canta astroloji arti yorum bilim egitim1 power kalem istatistik gozluk at ayar duyuru ok bitcoin nota moda mercek ates saat kalp wifi eglence kadin oyun tamir alinti kullanici dunya whatsapp sinema basketbol saglik windows iletisim takvim yildiz yemek egitim bilgi xbox ev gulenyuz yorum1 video soru futbol menu1 foto ucak kahve apple mouse menu2 ps klasor monitor ceptelefonu rastgele yaprak araba

Ehliyet Sağlık Raporu Nasıl Alınır? (e-Devlet Başvuru)

Ehliyet sağlık raporu nasıl ve nereden alınır, 2021 ücretleri ne kadar ve yenilemek için rapor bilgilerini öğrenebilir, e-Devlet başvurusu için bilgi alabilirsiniz.

Ehliyet Sağlık Raporu Nasıl Alınır? (e-Devlet Başvuru)

Bildiğiniz üzere araç kullanma yetkinliğine sahip olduğunuzu gösteren resmi belgeye sürücü ehliyet belgesi denir. Ehliyet (sürücü belgesi) almak veya yenilemek, sınıf eklemek isteyenler için ehliyet sağlık raporu nasıl alınır, nereden alınır, sağlık raporunda nelere bakılır, ehliyet sağlık raporu örneğini inceleyerek ücreti ne kadar öğrenebilirsiniz. Sürücü olur raporu ve ehliyet sağlık raporu yönetmeliği 2021 hakkında bilgi alabilir ve e-Devlet sistemi üzerinden başvuru yapabilirsiniz.

Ehliyet Sağlık Raporu Nasıl Alınır?

Yetkililerin yaptığı açıklamalara göre ehliyet almak veya yenilemek isteyen  vatandaşlar artık sağlık raporlarını e-Devlet sistemi üzerinden başvuru yaptıktan sonra alabilirler. Bununla beraber ehliyetler sınıfına göre 5 ile 10 yıl arasında değişerek belirli süreler içinde geçerli olabilecek. Bu sürenin sonunda yenilemek ve yeni almak isteyen sürücülerin sağlık raporu alması gerekiyor. Bu işlemi bir çok sağlık kuruluşundan alabilirsiniz. Belirtilen sağlık kontrolleri ve muayeneden geçtikten sonra raporunuzu alarak işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Yenilemek veya almak için zorunlu bir işlemdir.

Sürücü Belgesi için Sağlık Raporu Nereden Alınır?

Bakanlık tarafından belirtilen kurum ve kuruluşlara giderek ehliyet için sağlık raporunuzu alabilirsiniz.

  • Özel Hastaneler
  • Aile Sağlığı Merkezleri (bir diğer adı Sağlık Ocağı)
  • Özel Tıp Merkezleri
  • Özel Poliklinikler
  • Özel Muayenehane
  • Bakanlığı ve Üniversitelere Bağlı Sağlık Tesisleri
  • Devlet Hastaneleri

Belirtilen sağlık kuruluşlarına giderek ehliyetiniz için gerekli olan sağlık raporu belgenizi alabilirsiniz.

Ehliyet için Sağlık Raporunda Nelere Bakılır?

Yeni düzenlemeler ile beraber ehliyetler, sınıflarına göre 5 ile 10 yıl arasında değişerek belirli süreler boyunca kullanımı geçerli olacak. Bu sürenin sonunda ehliyetini yenilemek veya yeni ehliyet alacak kişilerin sürücü sağlık raporlarını alması gerekmektedir. Sürücü sağlık raporunu almak için yukarıda belirttiğimiz sağlık kuruluşlarını tercih edebilir ve raporunuzu alabilirsiniz. Ehliyet sağlık raporunda bakılacak olanlar ise;

  • Araç kullanmaya engel olan kronik bir rahatsızlığınızın olup olmadığı incelenir.
  • Göz muayenesi yapılır.
  • Herhangi bir sorun çıkar ise bu durumda hemen uzman doktora yönlendirilirsiniz.
  • Uzman doktor gerekli muayeneyi yaptıktan sonra sağlık raporunuzu verebilir.

Ehliyet yenilemek veya yeni belge almak isteyen kişilerin gerekli şartları sağlıklı olması ve araç sürmesini engelleyecek herhangi bir engele sahip olmaması gereklidir. Bunun dışında ise yapılan muayene sonrasında kişinin sürücü belgesini almak için bir engeli belirlenir ise ehliyet sağlık raporu verilmeyecektir.

Sürücü Belgesi Sağlık Raporu İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Ehliyet için gerekli belgeler;

  • Nüfus cüzdanı veya pasaport,
  • Parmak izi,
  • Ödeme makbuzu,
  • 2 adet biyometrik fotoğraf,
  • Kan grubu belgesi.

Ehliyet Sağlık Raporu Ücreti 2021

Sürücü olur raporu almak için gideceğiniz hastaneler ve aile hekimlerinde ne kadar ödeyeceğiniz sizler için listeledik.

  • Aile Sağlık Merkezlerinde ücretsiz olarak alabilirsiniz. 
  • Devlet Hastanelerinde hekim raporu 50,00 TL. Kurul raporu ise 200,00 TL. ödeyerek alabilirsiniz.
  • Eğitim ve Araştırma Hastanelerinden hekim raporu 75,00 TL. sağlık kurul raporuna 300,00 TL. ödeyerek ve 
  • Özel Hastane ehliyet için sağlık raporu ücretleri her hastane ile aynı olmamak ile beraber 50,00 TL. ve 400,00 TL. arasında değişiklik gösterebilir.
Ehliyet Sağlık Raporu e-Devlet sistemi için hemen TIKLAYIN. Sağlık raporu belgenizi doldurarak doktorunuza başvuru yapabilirsiniz.

Ehliyet Yenileme için Sağlık Raporu (GÜNCEL)

Yetkililerin yapmış olduğu açıklamalara göre, sürücü sağlık raporunu yenilemek isteyen vatandaşlar için gerekli olan şartlar, kişinin sağlıklı olması ve araç sürmesini engelleyecek bir engele sahip olmamasıdır. Bunun dışında yapılan muayene sonucunda kişinin herhangi bir engeli ve kusuru var ise araç kullanıp kullanmayacağı ortaya çıkar. Yenilemek için yapılan muayene sonrasında sürücü olur sağlık raporu verilecektir. E-Devlet sisteminden başvurunuzun sonuçlarını öğrenebilirsiniz.

Aile Hekimi Sürücü Sağlık Raporu Alma

İstenilen bu rapor aile hekimlerinden alınabilir. Fakat tüm muayene işlemlerini buradan halledemeyebilirsiniz. Bu sebep ile doktorunuz sizi hastanelere yönlendirebilir ve bu sayede tam teşekküllü olarak işlemlerinizi hastanelerde yaptırabilirsiniz.

e-Devlet Ehliyet Sağlık Raporu

e-Devlet üzerinden giriş sağlayarak, e-Devlet kişisel sağlık bilgi formunu doldurabilir ve başvuru yapabilirsiniz. Sonrasında sistem üzerinden sürücü belgesi için durumunuzu takip edebilir ve sonuçlarınızı görebilirsiniz.

Sürücü adayları için belirtilen yönetmelik şartlarını inceleyebilirsiniz.

Sürücü Raporu Beyan Başvurusu Nasıl Yapılır?

e-Devlet sistemine giriş yaparak başvuru yapabilir ve raporunuzu sorgulayabilirsiniz.

  • Başvuru için sağlık bilgi formunu doldurun.
  • Raporunuzu sorgulamak için sisteme giriş yapabilirsiniz.

Bu sistem üzerinden beyan başvurusu yapabilirsiniz.

Yeni ehliyet kaybetme cezası hakkında hemen bilgi alabilirsiniz.

Ehliyet Sağlık Raporu Örneği

Sürücü adaylarının ehliyet sağlık raporu örneği aşağıda verilmiştir. Bu belgeyi tamamlayarak kurumlara başvurabilirsiniz.

Sürücü Belgesi Sağlık Raporu Örneği

Ehliyet Sağlık Raporu Yönetmeliği 2021

Ehliyet alacak veya yenileyecek olan kişiler için yapılan değişiklikleri ehliyet sağlık raporu yönetmeliği üzerinden inceleyebilir ve bilgi alabilirsiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.