canta astroloji arti yorum bilim egitim1 power kalem istatistik gozluk at ayar duyuru ok bitcoin nota moda mercek ates saat kalp wifi eglence kadin oyun tamir alinti kullanici dunya whatsapp sinema basketbol saglik windows iletisim takvim yildiz yemek egitim bilgi xbox ev gulenyuz yorum1 video soru futbol menu1 foto ucak kahve apple mouse menu2 ps klasor monitor ceptelefonu rastgele yaprak araba
KosgebKredisi.Com

Genç Girişimci Desteği (KOSGEB)

Sermayem yok diyenlere destek KOSGEB’den! Kosgeb girişimcilere 60 bin TL ve 370 bin TL tamamı hibe desteği vermekte. Yerli ve milli üretimi desteklemek, cari açığı azaltmak, teknolojik gelişimi sağlamak, KOBİ’lerin ekonomide ayaklarının üstünde durması için bu destekler sağlanmaktadır. Genç girişimci destekleri nedir, şartları nelerdir, başvurusu nasıl yapılır, 60 bin TL kredi desteği başvurusu nasıl yapılır, kosgeb girişimciliği destek programı ve kuruluş amacı hakkında bilgi alabilirsiniz.

Genç Girişimci Desteği (KOSGEB)

Sermayem yok diyenlere destek KOSGEB’den. Genç Girişimcilere Devlet Desteği ile ilgili detaylar…

KOSGEB Kuruluş Amacı

Kosgeb girişimci KOBİ’lerin günümüz piyasasında daha fazla söz hakkı olması için 1990 yılının Nisan ayında kurulmuştur. Kendi işini kurmak isteyen girişimcilere öncü olarak teşvikler ve faizsiz kredi fırsatları sunulur. Sağlanan faizsiz krediler ve hibelerin bir amacı da iş hayatındaki rekabeti arttırmak ve güçlendirmektir.

KOSGEB Genç Girişimci Desteği 2021

KOSGEB genç girişimcilere destek veriyor. Genç girişimcilere destek 2021 yılında da destek vermeye devam ediyor mu girişimciler tarafından araştırılan konular arasında yer alıyor. KOSGEB KOBİ’leri yani küçük ve orta ölçekli olan şirketleri ilk kurdukları günden itibaren destekleyen bir kurumdur. Gençlerin orijinal, sürdürülebilir ve ülke ekonomisine yararlı projeleri ile kosgeb’e başvurmasını teşvik eder. Maddi imkanlardan dolayı planladığı projesini işler duruma getiremeyen veya kurduğu işletmenin sürdürebilirliğini yapamayan kişilere genç girişimci desteği sağlar. Yeni Girişimci Programı adı altında destekleri sunmaktadır.

Genç Girişimci Yaş Sınırı?

Genç girişimci adı altında kendi işini kurmak isteyen kişilerin almış oldukları desteklerden faydalanabilmek için belirli bir yaşı geçmemiş olmaları gerekiyor. 1 Haziran 2018 tarihinden sonra ilk kez şahıs şirketi kuran 18 yaşından küçük ve 29 yaşından büyük olmayan genç girişimcilere 12 ay boyunca bağ kur prim desteği sağlanmaktadır. Bu sayede aylık düzenli olarak ödenmesi gereken prim devlet hazinesi tarafından karşılanmaktadır. Teşvikten yararlanma süresi ise 1 yıl ile sınırlıdır.

Yeni Girişimci Programı

Kurumun temel amacı işletmelerin zayıfladığı dönemde ayakta durabilmelerini ve istihdam oluşturabilmelerini sağlayabilmektir. Kurum bu sağladığı desteği ”Yeni Girişimci Programı” altında gerçekleştirmektedir. Bu program ile yeni projeler desteklenir.

Genç Girişimcilere Devlet Desteği 2021

Genç girişimcilere destek kredisi ile birlikte 2021 yılında kendi işini kurmak isteyen genç girişimcilere KOSGEB kurumu tarafından sunulan, 70 bin ila 370 bin lira arasındaki hibe desteğine genç girişimci desteği deniyor. Bu destekler ile gençler; ihtiyaç halinde KOSGEB hibe desteklerine başvurabiliyor ve düşük faizli kredi de çekme imkanında sahip olabiliyor. Yine 01.06.2018 tarihinden itibaren ilk defa şahıs şirketi kuran 18- 29 yaş arasındaki genç girişimcilere 1 yıl boyunca Bağ-Kur prim desteği sağlanıyor.

Genç Girişimci Desteği Şartları Nelerdir?

KOBİ’lere maddi destek sağlamanın yanı sıra eğitim hizmetini de vermektedir.

  • Kurumun verdiği Girişimcilik Eğitimini tamamlamak girişimci desteğinin şartları arasında ilk başta geliyor.
  • Hazır projede olsa kurumun verdiği bu eğitimin alınması gerekmektedir.
  • Diğer bir şart ise girişimcilik belgesi almaktır.
  • Herhangi bir kuruma veya kursa gitmeden ev ortamında online olarak derslere ve sınavlara girilebilir.
  • Sorular doğru çözümler ile teslim edildiğinde sertifika hazır hale gelir.
  • Böylece şartlardan birini yerine getirişmiş olur.

Eğitim dışında, programa başvurulan tarihte, işletmenin son bir yıl içerisinde kurulmuş olması ve daha önce bu desteklerden yararlanmamış olması gerekir. İşletme kişisel imkanlar ile açılmış ve ortaklık yapısı varsa, işletme payı %50 ve üzeri olmalıdır.

  • Bir diğer şart ise destek başvurusunda bulunmak için KOSGEB’in veri tabanına kayıt yapılması gerekmektedir.
  • Sistem üzerinden KOBİ beyannamesinin doldurulması gerekir. Beyannamenin aktif olması gerekir.
  • Aksi takdirde başvuru reddedilir.
  • Sigorta prim desteğinden yararlanmak için ise gerçek kişi statüsünde ilk defa sigortalı olunması gerekmektedir.
  • İşin ilgili kişi tarafından kurulmuş ve daha sonra ortaklık yapmamış olması gerekir.
  • Bunlarla beraber yerleşim yerlerindeki vergi dairesinde de genç Girişimcilere Kazanç İstisnası Belgesi alınmış olması gerekmektedir.

Genç Girişimci Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?

  • Bütün şartları yerine getirdikten ve KOSGEB veri tabanına kayıt olunduktan sonra başvurular e-Devlet sistemi üzerinden yapılır.
  • T.C kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak kosgeb sayfasına otomatik yönlendirilir.
  • Sistem üzerinden Yeni Girişimci Desteği Başvuru Formu doldurulur.
  • Form ilgili KOSGEB birimi tarafınca değerlendirilir.
  • Değerlendirme sonrasında kabul, revize veya ret kararı çıkar.
  • Başvuru kabul edilir ise taahhütname istenir.
  • Bu taahhütname de aynı şekilde e-Devlet üzerinden doldurulur ve gönderilir.
İşyeri Açanlara Devlet Desteği ve Hibeler

Kosgeb Hibe Desteği Şartları Nelerdir?

18-30 yaş arasındaki genç girişimcilere iş kurmak şartıyla hibe kredi verilmektedir. Yani 29 yaşı aşmamış olmak gerekmektedir. Bu krediye başvurabilmek için öncelikle KOSGEB’ in anlaşmalı kurumlar ile yapmış olduğu eğitim programı dahilinde kursa başvurmak gerekiyor. Kursalar KOSGEB e-Akademi sisteminde toplamda 32 saat olduğundan kimseyi işinden alıkoymuyor. Ayrıca, üniversitelerde bu dersi alan genç girişimciler bu eğitimden muaf tutulmaktadır. Yeni bir protokole göre meslek lisesi mezunu gençlerinde bu eğitimi almaları gerekmiyor. Tabi kendi mesleklerinde bir iş kurmaları gerekiyor. Lise mezunu olan ve kendi işini kuracak gençlere desteğin verilmesi çok iyi bir olay.

60 Bin TL Hibe Kredisi (Genç Girişimci Desteği)

Geri ödemesiz olarak verilen bu krediye başvurabilmek için 18 yaşından büyük, 30 yaşından küçük olunması gerekmektedir. Uygulamalı girişimcilik eğitimi alan ve sertifika sahibi genç girişimciler kabul ettirdikleri iş projeleriyle 60 bin lira hibe kredi almaya hak kazanmış olacaktır. Uygulamalı girişimci eğitimleri ücretsiz olup ayrıca kursiyerlere her gün için belli bir miktar ücret ödenmektedir. Yani hem eğitimini ücretsiz almakta hem de bu süre içinde bir miktar maaş alınmaktadır.

Ayrıca bu eğitim sonunda Hibe Krediden faydalanma şansını kazanılmaktadır. Bu eğitimleri tamamlayan kursiyerler belli bir iş planına göre işletmelerini kurmalıdır. Ancak, bu şekilde Hibe kredilere başvuru imkanı yakalayabilirler.

Bu Hibe Krediden faydalanmak için  kursiyer kurduğu işletmenin ya kurucusu olmalı ya da kurucu ortağı olmalı ve ya en az %30 oranında hisseye sahip olmalıdır. Ayrıca işletme kurulmasının üzerinden 2 sene geçmemiş olması gerekmektedir.

Genç Girişimci İşçi Desteği

Genç girişimci olarak işlerinde faaliyet gösteren kişilere işçi desteği verilmektedir. Girişimcilere verilen teşviklerden faydalanmak isteyen kişilerin 30 yaşından küçük olması gerekmektedir. İşletmelerinde yıllık kazancın 75 bin lirasına kadar vergi alınmamaktadır. Genç girişimciler anonim veya limited şirket olarak değil şahsen faaliyet gösteriyor olması gerekmektedir. İşçileri için sigorta pirim indirimi ise 745 TL olmaktadır.

İşyeri Açan Girişimciye 60 Bin Lira Kredi Başvurusu Nasıl Yapılacak?

Genç Girişimciler İçin Hibe Krediye başvurmak için  internet sitesinden Veri Tabanı na kayıt olmalı, buradan başvuru kayıt belgeleri, iş planı ve gerekli belgelerle Hizmet Müdürlükleri’ne başvuruda bulunması gerekir. Gerekli inceleme ve onaylardan sonra artık teşvik başvurusu hayata geçmeye hazır hale gelecektir. Kosgeb 60 bin lira ve 370 bin lira hibe desteği ile sunulacak olan yeni paket kapsamında eğer proje iş görmeye başlar ve büyüme noktasında mali desteğe ihtiyaç duyarsa yine destek verilecek. Bu sayede Devlet ve genç girişimciler için toplamda 370 bin liraya kadar. Krediye başvuru yapmanız halinde direkt olarak size 60 bin TL verilmeyecektir. İşletme için gerekli olan kurulum eşyalarını alıp faturasını iletmeniz halinde verilen hibenin teslim işlemi gerçekleşecektir. Kosgeb 2021 yılına ait destek programlarını da inceleyebilirsiniz.

Kadın Girişimcilere 25 ve 40 bin TL Hibe Projesi için tıklayınız.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 15 YORUM
  1. Sümeyye dedi ki:

    Trendyol’da ürün satmak istiyorum. Üniversite öğrencisiyim. Destek kredisi alabilirmiyim?

  2. Yasemin postal dedi ki:

    Ben 36 yaşındayım iki evladım var 7 senedir ailemle yaşıyorum dışardann lise okuyorum tuafiye dükkanı devralmak istiyorum bana uygun destek krediniz varmı.

  3. Oğuzhan dedi ki:

    Ben sıfırdan bir büyük baş besi çiftliği kurmak istiyorum bu konuda neler yapmam gerekiyor kredi ve şartlarını öğrenmek istiyorum yardımcı olabilir misiniz

  4. Ayşenur Özdoğan dedi ki:

    Üniversite öğrencisi 21 yaşında bir bayanım. 100 adet büyükbaş hayvan , damızlık düve yetiştirmek istiyorum. Gerekli şartları yerine getirirsem kredi ve hibe alabilirmiyim

  5. Fatih dedi ki:

    Ben sifirdan başlayıp mantar fabrikası kurmak istiyorum kıredi turlerini ve şartlarını ögrenmek istiyorum 18 yaşındayım

KosgebKredisi.Com sitesinde yayınlanan yazı, haber, video ve görsellerin her türlü hakkı saklıdır. İzin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez.