KosgebKredisi.com

Özel Hastane Diş Çekim Ücretleri 2022 Zamlı Tarife (SGK)

01.03.2022
Özel Hastane Diş Çekim Ücretleri 2022 Zamlı Tarife (SGK)

2022 Özel Hastane Diş Çekim ücretleri içerikli yazımızda sizler için tüm diş tedavi ücretlerini ve bilgilerini ele aldık. Özel hastane diş çekim ücreti, Devlet hastaneleri diş çekim fiyatları, SGK diş tedavi ücretleri, Kanal tedavisi fiyatları, kliniklerde her muayene ve işlem fiyatı gibi bir çok konuyu sizin için derledik. Sağlığınız ve güncel bilgiler için yazımızın devamında tüm bilgileri alabilirsiniz.

Hangi Durumda Diş Çekilir?

Ağızda çürük veya madde kaybı nedeniyle tedavi edilen fakat yine de kurtarılamayan, diş eti iltihabının sebep olduğu sallanan dişler, darbe ya da travma nedeniyle zarar gören dişler, tedaviyle giderilemeyecek olan kırık dişler, apseli dişler, çarpışık (bitişik) ötürü sorun yaratan dişler, gömük ve kist oluşumuna meyil veren dişler, ortodontik tedaviye destek amaçlı, herhangi bir sorun yaratmasa da bazı dişlerin çekilmesi gerekebilir. Bu durumda diş sağlık merkezlerine başvuru yapıp randevu ile tedavinize başlayabilirsiniz. Diş çekiminden korkarak tedaviye gitmeyen, tedavi sonrasında ağrı durumundan korkan bir çok insanla karşılaşırız. Bilmeliyiz ki, diş hastalığı gülümseyebilmeniz için önemli bir tedavidir. Korkularınız yüzünden sağlığınızı tehlikeye atmayın.

Diş sağlığınız için günde en az 2 kere dişlerinizi fırçalayın ve bakım yaptırmayı unutmayın, siz gülerken dişleriniz de gülsün…

[sp_easyaccordion id=”17067″]

Diş hekimleri mesai saatleri dışında yapılan operasyonlarda ücretler %50 arttırılır. Diş çekimi ile ilgili tüm yapılan operasyon fiyatlarını sizin için tablo halinde derledik. Bu masraflar diş hekimleri tarafından, uygulanacak olan  fiyatlar 2022 yılına aittir.

 Diş çekimleri 3′ e ayrılmaktadır.

  • Normal,
  • Gömülü,
  • Kemik Retansiyonlu Diş Çekimi olarak ayrılır.

Normal çekimleri özel klinik, özel hastaneler, üniversite hastaneleri ve devlet hastanelerinde kolaylıkla çekilmektedir. Diğer diş çekimleri hata kabul etmeyen operasyonlar olduğu için uzman doktorlardan yardım almanızda fayda var deriz çünkü bu işlemler yapılırken diş etiniz kaldırılarak çekim yapılıyor. Açık yara oluşturduğu için ise bu işlem sırasında doktorunuzun diş etinizi tanıyarak doğru zamanda işlemi gerçekleştirmesi gerekiyor. Aksi takdirde damaklarınız ve dişleriniz ile ilgili çok fazla şikayet yaşayabilirsiniz. Tabii, işlem sonrasında sizin de önlem almanız gereken birkaç şey var. Steril etme durumunuz, ağrınızı çoğaltacak ve diş etinize zarar vermeyecek yiyecek, içecek tüketmek, darbe önleminden kaçınmanız hem dişleriniz hem de sizin psikolojiniz için alınması gereken önlemlerdir.

Devlet Hastanesi Diş Çekim Ücretleri
20′ lik Diş Çekim Fiyatları

Özel Hastanede Diş Çekim Ücreti

Araştırmalarımızın sonucunda özel hastanelerde diş çekim ücretleri ve operasyonlar 100 TL- 450 TL’den başlayan fiyatlar arasında değişiklik gösterebiliyor. Ancak bu masrafların tutarları için net bir bilgiyi doktorunuzun diş probleminizi görmesinden sonra alabilirsiniz. Bu rakamlar normal diş çekimi içindir. Gömülü ve kemik retansiyonlu dişler için hastanelerin ve doktorunuzun sekreterini arayarak bilgi almalısınız. Özel hastaneler diş eti sorununuzu gördükten sonra bir fiyat belirleyebiliyor. Önce şikayetinizi uzman doktorunuza gösterip çözümü için bir yol izleyebilirsiniz. Devlet kurumlarının hepsinde herhangi bir ödeme talep edilmezken, özel kurumlarda ya da kliniklerde diş çekim işlemleri 400 TL’ye kadar çıkabilmektedir.

Acıbadem Hastanesi Diş Ücreti

Örneğin; Acıbadem hastanesinde diş çekimi yaptırmak isterseniz muayene ücreti ödemeniz gerekmektedir. 100 TL- 150 TL gibi bir miktar ödeme ile muayene olduktan sonra bu işlem için bir fiyat alabilirsiniz. Buda 100 TL muayene, 150 TL diş çekim ücreti karşılığında düşüm sağlanınca 50 TL gibi bir miktara karşılık gelmektedir diyebiliriz.  Bunun için ise gideceğiniz kurumlardan net bilgi alabilirsiniz. Bu durum her kurum için farklılık gösterecektir. 20’lik diş çekim ücretleri de diğer işlemlere göre bir miktar fark etmektedir. Bunun için ise gideceğiniz kurumlardan net bilgi alabilirsiniz. Özel hastanelerde diş çekim rakamlarını gideceğiniz hastane ve sekreterlerinden öğrenebilirsiniz. Veya sağlık kuruluşunu arayıp randevu başvurusu yapıldıktan sonra size yapılan geri dönüş ile bilgi alabilirsiniz.

Ücretsiz diş teli takan hastaneler hakkında bilgi alabilirsiniz.

SGK Diş Tedavi Ücretleri 2022

SGK sisteminde bu fiyatlar, kişilerin çekilecek dişlerin mevcut yapılarına ve sayılarına göre farklılık gösterebilir. Size kesin olarak diş çekimi SGK kurumlarında budur diyemeyiz ancak araştırmamız kapsamında sizler için bir derleme yaptık. Dişlerin zaman içerisinde hasar almasıyla meydana gelen çürükler, kişilerin fazlaca ağrı çekmelerine neden olan en temel sebeptir. Aynı zamanda diş üzerinde yer alan çürüklerin iltihap ve diş eti hastalıklarına da yol açma durumu görülmektedir. Bu yüzden özellikle diş çürükleri olan kişiler vakit kaybetmeden en yakın sağlık kurumuna giderek çürük dişlerini tedavi ettirmelidirler.

Ülkemizde Sosyal Güvenlik Kurumunun denetiminde ve kontrolünde olarak yapılan tüm sağlık tedavileri ve masrafları da aynı kurum tarafından karşılanmaktadır. Yani, SGK kurumlarına diş tedaviniz için giderseniz, ücret ödemeden işlemlerinizi kolaylıkla yaptırabilirsiniz. Özel operasyon işlemleriniz için cüzi bir miktar ödeyebilirsiniz. Eğer sigortalı olarak özel hastanelere diş çekimi için randevu alırsanız, fiyatları operasyon sırasında öğrenebilirsiniz. 

Devlet Hastanesi Diş Çekim Ücretleri

Devlet hastanelerinde diş çekimi mi yaptırmak istiyorsunuz? Bunun için hastane sekreterlerinden randevu talebini oluşturun. Dilerseniz internet üzerinden sağlık bakanlığı merkezi hekim sisteminden, e- Devlet sisteminden veya ALO 182’yi arayarak randevunuzu oluşturabilirsiniz. Devlet hastanelerinde ücretsiz tedavi edilmektedir. Masraflarınız sigortanız tarafından karşılanıyor. Ancak sigortanız yok ise 80 TL-150 TL arasında bir miktar ödeyerek tedavi olabilmeniz mümkündür. 20’lik diş çekimi ise devlet hastanesinde sigortanız var ise ücretsiz olarak yapılmaktadır. Sigortanızın olmaması durumunda ise 80 TL-150 TL arasında değişiklik gösterebilir. Dilerseniz, devlet hastanelerinden bilgi alabilirsiniz.

Kanal Tedavisi Fiyatları 2022

Kanal tedavisi özel klinik ve hastaneler, devlet hastanelerinde fiyat olarak değişiklik gösterebilir.

Kanal Tedavileri 3′ e ayrılır;

  • İki Kanal (Dolgu Hariç) 300 TL-400 TL arasında farklılık gösterebilir.
  • Üç Kanal (Dolgu Hariç) 400-550 TL  arasında farklılık gösterebilir.
  • İlave Her Kanal 100 TL-200 TL arasında farklılık gösterebilir.

Devlet hastanelerinde kanal tedavileri ücretsiz olarak yapılır. Özel hastanelerde tedavi sonrasında da ücretler hekimler tarafından belirtilir, işlem öncesi sekreterlerden bilgi alabilirsiniz. Klinik ücretleri ise en az 200 TL’den başlayarak 500 TL‘ye kadar çıkabiliyor. Özel hastaneler ve klinikler için en net bilgiyi seçtiğiniz hastane ve klinikleri arayarak veya yüz yüze bilgi alabilirsiniz.

Bunlara ek olarak sizler için tedavi işlemlerinden sonra diş sağlığınız için nelere dikkat etmeniz gerektiğini yorumladık.

Diş Çekim Ücretleri 2020
Devle Hastanesinde Kanal Tedavi Ücreti
  • Çekim yarasının üzerine konan tampon en az 45 dakika kadar tutulmalıdır.
  • Tampondan hemen sonra ağız suyla çalkalanmamalıdır.
  • Çekim sonrası en az iki saat kadar bir şey yememeli, bu süre dolduktan sonra da mutlaka ılık şeyler tercih edilmelidir. Çok sıcak ve soğuk yiyeceklerden uzak durulmalıdır.
  • Ağrı olursa aspirin dışında bir ilaç tercih edilmelidir.
  • Çekim yeri mutlaka temiz tutulmalıdır.
  • Uzun süre ağrı, kanama olursa derhal hekiminize başvurmanız gerekmektedir.

Unutmayalım, sağlıklı diş sağlıklı bir gülümseme demektir. Ücretsiz diş teli takan hastaneler adlı yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Verilen oy post

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

KosgebKredisi.Com sitesinde yayınlanan yazı, haber, video ve görsellerin her türlü hakkı saklıdır. İzin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez.