Mantı Dükkanı Açmak İçin KOSGEB Kredisi

Konular:
Kadınların iş hayatına kazandırılması amacıyla Kosgeb kurumu tarafından Kadın Girişimci Desteği programı kapsamında iş kurma hibe desteği verilmektedir. Kosgeb kurulduğu günden bu yana girişimcileri iş kurma teşvikleri le destekleyen tek kurumdur. Kosgeb’den kadın erkek, engelli, gazi ve şehit yakını tüm girişimciler Genç girişimci destek programı kapsamında 60 bin lira iş kurma hibesi verilerek desteklenmektedir. Özellikle bayanların yöneldiği gıda sektöründe Mantı Dükkanı Açmak İçin KOSGEB Kredisi hakkında detaylı bilgiler haberimizde.
Kosgeb Mantı Dükkanı Açmak İçin 60 bin lira Hibe Desteği Nasıl Alınır?
Kadınların bu zamana kadar kendi el becerilerini ortaya koyabilecekleri sektör olan gıda sektöründe desteklenen iş alanlarında kosgeb hibesi alabilmeleri için mutlaka Kosgeb kursu olarak bilinen uygulamalı girişimcilik eğitimine katılım sağlayarak eğitim sonunda başarılı olan katılımcılara verilen girişimci sertifikasına sahip olmak gereklidir. Sertifika olmadan Kosgeb desteklerine başvuru yapılamadığından kursta öğretilen bilgiler dahilinde mantı evi açmak için iş projesi oluşturup Kosgeb yetkililerine iş planını kabul ettirerek 50 bin lira hibe desteğinden yararlanabilmek mümkündür.

Kosgeb Mantı Dükkanı Açmak İçin Hibe Desteği Nasıl Alınır?
2020 yılında da kadın girişimciler pek çok alanda desteklenecektir. Kadınlar özellikle gıda alanında Kosgeb hibesi alarak Mantı Dükkanı açmak için hibe kredi imkanlarından yararlanarak mantı dükkanı açabilirler.Verilen bu destekler sayesinde bu zamana kadar bir çok kadın kendi işinin patronu olmuş kendi işyerini açabilmiştir.
Kosgeb Kadın Girişimci Desteği
Yukarıda da dediğimiz gibi Kosgeb kadın girişimci desteğinden yararlanarak hibe ve faizsiz kredi almak isteyenler ilk olarak Kosgeb uygulamalı girişimcilik eğitimi katılım sağlamaları gerekmektedir. 32 saat süreli olarak tamamen ücretsiz olarak İş kur ve Kosgeb kurumu tarafından düzenlenen bu kurs sayesinde Kosgeb desteklerine başvuru yapma imkanına sahip olunmaktadır. Uygulamalı girişimcilik eğitiminde başarılı olan kursiyerlere ücretsiz olarak verilen girişimci sertifikası ile birlikte iş planı ile başvuru yapılmalıdır. Bu eğitimde öğretilen bilgiler ise, Kadın girişimcilerin kendi iş fikirlerine uygun olarak iş planı projesi hazırlamayı öğretmek, yatırım maliyeti, satış ve karlılık tablosu ve benzer bilgiler, başarılı bir işletmenin nasıl kurulacağına dair bilgiler, işletme ile ilgili olarak teknik bilgiler ve girişimcilik kültürünün oluşturulması için girişimciye yüklenen rol ve sorumluluk gibi bilgiler öğretilmektedir. Eğitimde verilen modüllerde bu bilgiler ışığında hazırlayacağınız iş planı ile Kosgeb Hizmet birimlerine hibe ve kredi almak için başvuruda bulunarak hibe kredi almaya hak kazanılmaktadır.

Kosgeb Kadın Girişimci Desteği
Kadın girişimci adayı mantı dükkanını açar, işyeri giderlerini kendisi karşılamak şartıyla işyerini oluşturur KOSGEB ve belirlediği şartlar ve adım adım işlemlerini yaptıktan sonra işyeri kurulunca ekipman demirbaş harcama faturaları ve yapılan yatırım belgelerini KOSGEB’e teslim eder ve hibe ve kredisini tahsil eder veya kullanır. Bunun için mutlaka Kosgeb Veri tabanına kayıt olmak ve kobi beyannamesi doldurmak gereklidir. Kosgeb veri tabanına kayıtlı işletmeler Kosgeb hizmet müdürlüklerine başvuruda bulunarak hibe ve faizsiz kredi imkanlarından yararlanma hakkında sahip olabilir.
Kosgeb Kadınlara Ne Kadar Hibe Veriyor?
Geçtiğimiz yıl kadınların iş hayatında daha fazla rol almalarını sağlamak amacıyla Kosgeb tarafından Kadın girişimci hibesi olarak 50 bin lira hibe 100 bin lira faizsiz kredi toplamda 150 bin lira kosgeb desteği verilmekteydi. 50 bin lira hibe tamamen geri ödemesiz olarak işletme kuruluş giderlerinin karşılanması amacıyla ekipman demirbaş alımlarını karşılamaları amacıyla girişimcilere verilen destekti. 100 bin lira faizsiz kredi ise geri ödemeli olarak verilen kredi desteğiydi.
2020 yılından itibaren yeni programa geçilecek olup verilecek destek oranlarında değişiklikler meydana geldi. İş kurmak isteyen kadın girişimcilere 60 bin lira hibe ileri girişimcilere ise 360 bin lira devlet desteği verilecek.
Kosgeb’ den kadın girişimcilere verilecek olan hibe kredisi alarak Mantı Dükkanı Açmak isteyen bayanlara;

Kosgeb Kadınlara Ne Kadar Hibe Veriyor?
Kosgeb tarafından geleneksel girişimcilere 60 bin lira hibe verilmektedir. Bu hibeler ile işyeri açılışında gerekli demirbaş ve ekipman alımlarının faturaları karşılanmaktadır. 60 bin lira hibe kredi sabit yatırım desteği ise işletme kuruluş tarihi itibari ile 2 yıl içerisinde alacağınız makine, teçhizat ve yazılım için kullanabilirsiniz.
Kosgeb hibe desteklerine başvurmak için gerekli şartları sağlan kadın girişimciler kendilerine ait bir iş yeri olarak mantı dükkanı açmak için hibe ve faizsiz kredi imkanlarından yararlanmak adına başvurularını Kosgeb birimlerine yapmaları gerekmektedir. Sizde gıda sektöründe mantı dükkanı açmak istiyorsanız hazırlayacağınız iş planı ile Kosgeb müdürlüklerine başvuruda bulunarak Kosgeb hibe desteklerine yararlanma imkanına sahip olabilirsiniz.
Masraflarımı karşılayacak param yok kosgeble anlaşmalı bankalardan masrafları temin etsem sonra belgeleştirip kosgebe göstersem hibeyi alıp bankaya geri ödesem olurmu
Koskep tarafından karşılandı demir baş vb gibi verilen destek dışında personel maşıda veriliyor mu? Ve veriliyorsa en fazla kaç personel alma şansına sahibiz. Bize dönüş sağlarsınız sewindim iyi akşamlar.
2019 ‘da kosgep manti dükkanı acmak isteyenlere ne kadar hibe veriyor acaba
Bende mantı dükkanı açmak istiyorum mantı dükkanı açınca hangi bankalar kredi veriyor?