canta astroloji arti yorum bilim egitim1 power kalem istatistik gozluk at ayar duyuru ok bitcoin nota moda mercek ates saat kalp wifi eglence kadin oyun tamir alinti kullanici dunya whatsapp sinema basketbol saglik windows iletisim takvim yildiz yemek egitim bilgi xbox ev gulenyuz yorum1 video soru futbol menu1 foto ucak kahve apple mouse menu2 ps klasor monitor ceptelefonu rastgele yaprak araba
KosgebKredisi.Com

Sağlık Raporu Nasıl Alınır? (Ücretsiz)

Bu yazımızda; iş ve ehliyet için sağlık raporu nereden alınır, resmi nikah işlemi ve evlilik, koruyucu aile ve işe girmek için aile hekimi, özel ve devlet hastanelerinden muayene belgesi nasıl alınır, ne kadar, e-devlet üzerinden sağlık raporu nasıl alınır gibi tüm merak edilen sorulara cevap vermeye çalıştık. Hemen ilgili belgenin nereden ve nasıl alacağınızı öğrenebilirsiniz.

Sağlık Raporu Nasıl Alınır? (Ücretsiz)

Sağlık sorunlarının had safhaya ulaştığı günümüzde ehliyet alırken, işe girerken, koruyucu aile olmak için, spor faaliyetlerinde ve etkinliklere katılırken zorunlu olarak bizlerden istenen evraklar arasında ilgili belgede vardır. Kurumlar her iş için talep etmektedir. Bizlerde araç kullanmak, işe girmek ve spor dallarından biri ile uğraşmak için sağlıklı olduğumuzu bilmemiz gerekir. Bu durumlarda karşımıza çıkan sağlık raporu nedir, Ehliyet, Engelli, Silah, İş için sağlık raporu nasıl alınır merak ediliyor. Devlet hastanesinden ve muayene raporu e devletten nasıl alınır tüm merak edilenler yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Sağlık Raporu Nasıl ve Nereden Alınır?

Raporun nerede kullanılacağına göre bu durum değişir. 633 Sayılı Kanun ile muayene raporunu hangi sebep ile alacağınıza göre kurumlar seçeneklere ayrılmaktadır.

Aşağıdaki yerlerden sağlık raporunuzu temin edebilirsiniz;

  • Özel muayenehaneler,
  • Özel poliklinik,
  • Özel tıp merkezi,
  • Özel hastane,
  • Sağlık ocağı,
  • Devlet hastaneleri,
  • Özel Hastaneler,
  • Aile Hekimi Sağlık Ocaklarından ,
  • Üniversitelere bağlı hastanelerden sağlık raporunu alarak bu belgeye sahip olabilirsiniz.

Sağlık raporu veren Hastaneleri incelemek için tıklayınız.

Sağlık Raporu Hangi Durumlarda Alınır?

Hayatımızın her yerinde iş başvurularında, ehliyet alırken ve diğer işlemler için kurumlar kişilerin sağlık durumlarını öğrenmek için doktorlar tarafından düzenlenen talebinde bulunmaktadır. Hangi durumlarda muayene sonucunda oluşturulacak raporu almak istediğini merak edenler aşağıda oluşturduğumuz listeyi inceleyebilir.

Sağlık Raporu aşağıda ki durumlarda alınır;

  • Evlilik için,
  • İş Başvurusu için,
  • Askerlik için,
  • Koruyucu aile olmak isteyen kişiler için,
  • Sporcu lisansı için,
  • Silah ruhsatı için,
  • Gemi adamı olmak için
  • Ehliyet almak için almak zorunludur.

Sportif Aktivite ve Faaliyetler İçin Alınan Sağlık Raporu

Spor, sağlıklı bir yaşam için herkesin yapması gereken bir faaliyettir. Kimi insanlar sağlık sebebi ile bunlara elverişli değildir. Örnek verelim; kalp hastaları, astım hastaları, Ortopedik hastalar gibi kişiler her sporu yapamaz. Nefes problemleri, ağrı ve daha büyük hastalıkları tetikleyebilir. Bu nedenle her spor dalına kayıt yaptırmak isteyen kişilerden kayıt esnasında almaları istenir. Bu belge, sporu yapmaya uygun musunuz bu duruma bakarak yönlendirme yapılmaktadır. Spor için muayene raporunuzu aile hekimleri veya devlet hastanelerinde tahlillerinizi yaptırarak alabilirsiniz.

Askerlik İçin Alınan Sağlık Raporu

Askerliği gelmiş erkek bireyler, öğrenim durumları ve mesleki hayatları, sağlık kontrolleri yapılmadan askere gidemezler. Askerliğiniz adına belgeyi almak için sağlık ocaklarına ve devlet hastanelerine giderek sizden istenen sağlık kontrollerinizi yaptırabilirsiniz. Ücretsiz olarak istenilen işlemleri yaptırabilirsiniz. Fakat farklı bir sağlık probleminiz var ise bu durumda özel işlemler yaptırabilir ve hastanelerde belirli ücretler ödeyerek belgenizi alabilirsiniz. Ücretler hakkında bilgi almak için yazımıza devam ediniz.

Ehliyet İçin Sağlık Raporu Nereden Alınır?

Ehliyet almak veya mevcut ehliyetlerini değiştirmek isteyen kişiler sağlık ocakların da aile hekimler vasıtası ile sağlık raporlarını alabilirler. Ayrıca, sağlık ocağından raporlarını almak istemeyen kişiler devlet hastanelerinden, özel hastanelerden, özel polikliniklerden ve sağlık bakanlığına bağlı özel kurumlardan sağlık raporlarını alabilirler.

Evlilik İçin Sağlık Raporu

Resmi nikah başvurusu için gerekli belgeler arasında Türk Medeni Kanunu’na göre evlilik işlemlerine mahsus rapor da yer almakta İstenilen bu muayene sonucunda alınan belgede evlenme başvurusunda bulunan kişilerin bugüne kadar haberdar olmadıkları, cinsel yolla bulaşan hastalıklarının olup olmadığını saptamak amacıyla isteniyor. Eşlerin varsa taşıyıcı durumunda oldukları bulaşıcı hastalıklarının evlilik öncesinde tedbirlerini almaları, ileriki zamanlarda eşler arasında ortaya çıkabilecek ve doğacak çocuklarını etkileyecek kan uyuşmazlığı gibi sorunları önceden saptamak amacıyla evlilik işlemleri için belge şart koşulmakta. Verilen testler yaptırıldıktan sonra bir engel çıkar ise tarih istedikleri zaman verilmez. Evlilik için almak isteyen kişiler aile hekimlerine başvuru yapabilirsiniz. Fakat burada yeterli imkanlar olmadığından dolayı tam teşekküllü özel veya devlet hastanelerine yönlendirilebilirsiniz. Ücretsiz bir şekilde devlet hastanelerine giderek tüm işlemlerinizi yaptırabilirsiniz.

Engelli Sağlık Raporu Nasıl Alınır?

Özel hastanelerden, aile hekimlerinden ve devlet hastanelerinden sürücü olur onayı verilen belgenizi alabilirsiniz. Başvuru yapmadan önce e-Devlet sistemine giriş yaparak Kişisel Sağlık Formu doldurulmalıdır. Bu form doldurulmaz ise ilgili belgenin alınması söz konusu değildir. İlgili form doldurulduktan sonra ilgili birimlerine giderek muayene olabilirsiniz.

Ehliyet alabilmek için belirtilen sağlık koşullarınızın tam olması gerekmektedir. Göz bozukluğu, el titremesi, göz titremesi, uyku apnesi sorunu yaşayan kişiye ehliyet verilmesi uygun değildir. Bunlar gibi bir çok rahatsızlıklar bulunmaktadır.

Koruyucu Aile Sağlık Raporu Nereden Alınır?

Evlat edinmek isteyen ve koruyucu aile olmak isteyen kişiler için sağlık muayene başvuruları esnasında belirli evrak ve muayene sonuçları istenmektedir. Bunlardan biride ”Koruyucu Aile Muayene Formu” yani sağlık raporlarının olmasıdır. Koruyucu aileler sağlık belgelerini kurum ve kuruluşların belirttiği hastanelerden bilgi alarak söz konusu belgelerini almaları gerekmektedir. Kurum bilgisi ve onayından sonra işlemlerinizi belirtilen hastanelerden tamamlayabilirsiniz.

İş İçin Sağlık Raporu Nereden Alınır?

İş başvurunuz kabul edildikten sonra sizden istenen bazı sağlık tetkikleri vardır. İşe uygun olup olmadığınızı görmek için istenmektedir. Çalışacağınız kurumun büyüklüğü, çalışacağınız bölümler ve kişi sayısına bağlı olarak istenen tetkikler değişiklik gösterir. Başvuruda bulunduğunuz iş yeri büyük bir firma veya fabrika ise anlaştıkları hastaneler vardır. Bu hastanelere giderek iş için ilgili belgeyi alabilirsiniz. Eğer size hastane adı verilmemiş ise sağlık ocaklarından işleminizi yaptırabilirsiniz.

Engelli Sağlık Raporu Nasıl Alınır?

Engelli vatandaşın sağlık raporu alabilmesi için öncelikle tüm yapılması gereken tahlil ve tetkiklerin yapılması gerekmektedir. Engelli bireylerin bu belgesi alabilmesi için Sağlık Bakanlığı tarafından yetki verilmiş hastanelere başvurmak ve muayene olma şartı bulunuyor. Muayene uzman doktor tarafından yapılır ve sonrasında muayene sonuçları sağlık kurulunda değerlendirilmektedir ve muayene sonucuna göre belge düzenlenerek bireyin engellilik oranı tespit edilerek rapor verilir.

Bunun için gerekli evraklar;

  • Tam Teşekküllü Bir Devlet veya Özel Hastaneye başvuru yapılır,
  • 2 Adet Vesikalık Fotoğraf. ve Engelli Raporu Başvuru Dilekçesi. belgeleri ibraz edilir.
  • Engellilik oranının belirlenmesi İçin gerekli (işitme, görme, ortopedik muayene ve testlere girilmelidir.
  • Sonuçlar çıktığında heyete gönderilir.
  • Engelli sağlık heyeti engellilik oranına karar verir ve sonrasında engelli muayene sonucuna göre belge düzenlenir.

Silah için Sağlık Raporu Nasıl Alınır?

Silah bulundurma ve taşıma ruhsatı almak için muayene testi yaptırmak isteyenler Silah için ilgili belge Nasıl ve nereden alınır? bilmek istiyor.

Patlayıcı madde işleri ile silah bulundurma ve taşıma ruhsatı almak ve yenilemek isteyenlerden ilgili belge talep edilir. Bu zorunluluk; 6136 Sayılı Kanun, 91/1779 karar sayılı Yönetmelik ve ilgili diğer mevzuata istinaden;

“Silah taşıma veya bulundurma ruhsatı almak isteyenlerden, silah taşımalarında veya bulundurmalarında psikolojik, nörolojik veya fiziki rahatsızlıklar bakımından sakınca bulunmadığına dair doktor raporu ile Bakanlıkça belirlenen diğer belgeler istenir. maddesi gereğince belirlenmiştir. Silah taşıma ruhsatı almak isteyen kişiler, tam teşekküllü Devlet Hastanesinden veya Vakıf Üniversiteleri Hastanelerinden alınması gerekmektedir.

Sağlık Raporu Almak İçin Hangi Bölüme Gidilir? (Aile Hekimi, Devlet ve Özel Hastaneler)

Devlet hastanesinde ve özel hastanelerde ilgili belgeyi almak için sizi belirli noktalardaki doktorlara yönlendirirler. Bu doktorlardan muayene olarak raporunuzu alabilirsiniz.

  • Kulak, Burun, Boğaz (KKB), 
  • İç Hastalıkları (Dahiliye), 
  • Nöroloji,
  • Göz Hastalıkları,
  • Ruh Sağlığı, 
  • Genel Cerrahi Bölümlerine giderek muayene olabilirsiniz.

Sağlık Ocağında ise aile hekiminize giderek kurumun istediğini belirterek belirli sorular ve tetkiklerden sonra raporunuzu alabilirsiniz.

Sağlık Ocağından Sağlık Raporu Nasıl Alınır?

Aile hekimi ve sağlık ocağından almak için bağlı olduğunuz Aile hekimlerinden, ücretsiz kesin olarak alabileceğiniz yerdir. Aile hekimlerinden alacağınız sağlık raporları çalışacağınız iş yerinde 50’den az çalışan ve iş tehlike oranı düşük iş yerleri için alınmaktadır. Çalışan sayısı 50 kişiden az olan iş yerleri genel olarak aile hekimlerinden alınan sağlık raporlarını kabul etmektedirler. Sağlık ocaklarına giderek kısa bir sürede ücretsiz olarak raporunuzu alabilirsiniz. Askere gidecek olan, ağır bir işte çalışmayan, standart tahlil ve muayene olmak isteyen, spor için ağır bir hastalığı olmayan kişiler sağlık ocağından raporlarını alabilirler.

Özel Hastaneden Sağlık Raporu Almak Ne Kadar?

Özel hastanelerde sağlık raporları genel olarak ücretlidir. Her işlem için ayrı ayrı ücret ödenmektedir. Gireceğiniz iş yerinin anlaşmalı olduğu hastane var ise daha az maliyet ile muayene olabilir ve belgenizi alabilirsiniz. Fiyatlar bulunduğunuz yere ve özel hastaneye göre değişmektedir. Sağlık raporu ücreti ise; yapılan işleme göre değişir ve 50 TL den 500 TL’ye kadar değişiklik gösterir. Tercih ettiğiniz özel hastanelere giderek bilgi alabilir ve işlemlerinizi yaptırabilirsiniz.

Devlet Hastanesinden Sağlık Raporu Nasıl Alınır?

Devlet hastanelerinden alacağınız sağlık raporları için ücret talep edilmiyor. Gideceğiniz herhangi bir devlet hastanesine öncesinde randevu alarak ne için sağlık raporu almak istediğinizi belirttiğinizde gerekli muayeneler yapılır ve sağlık bilgileriniz verilen rapora işlenir. Örneğin ehliyet almak için sağlık raporu almak istiyorsanız ehliyet almak için uygun olup olmadığınızın muayenesi yapılır.

Gerek duyulduğun da yapılacak olan diğer tahlil ve tetkikler için Devlet hastanesinde nefes testi, akciğer grafisi gibi işlemler için ek ücret ödenmektedir. Devlet hastanelerinde sağlık muayenesi ücreti ortalama: 50 TL’den başlayarak 150 TL’ye kadar çıkmaktadır. Heyet raporları istenen sağlık muayenelerinde ise 150 TL ve 200 TL arasında değişir. 

Sağlık Raporu Ücretleri Ne Kadar? 2021

Kurumlardan alınacak olan belgenin her kuruma göre değişkenlik gösteren ücretleri bulunmaktadır.

  • Devlet Hastanelerinden Ücretleri 50 TL ve 150 TL olarak değişmektedir. 
  • Özel Hastanelerde Ücretleri 55 TL ve 400 TL Ancak bu bedeller hastaneye göre farklılık göstermektedir. 
  • Üniversite Hastaneleri Ücretleri 75 TL ve 200 TL arasındadır. (Kurul ücreti ise 300 TL)
  • Aile Hekimi (Sağlık Ocağı): Ücretsiz olarak verilmektedir.

En Uygun Sağlık Raporu Nereden Alınır?

Raporunuzu en uygun fiyatlara devlet hastanelerinden alabilirsiniz. Ücretsiz almak istiyorsanız bağlı olduğunuz sağlık ocağına giderek aile hekiminizden ücret ödemeden alabilir ve istenilen yere raporunuzu teslim edebilirsiniz.

Ehliyet Sağlık Raporu Nasıl Alınır? başvuruların nasıl yapılacağı hakkında detaylı bilgileri içeriğimizden alabilirsiniz.

Ücretsiz Sağlık Raporu Nereden Alınır?

Kamu hastaneleri tarafından tedaviye ilişkin olarak verilen ilgili belge ücretsizdir. Bu kapsamda kamu hastanelerine başvuru yaparak ücretsiz olarak alabilirsiniz. Ayrıca Aile Hekimliğinden alacağınız belgede ücretsizdir. Ehliyet ve iş yeriniz için istenilen muayene sonuçlarını bu sayede ücretsiz olarak alabilirsiniz.

e-Rapor Üzerinden Sağlık Raporu Görüntüleme

Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık kuruluşlarınca verilen tüm belgelerin (doğum, engelli, sürücü, istirahat, durum bildirir raporu vb.) elektronik ortamda, e-imzalı olarak verilmesini sağlamak amacıyla, “e-Rapor Sistemi” geliştirilmektedir. e-Rapor Sistemi birçok bileşenden oluşmakta olup her bir bileşen (e-Doğum, e-Engelli, e-Sürücü Raporu vb.) farklı fazlarda devreye alınarak sırası ile Sağlık Bilgi Yönetim Sistemi (SBYS) ve diğer ilgili sistemlerle entegre edilecektir.

e-Rapor sistemi üzerinden de;

  • Erişkinler için engellilik sağlık kurulu belgesi
  • Yatağa bağımlı kişiler için durum bildirir tek hekim belgesi
  • Çocuklar için özel gereksinim raporu
  • Durum bildirir tek hekim belgesi
  • Doğum,
  • Sürücü,
  • Psikoteknik,
  • Asker,
  • Sporcu
  • Durum Bildirir Sağlık Kurulu Raporları görebilirsiniz.

Sağlık Raporu e-Devletten Nasıl Alınır?

Sağlık raporları e-devlet üzerinden belgeyi alınabilir. e-Devlet üzerinden ilgili belgeyi almak isteyenler;

  • e-Devlet sistemi üzerinden belgeyi almak için ilk olarak ekran üzerinden giriş bilgilerinizi tamamlayın.
  • Sisteme giriş yaptıktan sonra arama butonuna ”Kişisel Sağlık Bilgi Formu” yazın.
  • Karşınıza çıkan form ilgili belge için başvuru yapmadan önce doldurmanız gerekli olan belgedir. Formu doldurmadığınız sürece muayene belgesi düzenlemeleriniz tamamlanmayacak ve eksik gözükecektir.
  • Açılan sayfa üzerinden sağ üst bölümde ”Yeni Başvuru” seçeneğine tıklayın.
  • Sonrasında sağlık bilgileriniz hakkında sorulan tüm soruları doğru olarak cevaplayın.
  • Karşınıza çıkacak olan butonda verdiğiniz bilgilerin doğru olduğunu onaylamalısın.

Son aşamada işlem sonucunuzu gerçekleştirebilir ve tamamlayarak e-Devlet üzerinden belgenizi oluşturmuş olacaksınız.

e-Devlet üzerinden sağlık raporu almak isteyen kişiler buradan formlarını doldurabilirler.

Sağlık Raporu Süresi Ne Kadardır?

Alınacak olan raporun süresi Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenmektedir. Bakanlık tarafından belirlenen süre ise 6 ay ve 1 yıl arasındadır. Bu süreyi dolduran kişiler tekrar işlemleri yaptırarak bu raporları alabilirler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. Halide yüksel tiftikçi dedi ki:

    Seyahat izni için sağlık raporu almak istiyorum.saygılar

    1. serdar yıldız dedi ki:

      Ankarada iseniz Ankara Cerrahi tıp merkezi veriyor sağlık raporu

KosgebKredisi.Com sitesinde yayınlanan yazı, haber, video ve görsellerin her türlü hakkı saklıdır. İzin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez.