İş Kurma Kredisi İsteyene 60.000 TL. Geri Ödemesiz Hibe

Konular:
- İş Kurmak İçin Devlet Destekleri ve Kredi İmkanları
- Kosgeb Girişimcilere 60 Bin TL. Hibe Desteği Veriyor
- Kosgeb Sıfırdan İş Kurma Kredisi Veriyor mu?
- İş Kurma Kredisi Devletten !
- KOSGEB Destekli İş Kurmak İçin Ne Yapılmalı?
- İş Kurma Kredisi Veren Bankalar
- Halkbank Kosgeb Kobi Finansman Desteği 2020
- Halkbank İş Kurma Kredisi Veriyor
- Genç Girişimci Kredisi Hesaplama Tablosu
- Cesur Girişimci Kredisi Hesaplama Tablosu
- Usta Girişimci Kredisi Hesaplama Tablosu
- Mucit Girişimci Hesaplama Tablosu
- Ziraat Bankası İşyeri Açma Kredisi 2020 Tüm Destekler
- İhracat Finansman Desteği Kredisi
- Makine Teçhizat Kredi Destekleri
- İş Kurma Kredi Hesaplama Tablosu
- İşbank İş Kurma Kredisi
- 50.000 TL Kadın Girişimci Kredisi
- 100.000 TL
- 150.000 TL
- 200.000 TL
- 250.000 TL
- Akbank İş Kuranlara Ticari Kredi Desteği Veriyor
- 10. Bin TL Akbank KOBİ Kredisi Hesaplama Tablosu
- 20. Bin TL
- 30. Bin TL
- 40. Bin TL
- 50. Bin TL
- Yeni İşyeri Açmak İsteyen Kadınlara Devlet Desteği
- SYDV İşyeri Açan Kadınlara Verdiği Destekler Nelerdir?
- SYDV 15 Bin TL. Ödeme Planı
- İş Kurma Kredisi için Gerekli Evraklar Nelerdir?
- İş yeri Açma Kredisi Şartları (Esnaf Kefalet Kredisi Kriterleri)
Girişimci olmak isteyen veya mesleki yeterliliği olan işletme kurmak isteyen kişilere birçok banka ve devlet kurumu tarafından finansman desteği sağlanmaktadır. Sermaye konusunda destek sağlayan bankalara müracaat ederek iş kurma kredisi kullandırılabilir. Uygun ödeme koşulları ve vade seçenekleri ile Halkbank, İş Bankası, Ziraat Bankası tarafından sunulan işyeri açmak için iş kurma kredisi kredi ürünlerinin şartları ve girişimci kredileri iş kurma kredisi veren bankalar şartları gerekli evrakları, KOSGEB destekli sıfırdan iş kurma ile ilgili detaylı bilgilere yazımızda yer verdiğimiz gibi tüm merak edilen sorularını sizler için araştırdık
İş Kurmak İçin Devlet Destekleri ve Kredi İmkanları
Bu yazımızda işyeri açmayı düşünen girişimciler Devletten iş kurma kredisi hakkında detaylı bilgileri öğrenirken, bankaların ve diğer finansman kuruluşlarının çeşitli girişimcilik ve esnaf kredileri ve başvuru şartlarını, kredilerin limitlerini ve % 98 olasılıkla hesaplamaların nasıl yapıldıklarına dair tüm detaylı bilgilere ulaşabilecektir. İş fikrinizi hayata geçirmek istiyorsanız ve büyük bir heyecan ile sermaye desteği arıyorsanız ve yeni bir iş kurmak için krediye ihtiyacınız varsa; doğru yerdesiniz! İsterseniz öncelikle devletten iş kurma desteği alınabilir mi, başvuru şartları ve nasıl alınacağına dair tüm detayları inceleyelim. Öncelikle kuracağınız işletmenin türünü işletme çeşitlerinden belirlemelisiniz.
- Tek kişi işletmeleri
- Şirketler
- Adi Şirketler
- Ticaret Şirketler
- Şahıs Şirketleri
- Kollektif Şirketler
- Komandit Şirketler
- Komandite ortaklık
- Komanditer ortaklık
Hangi işletme türünden işyeri açmayı düşünüyorsanız ona göre işyeri açılışını yapmak için devletten girişimci kredilerini alarak finansman ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Öncelikle ülkemizde küçük ve orta ölçekli işletmeleri desteklemek amacıyla hibe desteği sunan Kosgeb girişimci kredilerinin nasıl alındığının detayları hakkında bilgi vermek gerekirse;
Kosgeb Girişimcilere 60 Bin TL. Hibe Desteği Veriyor
İş kurmak ve sıfırdan bir işletme sahibi olmak isteyenlere özel İş kurma kredisini devletten alarak tüm finansman ihtiyaçlarını bu krediler ile karşılayabilecekler. Girişimcilerin kendi özsermayeleri ile sıfırdan kuracakları işyerleri için 60 bin lira 370 bin lira tamamı geri ödemesiz hibe desteği sağlıyor. Kosgeb girişimci kredisi desteklerine;
- Eğer 18 yaşını doldurmuşsanız ve 40 yaşından gün almamışsanız,
- Parlak bir iş fikrine sahipseniz ve bu fikrinizi hayata geçirmek istiyorsanız,
- İşi kurabilmek için kendi öz sermayeniz bulunuyorsa,
- Devlette kamu dairelerine memur değilseniz,
- Okur- yazar iseniz,
- Daha önceden Kosgeb hibe destek programlarından yararlanmadıysanız tüm bu istenen kriterleri sağlıyorsanız Devletten iş kurma kredisi alma şansınız yüksek.
Tabi bunun içinde Kosgeb kredisi nasıl alınır tüm adımları ve istenen şartları sağlıyor olmanız gerekiyor.
Kosgeb Sıfırdan İş Kurma Kredisi Veriyor mu?
Yeni işyeri açtım kredi çekebilir miyim diye araştırma yapanlar öncelikle sıfırdan iş kurmak için devletten faizsiz iş kurma kredisini nasıl alabilir tüm detayları merak ediyor. Devlet hibe destekleri ile iş fikrinizi hayata geçirmek için hibe desteği almayı planlıyorsanız bilmeniz gereken birçok can alıcı detaylar mevcuttur. Hatta bazı adımları önceden öğrenmeden desteklere başvurarak hibe desteğini şansını kaçırmanız bile olasılıklar arasında yer alıyor
Örneğin kendi özsermayeniz ile iş kurduktan sonra Kosgeb desteğine başvurmanız gerekiyor. Önceden işyeri kuruluşunu yapmanız ve kuruluş giderlerinizi bu hibelerle karşılamanız için verilen destekleri tam tersine ben işimi tamamen hibe desteği ile kuracağım yönünde bir yanlış algıyla yapacaksınız bu fırsatı tamamen kaçırdınız demektir. Bu yanılgıya düşmemeniz için öncelikle kendi paranız ile işinizi kurun sonra Kosgeb’ e başvurun. Sonrasında ise işe başlamadan önce iş fikrinizin Kosgeb desteklenen sektörlerde yer ayıp almadığını kontrol edin. Bu da oldukça önemli bir detay çünkü eğer kuracağınız iş Kosgeb tarafından desteklenmiyorsa bu durumda hibe alamayacağınızı bilmeniz gerekiyor. Bu adımları tek tek sıralamak gerekirse;
- Öncelikle iş fikrinizi Kosgeb Desteklenen sektörler arasında bulunduğunun kontrolünü yapın. Bunun için Desteklenen sektörler yazımızdan bilgi alabilirsiniz.
- Bir diğer hatırlatmamızda girişimcilik eğitimlerini tamamlamadan işletme kurmanız durumunda Yeni girişimci programından yararlanamazsınız. Yani sırayla eğitimi tamamlayın, sertifikanızı alın bu işletmenizi kurmadan önce yapın.
- İş fikrinizi Kosgeb destekliyorsa, bu iş fikrine uygun bir işyerini artık açtıysanız ve hibe desteğine başvurmayı düşünüyorsanız artık Kosgeb’ in istediği şartları sağlamanız gerekiyor. Bunun için de işe girişimcilik eğitimlerine katılarak Girişimcilik sertifikasını almak ile başlayacaksınız. Kosgeb desteği nasıl alınır yazımız da detayları inceleyebilirsiniz. Sonrasında artık işyerinizi kurabilirsiniz.
- İşyeri açılışını yapın. Gerekli eğitimleri aldıktan sonra kuracağınız işe yönelik verilen hibe desteğini almak için artık gönül rahatlığıyla Kosgeb Girişimcilik destek programı kapsamında sağlanan 60 bin lira ve 370 bin lira hibe desteklerine başvuruda bulunabilirsiniz.
İş Kurma Kredisi Devletten !
KOSGEB tarafından belirlenen programlar dahilinde yeni girişimcilere birçok farklı kalemde destek sağlanmaktadır. Kosgeb üzerinden hibe desteği alma düşünceniz varsa öncelikle faaliyete geçireceğiniz işin Kosgeb tarafından desteklenen sektörler arasında olup olmadığını bilmeniz gerekmektedir. Uygulamalı girişimcilik sertifikaları geleneksel ve ileri olarak ikiye ayrılmıştır. Sertifikayı Kosgebin diğer bir hizmet platformu olan Kosgeb e-Akademi üzerinden temin edebilir, 8 bölümlük eğitim sonrasında girişimcilik sertifikasına sahip olabilirsiniz. Daha sonra bu sertifikayla açmak istediğiniz iş yerini projeye dökerek (danışmanlardan yardım da alabilirsiniz bu sizin için daha iyi olacaktır.) başvuruda bulunabilirsiniz.
2020 yılında hayallerine ulaşmak isteyenlere sanal ortamda uzaktan online eğitimlere katılarak girişimcilik sertifikası almak gereklidir. Kosgeb resmi sitesi üzerinden nace kodları ile iş kolunu tespit edip ona göre iş planınızı hazırlamanız gerekmektedir. Girişimcilik eğitim sertifikasına sahip olmanız gerekmekte ve ardından iş planınızı kosgebe sunmalısınız. Geleneksel girişimcilik sertifikanız aşağıdaki görselde örnek olarak verilmiştir.
KOSGEB Destekli İş Kurmak İçin Ne Yapılmalı?
Uygulamalı girişimcilik sertifikasına sahip olduktan sonra NACE kodunuz ile birlikte iş planı hazırlayıp KOSGEB’e başvurarak onaylanmasını beklemeniz gerekmektedir. İşyeri açmak için KOSGEB tarafından sunulan sektörler üzerinden devlet destekli finansman desteğinden yararlanmak için kişilerin birtakım şartları sağlaması gerekmektedir. KOSGEB tarafından işyeri açmak için kişinin öncelikle T.C vatandaşın ve elbette 18 yaşından büyük olması aynı zamanda öncesinde hibe ve kredi desteğinden yararlanmamış olması gerekmektedir.
Yukarıda ifade edildiği üzere kişinin uygulamalı girişimcilik sertifikasına sahip olması ayrıca aranmaktadır. Diğer koşulları öğrenmek için buradan kosgeb tarafından hazırlanan bilgilendirme videosuna ulaşabilirsiniz. Kosgeb girişimcilik eğitimlerine aynı zamanda e-devlet üzerinden de başvuru yapılabildiğini biliyor muydunuz? KOSGEB hibe desteğinden yararlanmak için sağlanması gereken bazı şartlar;
- Başvuru tarihi dikkate alınarak işletmenin son 1 yıl içinde kurulmuş olması,
- Hem gerçek hem tüzel kişilerce kurulan bir şirkete % 30 ve üzeri ortalıklığının bulunmaması (son 3 yıl) gerekir.
İş Kurma Kredisi Veren Bankalar
Bu aşamada girişimciler kendileri bu iş için belirli bir miktar sermaye bulmaları gerekiyor. Bunun için de aşağıda yer vereceğimiz bankalara ve kuruluşlara başvurarak finansman desteği alma şansınızı deneyin. Bu sermaye desteğini hangi kurumlardan alabilirsiniz isterseniz bu bankaların iş kurma kredileri nasıl alınır vadeleri ve kredi paketleri nelerdir incelemeye başlayalım.
Halkbank Kosgeb Kobi Finansman Desteği 2020
Halkbank Kosgeb ile anlaşmalı bankalar arasında yer alarak Kosgeb tarafından sağlanan hibe destekleri ile iş kuran girişimci işletmelere özel olarak işletme kredisi ve makine ve teçhizat kredisi olarak 36 aya varan vadeler ile 50 bin liraya kadar finansman desteği sağlıyor. Halkbank tarafından Kobi finansman desteği alacak olan girişimcilerin genç, kadın, engelli, gazi veya birinci derecede şehit yakını olması durumunda ise kredi kullandırım üst limit 70 bin lira olarak uygulanıyor. Halkbank kosgeb kobi finansman desteği hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.
Halkbank Kosgeb desteği haricinde girişimcilik kredileri kapsamında değişen kredi limitleri ve vadelerde girişimcilere özel krediler sunuyor. Bu krediler ise;
Halkbank İş Kurma Kredisi Veriyor
Halkbank iş fikrine sahip girişimcilere özel 4 yeni kredi ürünü ile finansman desteği veriyor. Girişimciliğe yeni başlayanlara özel sunulan kredilerden yararlanarak sizde sermaye ve
Banka girişimci kredileri kapsamında sunulan krediler ise;
- Genç Girişimci Kredisi/Üniversite mezunu ve 30 yaşını aşmamış olan genç girişimciler için mezun oldukları alanla ilgili ve deneyimsiz olduğu iş kolunda iş yeri açmalarına destek olmak amacıyla 50.000 TL limitlerde, aylık eşit taksitli ve 1 yıla varan anapara ödemesiz dönem imkanı ile toplam 36 ay vade ile,
- Cesur Girişimci Kredisi/ 35 yaşını aşmamış olan, Üniversite mezunu yada iki yıllık yüksek okulda okudukları alanlarda, deneyim sahibi olduğu iş kolunda kendi iş yerini açmalarına destek olmak 75.000 TL, aylık eşit taksitli ve 1 yıla varan anapara ödemesiz dönem imkanı ile toplam 48 ay vade ile,
- Usta Girişimci Kredisi / En az ilköğretim mezunu olan 30 yaşını aşmamış ve açacağı işyeri ile ilgili en en az 5 yıl çalıştığını gösteren ustalık belgesine sahip kişilere 30.000 TL ve aylık eşit taksitli ve 1 yıla varan anapara ödemesiz dönem imkanı ile toplam 36 ay vade ile,
- Mucit Girişimci Kredisi/ Daha önce denenmemiş ve yeni bir fikir ile yola çıkmış ve bunun patentini almış kişiler içinde kredi miktarı 75 .000 TL’ ye kadar 48 ay vadede aylık eşit taksitli olarak kredi veriyor. Mucit girişimci kredisinden teknokentlerde faaaliyet gösteren girişimciler, KOSGEB, TÜBİTAK, TTGV gibi kurumlardan hibe almaya hak kazanmış girişimciler,
Patent hakkı satın almış ve patente sahip olan ve 30 yaşını aşmamış olan girişimciler kullanabilirler. Detaylar için tıklayınız.
Halkbank girişimci kredilerin faiz oranları banka tarafından sürekli olarak güncellendiğinden dolayı değişen faiz oranları ile ödeme planı oluşturduğu belirtilmiştir. Ancak Eylül ayı için geçerli olan % 0,83 faiz oranları ile girişimci kredisi kullandırıldığı bilgisini Halkbank Genel Müdürlüğünü arayarak sizler için öğrendik ve kullandırılacak olan kredi üst limitlerine ve vadelere uygulanacak faiz oranları ile kredi hesaplama tablosunu yapmak istedik.
Kredi Ürün Çeşitleri | Kredi Üst Limiti |
Genç Girişimci | 50.000 TL |
Cesur Girişimci | 75.000 TL |
Usta Girişimci | 30.000 TL |
Mucit Girişimci | 75.000 TL |
Halkbank internet sitesi üzerinden girişimcilere özel kullandırılacak kredi ürünlerinin faiz oranlarının değişikliğe uğradığı üzere web sitesinde yer almaz ancak 24 ay vadeli ve azami 36 ay vadeli kredi kullanımlarında belirlenen faiz oranlarını ise şu şekildedir;
Kredi | Vade | Uygulanacak Faiz Oranı |
Genç Girişimci | 24 Ay | 0,83% |
36 Ay | 0,96% | |
Cesur Girişimci | 24 Ay | 0,83% |
36 Ay | 0,96% | |
Usta Girişimci | 24 Ay | 0,83% |
36 Ay | 0,96% | |
Mucit Girişimci | 24 Ay | 0,83% |
36 Ay | 0,96% |
Halkbank tarafından alınan diğer bir bilgiye göre kurulumu tamamlanan bir işletmenin kuruluş süresinden 3 ay sonrasında kredi kullanacak kişi esnaf kefalet destekli kredi kullanımı gerçekleştirirse şayet daha uygun faiz oranı ve ödeme koşulları ile finansman desteği alabilecektir.
Halkbank girişimcilik kredisi finansman desteğinin 4 kategoriye ayrılmasının en büyük nedeni kredi kullanacak kişinin mesleki tecrübesidir.
Bu kredilerden yararlanacak bir genç girişimci ile usta girişimci için belirlenen kredi üst limitleri birbirinden farklı olacak ve bu durumda hesaplama tabloları şu şekilde olacaktır.
Genç Girişimci Kredisi Hesaplama Tablosu
Kredi Tutarı | Vade | Faiz Oranı | Aylık Taksit Tutarı | Toplam Geri Ödeme |
10.000 | 24 Ay | 0,83% | 463,57 TL | 11.125,58 TL |
36 Ay | 0,96% | 332,60 TL | 11.973,66 TL | |
20.000 | 24 Ay | 0,83% | 927,13 TL | 22.251,17 TL |
36 Ay | 0,96% | 665,20 TL | 23.947,33 TL | |
30.000 | 24 Ay | 0,83% | 1.390,70 TL | 33.376,75 TL |
36 Ay | 0,96% | 997,81 TL | 35.920,99 TL | |
40.000 | 24 Ay | 0,83% | 1.854,26 TL | 44.502,34 TL |
36 Ay | 0,96% | 1.330,41 TL | 47.894,66 TL | |
50.000 | 24 Ay | 0,83% | 2.317,83 TL | 55.627,92 TL |
36 Ay | 0,96% | 1.663,01 TL | 59.868,32 TL |
Genç girişimci kredisi konusunda değerlendirilen kişilerden üniversite mezunu, tecrübesiz olanlardan ve mezun olduğu bölümle ilgili kendi işini kurmak isteyen kişileri kapsayan kredi için aranan şartlar; kredi kullanacak girişimcinin yeni mezun olarak kuracağı iş ile ilişkili yüksek okul veya fakülte mezunu olup üniversite diploması ve 31 yaşından gün almamış 30 yaşını aşmayan girişimciler kredi kullanımı ile finansman desteği sağlanabilir.
Cesur Girişimci Kredisi Hesaplama Tablosu
Kredi Tutarı | Vade | Faiz Oranı | Aylık Taksit Tutarı | Toplam Geri Ödeme |
10.000 | 24 Ay | 0,83% | 463,57 TL | 11.125,58 TL |
36 Ay | 0,96% | 332,60 TL | 11.973,66 TL | |
20.000 | 24 Ay | 0,83% | 927,13 TL | 22.251,17 TL |
36 Ay | 0,96% | 665,20 TL | 23.947,33 TL | |
30.000 | 24 Ay | 0,83% | 1.390,70 TL | 33.376,75 TL |
36 Ay | 0,96% | 997,81 TL | 35.920,99 TL | |
40.000 | 24 Ay | 0,83% | 1.854,26 TL | 44.502,34 TL |
36 Ay | 0,96% | 1.330,41 TL | 47.894,66 TL | |
50.000 | 24 Ay | 0,83% | 2.317,83 TL | 55.627,92 TL |
36 Ay | 0,96% | 1.663,01 TL | 59.868,32 TL | |
60.000 | 24 Ay | 0,83% | 2.781,40 TL | 66.753,51 TL |
36 Ay | 0,96% | 1.995,61 TL | 71.841,99 TL | |
70.000 | 24 Ay | 0,83% | 3.244,96 TL | 77.879,09 TL |
36 Ay | 0,96% | 2.328,21 TL | 83.815,65 TL | |
75.000 | 24 Ay | 0,83% | 3.476,75 TL | 83.441,88 TL |
36 Ay | 0,96% | 2.494,51 TL | 89.802,49 TL |
Halkbank internet sitesinde Cesur Girişimci kredisi 48 ay vadeli olarak sunulduğu belirtilmiş. Ancak Halkbank Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre girişimci kredilerinin azami vadesi 36 ay olarak Eylül ayı güncel olarak hesaplanmıştır.
Cesur Girişimci Kredisinden yararlanmak için; Kuracağı iş ile alakalı diplomaya sahip olması, en az 2 yıl eğitimini aldığı iş konusunda tecrübeli olan ve 35 yaşını aşmamış olan girişimciler yararlanabilir.
Usta Girişimci Kredisi Hesaplama Tablosu
Kredi Tutarı | Vade | Faiz Oranı | Aylık Taksit Tutarı | Toplam Geri Ödeme |
10.000 | 24 Ay | 0,83% | 463,57 TL | 11.125,58 TL |
36 Ay | 0,96% | 332,60 TL | 11.973,66 TL | |
20.000 | 24 Ay | 0,83% | 927,13 TL | 22.251,17 TL |
36 Ay | 0,96% | 665,20 TL | 23.947,33 TL | |
30.000 | 24 Ay | 0,83% | 1.390,70 TL | 33.376,75 TL |
36 Ay | 0,96% | 997,81 TL | 35.920,99 TL |
Diğer girişimci kredi ürünlerinden farklı olarak usta girişimci kredisi için aranan şartlardan biri kredi kullanacak kişinin en az ilkokul mezunu olması gerekmektedir. En az ilkokul mezunu olanlarında yararlanabileceği usta girişimci kredisi için ilgili iş kolu ile alakalı sertifika olması ve kuracağı meslek kolunda en az 5 yıl olmak üzere faaliyette bulunması aynı zamanda en fazla 30 yaşında olan girişimciler Halkbank girişimcilik kredisinden yararlanabilirler.
Mucit Girişimci Hesaplama Tablosu
Kredi Tutarı | Vade | Faiz Oranı | Aylık Taksit Tutarı | Toplam Geri Ödeme |
10.000 | 24 Ay | 0,83% | 463,57 TL | 11.125,58 TL |
36 Ay | 0,96% | 332,60 TL | 11.973,66 TL | |
20.000 | 24 Ay | 0,83% | 927,13 TL | 22.251,17 TL |
36 Ay | 0,96% | 665,20 TL | 23.947,33 TL | |
30.000 | 24 Ay | 0,83% | 1.390,70 TL | 33.376,75 TL |
36 Ay | 0,96% | 997,81 TL | 35.920,99 TL | |
40.000 | 24 Ay | 0,83% | 1.854,26 TL | 44.502,34 TL |
36 Ay | 0,96% | 1.330,41 TL | 47.894,66 TL | |
50.000 | 24 Ay | 0,83% | 2.317,83 TL | 55.627,92 TL |
36 Ay | 0,96% | 1.663,01 TL | 59.868,32 TL | |
60.000 | 24 Ay | 0,83% | 2.781,40 TL | 66.753,51 TL |
36 Ay | 0,96% | 1.995,61 TL | 71.841,99 TL | |
70.000 | 24 Ay | 0,83% | 3.244,96 TL | 77.879,09 TL |
36 Ay | 0,96% | 2.328,21 TL | 83.815,65 TL | |
75.000 | 24 Ay | 0,83% | 3.476,75 TL | 83.441,88 TL |
36 Ay | 0,96% | 2.494,51 TL | 89.802,49 TL |
Mucit Girişimci Kredisi desteğinden yararlanma koşullarını belirtmeden önce Halkbank internet sitesi üzerinden vade oranı 48 ay olarak hesaplanmış. Ancak Halkbank Genel Müdürlüğü tarafından girişimci kredi kullanım ürünlerinin azami vade sayısı 36 ay olarak belirlenmiştir.
Ziraat Bankası İşyeri Açma Kredisi 2020 Tüm Destekler
Kosgeb ile anlaşmalı bankalar arasında yer alan Ziraat Bankası tarafından birçok alanda girişimciye finansman desteği sağlanmaktadır. KOSGEB işbirliği ile;
- İhracat Finansman Desteği,
- İşletme Sermayesi Desteği,
- İstihdam Desteği,
- Acil Destek,
- Makine Teçhizat Kredi Destekleri adı altından 2020 yılında da kredisi olarak girişimcilere sunulmaya devam ediyor. Detaylara buradan erişebilirsiniz.
KOSGEB’e veri tabanına kayıtlı küçük ve orta ölçekli işletmelerin yararlanabileceği kredi konuları üzerinden düşük faiz oranları ve nakdi krediler kullandırılmaktadır. Ziraat bankası tarafından sunulan nakdi gayrinakdi krediler ile mesleklere özel krediler olarak farklı kredi paketleri işyeri açmak isteyen girişimcilere özel verilen krediler destek veriyor.
İhracat Finansman Desteği Kredisi
Girişimcilerin, ihracat yapacak olanlardan kısa vadeli finansman desteği Ziraat Bankası tarafından sunulmakta olup kredi vadesi azami 12 olarak belirlenmiştir. Kredi kullanımından yararlanacak işletmelerden döviz kazandırıcı işletmeler ihracat finansman desteği kredisinden yararlanabilir. Kredi vadesi aynı zamanda 3 ay aralıklarla 18 aya kadar uzanmaktadır. Sizde ihracat finansman desteği kredisinden yararlanmak istiyorsanız size en yakın Ziraat Bankası Şubelerine müracaat edin.
Makine Teçhizat Kredi Destekleri
Ziraat Bankası tarafından sunulan yerli ve yeni makine alımlarında finansman desteği her yıl olduğu gibi 2020 yılında da devam etmektedir. Başvuracak kişinin KOSGEB’te kaydının bulunması ve KOBİ beyannamesi olması koşulu ile beraber makina teçhizat kredisi uygun faiz oranları ile Ziraat Bankası’nda !
İşletmesinde makina teçhizat almak isteyen ve buna paralel olarak yeterli sermayesi bulunmayan işletme sahipleri için Ziraat Bankası kredi kullandıracak olup alımı gerçekleştirilecek makine kredi destekleri makinenin bedeline göre değişiklik gösterebilir.
- Bilanço esasına göre yönetilen işletmelerin cari dönem sonunda finansal raporlarının 40 Milyon lirayı aşmamış olması,
- İstihdam sayısı 250’den az olan işletmeler,
- Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Ticaret ve Sanayi Odası ile Sanayi Odalarından birine kayıtlı olanlar,
- Herhangi bir vergi ve SGK borcu olmayanlar bu krediler kapsamında makine teçhizat kredisinden KOSGEB işbirliği ile yararlanabilirler.
Ziraat bankası Kosgeb işbirliği kapsamında yukarıdaki kredi paketleri ile finansman destekleri haricinde iş yeri açmak isteyen girişimcilere özel kredi sunmamaktadır.
İşletme sermayesine ihtiyaç duyan kişiler Ziraat bankası tarafından düşük faiz oranları ile sunulan tüketici kredilerinden yararlanarak işyeri kurulumunu bu krediler ile yapabilirler. Eylül ayı güncel kredi faiz oranları % 1,34 faiz oranları ile sunulan kredilerden yararlanarak işletmenizi faal hale getirebilirsiniz. Ziraat bankası iş kurmak isteyenlere destek için % 1,34 faiz oranları ile sunulan kredilerin hesaplaması ise şu şekilde olacaktır.
İş Kurma Kredi Hesaplama Tablosu
Kredi Tutarı | 12 ay Ödeme Tutarı | 24 Ay Ödeme Tutarı | 36 Ay Ödeme Tutarı |
5.000 TL | 461,49 TL | 252,76 TL | 184,03 TL |
7.500 TL | 692,23 TL | 379,14 TL | 276,04 TL |
10.000 TL | 922,98 TL | 505,53 TL | 368,06 TL |
15.000 TL | 1.384,47 TL | 758,29 TL | 552,09 TL |
20.000 TL | 1.845,96 TL | 1.011,05 TL | 736,12 TL |
30.000 TL | 2.768,94 TL | 1.516,58 TL | 1.104,18 TL |
40.000 TL | 3.691,92 TL | 2.022,10 TL | 1.472,23 TL |
Ziraat bankası işyeri kredisine başvurularını TC kimlik numaranızı ile buradan kolaylıkla yapabilirsiniz. Diğer hesaplamaları buradan yapabilirsiniz.
İşbank İş Kurma Kredisi
İş Bankası’nın sunduğu kredi ürünlerinin kapsamı çok geniş çaplı olup aynı zamanda işyeri açmayı isteyen her sınıftan vatandaşa finansman desteği sağlamaktadır. İşbankası Ticari Bankacılık ile kullandıracağı İşinize Özel kredilerden esnaf, girişimci ve kadın girişimci konuları hakkında uygun ödeme koşulları ve kredi kullanım vadelerini sizler için ele aldık.
İşbankası tarafından girişimcilere özel sunulan krediler şu şekildedir;
- Workup girişimcilik programı,
- Kadın girişimci desteği,
- Franchising kredisi,
- Teknolojik girişimci paketidir. tüm kredi paketlerinin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.
Kadın Girişimcilere özel İşbankasınca verilecek olan kredinin 6 ay ödemesiz dönemli olmak üzere belirlenmiş ve ödeme tablosu şu şekildedir.
50.000 TL Kadın Girişimci Kredisi
Kredi Tutarı | Vade | Aylık Faiz Oranı | Aylık Taksit Tutarı |
50.000 TL | 12 Ay | 1,70 | 4.740 TL |
24 Ay | 1,70 | 2.656 TL | |
36 Ay | 1,70 | 1.974 TL |
100.000 TL
Kredi Tutarı | Vade | Aylık Faiz Oranı | Aylık Taksit Tutarı |
100.000 TL | 12 Ay | 1,70 | 9.479 TL |
24 Ay | 1,70 | 5.311 TL | |
36 Ay | 1,70 | 3.949 TL |
150.000 TL
Kredi Tutarı | Vade | Aylık Faiz Oranı | Aylık Taksit Tutarı |
150.000 TL | 12 Ay | 1,70 | 14.219 TL |
24 Ay | 1,70 | 7.967 TL | |
36 Ay | 1,70 | 5.923 TL |
200.000 TL
Kredi Tutarı | Vade | Aylık Faiz Oranı | Aylık Taksit Tutarı |
200.000 TL | 12 Ay | 1,70 | 18.958 TL |
24 Ay | 1,70 | 10.622 TL | |
36 Ay | 1,70 | 7.897 TL |
250.000 TL
Kredi Tutarı | Vade | Aylık Faiz Oranı | Aylık Taksit Tutarı |
250.000 TL | 12 Ay | 1,70 | 23.698 TL |
24 Ay | 1,70 | 13.278 TL | |
36 Ay | 1,70 | 9.871 TL |
Franchising kredisi, İşbankası tarafından bayilik alarak iş kuracak olan girişimcilerin sermaye ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik özel sunulan Franchising Kredisi ile girişimcileri destekleyerek bu süreçte yanlarında olmaya devam ediyor. İşbankası 36 ay vadeli, aylık eşit taksit ödemeli olarak esnek vade planlı bayilik alarak bu sisteme girişte ödenecek olan bedelin %75’ine kadar yani (100 bin lirada 75 bin lira) kredi kullanma imkanı sunuyor. Yine işletmede kullanılacak tüm demirbaş, makine ve malzeme alımlarında fatura bedelinin %75’ine kadar kredi kullanma imkanı sunan banka bayilik alarak iş kurmak isteyenlere özel destek paketi haricinde ihtiyaç kredileri ile işyeri açmak isteyenlere ve esnaflara özel finansman desteği sağlıyor.
Anında ticari krediler, ile yine İşbankası esnaf bankacılığı olarak kredi kullanmak isteyenlerin esnaf kredisi başvurularını da değerlendirmektedir. Banka esnaflara özel kredilerin başvurularını internet bankacılığı üzerinden almaya devam ediyor. Esnaflara özel sunulan Anında ticari krediler 36 ay vadede 100 bin liraya kadar sunuluyor. Esnaf ve gerçek kişi tacir müşterilere özel kredi kullandırılan Anında kredi başvurularını buradan hiç şubeye gitmeye gerek kalmadan yapabilirsiniz.
İşbankası tarafından Eylül güncel faiz oranları ile sunulan 50 bin lira ve 100 bin lira limitlerde kullandırılacak olan kredilerin hesaplaması ise şu şekildedir;
- 50 bin lira 36 ay vadede % 1,26 faiz oranları ile sunulan krediye başvuranlar aylık 1.754,79 TL taksit ödemesi yaparken toplam vadede 63.172,52 TL ödeme yapacaktır.
- 100 bin lira 36 ay vadede % 1,26 faiz oranları ile sunulan krediye başvuranlar aylık 3.509,58 TL taksit ödemesi yaparken toplam vadede 126.345,04 TL ödeme yapacaktır. Hesaplama için tıklayınız.
İşbankasının İşcep Uygulamasını buradan indirerek kredilere başvuruda bulunabilirsiniz.
Akbank İş Kuranlara Ticari Kredi Desteği Veriyor
İşbankası yanında Akbank’ ta ticari kredileri kapsamında şirket sahiplerine özel ticari krediler sunuyor. Ticari Kredi kapsamına konu olan iş kurma kredisi ile azami 50 bin liraya kadar 60 aya varan vade imkanı ile kullandırılacak kredi kullanımı ile KOBİ kredisi Akbank tarafından vatandaşlara sunulmuş olup iş kurma kredisi çekmek isteyen kişiler, en yakın Akbank Şubesi’ne müracaat ederek iş kurma kredi başvurusu yapabilirler. Akbank ticari kredilerinin tüm detayları için tıklayınız. KOBİ kredisi hesaplama tablosu ise aşağıdaki gibi olacaktır.
10. Bin TL Akbank KOBİ Kredisi Hesaplama Tablosu
Kredi Tutarı | Vade | Aylık Faiz Oranı | Aylık Taksit Tutarı | Toplam Geri Ödeme |
10.000 TL | 12 Ay | 1,16 | 911 TL | 11.028 |
24 Ay | 1,16 | 493 TL | 11.932 | |
36 Ay | 1,18 | 356 TL | 12.934 | |
48 Ay | 1,20 | 290TL | 14.020 | |
60 Ay | 1,23 | 252 TL | 15.242 |
20. Bin TL
Kredi Tutarı | Vade | Aylık Faiz Oranı | Aylık Taksit Tutarı | Toplam Geri Ödeme |
20.000 TL | 12 Ay | 1,16 | 1.821 TL | 22.055 |
24 Ay | 1,16 | 986 TL | 23.864 | |
36 Ay | 1,18 | 713 TL | 25.867 | |
48 Ay | 1,20 | 580 TL | 28.040 | |
60 Ay | 1,23 | 505 TL | 30.484 |
30. Bin TL
Kredi Tutarı | Vade | Aylık Faiz Oranı | Aylık Taksit Tutarı | Toplam Geri Ödeme |
30.000 TL | 12 Ay | 1,16 | 2.732 TL | 33.083 |
24 Ay | 1,16 | 1.479 TL | 35.796 | |
36 Ay | 1,18 | 1.069 TL | 38.801 | |
48 Ay | 1,20 | 870 TL | 42.060 | |
60 Ay | 1,23 | 757 TL | 45.727 |
40. Bin TL
Kredi Tutarı | Vade | Aylık Faiz Oranı | Aylık Taksit Tutarı | Toplam Geri Ödeme |
40.000 TL | 12 Ay | 1,16 | 3.643 TL | 44.111 |
24 Ay | 1,16 | 1.972 TL | 47.728 | |
36 Ay | 1,18 | 1.426 TL | 51.734 | |
48 Ay | 1,20 | 1.160 TL | 56.080 | |
60 Ay | 1,23 | 1.009 TL | 60.969 |
50. Bin TL
Kredi Tutarı | Vade | Aylık Faiz Oranı | Aylık Taksit Tutarı | Toplam Geri Ödeme |
50.000 TL | 12 Ay | 1,16 | 4.553 TL | 55.139 |
24 Ay | 1,16 | 2.465 TL | 59.660 | |
36 Ay | 1,18 | 1.782 TL | 64.668 | |
48 Ay | 1,20 | 1.450 TL | 70.100 | |
60 Ay | 1,23 | 1.262 TL | 76.211 |
Yeni İşyeri Açmak İsteyen Kadınlara Devlet Desteği
Sıfır faizli 100 bin lira devlet destekli kredi kullanımı ile kadınlar işyeri sahibi olabiliyor. KOSGEB verdiği 60 bin lira hibe desteği ile %70 olarak belirlenen destek oranı 2020 yılı itibariyle %80’e ulaşmıştır. Kosgeb’in 60 bin lira hibe kredisi geri ödemesiz olarak sunulurken faizsiz 100 bin lira olan sıfır faizli kredinin geri ödemesi 30 ay sonra başlamakta ve 24 ay içinde eşit taksitler halinde ödenmesi gerekmektedir.
Kadın girişimcilere özel kredi imkanlarını tüm detayları ilgili yazımızdan erişebilirsiniz.
SYDV İşyeri Açan Kadınlara Verdiği Destekler Nelerdir?
SYDV tarafından yeni işyeri kurmak isteyen girişimcilere dönem dönem kredi desteği sağlanmaktadır. Bu destek için her yıl bakanlık tarafından bakanlıklara bir bütçe gönderilir. Bilindiği üzere vakıflar sadece yeni iş kurmak isteyenlere değil maddi yardım taleplerine de cevap vermektedir. Özellikle pandemi döneminde birçok vatandaşımıza bakanlık bütçesinden ödemeler yapılmıştır. Bu kapsamda 15 Bin TL. SYDV iş kurma kredisi alabilmek için vakıflara bir proje ile birlikte şahsen başvurmak gerekir. Ancak bu destek bütçe olanakları ile kısıtlı olması nedeniyle her vakıf tarafından verilmemektedir. Ayrıntılı bilgi için size en yakın SYDV’na başvuruda bulunabilirsiniz.
Sydv İş kurma desteği ile alınan kredilerin geri ödeme planı ise şu şekilde olacaktır.
SYDV 15 Bin TL. Ödeme Planı
Aylar | 2020 | 2021 | 2022 | 2023 |
Ocak | İlk Yıl Ödeme Yapılmaz |
Her Ay 416 TL Ödeme Yapılır. Toplamda 15.000 TL Faizsiz Olarak Geri Ödenecektir. |
||
Şubat | ||||
Mart | ||||
Nisan | ||||
Mayıs | ||||
Haziran | ||||
Temmuz | ||||
Ağustos | ||||
Eylül | ||||
Ekim | ||||
Kasım | ||||
Aralık |
İş Kurma Kredisi için Gerekli Evraklar Nelerdir?
Bankalara ve diğer finansman desteği veren kurumlara başvurularda gerekli belgeler ile müracaatlar kabul edilmektedir. Başvuru esnasında genel olarak istenen belgeler ise;
- Eğer esnaf değil iseniz bankaların bireysel finansman kredilerine başvurabilirsiniz. Bunun için kimlik belgesi ve maaş bordrosu yeterlidir.
- Eğer işyerinize açmış iseniz;
- Vergi levhası
- Esnaf ve Sanatkar Odası kayıt belgesi
- İmza sirküleri
- İşyeri kira kontratı
- Şirket sahibi veya ortakların kimlik belgeleri gerekli evraklar arasında yer
- Banka tarafından çekilecek kredinin miktarına göre ipotek tesisi talep edilir.
İş yeri Açma Kredisi Şartları (Esnaf Kefalet Kredisi Kriterleri)
İş kurmak isteyen kişiler birçok banka ve devlet kurumları tarafından sunulan bir kredi ürünü olup olmadığını merak etmektedir. İş kurmak için esnaf kefalet kredisi çekilir mi? adı altında sorulan tüm sorulara toplu cevap niteliğinde;
İşletme kurulumu gerçekleştikten 3 ay sonrasında esnaf kefaletten kredi finansman desteği alabilirsiniz. Alacağınız kredinin üst limiti 200.000 lira olarak belirlenmiş ve düşük faiz oranları ile vatandaşa kullandırılacaktır. Esnaf kefalet kredisi işletme yatırım kredi türleri olarak ikiye ayrılmış ve alt başlıkları şu şekildedir.
İşletme kredisi türleri şunlardır;
- Kaybolmaya yüz tutan meslek kollarında işyeri açanlara özel,
- Ustalık belgesine sahip olanların ve bu belge ile deneyimli oldukları alanlarda yeni işyeri kuranlara özel,
- Genç girişimci esnaf ve sanatkarlara özel krediler kullandırılmaktadır.
Yatırım kredisi türleri ise;
- İşyeri edindirme kredisi
- Taşıt edindirme kredisi vadeleri ve kredi üst limitleri değişkenlik gösterir.
Halkbankası aracılığıyla esnaf kefaletten kullandırılacak olan kredilerin faiz oranları % 4,5 olarak güncellenmiş olup, kullandırılacak olan kredi üst limiti kredi çeşitlerine ve mesleklere göre değişkenlik göstermektedir. Esnaf kefaletten kredi almayı düşünenler için Esnaf Kefalet Kredisi Hesaplama adlı içeriğimizden güncel faiz oranları ile yapılan hesaplamaları inceleyebilirsiniz.
Yukarıda esnaf kefalet kredi ürünleri yer almaktadır. Ancak Esnaf Kefalet Kredilerinden yararlanmak için işletmenin kurulumundan 3 ay sonrasında kredi talebi oluşturulabilir, bu sayede düşük faizli kredi kullanımlarından yararlanabilirsiniz.
Yapı denetim firması kurmak istiyorum, inşaat mühendisiyim sermayem olmadığı için kredi kullanarak sermaye yapabilir miyim kendime diye düşünüyorum yaklaşık 400 bin liraya ihtiyacım var 388 bin lirası teminat göstermem gereken gayrimenkul için harcamam gerekiyor.Bankalardan alabilir miyim bu meblayı?
Bu koskep yada devlet destekli kredisine nerden basvuruluyor
Hangi kurumlardan basvuru yapiliyorbilen varsa yardimci olursa sevinirim
50 bin TL hibe için başvurmayı düşündüm bir projenin vardı o yüzden araştırdım kendim Bu araştırmada paylaşmak istedim. bu benim şartlarını nedir bunlar hakkında gelen devlet kendi işini kurmak ve geliştirmek isteyen gençlere vermiş olduğu 50.000 TL liralık karşılıksız bir destek var.