KOSGEB Kadın Girişimci Desteği Nasıl Alınır? 2023 65 Bin TL Destek

Kendi işini kurmak ve iş kurmak isteyen kadın girişimcilere devlet desteği veren tek kurum olan Kosgeb’den Kadın Girişimci Desteği, 2023’de 65 bin TL’ye varan hibe vermeye devam ediyor. 2 yıl süren geleneksel girişimcilik destek programı ile KOSGEB kadın girişimcilere 2023 yılı için kuruluş desteği olarak 10 bin TL hibe sağlamaktadır. Bu hibe desteği miktarı 30 yaş üzeri erkekler için 5 bin TL olmaktadır.

2023 Yılı Geleneksel Girişimcilik Destek Programı 1. ve 2. Performans Desteği!

2023 yılında 2 yıl süren geleneksel girişimcilik destek programı kapsamında birinci ve ikinci performans desteği olarak toplam 40 bin lira, birinci ve ikinci performans desteği olarak 40 bin lira olmak üzere toplam 10 bin lira hibe, En fazla 65 bin lira olmak üzere toplam 5 bin lira sertifika desteği.

Bu hibelerden gerekli koşulların sağlanması halinde hibe tutarının tamamı verilecektir. KOSGEB, 2023 yılında kadın girişimcilere girişimci destek programı kapsamında 65 bin TL hibe desteğinin yanı sıra ileri teknoloji iş yeri açmak için gerekli makine satın almak isteyenlere 270 bin TL’ye kadar makine yazılımı satın alma hibe desteği sağlıyor.

Kosgeb tarafından 2023 yılında kadın girişimcilere iş yeri açılması için verilen 65 bin 270 bin liralık geri ödemesiz hibe desteğine ek olarak, Halkbank Kosgeb iş birliği sayesinde esnafa 225 bin liraya kadar sıfır faizli ve 100 bin liraya kadar sıfır faizli kredi desteği sağlanacak. işini kuran kadın girişimciler, 6 ay ödemesiz 36 ay girişimcilik kredisi. verilmiş. Hibe destekleri, anlaşmalı bankalar aracılığıyla Kurum tarafından kişinin hesabına aktarılır.

Kosgeb ile sözleşmesi olan bankalar arasında yer alan Halkbank’ın sunduğu KOSGEB Kadın Girişimci Desteği içeriğimizde.

Kadın Girişimcilere Devlet Desteği Nasıl Alınır?

Gerekli koşulları sağlıyorsanız öncelikle KOSGEB Kadın Girişimci Destek programına başvurmalısınız. Bu destek programına başvurular KOSGEB’in kendi internet sitesi üzerinden yapılmaktadır. Bu web sitesinde gerekli bilgileri doldurduktan sonra başvuruda bulunabilirsiniz.

Kosgeb, girişimcilik destek programı kapsamında kadın veya erkek fark etmeksizin kendi işini kurmak isteyen herkese 60 bin lira ve 360 ​​bin lira olmak üzere iki ayrı girişimcilik desteği sağlamaya devam ediyor. Kadın girişimcilere göre daha avantajlı olarak sunulan KOSGEB kadın girişimcilerin desteği sayesinde bu yıl da kendi işini kurma hayaliyle yanıp tutuşan kadın girişimcilere destek vermeye devam ediyor.

Kadın Girişimcilere Verilen Destekler 2023 yılında da farklı kurumlar tarafından sürdürülmektedir.

Kadınlara maddi anlamda destek sunan bu kurumların hangileri olduğunu ve Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar ve kredilerin özellikleri aşağıdaki gibidir:

  • KOSGEB (65 bin liraya kadar kadın girişimci hibe desteği)
  • Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER)
  • KADEM (50 Bin lira para ödülü)
  • Özel bankalar (KOSGEB ile anlaşmalı bankaların sunduğu KOSGEB faizsiz krediler)
  • Devlet bankaları (Halkbank KOSGEB Sıfır faizli 225 bin liraya kadar ve 100 bin lira 6 ay ödemesiz kadın girişimci kredisi)
  • TKDK (Hayvan işletmelerinin kurulumu için %65’e varan hibe destekleri)
  • İŞKUR (işyeri açma hibesi)

KOSGEB Kadın Girişimci Desteği Veriyor!

2023 yılında yapılan düzenlemelerle birlikte KOSGEB tarafından kadın girişimcilere 65 bin lira hibe desteği verilmektedir. Kurum tarafından Geleneksel girişimcilik destek programı kapsamında sağlanan 60 bin lira hibe desteği girişimcilerin kadın olması halinde+5.000 TL ilave destek ile 65 bin liraya çıkmaktadır. Böylece kendi işini kurmak isteyen kadın girişimcilerimize sağlanacak KOSGEB kadın Girişimci Desteği 2023 yılında 65 bin lira olmaktadır.

Bu destek sayesinde kadın girişimciler kolaylıkla kendi işlerini açabiliyor ve bu hibe destekleri sayesinde hayallerindeki işi kurma fırsatı bulabiliyorlar. Kadın girişimcilere sağlanan bu imkanlarla kendi işini kurmak isteyenler, iş yapmak isteyenler, yeni iş kurmak isteyenler ekonomik ve eğitimsel desteğe ihtiyaç duymaktadır. Kosgeb, sunduğu çeşitli fırsatlarla girişimciliği her şekilde desteklemeye ve teşvik etmeye devam ediyor.

Bu kredi desteğini almak isteyen kadınların öncelikle KOSGEB tarafından verilen girişimcilik eğitimine katılmaları, ardından eğitimlerini tamamladıklarına dair belge almaları gerekmektedir.

Kadın girişimcilere verilen desteğin nasıl alındığına ve hibe destek şartlarına geçmeden önce, kısaca tablodaki Kosgeb Kadın girişimci desteği miktarlarını özetleyelim.

KOSGEB Kadın Girişimci Desteği 2023 Başvuru Nasıl Yapılır?

Kadın girişimci destek programı kapsamında sağlanan 60 bin TL tutarındaki hibe destek imkanları, 2023 yılından itibaren verilen desteklerdir.

Kadın girişimci destek programından yararlanmak isteyenlerin e-Devlet e-Hizmetleri bölümünden ön başvuru sürecini tamamlamaları gerekmektedir.

Kosgeb Girişimci Desteği Başvuru yapmak için tıklayınız.

KOSGEB Kadın Girişimci Hibe Desteği Ne Kadar?

Kosgeb’in girişimci kadınların iş kurma önündeki engellerin kaldırılması ve daha fazla kadının iş hayatında yer alması için verdiği hibe desteği 65 bin lira. Bu destek tutarı, geleneksel girişimcilik destek programı kapsamında sağlanan 60 bin lira + 5 bin lira ek destek olarak toplam 65 bin lira olarak veriliyor.

Destek TürüDestek Miktarı
Kadın girişimci hibe desteği65 bin lira
60 bin lira geleneksel hibeye ilave + 5 bin lira toplamda 65 bin lira hibe verilir.

Kadın girişimcilerin açacakları işyerileri için alacakları destek miktarları hangi kalemlerde verilecek? Bakalım

  • Kuruluş desteği
  • Birinci ve ikinci dönem performans desteği
  • Sertifika desteği alacaklardır.
Destek UnsuruDestek tutarı
Kuruluş DesteğiGerçek kişi işletme 5.000 TL
Sermaye şirketi işletme 10.000 TL
SGK PRİM ÖDEME PERFORMANS DESTEĞİ
Birinci Performans Dönemiİkinci Performans Dönemi
180-539 gün ise 5.000 TL360-1079 gün ise 5.000 TL
540-1079 gün ise 10.000 TL1080-1439 gün ise 15.000 TL
1080 ve üstü gün ise 20.000 TL1440 ve üstü gün ise 20.000 TL
Sertifika Desteği5.000 TL
Destek toplam:60 bin TL
Girişimcinin; genç, kadın, engelli, gazi veya birinci derecede şehit yakını olması durumunda her bir performans döneminde belirlenen tutarlara 5.000 TL eklenir. Böylece kadın girişimcilere toplamda 65 bin lira hibe desteği alacaktır.

Destek elbette bununla sınırlı değil. Bu desteklere ek olarak, iş fikrinin İLERİ DESTEKLİ NACE KODLARI’nda yer alması durumunda kurulacak işyerinin ihtiyaç duyduğu makine alımı için 270 bin TL’ye kadar hibe alabilirsiniz.

Teknoloji DüzeyiHarcama MiktarıYurt DışıYerli Üretim
Düşük-Orta-Yüksek100.000 TL75.000 TL90.000 TL
Orta-Yüksek200.000 TL150.000 TL180.000 TL
Yüksek300.000 TL225.000 TL270.000 TL
İş fikriniz İLERİ Girişimcilik Destek Programın kapsamında ise 270 bin lira hibe alabilirsiniz.

İş fikriniz Kosgeb Desteklenen Sektörler ve NACE kodları içerisinde, iş fikriniz teknoloji boyutu YÜKSEK bölümde yer alırsa şayet 300 bin TL kadar makine/yazılım alımlarınız yeri üretim standartları içindeyse %90 hibe alırsınız.

Bu tabloda da görebileceğiniz gibi 270 bin TL Makine veya yazılım yurt dışında üretilirse, harcamanızın %75’i oranında hibe alırsınız. Bu durumda alacağınız tutar 225 bin TL olacaktır.

Kosgeb’in Kadın Girişimcilere Sağladığı Ayrıcalıklar Nelerdir?

Kosgeb’in kadın girişimcilere sağladığı ayrıcalıklar ve avantajlar şu şekildedir:

  1. Geleneksel girişimci ve İleri Girişimci Destek programında girişimcinin kadın olması durumunda +5 bin TL ekstra destek verilir.
  2. Nitelikli Eleman İstihdam Desteği kapsamında istihdam edilecek olan personelin kadın olmasıh alinde destek oranına %20 ilave edilmektedir.
  3. KOBİGEL Destek Programı, Proje Teklif çağrılarında alınan başvurulan değerlendirilmesinde kadın girişimcilere ilave puan verilebilmektedir.
  4. Kobi finansman Destek programı kapsamında girişimcinin kadın olması durumunda +20 Bin TL destek verilmektedir.
KOSGEB Kadın Girişimci Desteği Nasıl Alınır? 2023 65 Bin TL DestekPin
Kosgeb Kadın Girişimci Ayrıcalıkları

Aynı destek bölgesinde kadın ve erkek girişimci destek oranları arasındaki farkı matematiksel açıklaması aşağıdaki gibidir:

  • Bu desteklerden %30 daha avantajlı olan kadınlar, 3.4.5.6 bölgesindeki girişimcilerin normal bir girişimci ile alacakları Kosgeb 60 bin TL hibe kredi fırsatından tam olarak yararlanabilmeleri için 55 bin TL harcamaya yeterli olurken, diğer Aynı bölgedeki girişimciler hibe kredisi fırsatlarından yararlanmak için 65 bin TL harcıyor. gereklidir.
  • Kadın Girişimcilere destek sağlanmakta ve diğer girişimcilere oranla kadınların desteklerinde % 30 a varan avantajlarının bulunduğu gözlenmektedir.
  • Aynı bölgedeki erkek girişimcilerin aldıkları 60 bin lira hibe kredisi imkanında yararlanabilmesi için 65 bin liralık bir harcama yapması gerekirken kadın girişimcilerin de 55 bin liralık harcama yapmaları yeterlidir.
  • Kadın girişimcileri desteklemek ve ekonomiye daha fazla katkıda bulunmalarını sağlamak için daha fazla ayrıcalık tanındığı açıktır.

Tüm kadınların kolaylıkla yararlanabileceği ve destek alabileceği Kosgeb Kadın girişimcilik desteğinin avantajları aşağıdaki gibidir.

KOSGEB Kadın Girişimci Desteği Başvuru Şartları 2023 yılında Nelerdir?

KOSGEB kadın girişimci hibe desteğini alabilmek için Kosgeb kadın girişimci desteği şartlarını yerine getirmek gerekiyor. Bu şartlar 18 yaşını doldurmuş Türk vatandaşı olmak, okur-yazar olmak, başvuru yapabilmek, yaş üst sınırı yok ve size her yaşta hayallerinizi gerçekleştirme fırsatı veriliyor.

Yine Kadın Girişimci Desteği şartları arasında Girişimcilik belgesi olması gerekmektedir. Ayrıca daha önceki yıllarda KOSGEB’den hibe kredisi almamış olmak gerekmektedir.

Bu şartları sağlıyorsanız Kadın Girişimci Desteğine başvurabilirsiniz. KOSGEB Kadın Girişimci Destek Koşulları, diğer yıllarda olduğu gibi 2023 yılında da bazı değişikliklere uğramıştır. Bu koşullardan biri de girişimcilik belgesi almak için online başvuru yapmaktır.

Girişimcilik Kredisi Başvuru Şartları 2023 Yılında Nelerdir?

Girişimcilik Kredisine başvuru yapabilmek için bir takım belli şartların sağlanması gereklidir.

KOSGEB kadın girişimci desteği başvuru Şartları 2023 yılında aşağıdaki gibidir:

  • Girişimcilik Eğitimini tamamlamış olmak: Kurum online ve ücretsiz olarak sağladığı girişimcilik eğitimlerini mutlaka tamamlamanız gerekmektedir. Bu eğitimi tamamlayanlara KOSGEB tarafından girişimcilik sertifikası verilecektir. Bu sertifika sayesinde hibe başvurusunu yapabilirsiniz.
  • Şirketin kurulumu: Girişimcilik sertifikası aldıktan sonra şirket kurma imkanına sahip olacaksınız. Sertifika almadan kurulmuş olan herhangi bir işyeri, şirket yani şirketin sertifika almadan kurulması girişimciyi maalesef bu krediden yararlandırılmayacaktır. Kosgeb hibe desteği almanın olmazsa olmaz şartından biri budur.
  • Kurulan şirketin ortaklık yapısı: Girişimciler işlerini ortak olarak kurabilirler. Bu köklü şirkete ortak olabilir. Ayrıca girişimcinin ortaklık payı %30 olsa dahi yeterli olacaktır..
  • Destek oranları: Erkek girişimciler için %60, kadın girişimciler için %70 destek oranı bulunmaktadır. Ülkemizde kadın girişimciler erkeklere göre çok daha az olduğu için kadınlara %10’luk bir oran ayrılmıştır.

Destek ne zaman ve ne şekilde verilir.

Şirketin kuruluşu için yapılan tüm harcama ve harcamaların faturalarının tutulması ve düzenlenmesi zorunludur. Bütün bu harcamalar KOSGEB’e gönderilmelidir.

Girişimciler bu giderleri yaklaşık 2 ila 3 ay içinde KOSGEB’den almaya hak kazanırlar. Ancak bu desteğe KDV dahil değildir.

İŞKUR Kadın Girişimci Desteği Başvuru 2023’te Nasıl Yapılır?

Kosgeb’in KOBİ’lere ve Genç girişimcilere sağladığı 60 bin liralık hibe kredisinden kadın girişimciler de yararlanabiliyor. Her iki kadın girişimciye de erkek girişimcilerden daha fazla ayrıcalık tanınmaktadır. KOSGEB il müdürlüklerine, işsiz iseniz devletin sağladığı ayrıcalıklardan faydalanmak ve KOSGEB 60 bin lira hibe kredisi almak için İş-Kur birimlerine başvurabilirsiniz.

Bu sayede hayalinizdeki kuaför, butik, restoran, konfeksiyon, waffle imalatı, güzellik merkezi, pastane, ev yemekleri restoranı, pastacılık ve dilerseniz hayvancılık için verdiğiniz hibe desteğini geri alarak iş fikrinizi gerçekleştirebilirsiniz. hayvancılık. Kolaylıklar bununla da bitmiyor.

Desteklenen aynı sektörlerde başvuran erkek girişimcilere göre daha ayrıcalıklı olan Kadın Girişimcilerin desteklerinden yararlanarak, bu hibelerden iş yeriniz için gerekli araç ve gereçleri satın alabilirsiniz.

Kadın girişimcileri ekonomiye kazandırmak ve daha fazla istihdam sağlamak amacıyla hibe, teşvik ve kredi veren Kosgeb kurumunun daha fazla ayrıcalık ve avantajlarla sunduğu Kadın Girişimci Destek programından yararlanmak isteyenlerin belirli şartları sağlaması gerekiyor. koşulları ve bu koşulları yerine getirir.

KOSGEB Kadın Girişimci Hibe Desteği 2023 Nasıl Alınır?

65 bin lira hibe kredisi alarak kendi işyerini açarak kendi işinin patronu olmak isteyen kadınların öncelikle Kosgeb kurumunun birimlerine başvurmaları gerekiyor. Öncelikle Kosgeb hibe kredisinden yararlanmak isteyenler için öngörülen şartlar kadın girişimciler için de geçerli. Hibe desteği alma şartları 2023 yılında aşağıdaki gibidir:

  • Kosgeb hibe kredisine başvuran ve işyerinin açılması için gerekli araç, gereç ve demirbaşların karşılanmasını talep eden kadınların KOSGEB kurumuna başvurmaları gerekmektedir.
  • İşsiz kadınlar Kosgeb e-hizmetleri bağlantısı üzerinden kosgeb hibe desteğini online olarak yapabilirken, çalışan ve memur olan diğer kadınlar ise KOSGEB il müdürlükleri ve bağlı birimlerinden başvuruda bulunabilirler.
  • Hibe desteği alabilmek için girişimci eğitimine katılmalı ve girişimcilik sertifikası alınmalıdır.
  • Kosgeb kursları olarak bilinen uygulamanın gerçek adı KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimidir. Bu eğitim programlarına katılım zorunludur. Başvurular e-devlet üzerinden yapılmalıdır.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi başvuru e-Devlet

