence dinlence ve spor ve son olarak diğer hizmet faaliyette

KosgebKredisi.Com sitesinde yayınlanan yazı, haber, video ve görsellerin her türlü hakkı saklıdır. İzin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez.