Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar 2023

Kadın girişimci sayısı son dönemde önemli seviyelere ulaştığı ve ekonomiye büyük katkı sağladıkları için; Kadın girişimcileri destekleyen kurum ve kuruluşlar tarafından hibe ve teşvikler sağlar.

Kadın girişimcilere devlet desteği sağlayan vakıflardan KOSGEB, KAGİDER, TOBB, Türkiye Grameen Mikrofinans, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, TKDK, KGF kadın girişimci desteği, Trendyol girişimci kadın satış sitesi, kadın girişimci kredi bankaları ve Halk Bankası ve girişimcileri desteklemek amacıyla sağlanan Kadın girişimci kredisini araştırdık.

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Hem devlet kurumları hem de özel kuruluşlar kadınlara maddi destek sağlıyor.

2023 yılında kadın girişimcileri destekleyen kurum ve kuruluşlar şu şekildedir:

  • KOSGEB, (kadınlara pozitif ayrımcılık +10 bin lira )
  • TKDK (Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu)
  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
  • KADEM
  • Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı
  • TGMP Türkiye Grameen Mikrofinans Programı
  • KGF (Kredi Garanti Fonu)
  • TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği)
  • KAGİDER (Kadın Girişimcileri Derneği)
  • Coca Cola Kız Kardeşim projesi
  • Beko 100 kadın bayi projesi.

Kadın Girişimciler için Kredi İmkanı sunan birden fazla kurum ve kuruluşun finansal desteğine bakalım.

Kadın Girişimcilere Devlet Desteği 2023

2023 yılında kadın girişimcilere devlet desteği birçok kurum ve kuruluş tarafından sağlanırken, girişimcilere verilen bu devlet desteklerinin çoğu KOBİ’ler farkında olmadığı için bu desteklerden yararlanamamaktadır. Kurumlar tarafında ise yeni girişimcilere hazırladıkları projeler karşılığında hibe verilmektedir.

2023 yılında Kadın Girişimcilere verilecek hibe ve devlet desteklerinden yararlanmak için öncelikle sunabileceğiniz bir projenizin olması gerekiyor. İşletmenizin hibe analizini yaptırmalısınız.

Hibe analizi işletmenizin mali bilançolarını ve oranlarını çıkartarak hangi kurumdan sizin işletmenize özel ne kadar hibe alınabilir bunlar ile ilgili bir çalışma yapmalısınız. Bunları içermeyen çalışmalarda ise destek olumsuz sonuçlarla sonuçlanmaktadır. Tüm bu aşamaları geçtikten sonra devlet desteklerinden yararlanma şansınız olabilir. Girişimci kadınlara hibe desteği veren Kosgeb kurumundan nasıl hibe alınacağını inceleyecek olursak hibe tutarları nelerdir? Bakalım..

KOSGEB Kadın Girişimcilere Hibe Destekleri 2023

Kadın girişimcileri destekleyen kuruluşlar denilince akla ilk gelen KOSGEB oluyor. Kadın girişimcilere %80 oranında destek sağlayan kuruluşun 2023 yılı için belirlediği hibe desteği tutarının 65 bin TL olduğu açıklandı.

Kosgeb tarafından yeni iş kurmak isteyen kadınlara iş kurma desteği olarak 10 bin lira hibe desteği veriliyor. 30 yaş altı genç ve kadın girişimcilerin iş kurma desteğine +5 bin lira ek destek sunan kurum, toplam vakıf desteği olarak 10 bin lira hibe desteği sağlıyor.

Kosgeb’in kadın girişimci desteğinden yararlanmak için öncelikle uygulamalı girişimcilik eğitimine katılmalı ve girişimci sertifikası almalı ve faaliyet göstereceğiniz sektörün nace koduna sahip olup olmadığını incelemelisiniz.

Nace kodunda yer almayan sektörler kurum tarafından desteklenmemektedir. Daha sonra desteklenen sektörlerin nace kodu ile iş planı hazırlanması gerekmektedir. Bu aşamalardan önce Kosgeb e-hizmetler bölümünden girişimcilik destek programlarına başvurmak gerekmektedir.

İşyeri açmak isteyen kadın girişimcilerin başvuru yapacağı KOSGEB Girişimci Geliştirme Programı iki ayrı destek sunmaktadır.

Birincisi 65.000 TL’ye kadar geleneksel girişimcilik desteği, diğeri ise 365.000 TL’ye kadar ileri girişimcilik desteğidir. Geleneksel girişimcilik desteğinden yararlanmak için perakende sektöründe imalat ve işletme açmak için gerekli eğitimi almış ve sertifikalı girişimci olmanız gerekmektedir. İleri girişimcilik desteği alabilmek için, faaliyet göstereceğiniz sektörün ileri düzey girişimcilerinin nace kod listesinde faaliyet göstereceğiniz sektörün nace kodunun bulunması gerekmektedir.

Bu sayede Kosgeb, 1. ve 2. dönem performans desteği olarak 10 bin lira + 20 + 20 bin lira, kadın girişimci desteği olarak 5 bin lira sertifika desteği olmak üzere toplam 65 bin liralık geleneksel girişimcilik desteği sağlıyor. Orta-yüksek teknolojili bir iş kuracaksanız, bu işletmeleri ileri girişimci kategorisine dahil edecek ve 365 bin lira hibe desteği sağlayacaktır.

KAGİDER Kadın Girişimciler Derneği

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği olarak faaliyet gösteren Kagider, 18 yıldır kadınları girişimcilik yolunda güçlendirmeyi hedefleyen bir kuruluştur. Kadınları sadece ekonomik olarak değil, sosyal olarak da güçlendirmeyi amaçlıyor.

Kadınların faaliyetleriyle toplumdaki yerlerini eşit olarak değiştirmelerini, böylece ekonomik güçlenmenin yanı sıra kadınların güçlenmesini de sağlayacağı için kadın girişimciliğini desteklemeye devam etmektedir. Kadın girişimcilerin faydaları, kadınların güçlenmesine ve toplumda eşitliklerine katkıda bulunur.

KAGİDER tarafından; KAGİDER’e kayıtlı “İşimi Kuruyorum” ve “İşimi Geliştiriyorum” başlıklı eğitimler kadınlara verilirken, gelecek vadeden kadın girişimciler tarafından hazırlanan ve başarıyla tamamlanan iş kurma projelerine ücretsiz danışmanlık hizmeti verilmektedir.

Bu eğitimlere katılan ve kendi nitelikli ve gelecek vaat eden iş projelerini geliştiren kadınların projeleri arasından 6 proje seçilerek, projeleri dahilindeki çeşitli ihtiyaçlarını KAGİDER desteğiyle 6 ay boyunca yerine getirebiliyor ve KAGİDER üyelerinden ücretsiz danışmanlık alabiliyorlar. .

Türkiye Grameen Mikrofinans Programı Kadın Girişimci Desteği

Türkiye Grameen Mikrofinans Programı Kadın Girişimci Desteği sayesinde, düşük gelirli kadınların kendi imkanlarıyla gelir elde etmelerini sağlayacak faaliyetlerde bulunmalarını sağlayan, kefalet veya teminata ihtiyaç duymadan sağlanan küçük bir sermayedir.

Konusu olan programın şartları 5 kişilik bir ekip olup 3 günlük yapılacak eğitimlere katılmaktadır. İhtiyacınız olan desteği almak için katılarak işinizi kurabilirsiniz. Hibe değil mikro kredi desteği sağlayan Grameen Mikrofinans Programı, 18 yıldır kadınları ekonomik olarak destekliyor.

2023 yılına kadar mikro kredi desteği 1 milyar 150 milyon liraya aştı ve toplamda 1.000.000 kadının hayatına dokunuldu. Yeterli finansman kaynağı bulunması durumunda, yaklaşık 5 milyondan fazla yoksul kadının mikro girişimci yapılması hedeflenmektedir.

Mikrokredi almak için öncelikle bir iş fikriniz olması gerekir. İş fikrinizi hayata geçirmek için 5 kişilik bir ekip kurmanız gerekiyor. Mahallenizden veya çevrenizdeki kadınlardan oluşacak bu ekipte; Anne-kız, gelin, teyze, yeğen gibi akrabalık bağları olmamalıdır.

TGMP’den mikro kredi alma süreci genel olarak şu şekilde işlemektedir:

  • Öncelikle yakınınızdaki TGMP şubesine giderek iş fikrinizi ilgili personele anlatmalısınız.
  • İşinizi kurabilmeniz için kafanızda belirlemiş olduğunuz mikrokredi tutarını TGMP personeli ile paylaşmalısınız.
  • Ardından 5 kişilik grubunuzla 3 günlük bir eğitim verilecek ve mikrokredi geri ödeme sistemleri hakkında bilgilendirileceksiniz.

Eğitim sonunda talep ettiğiniz kredi tutarı uygun bulunursa mikro kredinizi alabilirsiniz.

Bir iş fikriniz varsa ve uygulamak istiyorsanız, ilinizdeki TGMP şubelerine başvurabilir veya ziyaret edebilirsiniz.

TOBB Kadın Girişimci Desteği

TOBB kadın girişimciler kurulu, eğitimler vererek kadın girişimcilerin girişimci fikirlerini gerçekleştirmelerine yardımcı oluyor. Kurum ayrıca kadınlara gelişim yollarını öğreterek kariyer geliştirme fırsatları da sunmaktadır.

Bu kapsamda ticarete girecek olan girişimci kadınlara TOBB KGK (Kamu Gözetim Kurumu) verilen eğitimler aşağıdaki gibidir:

  • Temel bilgi ve rehberlik sağlamak amacıyla seminer, panel gibi eğitim faaliyetleri düzenler.
  • Girişimcileri ön plana çıkararak ülke genelinde girişimcilik bilincini yükseltir.
  • Deneyimli kişilerin yanında staj eğitimi imkanı sağlamaktadır.
  • Koçluk sistemini geliştirerek yeni iş kurmuş girişimcilere deneyimli girişimciler tarafından belirli aralıklarla destek sağlar.
  • Üniversitelerin ve sektörlerin inisiyatif almasına yardımcı olacak politikaların belirlenmesi ve sektörlere kadın girişimcilerin teşvik edilmesi amacıyla kurulmuştur.
  • TOBB il kadın girişimci kurulları 81 ilde bulunmaktadır.

TOBB 25 ve 40 Bin TL. Toplam 765 bin lira değerindeki Kız Kardeşim Hibe Programı ile kadın girişimcileri destekliyor.

TOBB, son kardeş hibe programı kapsamında 30 girişimci kadına 765 bin TL hibe sağladı.

30 kadın girişimci, her biri 25 bin TL olmak üzere 29’u kadın girişimci olmak üzere toplam 765 bin TL iş geliştirme hibesi ve 40 bin TL’lik jüri özel ödülü ile 1 kadın girişimci desteklendi.

Hibe desteği almaya hak kazanan 30 kadın girişimcinin isimleri ise şöyle;

Jüri özel ödülünü 40 bin lira özel ödülü Hülya Elibol alırken diğer hibe almaya kazananlar şöyle; “Aslı Kaya, Ayşe Çakır Yazgel, Derya Kübra Er, Ece Çiftçi, Elmas Taşpınar, Emine Çap, Esra Çakır, Hatice Dikyol, Hatice Kudal, Hatun Demiray, Hüsniye Pekmez, Leman Ceyhan, Melike Çaça, Meryem Koçoğlu, Mevlude Tülek, Miray Yerliyurt, Naime Yiğit, Nefise Değirmenci, Nermin Özcan, Nilüfer Kart, Nuray Polat, Nuray Üstünel, Öznur Şahin, Saniye Gümüşçıbık, Seher Önel, Sennur Çetin, Suzan Soygür, Tuğçe Arca, Yıldız Gündüz.”

Ayrıca e-ticarete geçerek işini büyütmek isteyen girişimci kadınlara Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve e-ticaret platformu Hepsiburada iş birliğiyle destek programı verilecek.

E-Ticaret Kadın Girişimci Desteği

İşini e- ticarete taşımak isteyen kadın girişimcilere destek programı kapsamında E-ticaret ekosisteminin geliştirilmesi, işini e-ticarete taşımak, büyütmek isteyen girişimci kadınlar için fırsat eşitliğinin sağlanması ve dijital dönüşümlerinin desteklenmesi için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde başlatılan işbirliği ile TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Genç Girişimciler Kurulu’na bağlı 8 bin yakın kadın girişimciye ve bu girişimcilerin kurdukları kadın kooperatiflerine, mart ayına özel 50.000 TL ciroya kadar yüzde 75 komisyon indirimi, 30.000 TL’ye varan reklam ve pazarlama desteği, fotoğraf çekimi ve kargo desteği, işbirliğine özel ücretsiz çevrim içi e-ticaret eğitimleri gibi birçok fırsat sağlanıyor.

Ayrıca 40’a yakın kategoride 50 milyon ürün çeşidini müşterileriyle buluşturarak ayda 200 milyondan fazla ziyarete ev sahipliği yapan e-ticaret platformu Hepsiburada’nın dev ekosistemi sayesinde kadın girişimcilerin marka bilinirliğine de katkı sağlıyor.

2017 yılında başlatılan Girişimci Kadınlar için Teknoloji Gücü programı ile bugüne kadar 19 binden fazla girişimci kadına ulaşıldı. 50 kadın kooperatifi ve 15 sivil toplum kuruluşunun yararlandığı programa katılan kadın girişimcilerin yüzde 95’i satış başarısı elde ederek işlerini 98 kat büyüttü.

TOBB web sitesi üzerinden programa dahil olmak isteyen TOBB Kadın Girişimciler ve Genç Girişimciler Kurulu üyeleri, http://bilgisistemi.tobbgirisimcilik.org.tr/kadingirisimci linkine tıklayarak daha detaylı bilgi alabilir ve başvuru yapabilirler.

TOBB Genç ve Girişimci Kadın Kurulu Üyelerine Sağlanan Avantajlar

  • Üretime dayalı kategorilerde 50 bin TL ciroya kadar şahıslar, limited şirketler, anonim şirketler ve kadın kooperatifleri için %75 komisyon indirimi,
  • Şahıs şirketlerine lansmana özel 1 ay ücretsiz kargo,
  • Hepsiburada’nın stok ve fiyat entegrasyonu için önerdiği entegratör firma ile çalışacak limited ve anonim şirketlere lansmana özel ilk yıl maliyetlerinin yarısının ödenmesine destek,
  • Şahıs, limited ve anonim şirketlere 200 adet ücretsiz fotoğraf çekimi desteği,
  • Şahıs, limited ve anonim şirketlere 15 Bin TL’ye kadar reklam ve pazarlama destekleri,
  • Kadın kooperatiflerine 500 adet ücretsiz fotoğraf çekimi desteği,
  • Kadın Kooperatiflerine 30 Bin TL ye varan reklam ve pazarlama desteği,
  • Şahıs, limited ve anonim şirketlere ve kadın kooperatiflerine lansmana özel 14 Gün vade imkanı,
  • İşbirliğine özel çevrim içi e-ticaret eğitimleri,
  • Hepsi Akademi ile Hepsiburada’da haftanın dört günü panel eğitim desteği verilecek.

Girişimcilere Destek Veren Vakıflar

KEDV (Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı), düşük gelirli kadınların yaşam standartlarını ve ekonomik koşullarını iyileştirmelerine ve yerel kalkınmadaki üstünlüklerini güçlendirmelerine yardımcı olmak amacıyla kuruldu. Kâr amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşu olduğu için eğitim, kredi, danışmanlık ve pazarlama desteği vermektedir.

  • Ekonomik Güçlendirme Programı
  • Afet ve Göç Programı
  • Güçlendirme ve Kooperatifleşme Programı olmak üzere 3 ayrı destek programı bulunuyor.

KEDV, Ekonomik Güçlendirme Programı kapsamında, kurduğu MAYA Mikro Kredi Programı ile kendi işini kurmak isteyen dar gelirli kadınlara 6-12 ay vadeli, ortalama 1000 TL civarında küçük krediler sağlıyor. 2002 yılında ve Maya Mikro Ekonomik Destek Kuruluşu. Şimdiye kadar 14.000’in üzerinde kredi dağıttı. Ayrıca 10 yıldır Citibank ile Yılın Mikro Girişimcisi Ödül Programını düzenliyor.

Nahıl’da KEDV destekli kadın kooperatifleri ve bireysel üreticilerden Kadın Emeğiyle Üretilen El Yapımı Ürünleri bulabilirsiniz.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Girişimci Kadın Desteği

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı ile birlikte 8.600 kadına girişimci çiftçi kadınlara eğitim verildi. Bakanlık tarafından kadınlara verilen eğitim desteği devam ederken, henüz kredi desteği yok.

Kadın girişimcilere uzun yıllardır devletten destek sağlayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, bu desteğin başarılı girişimlere dönüştüğünü açıklamaya devam ediyor. Bakanlık, SYDV’lere başvuran kadın girişimcilere 15 bin TL kredi desteği sunuyor.

Ayrıca kredinin geri ödenmesi için 8 yıl gibi uzun bir süre sunuluyor ve ilk 2 yıl geri ödeme yok. Kadınlar kredi desteğinden yararlanmak için kendi projeleri ile bakanlığa başvurabilirler.

TKDK Kadın Girişimci Destekleri

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu kapsamında IPARD programı ile uğraşan girişimci kadınlara %70 oranında destek verilmektedir.

  • Beyaz et üremi
  • Kırmızı et üretimi
  • Süt imalatçısı
  • Kanatlı hayvan
  • Arıcılık
  • Arı ürünleri paketlemesi
  • Örtü altı ve örtü üstü imalatı

Bunlar ve daha fazlasıyla uğraşmak isteyen kadınlara, IPARD koşullarını sağlamaları halinde maddi yetersizliklerini gidermek için TDKD tarafından hibe desteği sağlanmaktadır.

KGF (Kredi Garanti Fonu) Kadın Girişimci Destekleri

Kredi Garanti Fonu, KOBİ’lere ve KOBİ olmayan şirketlere kredi erişimi sağlayan bir kuruluştur. Kadın girişimciyseniz veya kadın girişimci olmaya adaysanız bu size bankalardan kullanmak istediğiniz kredilerin garantisini verir.

KGF’nin amacı, finansal yetersizliği olan KOBİ’lerin finansman ihtiyaçlarını kolaylaştırmaktır. Kredi kuruluşlarının talep ettiği varlıklara sahip olmayan KOBİ’lere teminat olarak teminat vererek, finansal yetersizlik ile finansal destek için başvuracakları bankaların önündeki engelleri kaldırmayı amaçlamaktadır.

GF’den 130 bin TL’lik işbirliği

Kredi Garanti Fonu (KGF), TOBB, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), KOSGEB, kamu ve özel bankalar ile işbirliği içinde kadın girişimcilerin ihtiyaç duydukları kredileri almalarına yardımcı oluyor.

KGF tarafından sağlanan krediler 2 yıl vade ile toplam 5 yıl olmak üzere 2 yıl geri ödemesiz kadın girişimcilere sunulmaktadır. KGF tarafından kadın girişimcilere sağlanan 2 yıl geri ödemesiz 5 yıl vadeli kredi limiti risk grubuna kadar 130 bin TL’ye yükseltilebiliyor.

Kadın Girişimcilere Yonca Desteği

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kadın istihdamını ve kırsal kalkınmayı desteklemeye devam ediyor. Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyesi girişimci kadınlar, FAO (Gıda ve Tarım Örgütü) projesi kapsamında sürü yönetim belgeli 25 kadına 15 koyun ve 1 koç desteği veriyor.

3 yıl sürecek bu proje ile 75 girişimci kadın desteklenecek.

Trendyol Kadın Girişimci Desteği

Bir işte kadın varsa hayaller vardır, cesaret vardır, gece gündüz iş vardır ve Trendyol onların yanındadır.

Trendyol, kadın KOBİ’lerimizi desteklemek amacıyla iş ortaklarımızın dijitalleşmesini, e-ticaretle tanışmasını ve büyümesini sağlayan Güçlü Kadın Programı’nı başlatıyor. Trendyol, ticaret yapacak kadın KOBİ’lere, kendi adlarına kurulmuş işletmeleri varsa ve bu işte %50 ve daha fazla paya sahip işletmelere destek vermektedir.

Ayrıca, %80’i kadın olan kadın kooperatiflerine çeşitli destekler sağlamak amacıyla başlatılan Trendyol Güçlü Kadın Programı’na Kadın KOBİ’leri ve Kadın Kooperatifleri de başvurabilmektedir.

Trendyol Güçlü Kadın Programı kapsamında sağlanacak destekler şu şekildedir:

  • İndirimli komisyon desteği %80 oranında
  • Vade avantaj desteği 14 gün,
  • Stok ve fiyat işlemlerinden kullanabileceği entegrasyon desteği,
  • Pazarlama desteği ürünleri daha fazla kitleye ulaştırabilmesi için.
  • e-Danışman desteği ile özel eğitim desteklerinden yaralanabilirsiniz.
  • Ücretsiz Banka, çek karnesi, havale/EFT, personel maaşı ödeme ve ticaret kredisi dosya masrafı muafiyeti desteği.

Beko Kadın Girişimci Desteği

BEKO 100 bayan bayi arıyor. Beko, kadınların ekonomideki temsilini artırmak için kira desteği, lokasyon desteği, yönetim, mentorluk, ürün eğitimleri, mağaza dekorasyonu gibi birçok alanda kadın girişimcileri desteklemekte ve onları Beko’nun güçlü bayi ağına katılmaya davet etmektedir.

Başvuru için tıklayınız.

KADEM KOSGEB Kadın Girişimcilere 50 bin Lira Ödül Verilecek

Kadın ve Demokrasi Derneği’nin (KADEM) Kosgeb ile ortaklaşa yürüteceği “İnovasyonda Kadın” projesi için başvurular başladı. 6. kez düzenlenecek girişimcilik kampı ile kadın girişimcilerin desteklenmesi hedefleniyor.

Değerlendirme sonucunda 30 girişimci kadın eğitim alacak.

KADEM, TÜBİTAK Marmara Teknokent, Bilişim Vadisi ve KOSGEB iş birliğiyle düzenlenecek girişimcilik kampı kadın girişimcileri desteklemeyi hedefliyor.

“6. İnovasyonda Kadın projesi için başvuru dönemi başladı.

İlk başvuru süreci sonunda hakem heyetinin değerlendirmeleri sonucunda kampa katılmaya hak kazanan 30 girişimci kadına 5 gün eğitim verilecek.

50 BİN TL PARA ÖDÜLÜ VERİLECEK

Kamp sonunda hakem heyetinin değerlendirmeleri sonucunda seçilen 5 başarılı proje sahibine 50 bin TL (bir yıl içinde ulusal ve uluslararası destek programlarından destek alınması durumunda) verilecektir. para ödülü verilecektir.

Yenilikçi Kadın Projesi Girişimcilik kampı sonunda açıklanan en başarılı 5 proje, ulusal ve uluslararası resmi kurumlardan (KOSGEB, TÜBİTAK, UFUK 2020 veya Erasmus+) destek almaları halinde 50.000 TL ödül almaya hak kazanıyor.

Bilişim Vadisi’nde yer alan kuluçka merkezinde İnovasyonda Kadın Projesi Kadın Girişimcilik kampının 5 finalisti için bir yıl boyunca ücretsiz ofis kullanımı ve danışmanlık hizmeti verilmektedir.

İnovasyonda Kadın Projesi Girişimcilik kampı başvuruları inovasyondakadin.org sitesi üzerinden yapılır. Proje hakkında ayrıntılı bilgi için www.inovasyondakadin.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

Girişimci Kadınlar Satış Sitesi

Üretken girişimci kadınların satış yaparak daha fazla kitleye ulaşmasını sağlayacak başlıca siteler aşağıdaki gibidir:

  • Trendyol,
  • Hepsiburada kadın girişimci
  • Amazon,
  • N11
  • Gittigidiyor,de

Bunlar ile birlikte kendinize e-Satış sitesi kurabilirsiniz.

Kadın Girişimci Kredisi Veren Bankalar

Girişimci kadınların iş fikirlerini gerçekleştirmeleri için kredi veren bankalar şu şekilde sıralanıyor.

  • TEB (Kadın girişimci ihracat desteği)
  • İş Bankası (Kadın Girişimci)
  • Garanti Bankası (Bayan girişimci bankacılığı)
  • Akbank (İhracatçının gücü paketi)
  • Ziraat Bankası Kadın Girişimci Kredisi
  • Vakıfbank (Kobi kredileri)
  • Halkbank (Kadın girişimcilere ilk adım kredisi)

Halk Bankası Kadın Girişimci Kredisi

Halkbank kadın destek kredisi, girişimci ruha sahip kadınların ekonomik hayata katılımlarını desteklemek amacıyla kadın girişimcilere ilk adım kredisi sağlamaktadır. KGF ile işbirliği içinde verilen bu kredi, başvuru tarihinden itibaren ilk kez iş kurmak isteyen veya 1 yılı geçmemek üzere ticari faaliyette bulunan kadın girişimcilere verilmektedir.

Kullanılacak olan kredi azami 95 bin TL 60 ay vade imkanı ile sunulmaktadır.

Halkbank Kadın Girişimci Kredi Şartları Nelerdir?

Kadın girişimcilerin krediden faydalanabilmeleri için aranan şartlar şu şekildedir;

  • Kredi kullanılacak tarih itibari ile 50 yaşını aşmaması olan gerçek kişiler ile hisselerinin toplamı %51 olan, 50 yaşını aşmaması bayanlar ait olan tüzel kişiler krediden yararlanabilmektedir.
  • Tüzel kişilere ait şirketlerden kadın girişimcilerin payı kredi vadesi boyunca %51’in altına düşmemelidir.
  • Kredi süresi devamında yaş dikkate alınmamaktadır.
  • Kredi başvurusu yapacak kadınların herhangi bir işinin olmaması veya mevcut işyerinin kuruluş yılını doldurmamış olması gerekmektedir.
  • Kredi alabilmek için işletme kurulmalıdır.
  • İkametgahını işyeri olarak kullanmak isteyenlerin vergi dairesine kayıt yaptırmaları ve vergi mükellefi olduklarını gösteren belge istenmektedir.
  • Girişimcilerin en az ilkokul mezunu olması gerekmektedir.

Bu şartları yerine getiren girişimciler krediden faydalanabilirler.

Kadın Girişimcilere Destek Veren Yabancı Kurumlar

Kadın Girişimcileri Destekleyen Yabancı Kuruluşlar aşağıdaki gibidir:

  • İletişim Ağı Girişimi
  • Bill ve Melinda Gates Vakfı
  • Cinsel Şiddet Araştırması Girişimi
  • Global Kadınlar Fonu
  • Ontario Kadın Müdürlüğü
  • Uluslararası Kadın Kadınlar için
  • Acil Eylem Fonu: insan hakları’s Acil Müdahale için kadın
  • Ford Vakfı
  • Açık Toplum Enstitüsü (Soros)
  • Women’s Network Finansman
  • Kalkınma pazar yeri: Dünya Bankası
  • Oak Vakfı
  • Stephen Lewis Vakfı
  • Mama Cash
  • International Yerli Kadın Forumu (IIWF / FIMI)
  • Cinsiyet Eşitliği için UNIFEM Fonu
Photo of author

Kosgeb Uzmanı

Kamu gündemi, Ekonomi konularını anlık takip ediyor ve bu konularda içerikler oluşturuyorum.
Yorum yapın

error: Content is protected !!
1