  • Sertifika alımını ön koşul olarak koyan KOSGEB kursuna 18 yaşını tamamlamış tüm kadınlar başvurabilir ayrıca kurslara katılım zorunludur ve KOSGEB tarafından ücretsiz olarak düzenlenmektedir.
  • 2023 yılında uygulamalı girişimcilik eğitimleri elektronik ortamda uzaktan eğitim şeklinde online olarak yapılabilir!
  • Kosgeb tarafından kayıt yaptıran ve Girişimcilik kursuna katılmaya hak kazanan kadınların, KOSGEB Online Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini başarıyla geçmeleri ve kurs sonunda verilen girişimcilik sertifikasına sahip olmaları gerekmektedir.
  • Kadınların girişimcilik eğitimlerini başarılı bir şekilde sonlandırdıktan sonra ön onay başvurusu yapmaları gerekmektedir.
  • Açacakları iş yerini açılışının yapılmasının ardından Kosgeb Veri tabanına kaydını yaptırarak kobi beyannamesini sistem üzerinden doldurup kobi bilgi dokümanının çıktısına sahip olmalıdır.
  • Kursta öğretilen en önemli konu istenilen yönergeye uygun olarak iş planı projesinin hazırlanmasıdır.
  • Girişimcilik eğitiminin verilerek hibeleri almak için istenen iş planı oluşturmanın anlatıldığı ve iş projesinin oluşturulmasının öğretildiği kurslardan başarılı şekilde geçen kadınlara girişimci sertifikası verilmektedir.
  • Daha sonra iş planları ile birlikte tüm bu belgelerle Kosgeb’e başvurarak Kosgeb girişimcilik eğitimini başarıyla tamamlayan kadın girişimciler KOSGEB hibe kredilerinden yararlanmaya, sertifika ve iş planı projelerini kurul tarafından onaylanarak onaylatmaya hak kazanabilirler. işyeri giderlerini karşılamak üzere iş projelerinin sunumlarından KOSGEB yetkililerine alacaklardır. Verilen hibelerden bu aşamaları geçerek Girişimcilik Destek Programı kapsamında sağlanan 65 bin TL hibe desteğinden yararlanmak mümkündür.

Son güncellemeyle birlikte girişimcilerin iş yeri açmadan önce ön başvuru yapması gerekiyor. Bu başvuru sonucunda KOSGEB ön onay verir ve onayı kabul edilen kadın girişimci işyeri açabilir.

Kadın Girişimci Hibe Desteği Alma Süreci

Kadın girişimciler, erkek girişimcilere göre hibelerden daha avantajlı ve ayrıcalıklı bir şekilde yararlanmaktadır. Aynı şekilde emektar, engelli girişimciler ve şehitlere yakın girişimcilerle aynı ayrıcalığa sahip olan kadın girişimciler, erkek girişimcilere göre %30 daha avantajlı konumdadır. 65 bin lira hibe desteğinden ve 375 bin liralık ek hibe desteği ile birlikte ilave 5 bin liralık hibe desteği olarak yararlanabiliyorlar.

Kadın girişimciler, açılan işyerlerine ait tüm araç, gereç ve demirbaşlar gibi giderlerinin faturalarını saklayıp sonunda gerekli belgelerle birlikte KOSGEB’e teslim ederek bu program üzerinden tüm ödemelerini geri alabilmektedir.

Bunun için elbette kadın girişimcilerin de diğer girişimciler gibi sırayla bazı adımları tamamlaması gerekiyor.

Bu adımlar ise aşağıdaki gibidir:

  • Öncelikle açtıkları iş yerlerinin sicil numaralarını mutlaka KOSGEB veri tabanına kayıt ettirmeleri gerekmektedir.
  • Sistemde gözükmeleri için kaydını yaptıran kadınlar daha sonra Kosgeb Kobi beyannamesi formunu ve Kobi bilgi dokümanını doldurmaları şarttır.
  • Girişimcilik eğitiminde öğretilen ve yönergelere uygun olarak oluşturulan iş planı projesini hazırladıktan ve projelerinin Kosgeb yetkililerine sunumlarını yapma ve onay alma zorunluluğunu yerine getirdikten sonra işyeri ve işyeri için tüm masrafları hazırlayabilirler. iş yeri belgelerini alıp Kosgeb’e gönderebilir, tüm masraflarını geri alabilir ve KOSGEB Kadın Girişimci Desteği Programdan %30 avantajla hibe kredisi alabilirsiniz.

KOSGEB Kadın Girişimci İş Fikirleri Örnekleri 2023’te Nelerdir?

KOSGEB kadın girişimcileri iş fikirlerini hayata geçirmeden önce girişimcilik belgesi almanın çok önemli bir konu olduğunun altını çizdik. Sertifikayı aldıktan sonra yukarıda belirtilen tüm başvuru koşullarını sağlayarak iş yerinizi açmanızın önünde hiçbir engel kalmayacaktır.

Ancak kurs sonrasında birçok kadın girişimci, açacakları iş fikri üzerinde araştırmalarına devam etmeli ve fikir birliğine varmalıdır. Bu nedenle, kadın girişimciler için KOSGEB destekli bazı iş fikirlerinin listesi aşağıdaki gibidir:

  • Lazer epilasyon (Güzellik salonu)
  • Bayan giyim (İnternet üzerinden satış)
  • Çocuk giyim
  • Kadın kuaför
  • Ev yemekleri
  • Tatlıcı dükkanı
  • Bayan çanta, ayakkabı
  • Çeyiz eşyası dükkanı
  • Tül & Perde (Manifatura)
  • Kafeterya

Bu fikirlere ek olarak 25 Nisan 2022 tarihinde spor ve eğlence eğitim kurslarına destek verildiği açıklandı. 85.51.03 NACE kodu ile desteklenen bu kurslar aşağıdaki gibidir.

  • Jimnastik
  • Yüzme
  • Yoga
  • Paten
  • Tenis
  • Spor malzeme satışı
  • Hayvan eğitmenliği
  • Dağcılık faaliyetleri (kamp vb.)
  • Okul kantin işletmeciliği

Kadın girişimciler için farklı iş fikirleri ve projeler ise 50 farklı ve En Yeni KOSGEB İş Planı Örnekleri sayfamızda bulabilirsiniz.

Kadın Girişimcilere Destek Veren Bankalar Hangileridir?

Kamu bankalarının yanı sıra pek çok özel banka da Vakıfbank, Ziraat Bankası, İş Bankası, Garanti Bankası, TEB, Finansbank, Yapıkredi, Denizbank, Halkbank kadın girişimcilere cazip krediler sunuyor

Örneğin; Halkbank Girişimci Kredisi kapsamında üniversite mezunlarına eğitim aldıkları bölüme dair iş kurabilmeleri noktasında aylık eşit taksitli Azami 12 ay Anapara Ödemesiz Dönem olmak üzere toplam azami 60 Ay vade 30 BİN TL’den başlayıp, 75 BİN TL’ye ve azami 200.000 TL’ye kadar uzanan krediler veriyor. Yine Halkbank kadın girişimcilere sıfır faizli 225 bin lira kredi veriyor.

Kadın girişimcileri destekleyen diğer banka olan Yapıkredi, münhasıran gerçek kişi kadın tüccarlara veya %51 ve daha fazla hissesine kadın ortakların sahip olduğu şirketlere kullandırılan, 36 ay vadeli, aylık, üç aylık veya 6 ay vadeli kadın girişimci kredi paketidir. Üst limit olmaksızın aylık ödemeler. kredilerden yararlanma hakkı sunar.

Kadın girişimcilere kredi desteği veren bir diğer kamu bankası ise Vakıfbank; EBRD Kadın Girişimci İş Kredisi olarak kadın girişimcilere 60 aya varan ve 84 aya varan vadelerle düşük faizli kredi sağlamaktadır.

Ziraat Bankası Kadın Girişimci Kredisi Kadın girişimcilere kredi veren bir başka kurumda Ziraat bankasıdır. Ziraat Bankası iş yerlerini büyütmek isteyen kadın girişimcilere hazırladıkları iş projesi planlarının banka şubelerine getirilmesi ve onaylanmasının ardından 100 bin lira faizsiz kredi alabilirler. Kosgeb ile anlaşmalı olarak verilen 100 bin lira faizsiz kredi desteği alan tüm kadın girişimciler iş yerlerini istedikleri şekilde büyütebilirler.

Kadın Girişimci Kredi Desteği 2023 Halkbank

Halkbank Kosgeb ile işbirliği kapsamında kadınlara işyerlerini büyütmek için iş planlı başvurularında faizsiz kredi sağlayan devlet bankamızdır. Halkbank’ın kadın girişimcilere sunduğu kredi imkanları 2023 yılında da güncellenmeye devam ediyor.

Gelin hep birlikte Halkbank kadın girişimciler için hangi kredi paketleri var ve kredilerin özelliklerine bir göz atalım.

Halkbank, işini kuran ve mevcut işini büyütmek isteyen kadın girişimcilere yapılacak başvurular için gerekli iş projesinin onaylanması, 100 bin lira faizsiz kredi ve 100 bin – 50 bin lira 6 ay geri ödemesiz, 36 ay vadeli kadın girişimci kredisi ve 70.000 TL’ye kadar KOSGEB KOBİ Finansman Kredisi sunuluyor.

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni bitiren ve kurum tarafından onaylanan projelerini bankamıza sunan, kredi başvuru tarihi itibarıyla 30 yaşını tamamlamamış olan genç girişimci esnaf ve sanatkarlara sunulan kredilerin detayları ise şu şekildedir;

Kadın Girişimcilere 100 Bin TL Destek Kredisi

Halkbank’ın güçlü Türkiye’nin güçlü kadın girişimcilerine kullandıracağı kadın girişimci kredisinin özellikleri şöyledir:

Kullandırılacak Kadın Girişimci Kredisinin

Azami kredi limiti

  • İşini kurmuş kadın girişimciler için 100.000 TL
  • Yeni iş kuran ve işletme yaşı 6 ayı geçmeyen kadın girişimciler için 50 bin TL’dir.
  • 0-6 ay arası girişimler için 50.000 TL’ye kadar
  • 6 ay ve üzeri girişimler için 100.000 TL’ye kadar kredi verilir.

Kredi vadesi

  • 6 ay anapara ödemesiz dönem olmak üzere azami 36 aydır.

Kredi, aylık eşit taksitli olarak ödemesiz dönem faizleri 3’er ayda bir tahsil edilir.

Kredi vadesi boyunca havale ve EFT işlemlerinden ücret alınmaz.

Mevcut kredi limitleri kapsamında kadın girişimciler için minimum 5 bin TL KMH ve minimum 5 bin TL Ticari Kredi Kartı (Paraf KOBİ Kart / Paraf Business Kart / Paraf Esnaf Kart) limiti tanımlanıyor.

Faiz ve Komisyon Oranları

Faiz oranı aylık %17,50 ve aylık %1,45 olup, bir defaya mahsus %0,5 Kredi Kullanım Ücreti alınmaktadır.

Kadın Girişimcilere 225 Bin TL Sıfır Faizli Kredi Desteği 2023 Halkbank

Kadın Girişimcilere Sıfır Faizli Esnaf Kredisi Halkbank yine kadın girişimcilere sıfır faizli esnaf kredisi verecek.

Kadın girişimcilere sıfır faizli esnaf kredisinin özellikleri şu şekildedir:

  • KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni tamamlayan 30 yaşını doldurmamış girişimciler için azami kredi limiti 100 bin TL’dir.
  • En az 1 yıllık ustalık belgesine sahip ve ilgili meslek kolunda son 1 yıl içinde işletme kuran girişimciler için azami kredi limiti 225 bin TL’dir.

Vadesi: Uygun limit ve vade bankamız tarafından mali bünye, ödeme gücü ve faaliyet gösterdiği mesleğin özelliklerine göre belirlenmektedir.

Faiz ve Komisyon Oranları: Sıfır faizli ödemelidir.

30 yaşını doldurmuş ve iyi bir iş planı projesi onaylanan kadın girişimciler Halk Bankası’na yapacakları başvuru ile 100 bin lira faizsiz krediden yararlanabiliyor.

Girişimcilere verilen hibe ve kredi desteklerinin son başvuru tarihi 31 Aralık’dır. Yeni yıl itibari ile bu destek devam etmeyecektir.

Halkbank Kadın Girişimcilere 70 Bin Lira KOSGEB KOBİ Finansman Kredisi

KOSGEB veri tabanına kayıtlı ve faaliyette bulunan aktif işletmelere Halkbank’tan KOSGEB KOBİ Finansman Kredisi, güncel KOBİ Bilgi Beyanı ve KOSGEB desteği ile kurulan iş yeri

  • Kredinin limiti: 70.000 TL’ye kadar
  • Kredinin vadesi: 36 aya kadar vadeli olacak şekilde kullandırılıyor.

Faiz ve komisyon ücretleri ise KOBİ Finansman Destek Programı kapsamında işletmelere kullandırılacak kredilerin faizinin bir kısmı veya tamamı KOSGEB tarafından karşılanacak. Girişimci kredilerinde destek puanı 10 puan olarak uygulanacaktır.

KADEM KOSGEB Kadın Girişimcilere 50 bin Lira Ödül Verilecek

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ve Kosgeb’in ortaklaşa yürüteceği İnovasyonda Kadın projesi için başvurular başladı. 6. kez düzenlenecek girişimcilik kampı ile kadın girişimcilerin desteklenmesi hedefleniyor.

Değerlendirme sonucunda 30 girişimci kadın eğitim alacak.

KADEM, TÜBİTAK Marmara Teknokent, Bilişim Vadisi ve KOSGEB iş birliğiyle düzenlenecek girişimcilik kampı, kadın girişimcileri desteklemeyi amaçlıyor.

İnovasyonda Kadın Girişimcilik Kampına, “Bir Fikrim Var” diyen tüm kadın girişimciler davetlidir.

30 Girişimci Kadına Eğitim

6. İnovasyonda Kadın projesi için başvuru dönemi başladı. İlk başvuru süreci sonunda hakem heyetinin değerlendirmeleri sonucunda kampanyaya katılmaya hak kazanan 30 girişimci kadına 5 gün eğitim verilecek.

50 BİN TL PARA ÖDÜLÜ VERİLECEK!

11-17 Ekim tarihleri ​​arasında gerçekleştirilecek bu kampta ön elemeyi geçen 30 kadın girişimciye eğitim verilecek. Verilecek eğitimler aşağıdaki gibidir:

  • Girişimcilik ve Start Up Ekosistemi
  • Start Up Analizi ve Teknolojik Olgunluk
  • Girişimcilikte Liderlik
  • İş Fikirleri Swot Analizi
  • İş Hukuku ve Mentörlük gibi pek çok konuda eğitim verilecek.

KADEM, TÜBİTAK MARMARA TEKNOKENT, Bilişim Vadisi ve KOSGEB iş birliğiyle gerçekleştirilecek olan 6. İnovasyonda Kadın Girişimcilik kampının ana eğitim konuları aşağıda yer almaktadır:

  • Girişimcilik ve Start-Up Ekosistemi: Start Up Analizi ve Teknolojik Olgunluk
  • Proje Döngüsü: Proje Yazma ve Yönetme Süreçleri
  • Finansal Yönetim: Maliyet Analizi, Finansal Tablolar
  • Girişimcilikte İş Planı: İş Planı Hazırlama, Geliştirme ve Kanvas İş Modeli
  • Markalaşma Sürecinde Uygulanacak Stratejiler: Şirket Geliştirme ve Markalaşmanın Önemi
  • İş ve Ticaret Hukuku: Fikri Mülkiyet Hakları, Patent ve Marka Tescili
  • Pazarlama: Pazarlama İlkeleri-Yönetimi, Değer Teklifi Oluşturma
  • İletişim: Etkili Sunum Teknikleri

Kamp sonunda hakem heyetinin değerlendirmeleri sonunda seçilen 5 başarılı proje sahibine (Bir yıl içinde ulusal ve uluslararası destek programlarından destek alması durumunda) 50 bin TL para ödülü verilecek.

İnovasyonda Kadın Projesi Girişimcilik kampı sonunda ilan edilen en başarılı 5 proje, ulusal ve uluslararası resmi kuruluşlardan (KOSGEB, TÜBİTAK, UFUK 2020 veya Erasmus+) destek alması halinde 50.000 TL ödülü almaya hak kazanır.

Bilişim Vadisinde bulunan kuluçka merkezinde İnovasyonda Kadın Projesi Kadın Girişimcilik kampı 5 finalisti için bir yıl boyunca ücretsiz ofis kullanımı ve danışmanlık hizmeti verilir.

MARTEK ulusal ve uluslararası kuluçka merkezlerinde İnovasyonda Kadın Projesi Kadın Girişimcilik kampı 5 finalisti için bir yıl boyunca ücretsiz ofis kullanımı, proje yazım desteği,  patent ve fikri-sınai haklar ile yatırımcı eşleştirmeleri konusunda danışmanlık hizmeti verilir.

İnovasyonda Kadın Girişimcilik Kampı programından ödül ve destek almaya hak kazanan adaylarla ilgili süre, 5 finalistin ilan edilmesi tarihinden itibaren bir yıldır.

KADEM Kadın Girişimci 6. İnovasyon Başvuruları Nasıl Yapılır?

İnovasyonda Kadın Projesi Girişimcilik kampına başvurular Innovationdakadin.org web sitesi üzerinden yapılıyor.

  • Hakem heyetinin değerlendirmesi ile kampa katılmaya hak kazanan 30 kadın girişimci, internet sitesinde duyurulmakta ve kampa davet edilmektedir.
  • Fikirden plana, plandan girişime giden yolda girişimciler için bir platform oluşturulmakta ve akademisyenler tarafından girişimcilik, pazarlama ve ticarileştirme alanlarında verilen eğitim ve deneyim paylaşımları bir hafta sürmektedir.
  • Kamp süresince katılımcılar fikirlerini nasıl geliştirebilecekleri ve sektörde kendilerine yer bulabilecekleri konusunda da deneyim kazanıyorlar.
  • Sektörlerinde başarılı olan girişimciler tarafından deneyimler paylaşılmaktadır.
  • Girişimcilik kampının sonunda düzenlenen son gün ile en başarılı 5 proje sahibi belli oluyor.

Proje hakkında ayrıntılı bilgi için www.inovasyondakadin.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

Photo of author

Seher Demir

Anadolu Üniversitesi Finans bölümü mezunuyum. 10 yılı aşkındır benzer konularda makaleler yazıyorum.
Yorum yapın

error: Content is protected !!
2