canta astroloji arti yorum bilim egitim1 power kalem istatistik gozluk at ayar duyuru ok bitcoin nota moda mercek ates saat kalp wifi eglence kadin oyun tamir alinti kullanici dunya whatsapp sinema basketbol saglik windows iletisim takvim yildiz yemek egitim bilgi xbox ev gulenyuz yorum1 video soru futbol menu1 foto ucak kahve apple mouse menu2 ps klasor monitor ceptelefonu rastgele yaprak araba

KOSGEB Giyim Mağazası İş Planı Örneği ve Nace Kodları (Güncel)

KOSGEB Giyim Mağazası İş Planı Örneği ve Nace Kodları (Güncel)

Küçük bir giyim mağazası açmak isteyen girişimcilerin, yapacakları işi, dükkanı nerede açacakları, kaç para sermayeye ihtiyaç duydukları, ne kadar müşteriye hitap edecekleri, giyim mağazasında hangi malları satacakları ve bu malları nereden alacakları gibi konuları içeren Giyim Mağazası Kosgeb İş Planı hazırlamaları gerekmektedir. Bu projenin hazırlanmasının amacı, girişimcinin zarar etmesini engelleyici tedbirlerin alınması ve verilen desteğin kaybolmaması için Devlet’in danışmanlık hizmeti  sağlamasıdır. Proje hazırlayan kişiler, ismini kendilerinin vereceği bir bayan iç giyim dükkanından tutun da, şehrin en büyüğü olan ve marka ürünler satan bir giyim ve ayakkabı mağazasını hedefleyebilirler. Plan ve proje hazırlanması süreci aynıdır. Ancak tek fark, satış miktarları ve destek talep edilen bütçedir. Kosgeb kredisi alarak çocuk, bebek, erkek, bayan iç giyim, deri ve aksesuar satışının yapılacağı giyim mağazası açmak isteyenler için Giyim mağazası için Kosgeb iş planı örneği ve daha önceden onay almış projeler yazımızda.

Giyim Mağazası Açmak için KOSGEB Kredisi

Kosgeb girişimcilik destek programı kapsamında erkek, bayan, çocuk iç giyim, deri ve aksesuar satışı yapılacak olan Giyim mağazası açacak olan girişimcilere hibeler ile destek olmaktadır.

Kosgeb girişimci destek programı kapsamında yeni iş yeri açacak olan girişimcilere 60 bin TL ile 370 bin TL tamamı hibe desteği vermektedir. Kosgeb iş planı hazırlamak için Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ne katılmak zorunludur. Elinizdeki kurs bitirme belgenizin yanı sıra sizden istenecek olan aşağıdaki iş planı örneklerine göre hazırladığınız iş planı, Kobi beyannamesi bilgi dokümanı, iş yeri açılışındaki yapılan harcamaların faturaları, Ticari sicil gazetesi ve Faaliyet belgelerinin tanzim edilmesi ile Kosgeb girişimcilik hibe desteklerinden yararlanabilirsiniz. Sizlere 2 adet farklı proje örneği sunuyoruz. Bu projeleri bilgisayarınıza indirip, word formatında düzenleyebilirsiniz.

Giyim Mağazası Açmak için KOSGEB Kredisi
Giyim Mağazası Açmak için KOSGEB Kredisi

Giyim Mağazası Açmak İçin Kosgeb Kredisi Nasıl Alınır?

Geleneksel girişimci desteğinden yararlanarak kosgeb hibe desteği alacaklar Kosgeb’ in istediği şartları yerine getirmelidir. Kosgeb desteklenen sektörlerden toptan ve perakende ticaret kapsamında tekstil ürünlerinin ticareti, giysi ve ayakkabı ticareti kapsamında giyim mağazası açmak isteyen girişimcilere destek vermektedir.

Kosgeb boş iş planı örneğini bu linke tıklayarak indirebilirsiniz. Boş iş planı üzerinde örnek projelerden yardım alarak kendi iş planınızı hazırlayabilirsiniz. Giyim mağazası açmak için Kosgeb desteği alma süreci aşağıda sıralanmıştır;

  • Örgün yada uzaktan eğitimle online Uygulamalı girişimcilik eğitime katılarak girişimci sertifikası alınmalıdır.
  • Açılacak olan giyim mağazası ile ilgili olarak iş planı projesi hazırlayarak Kosgeb müdürlüklerine başvuruda bulunulmalıdır.
  • Kosgeb revize etmek üzere geri verdiği iş planlarınızı Kosgeb’ in istediği yerlerinde değişiklik ve düzeltmelere yaparak Kosgeb yetkililerine kabul edilmesi için sunum yapılmalıdır
  • Giyim mağazası açacak olan girişimcilere açacakları iş yerleri için bayilik alarak mağaza açabileceği gibi, kendi markalarını da oluşturabilir. Kosgeb gıda haricinde giyim mağazası, market, tekstil gibi birçok bayilik veren firmalara da hibe desteği vermektedir. Kosgeb desteklenen sektörler içerisinde bayilik alabileceğiniz firmalara uygun sektörleri belirleyebilir, çeşitli bayilik firmaları ile görüşerek giyim mağazası açabilirsiniz.
Giyim Mağazası Açmak İçin Kosgeb Kredisi Nasıl Alınır
Giyim Mağazası Açmak İçin Kosgeb Kredisi Nasıl Alınır
  • Bayilik alacak olan girişimciler firmalar ile görüşerek piyasa araştırması yapabilir. Bu sayede kurulu işletmelerin yıllık kar paylarından ve şartlarından yaralanabilirsiniz.
  • Kosgeb giyim mağazası iş projesine onay verdiğinde işletme açılmalıdır. Geçmiş yıllarda yapılan bir düzenleme ile işletmeyi açmadan önce ÖN ONAY almak şart haline getirilmiştir. Bu sebeple vatandaş önce ön onay alacak, daha sonra işletmesini açmalıdır.
  • Giyim mağazası açılışını Kosgeb hibe kredi alarak gerçekleştirebilir 60 bin lira Kosgeb hibe kredisinden açılış giderlerinin karşılanması amacıyla kullanabilirsiniz.
  • Kosgeb yeni iş yeri kredisi ile Giyim mağazası açabilirsiniz. Ayrıca kosgeb cinsiyet ayrımı yapmadan erkek , bayan, çiftçi ,esnaf ve sanatkarlar ile engelli girişimcilere iş yeri açma kredisi kapsamında hibe krediler vererek ekonomiyi canlandırmak ve istihdamı sağlamak için destekler vermektedir.
  • İlk kez giyim sektöründe iş kuran ve başvuru ve diğer işlemler hakkında bilgisi olmayan girişimcilerimiz KOSGEB giyim mağazası kredisi isimli yazıyı okuyabilirler.

Aşağıda yer almakta olan görselde, her türlü giyim mağazasının başvuru kodları yer almaktadır. Toptan ve perakende ticaret G kategorisinin;

  • 47.71 alanında giyim eşyalarının satışı için,
  • 47.72 sayılı Nace kodu ile de, ayakkabı çanta gibi deri eşyaların satışına destek sağlanmaktadır.
KOSGEB Giyim Nace Kodları
KOSGEB Giyim Nace Kodları

Kosgeb  Giyim Mağazası Açmak İçin İş Planı Nasıl Hazırlanır?

Kosgeb yeni işyeri kredisi kapsamında verdiği hibe kredileri almak için nitelikli bir iş planı projesi hazırlanmalıdır. Kosgeb girişimcilik kursuna katılan ve girişimci sertifikasına sahip olan girişimciler kursta öğretilen bilgiler ile iyi bir iş planı hazırlamayı öğrenmektedir. Kursta öğretilen bilgiler ışığında iyi bir iş planı projesi hazırlayan kursiyerler Kosgeb’e başvuru yapabilmektedir. Kosgeb yetkililerine  iş planları proje olarak sunulmaktadır. Yetkililer iş projelerini belli ölçütlere ve kıstaslara göre değerlendirmektedir. Kobiler bu yıl için İşletme değerlendirme raporu başvurusu yapmalıdır. Rapor içeriğinde ise işletmenin künyesi, genel sıralaması, insan kaynakları, Ar-Ge, yenilik ve markalaşma, verimlilik, ihracat ve finansman bölümleri oluşturulmalıdır. En son onaylı mali yıla ait Bilanço veya Basit usulde defter bilgisi bulunan işletmeler için bu rapor hazırlanmaktadır.

Değerlendirilen iş planı projelerine onay verilmesi durumunda hibe krediler verilmeye başlanacaktır. Bu destekleri almaya hak kazanan girişimciler giyim mağazası açılışındaki giderlerin karşılanmasında hibe kredilerden yararlanabilirler.

Mobilya mağazası açmak için gerekli olan nace kodlarını incelemek için linke tıklayınız. Kosgeb tarafından verilen 60 bin TL hibe ve 370 bin TL faizsiz kredi desteği 31 Aralık tarihinde Girişimcilik Destek Programı son bulacak olup, yerine Girişimciliği Geliştirme Destek Programı verilecektir.

Giyim Mağazası Açmak İçin Kredisi Veren Bankalar

Giyim mağazası açmak isteyen kişiler yeterli nakitleri bulunmadığında bankalara kredi başvurusunda bulunabilirler. Belirli bankalar iş yeri kredisi olarak müşterilerine finansman desteği sunmaktadır. Girişimciliğin desteklenmesi kosgeb haricinde bankalarda destek vermektedir.

  • Ziraat bankası finansmanı ile iş yeri ofis, büro, dükkan açmak için 120 aya kadar uygun vade seçenekleri ile destek vermektedir. Ziraat bankasından bayan girişimci kredisi başvurusu yapılabilmektedir.
  • Garanti bankası 96 ay vade ile almak istediğiniz işyeri ve mağazalar için kredi imkanı sunmaktadır.
  • Vakıf bank’ta iş kurmak isteyenlere kredi veren bankalar arasında yer almaktadır. Ayrıca Vakıfbank’ın ücretsiz pos cihazı kampanyasından yararlanabilir, giyim mağazanıza akıllı pos cihazı alırken, en düşük faizli kredi imkanlarından yararlanılabilmektedir.
  • QNB Finansbank, vergi levhası olan işletme sahiplerine 120 ay vadeli işyeri için krediler sunmaktadır.

Devlet tarafından verilecek destek ile işyeri açmak için bankalara başvurmadan önce KOSGEB’ in işyeri desteklerinden faydalanabilirsiniz.

İşyeri açmak için yeterli sermayeniz yok ise Kosgeb desteklerine başvurabilirsiniz. KOSGEB Girişimciliği Geliştirme Destek Programı ile Geleneksel Girişimcilere 65 bin TL’ye kadar, İleri Girişimcilere ise 365 bin TL’ye kadar destek vermektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 7 YORUM
  1. Özkan UYANIK dedi ki:

    Ayakkabı mağazası açmak istiyorum ne gibi destek alabilirim

  2. Gül Kara dedi ki:

    Var olan bir mağazayı devralırkende kosgebten yararlanabilir miyiz?

  3. Alaaddin sadıkoglu dedi ki:

    Esimin uzerine kayitli giyim nagazasi var bende ayri bir dukkan acmak istiyorum ben kosgepten geri odemesiz destek alabilirmiyim 63 yaşindayim

  4. Lutfiye dedi ki:

    Kumaş satış mağazası devralmak için KOSGEB 50000₺ hibe krediden yararlanabiliyormuyum

  5. Hibe kıradi dedi ki:

    Bende çiçek dükkanı açmak istiyorum neyapmam lazım

  6. Kosgeb dedi ki:

    Bende bayan giyim mağazası açmak istiyorum ancak bu yazida 31 Aralık son gün yaziyor o konuyu tam anlamadim .

  7. Mehmet Çevik dedi ki:

    Bende giyim mağazası açmak istiyorum ne yapmalıyım nace kodları ne?

KosgebKredisi.Com sitesinde yayınlanan yazı, haber, video ve görsellerin her türlü hakkı saklıdır. İzin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez.