canta astroloji arti yorum bilim egitim1 power kalem istatistik gozluk at ayar duyuru ok bitcoin nota moda mercek ates saat kalp wifi eglence kadin oyun tamir alinti kullanici dunya whatsapp sinema basketbol saglik windows iletisim takvim yildiz yemek egitim bilgi xbox ev gulenyuz yorum1 video soru futbol menu1 foto ucak kahve apple mouse menu2 ps klasor monitor ceptelefonu rastgele yaprak araba

Tarım Kredisi Veren Bankalar En Düşük Faiz Oranları

Tarım Kredisi Veren Bankalar En Düşük Faiz Oranları

Tarım kredisi veren bankalar ve en düşük faiz oranları hangi banka sunuyor merak edilen konular arasında yer alıyor. 2021 yılında tarım kredisi veren bankalara başvuru yaparak çiftçilerimiz nakit sıkıntılarını biraz olsun giderebiliyor. Özellikle, kefilsiz, faizsiz veya en düşük faizli kredi kullanmak isteyen üretici çiftçiler için başvuru yapacakları bir çok banka bulunmaktadır. Ziraat Bankası, TEB, Finansbank, Şekerbank, İş Bankası gibi kefilsiz tarım veya çiftçi kredisi veren bankaların başvuru şartları, kredi limitleri faiz oranları hakkında detaylı bilgiyi yazımızda bulabilirsiniz. Tarım Kredisi Veren Bankalar, Ziraat bankası çiftçi kredisi faizleri ne kadar oldu? Tarım kredisi güncel faiz oranları ve başvurularında istenen belgeler ve başvurularınızı gerçekleştirmek için içeriğimizi inceleyebilir ve başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Çiftçilere Tarım Kredisi Başvuruları 2021

Tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilere destek vermek adına kredi sağlayan birçok banka bulunmaktadır. Bu bankaların bazıları faizsiz bazıları ise düşük faizli olmaktadır. TEB, Ziraat Bankası, Vakıfbank, Denizbank, Halkbank gibi bankalar çiftçi kredisi vermektedir. Biz de bu yazımızda sizler için çiftçi kredisi faiz oranlarını ve bu krediden yararlanmak için gerekli belgeleri araştırdık. 3, 6 veya daha fazla yıllık ödeme seçenekleri de sunan bu bankaların verdiği kredilerden yararlanmak için içeriği inceleyebilirsiniz.

Tarım Kredisi Veren Bankalar ve Faiz Oranları 2021

Tarım, hayvancılık ve çiftçilik faaliyetleri ülkemizin 4 mevsimi yaşayan bir ülke olması nedeniyle geçmişten bugüne modası geçmeyen tek sektördür. Ülkemizin en büyük sektörü olan tarım ve hayvancılık sektörü her zaman devlet destekleri ile desteklenmekte ve kişiler tarım işine teşvik edilmektedir. Milli tarım projesinin geçtiğimiz yıllarda hayata geçirilmesi ile çiftçiler her alanda desteklenmeye devam edilecek ve tarım işi ile uğraşarak bu işten ekmek yiyen çiftçiler için finansal destekler önümüzdeki yıllarda da verilmeye devam edilecektir.

Çiftçilerin işletme sermayesi ve acil nakit ihtiyaçları için verilen devlet desteklerinin yanında özel ve kamu bankaları da çiftçiler için kredi vermektedir. Bireysel ihtiyaç kredisi kapsamında müşterileri için taşıt, konut ve ihtiyaç kredisi veren bankalar tarım işi ile uğraşan çiftçilere özel kredi imkanları da sunmaktadır. Tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren işletmelere ve çiftçilere özel kredi veren bankalar çiftçilerin özel dönemleri için farklı kolaylıklar sunarak bu hizmetlerini sunmaktadır. Geri ödeme kolaylığı ile dikkat çeken bankaların bu kredileri çiftçilerin hasat döneminde eline geçen nakitlerini kredi geri ödemesinde yapması gibi yılda bir ödemeli olarak kredi ürünler ile dikkat çekmektedir. Tarım ve hayvancılık sektöründe çiftçilerin ellerine hasat dönemlerinde nakit para geçtiği için çiftçileri geri ödemelerde zorlamadan, yılda 1 geri ödemeli, hasat ödemeli tarım kredisi hizmetleri sunulmaktadır.

Çiftçilere Özel Tarım Kredisi Nasıl Alınır?

Bankalar her yıl daha fazla müşteri ile çalışmak adına yeni müşteriler kazanmak amacıyla ve mevcut müşterilerini elinde tutarak kaçırmamak için kredi kampanyalarını her yıl yeniler ve düşük faiz oranları ve kolay ödeme seçenekleri ile reklam vererek kampanyalarını tanıtır. Bankalara arasında oluşan bu  rekabetten dolayı bu işten her zaman müşteriler yararlı çıkar. Çiftçilerin her zaman daha çok kamu bankalarını tercih etmeleri nedeniyle ülkemizde hemen hemen her banka yeni kredi kampanyasının avantajlarını tanıtmaktadır. Özel ve kamu bankaları tarafından tarım ve hayvancılık faaliyetlerinde bulunan işletme ve özel kişilere çiftçilere kredi veren bankalardan tarım kredisi nasıl alınır isterseniz bir göz atalım.

Bankalar kredi talebinde bulunan kişilerden her zaman ilk şart olarak gelir belgesini talep eder. Özel veya kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan ve geliri düzenli olan müşterileri için daha  kolay kredi verilmektedir. Çalışan kişilerden istenen bu gelir belgesi bankaların kendilerini teminat altına almak istediği için kişilerden talep edilir ve kredinin limiti gelir durumuna göre belirlenerek ödeme planı ve vadesi belirlenir.

Geri ödeme konusunda hassas davranan bankalar tarım işi ile uğraşan ve bu nedenle resmi bir gelir belgesi sunamayan çiftçilerden ise gelir belgesi yerine Çiftçi kayıt belgesi ÇKS ve hayvan işletme belgesi gibi işletme faaliyetinin gösterildiğine dair resmi evraklar talep etmektedir. Bunun yanında tarım kredisi veren bankalar çiftçilerden  tapu fotokopisi ve ruhsat fotokopilerini de ister.

Bankalara kredi talebinde  bulunan kişilerin öncelikle kredi notuna göre kredi onay cevabı verecekleri için çiftçilerin kredi notları da bankalar tarafından baz alınır  bankalara tarafından kredi değerlendirme aşamasında kredi notu son derece önem taşımaktadır.

Tarım kredisi almak için gerekli belgelerden gelir belgesinin yerine geçen ÇKS belgesi üzerinden çiftçinin üzerindeki tarımsal ürünlerin rakamsal değerleri ile ne kadar gelir elde ettiği, hayvan sayılarının ne kadar olduğu ve hayvanlarının değerinin hesaplaması yapılarak verilen kredinin teminatının bu mal varlıklarının yerine geçip geçmeyeceği araştırılıp kredi için onay kararı verilmektedir. Yetersiz mal varlığı bulunan çiftçilere yüksek limitli işletme kredisi verilmemekte gelirinin hesaplanmasından sonra belirlenen limitlerde tarım kredisi verilmektedir. Bu nedenle tarım kredisi başvurusunda gerekli şartları sağlayan çiftçiler bankalara başvuru yaparak kredi talebinde bulunabilirler. Peki hangi bankalar tarım kredisi verir?

Tarımsal Kredi Veren Bankalar Hangileridir?

Ülkemizde tarım işi ile uğraşan çiftçilere her yıl olduğu gibi bu yılda destek verilerek tarım kredileri verilmeye devam edilecektir. Tarım kredisi başvurusunda gerekli belgeler ile banka şubelerine giderek kredi talebinde bulunan çiftçilere bankalar, düşük faiz oranları ve ödeme kolaylıkları sunarak acil nakit ihtiyaçlarını karşılamaya devam etmektedir.

Tarım Kredisi Veren Bankalar aşağıda ki gibidir;

  • Halkbank
  • Ziraat bankası,
  • Vakıfbank
  • Qnb Finansbank
  • Fibabanka
  • Akbank
  • Ziraat Bankası
  • Şekerbank,
  • TEB,
  • İş Bankası
  • Denizbank,
  • Garanti Bankası
  • Yapı ve Kredi Bankası,

gibi ülkemizde yüzlerce şubesi bulunan kamu ve özel bankalardır.

Tarım Kredisi Başvurusu İçin Gereken Belgeler

Yurdun kırsal kesimlerinde tarım sektörüne uğraş veren çiftçileri kalkındırmak adına ve masraf ve maliyet giderlerine finansman olmak için hemen hemen her banka tarım kredisi kullandırmaktadır. Tarım kredisi kullandırımından yararlanmak için gereken evraklar aşağıda sıralanmıştır.

  • Başvuru sahibi çiftçinin T.C Kimlik kartı
  • Tarım kredisi kullanacak kişiye ait Çiftçi Belgesi/ÇKS Belgesi
  • Tarım faaliyeti yaptığını gösteren diğer belgeler
  • Kefil haricinde teminat gösterilecekse bu teminata ilişkin evraklar
  • İşletme faaliyetlerinin bilanço esasına göre yürütülmesi ile son üç yıla ait Mali müşavir onaylı bilanço ve gelir tablosu gibi belgeler ile başvurular alınmaktadır. Evraklar bankalara göre değişiklik gösterebilir. Değişiklik yapma hakkı bankada saklı olup, kişiye özel olarak belirlenen ödeme planlarınızı banka şubelerine uğrayarak yaptırabilirsiniz.

Ziraat Bankası Çiftçi Kredisi Faiz Oranları 2021

Tarım Kredi Kooperatifleri & Ziraat Bankası aracılığıyla farklı alanlarda işletme ve yatırım dönemi için faizsiz kredi ve düşük faizli krediler veriliyor.

  • Ziraat Bankası tarım ve hayvancılık işi ile uğraşan çiftçilere özel olarak;
    • Büyükbaş hayvan,
    • Küçükbaş hayvan,
    • Kanatlı hayvan ve arı yetiştiriciliği
    • Sera yani kontrollü örtü altı sebze ve muz yetiştiriciliği
    • Kültür mantarı üretimi için kredi vermektedir.
  • Bu krediler ile işletme ve yatırım dönemindeki ihtiyacınız olan canlı hayvan alımı, alet-makine temini ile işletme satın alımları (besi çiftliği, süt çiftliği, kurulu sera vb.) üretim konusu bazında belirlenen yem, ilaç, gübre işçilik vb. giderleri karşılayabilir ve traktör arazi alımı için düşük faizli krediler kullanabilirsiniz.

Bitkisel tarım ve hayvancılık kredilerinin faiz oranları uygulanacak olan faiz oranlarına göre hesaplanarak ödeme planı Ziraat bankası tarafından oluşturulmaktadır. En net faiz oranlarını Ziraat Bankası‘ndan öğrenebilirsiniz.

İşbankası Tarım Kredisi

İş bankası tarım iş ile uğraşan çiftçilerin sermaye ihtiyacından, malzeme tedarikine tarımsal üretime dair her türlü faaliyet için üreticinin ihtiyaç duyduğu tarım kredi desteğini 2021 yılında sunmaya devam ediyor.

İşbankası Tarım Kredisinin çeşitleri ise;

  • Tarımsal İşletme Kredisi
  • Seracılık Kredisi
  • TMO Kredisi
  • Müstahsil Makbuzuna Dayalı Tarım Kredisi
  • Sürdürülebilir Tarım Kredisi
  • Elektronik Ürün Senedi (ELÜS) Karşılığı Kredi
  • Sözleşmeli Üretim Kredisi
  • Mantar İşletmeciliği Kredisi
  • 5 Yıla varan Orta Vadeli Tarım Kredisi
  • Organik Tarım Kredisi
  • Tarımsal Arazi Kredisidir.

Hasattan hasada senede bir hasat zamanında ödemeli olarak uygun faiz oranları ve mali koşullar ile sunulan tarım kredisinin faiz oranları ile yapılan örnek ödeme tablosu aşağıda ki gibidir;

İşbankası Tarım Kredisi Örnek Ödeme Tablosu

Şekerbank Çiftçi Destek ve Hayvancılık Kredisi

Şekerbank tarafından kullandırılan, çiftçilere nefes aldıran krediler yatırım ve işletme başlıkları altında farklı alanlarda üretim yapanlar için 2021 yılında da kullandırılmaya devam ediyor. Tarım veya hayvanlık faaliyetlerinizi belgelendiğiniz takdirde hangi faaliyet konusu ile ilgili nakit sıkıntınız varsa o destekten faydalabilirsiniz.

Tarımsal yatırım hayvancılık kredileri kapsamında ise;

  • KGF teminatlı krediler
  • Hayvancılık,
  • Traktör ve ekipman,
  • Diğer yatırım kredileri olarak krediler verilmektedir.

Şekerbank çiftçilere özel olarak tarımsal yatırım kredileri kapsamında tüm tarımsal yatırımların finansmanı Şekerbank Diğer Yatırım Kredileri ile karşılamaları amacıyla ;

  • Tarla büyütme
  • Sera yapım ve modernizasyon
  • Organik Tarım
  • Tarımsal işletme edindirme
  • Kırsal kalkınmaya destek ve IPARD
  • 2B Tarım arazisi alım kredisi çeşitli krediler kullandırıyor.

Bu krediler arasında çiftçilerin bitkisel üretim için ihtiyaç duyduğu tarla ve araziler için kullandırdığı tarla büyütme kredisinin ayrıntılarını incelemek gerekirse;

Çiftçilere özel Şekerbank 60 ay vadeli, hasat zamanında ödeme kolaylığı ile Tarla büyütme kredisi veriyor. Bu kredi ile çiftçiler ayrı ayrı yerlerde olan tarlalarını birleştirip üretime kazandırabilecekler.

Şekerbank çiftçilerin ve tarımsal alanda faaliyet gösteren firmaların tarım faaliyetlerini sürdürebilmeleri adına ihtiyaç duydukları tarla ve bahçe nitelikli gayrimenkullerin alımında ise eksper değerinin %75′ ine kadar sabit faiz oranlı, 60 ay vadeli 3 ayda bir, 6 ayda bir ve yılda bir ödemeli olarak kredi veriyor. Çiftçilik Belgesi ya da Çiftçi Kayıt Belgesi bulunan çiftçiler tarım işlerinde ihtiyaç duydukları tohum, gübre, zirai ilaç, mazot, fide, sera örtüsü, işçilik, ısıtma, aydınlatma gibi her türlü tarımsal girdi için Şekerbanka başvuruda bulunabilirler. Ayrıntılar.

Yine Şekerbank tarafından tarımsal işletme kredileri ise;

  • Taksitli Tarım Kredisi Detaylar.
  • Döner
  • Pancar Temlik
  • Çiftçi Vodafone KMH
  • Çiftçi Bağkur KMH kredileri kullandırıyor.

Şekerbank bitkisel üretim için uzun vadeli krediler çiftçinin yanında yer almaya devam ediyor. Hayvancılık, bitkisel üretim, seracılık, su ürünleri avcılığı, yetiştiriciliği gibi çeşitli tarımsal alanlarda yatırımları destekliyor, üreticilere uzun vadeli kredi ürünler ile çözümler sunmaya devam ediliyor.

Şekerbank Taksitli Çiftçi Kredisi

Üretici çiftçilerin tohum, gübre, zirai ilaç, mazot, fide, sera örtüsü, işçilik, ısıtma, aydınlatma masrafları için 2 yıl vadeli kredi kullanabilirsiniz. Ödemeler hasat zamanı yapılabilmektedir. Başvuru yapacak olanlar ÖKS belgesi olan gerçek ve tüzel kişiler olabilir. Taksitli tarım kredisi için başvurularınızı Şekerbank şubelerinden yapabilirsiniz.

TEB Tarım ve Hayvancılık Kredisi

TEB İşletme, Yatırım ve Tarım Girişimcileri için kredi imkanları sunan TEB, çiftçilerin her zaman öncelikli başvuru yaptıkları bankalar arasındadır. Çiftçilerin acil nakit ihtiyaçlarına özel çözümler sunan TEB sürekli kendini yenileyen ve geliştiren bankalardan birisidir.

TEB Çiftçilere özel işletme kredisi ürünleri; 

  • Hasat Kredisi
  • Tarımsal KMH Kredisi
  • Organik Tarım Kredisi
  • İyi Tarım Uygulamaları Kredisi
  • Sözleşmeli Üretim Kredisi
  • Tarımsal Gelir Kredisi
  • Elektronik Ürün Senedi (ELÜS) Karşılığı Kredi
  • Süt Hayvancılığı Kredisi
  • Besicilik Kredisi
  • Tavukçuluk Kredisi

TEB Çiftçilere özel yatırım kredisi ürünleri; 

  • Modern Basınçlı Sulama Sistemleri
  • Makine – Ekipman Kredisi tarımsal tüm makine ve ekipman alımlarınızın karşılanması amacıyla kullandırılıyor.

Sizde tarım ve hayvancılık iş ile uğraşıyor ve Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı ÇKS belgeniz var ise hasat zamanında ödemeli, düşük faiz oranları ile Çiftçiye Tarım Kredisi Veren Bankalara başvuru yaparak kredi alabilir işletmenizin faaliyetlerini ve giderlerini bu kredi ile karşılayabilirsiniz. Detaylar.

Denizbank Tarımsal İhtiyaç Kredisi (SMS)

Denizbank çiftçilerin tarım ve hayvancılık faaliyetlerini sürdürebilmeleri adında ihtiyaç duydukları finansmanı karşılamaları için Tarımsal İşletme ve Tarımsal Yatırım Kredisi ve projeli tarım kredileri gibi çeşitli vermektedir. Kullandırılan tarım kredisinin en az ödeme tutarı anaparanın yüzde 30’u, masraf ve faizlerin ise tamamı ödenmeli, yapılandırma ve temdit koşulları için şubeyle iletişime geçilmelidir.

Denizbank tarafından kullandırılan  tarımsal yatırım kredileri;

  • Traktör ve tarımsal ekipman
  • Hayvancılık
  • Arazi alım
  • Meyve tesis
  • Damla sulama
  • Sera yapım ve modernizasyon
  • İyi tarım uygulamaları gibi kredilerdir. Detaylar.

Yine Denizbank tarafından kullandırılan işletme kredileri tohum, gübre, fide, sulama, çapalama, akaryakıt, ilaç, yem gibi her türlü tarımsal girdinin sağlanması amacıyla;

  • Üretici kart
  • Spot kredi
  • Rotatif kredi
  • Taksitli tarımsal ihtiyaç kredisi veriyor. Bilgi için tıklayınız.

Denizbank tarımsal kredilere başvuru evraklarını incelemek için tıklayınız.

Tarım kredisi kullanımlarında bir ilk olarak Sms ile tarım kredisi Denizbank’ta! Denizbank SMS ile tarım kredisi kullandırımı hakkında 3 yıla varan vadeler, yılda bir ödeme seçeneğiyle 50 bin liraya kadar kredi başvurusu SMS ile alınmaktadır. Tek yapmanız gereken 3280’e TCKN boşluk SMS TARIM yazmak olacak.

Denizbank sms ile tarım kredi başvuruları
Denizbank sms ile tarım kredi başvuruları alınıyor

Başvurunun onaylanması ya da reddedilmesi ise yine tarafınıza sms yolu ile bildirilecektir. Kredinin onaylanması halinde tarım kredisi kapsamına tarım ihtiyaç kredisi ile üretici kart desteği tanımlanacak toplam 50.000 lira kredi kullanım hakkınız olacak.  3 yıla varan vadeler, yılda bir ödeme seçeneğiyle 50 bin liraya kadar kredi tek bir SMS ile almak için tarım kredisi başvurularını iletebilirsiniz. Detaylar.

QNB Finansbank Çiftçi Kredisi

QNB Finansbank tarafından sunulan çiftçi kredileri diğer bankalarda olduğu gibi yatırım ve işletme kredileri olarak kullandırılıyor.

Finansbank tarafından çiftçilere sunulan işletme kredileri;

  • Bitkisel üretim
  • Besicilik
  • Olacak
  • Kanatlı kümes hayvancılığı
  • Süt hayvancılığı
  • Su ürünleri avcılığı
  • Gelire endeksli tarım
  • Sözleşmeli üretim
  • Tarımsal borçlu cari hesap
  • Tarımsal kredili mevduat hesabı
  • Meyve/bağ
  • Organik tarım
  • Arıcılık
  • Su ürünleri kültür balıkçılığı
  • Çiftçi nakit
  • Çek kredisi gibi kredileri kullandırıyor.

Finansbank tarafından yatırım kredileri kapsamında kullandırılan krediler ise;

  • Traktör/pikap
  • Tarımsal sulama
  • Tarımsal proje
  • Süt hayvancılığı
  • Arıcılık
  • Olacak
  • Tarımsal ekipman
  • Tarla alım
  • Su ürünleri kültür balıkçılığı
  • Su ürünleri avcılığı
  • Meyve/bağ tesisi
  • Besicilik
  • Kanatlı kümes hayvancılığı kredileri kullandırmaktadır. Detaylar.

Finansbank tarafından çiftçilere kullandırılacak olan kredilerin yanından Tarım kart başvuruları da alınmaya devam ediyor. Gelirini tarımsal üretimden sağlayan ve çiftçilik belgesi sahibi tüm üreticiler buradan başvuru yaparak 6 aya varan faizsiz dönem avantajı ile kredi limiti de dahil tüm alışverişleri  bu kart ile yaparak hasat zamanında ödemeli olarak sunulan kart ile tüm nakit ihtiyaçlarınızı geniş vade imkanı ile karşılayabilirsiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 10 YORUM
  1. İsmail Yavuz dedi ki:

    2021 ziraat bankası traktör kredisi faiz oranları ne kadar 150 bin TL ye beş yılda ödeme tablosu nasıl olur

  2. Bankaların kredi kullanmak isteyen müsteriye çıkartığı zorluklar dedi ki:

    Ben çay üreticisiyim arazim kendi üzerime kredi kullanmak istiyorum ama bankalar aracımı teyminat göstermeme rağmen kredi kullandırmak istemediler mademki ben ihtiyacım olduğunda kredi kullanamıycam bankaya niye gereksinim duymalıyım ki

  3. Tarım kredisi için dedi ki:

    Ben Çiftçiyim Silivride tavuk çiftliği kurmak istiyorum 11 dönüm tarla var kardeşim in eğer devlet ten destek alırsam yaparım cks var

  4. Murat dedi ki:

    Bana 2200000 bintl lazım ikiyüz otuz dönüm zeytin bahçesi alcem

  5. özgür dedi ki:

    Ben herkese senetle 30 bin veririm.

    1. Serkan ozturk dedi ki:

      Alırım

  6. merve aktü dedi ki:

    banka yardımları ile bazı şeyler olacak

  7. Ali dedi ki:

    Merhaba, dünya bankası, Avrupa’daki yoksulluğu ortadan kaldırmak için bir plan başlattı. Avrupalı çiftçiler, işadamları ve işsiz gençlere yapılan ödemeler için 40.000.000.000.000 dolarlık fon tahsis edildi. Maksimum bireysel talep: Sadece 200.000 ABD doları.
    Krediye hak kazanmak için geçerli bir belge, iş planı veya önerilen çiftlik için toprak mülklerle başvurunuz. Öğrencilere izin verilmez. Eğer bir çiftçiyseniz ya da iş kurmak istiyorsanız, finansal yardım için hemen başvurun.
    DÜNYA BANKASI TARIM KREDİSİ PROJESİ tarafından desteklenmektedir.

  8. osman tosun dedi ki:

    340 dönüm 15 yasında narenciye ve zeytin bahçesi satılık. onu almak istiyorun. 7 milyon tl ye ihtiyacım var. 7 milyon tl krediyi nasıl alabilirim?

  9. Cavit Çalışkan dedi ki:

    Bazı bankalar çeşitli bahaneler bularak çifçiye kredi vermiyor.

KosgebKredisi.Com sitesinde yayınlanan yazı, haber, video ve görsellerin her türlü hakkı saklıdır. İzin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez.