canta astroloji arti yorum bilim egitim1 power kalem istatistik gozluk at ayar duyuru ok bitcoin nota moda mercek ates saat kalp wifi eglence kadin oyun tamir alinti kullanici dunya whatsapp sinema basketbol saglik windows iletisim takvim yildiz yemek egitim bilgi xbox ev gulenyuz yorum1 video soru futbol menu1 foto ucak kahve apple mouse menu2 ps klasor monitor ceptelefonu rastgele yaprak araba

Mazot Gübre Başvuruları Nasıl Yapılır?

Mazot Gübre Başvuruları Nasıl Yapılır?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tarımsal desteklemeler kapsamında çiftçilere gübre ve mazot desteği veriliyor. Geçen yıl itibari ile başvurular tamamlandı ve çiftçilerimiz desteklerini Ziraat Bankası aracılığı ile aldılar. Ancak başvuruların ne zaman başlayacağı, destekleme ödemesi miktarlarının ne kadar olacağı ve ne zaman ödeneceği merak ediliyor. Bitkisel Üretime Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ‘ de destekleme miktarları belirlenmiş ve miktarlara göre çiftçilerimize ödeme yapılmıştı. Destekleme ödemesi miktarlarının artırılacağından bahsediliyor.

Mazot ve Gübre Desteklemesi

Tarımsal desteklemeler kapsamında çiftçilere belirli ürünler dahilinde mazot ve gübre desteklemeleri yapılmıştı. Bu ürünler buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale, çeltik, pamuk, nohut, mercimek, kuru fasulye, aspir, yağlık ayçiçeği, soya fasulyesi, dane mısır, patates, kanola, sağan, yaş çay, fındık, yem bitkilerinden oluşmaktadır. Bu ürünleri ekenler bakanlık tarafından belirlenen tarihler arasında gerekli evrakların teslimi ile başvuru yapmaktadır. Yapılan başvurular incelenerek bakanlık tarafından sunulmakta ve şartları taşıdığı belirlenen çiftçilere mazot ve gübre desteği sağlanmaktadır.

“26 Mart itibariyle 81 ilde ödemeye başlanacak olan mazot gübre desteği ile Toplam 2 milyon 103 bin 884 çiftçimize, 4 milyar 79 milyon 656 bin 503 lira destek ödemesi yapılacak.

Üreticilerin T.C kimlik numarasının son hesaplarına göre yapılacak olan Ziraat bankası hesaplarına bakanlığın belirleyeceği tarihlerde yapılacak. TC kimlik numaralarını son hanesi;

  • 🚜 6-8 olanlara : TC kimlik numaralarının son hanesi 8 ve 6 olanlar ve vergi kimlik numaralarının son hanesi 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9 olanla 26 MART 2021
  • 🚜 4 ve olanlara : 2 Nisan’da 18.00’den sonra,
  • 🚜 0 ve  olanlara /2 olanlara 9 Nisan saat 18.00’den sonra ödemelerini alacaklar.
  • 26 Mart tarihi itibarıyla ülke çapında ödemeler başladı. Toplamda 2 milyonu aşkın çiftçinin faydalanacağı destek ödemeleri ile ilgili saat 18.00 itibariyle ödemeler yapılacaktır.

Mazot Gübre destek ödemeleri;

Sıra Numarası Ürünler Mazot Desteği Gübre Desteği Toplam Tutar
1 Buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale 19 TL 16TL 35 TL
2 Çeltik, pamuk 62 TL 8 TL 70 TL
3 Nohut, mercimek, kuru fasulye 22 TL 8 TL 30 TL
4 Patates 27 TL 8 TL 35 TL
5 Zeytin 15 TL 8 TL 23 TL
6 Yağlık ayçiçeği, soya fasulyesi 26 TL 8TL 34 TL
7 Kanola, sağan, yaş çay, fındık, yem bitkileri 17 TL 8 TL 25 TL
8 Nadas 8 TL 8 TL
9 Diğer Ürünler 15 TL 8 TL 23 TL

Destekler dekar başına ödenmektedir. Nadasa bırakılan alanların sürülmesi için yalnızca mazot desteği verilmektedir.

  • Buğday, arpa, çavdar ve yulaf ekenlere toplamda 19 TL,
  • Çeltik ve pamuk ekenlere 62 TL,
  • Nohut, mercimek, kuru fasulye ekenlere 22 TL,
  • Yağlık ayçiçeği, soya fasulyesi ve patates ekenlere 27
  • Kanola, soğan, çay, fındık ve yem bitkileri ekenlere ise 17 TL destekleme verilecektir.

Destekleme başvurusu kabul edilenler, T.C. kimlik numaralarının son hanelerine göre belirlenen tarihlerde ödemelerini alabilecektir. Gübre desteği buğday, arpa, çavdar 16 tl olarak yapılacak olup bu ürünler hariç tüm ürünler için dekar başına 8′ TL olarak belirlenmiştir.

Destekleme Ödemesi Başvuruları Nasıl Yapılır?

Tarımsal destekleme konusu ne olursa başvuruda bulunmak için Çiftçi Kayıt Sistemi’ ne kayıt olmak gerekiyor. Şayet kaydınız var ise, mazot ve gübre desteklemesi almak istediğinizi belirten bir dilekçe yazmalı ve bu dilekçeyi Tarım İl veya İlçe Müdürlükleri’ ne teslim etmeniz gerekiyor. Ancak ÇKS Kaydınız yoksa sisteme kayıt olmalısınızÇKS Belgesi Nasıl Çıkarılır? isimli yazımızı inceleyerek kayıt ile ilgili gerekli evrakları öğrenebilirsiniz.

destekleme-ödemesi-başvuruları-nasıl-yapılır
Destekleme ödemesi başvuruları nasıl yapılır?

Dilekçeyi müdürlüğe teslim ettikten sonra bir süre beklemeniz gerekiyor. Yapılacak olan incelemelerden sonra şayet başvurunuz onaylanırsa destekleme ödemesi almaya hak kazanıyorsunuz. Daha sonra banka hesaplarına destekleme tutarı aktarılıyor. Mazot desteklemeleri ise güncel mazot fiyatının %100 oranında oluyor. Verilen desteklemeler ile birlikte çiftçinin aktif bir şekilde tarımsal faaliyetlere devam etmesi sağlanıyor.

Dilekçenizin kabul edilebilmesi için bazı şartları taşımanız gerekiyor. Dekar başı desteklemelerin verilebilmesi için arazinin belirli bir büyüklüğe sahip olması gerekiyor. Şimdi de bu şartları anlatalım.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verilecek olan hibe desteklemeleri konularını ve destekleme miktarlarını biliyor musunuz?

ÇKS Kaydı Nasıl Yapılır?

ÇKS kaydı yaptırmak isteyenlere sunabileceğimiz 3 farklı yöntem var. Arazi sahibi olanlar, araziyi kiralayanlar ve 1. dereceden akrabalarının arazilerini kullananlar olmak üzere üç farklı gruplandırma yapmak mümkün. Yeni kayıt olacaklar başvuru formunu doldurmalıdır. Daha sonra sahip olunan arazi tapularının noterde aslı gibidir yapılması gerekmektedir. Size verilecek olan C formunu muhtara onaylatmalısınız. İkamet ettiğiniz yerdeki müdürlüklere başvurabileceğiniz gibi, arazinin bulunduğu yerlerde de başvuru yapabilirsiniz. E-devlet üzerinden ÇKS kaydı yapılamamakta, yalnızca başvuru durumu sorgulanmaktadır.

Mazot ve Gübre Desteklemesi Başvuru Şartları

Mazot ve gübre desteklemelerinden ne yazık ki her çiftçi faydalanamıyor. Destekleme alabilmek için bazı şartları taşımanız gerekiyor.

Bu şartlar; 

  • Çiftçi kayıt sistemine kayıt olunmalıdır.
  • Bakanlık tarafından belirlenen tarihte dilekçe ile başvurmak gerekmektedir.
  • Gübre desteği başvurusu yapabilmek için en az 1 dekar alana sahip olunması gerekmektedir.
  • 50 dekardan fazla araziye sahip olanların toprak analizi yaptırmaları gerekmektedir.
  • Toprak analizi yaptırmayan çiftçilerimiz sadece mazot desteği alabilecek ve gübre desteklerinden yararlanamayacaktır.

Bunu bir örnek ile anlatalım. Örneğin; 132 dekar araziye sahipsiniz. Bu alan için üç toprak analizi yaptırmanız gerekiyor. Çünkü her 50 dekar için 1 analiz şartı var. Şayet iki adet analiz yaptırır ve kalan 32 dekar için analiz yaptırmazsanız sadece 100 dekar için gübre desteği alırsınız. 32 dekar için sadece mazot desteği alınabilir.

Destekleme kapsamında mazotun 100 TL’ lik mazotun 50 TL’ si devlet tarafından karşılanacak. Ektiğiniz ürünün coğrafi koşullara uygunluğunun tespit edilmesi gerekiyor.

Geçen yıl verilen Mazot gübre destekleme ödemeleri 2021 yılında da verilmeye devam edecek.

Mazot Gübre Desteği Başvuru Tarihleri

Çiftçilerimiz mazot ve gübre destekleme başvurularının ne zaman yapılacağını ve ödemelerin ne zaman gerçekleşeceğini merak ediyor. Şartlar aynı olmakla birlikte, ÇKS kaydı olmayan çiftçilerimizin tarih belirlenene kadar ÇKS kayıtlarını yaptırmalarını öneriyoruz. Tarihler açıklandığında ise dilekçe yolu ile müdürlüklere başvuru yapabilirler.

Tarım Kredi Kooperatifleri güncel gübre fiyatları listesini incelediniz mi?

Mazot ve Gübre Desteklemesi Başvuru Dilekçe Örneği

Mazot ve gübre desteği nasıl alınır? Başvurular
Mazot ve gübre desteğinden yararlanmak isteyen çiftçiler; Üretim yılında Çiftçi Kayıt Sistemine kayıt olmaları gerekmektedir. Mazot ve gübre desteğinden yararlanmak istemeyen çiftçiler 31/12/2020 tarihine kadar İl/İlçe Müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir.

İlgili İl/İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne,

5488 Sayılı Tarım Kanunu’nun 19’uncu maddesi ve Çiftçi Kayıt Sistemine Dahil Olan Çiftçilere Mazot,  Gübre ve Toprak Analizi Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ (Tebliğ No:(..)  gereğince Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olan ve söz konusu Tebliğ hükümlerine uyacak şekilde tarımsal üretimde bulunduğum tarım arazisi için aşağıda (X) işareti ile işaretlemiş olduğum desteklemelerden yararlandırılmam ve bu ödemelerin T.C. Ziraat Bankasında açılan/açılacak hesabıma aktarılması için gereğini arz ederim.

Ödemeye ilişkin düzenlenen ve askıya çıkarılan icmallere, askı süresi içerisinde itiraz etmediğim takdirde kesinleşmiş icmal bilgilerinin doğruluğunu kabul etmiş sayılacağıma, ayrıca söz konusu ödemeyi Karar ve Tebliğ esaslarına aykırı olarak haksız yere aldığımın tespit edilmesi halinde, aldığım ödemeyi, ödeme tarihinden itibaren işleyecek gecikme zammı ile birlikte, gayrikabil-i rucu hiçbir itiraz beyan etmeden, ilk talepte 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümleri çerçevesince geri vermeyi kabul ve taahhüt ederim.    ……/……./2021

Dilekçenin sağ altına ise adres, telefon, isim soy isim ve T.C. kimlik numarasının yazılması gerekiyor. Yazmış olduğunuz bu dilekçeyi bağlı bulunduğunuz Tarım İl ve ilçe Müdürlükleri’ ne teslim etmelisiniz.

Bu noktada belirtmemiz gereken farklı bir husus var. Destekleme ödemelerinden yararlanabilmek için yukarıdaki tabloda bahsettiğimiz ürünlerin uygun alanlara ekilmesi gerekiyor. İklim koşulları sağlanmayan arazilerden hiçbir şekilde verim alınamayacağından devlet de bu bölgelere destekleme ödemesi vermeye imtina edecektir ve bu kişilerin başvuruları reddedilecektir.

Halkbank Esnaf Kredisi başvurusu ve gerekli evraklar hakkında bilgi alabilirsiniz.

Tarımsal Destekleme Ödemeleri Ne Zaman?

Geçtiğimiz yıl başvuruları alınan mazot ve gübre destekleri ödemeleri Bakanlığın belirleceği tarihte başlayacaktır. Çiftçilerimize ödemeler, 26 MART 2021 tarihinde başlatılmış olup; T.C. kimlik numaralarının son hanelerine göre yapılacak olup, Ziraat Bankası aracılığı ile çiftçilerimiz ödemelerine kavuşacaktır. Ziraat Bankası tarafından yapılan ödemeler,  T.C kimlik numaralarının son hanesine göre yapılalacaktır.

Çiftçilerimiz Ziraat Bankasına giderek ödemelerini alabilirler. Ödeme tarihi banka tarafından verilen tarihlere göre açıklanacaktır.

Hayırlı uğurlu olsun.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 8 YORUM
  1. yahya çevik dedi ki:

    bankaya hesabı bizmi açıcaz acaba.

  2. mehmet dedi ki:

    Tc 0 2 olanları biraz öne alın kardeşim desteği hep sonda alıyoruz ya

  3. Destek dedi ki:

    Kuru fasulye desteğim yaymadı sadece mazot gübre yatti neden

  4. Mehmet Dural dedi ki:

    Canakkale yem bitkileri desteklemesi ne zaman odenecek…

  5. A dedi ki:

    Benim tc numaramın sonu 4 bu gün ayin 1ri daha yatmamis

  6. kayıt dedi ki:

    Ben kayıt olmak istiyorum

  7. Ramazan dedi ki:

    Gubre mazot destekleme ödemeleri ne zaman verilecek

  8. celile obalar dedi ki:

    konya hububat pirim ve destek ne zaman ödenecek

KosgebKredisi.Com sitesinde yayınlanan yazı, haber, video ve görsellerin her türlü hakkı saklıdır. İzin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez.