Ev Yemekleri Lokantası Açmak için KOSGEB Kredisi (Güncel)

Konular:
Ev yemekleri lokantası açma Kosgeb kredisi ile yöresel lezzetler mutfağı açmak isteyen bayanlar, işletmelerine sermaye imkanı sağlayabilirler. Gıda üretim sektöründe KOSGEB birçok alana destek ve kredi vermektedir. Lokanta, restoran, yemek fabrikası gibi işler ile uğraşacak iseniz ve Kosgeb’den destek almak istiyorsanız iş planı hazırlamanız gerekmektedir. Bu içeriğimizde Yemek yeri açmak için gerekli belgeler, KOSGEB ev yemekleri gibi Ev Yemekleri Lokantası Açmak için KOSGEB Kredisi ile açmanın püf noktaları sizlerle..
Ev Yemekleri Lokantası Nasıl Açılır?
Ev yemekleri lokantası el becerisi olan ev hanımlarının hayalidir. Kosgeb kadın girişimci destek programı kapsamında ev hanımlarının ev yemekleri lokantası açarak kendi işlerini kurmak amacıyla yeni girişimci destek programı kapsamında destek vermektedir.
Hükumet ve özel sektörün işbirliği ile kadınların iş hayatındaki konumunu güçlendirmek için çalışmalar yapılmaktadır. Kadın girişimci destek programı kapsamında genellikle ev hanımları tarafından açılacak olan lokantanın açılış giderleri ve kuruluş giderlerinin karşılanması amacıyla 60 bin lira hibe desteği vermektedir.
Erkek girişimcilerden daha fazla avantaj ile kuracakları ev yemeklerin lokantası için alınacak olan araç gereç ekipman alımlarının harcama faturalarının Kosgeb’e ibraz edilmesi ve Kosgebin istediği şartları yerine getirilmesi ile kadın girişimci devlet desteği alabilirsiniz.

Ev Yemekleri Lokantası Nasıl Açılır?
Lokanta İçin Kosgeb Desteğine Nasıl Başvuru Yapılır?
Kosgeb tarafından kadın girişimcilere verilen işyeri açma kredisi almak veya işini büyütmek isteyen girişimcilere verilen devlet desteğinden yararlanmak için Kosgeb’ başvurmak gereklidir. Kosgeb’e başvuruan kadın girişimciler Kosgeb veri tabanına kayıt olmalıdır.Başvurularının kabul edilmesi için Uygulamalı girişimcilik eğitimine katılmak gereklidir. İş-Kur’a kayıtlı ve işsiz olan girişimcilerin başvuru yapmaları ve kurstan başarı ile geçen kursiyerlere verilen girişimci sertifikası ile hazırladıkları iş planı projelerinin Kosgeb’ e sunumu yapılarak uzmanlar tarafından kabul ettirmeleri ile girişimciler 60 bin lira ve 360 bin lira hibe almaya hak kazanabilirler.
Kısacası uygulamalı girişimcilik kursu sertifikasını alarak, Projenizi Kosgeb’e vererek yapılmak istenen işin Kosgeb’in desteklediği sektörler arasında olması koşuluyla başvuru yaparak yaptığınız harcamaların faturalarını Kosgeb’e vermeniz gerekmektedir. Yani ilk olarak bu harcamalar için ödemeyi siz yapıyorsunuz fakat sonrasında harcamalarınızı faturalandırıp Kosgeb’den 60 bin lira tamamı hibe desteği alabilirsiniz.. Daha önceden Kosgeb’e kabul ettirilmiş ve onay alınmış örnek iş projelerini bilgisayarınıza indirebilirsiniz.
Kosgeb tarafından verilen desteklerden yararlanarak ev yemekleri lokantası açabilirsiniz.
KOSGEB Ev Yemekleri
Ev yemekleri lokantası açmak için KOSGEB kredisi kullanabilir ilgili nace kodu ile KOSGEB’e müracaat edebilirsiniz. Nace kodlarını görüntülemek için buraya tıklayabilirsiniz. Alacağınız uygulamalı girişimcilik sertifikasında;
- Geleneksel Girişimcilik sertifikasına sahip olmanız halinde; 60.000 TL
- İleri Girişimcilik sertifikası aldığınızda ise 370.000 liraya kadar hibe desteği alabilirsiniz.
Ev yemekleri ile açılacak işletmenin kuruluş işlemleri için 5 Bin lira hibe desteği verilecektir. Ancak işletmeyi açacak kişinin belli kıstaslar çerçevesinde bayan, gazi veya şehit yakını ya da engelli olmanız halinde kuruluş işlemleri için sağlanacak finansman desteği 10 Bin lirayı bulmaktadır. Aynı zamanda işletmedeki istihdamın 1 seneyi baz alarak faaliyette bulunması halinde çalışanların prim gün sayısı 180 günün üzerinde olması durumunda yıl sonunda 20 bin lira destek alıp böylelikle bir senenin sonunda KOSGEB tarafından size 30 bin lira hibe desteği yapılmış olur. 1 seneyi takip eden yıllarda 24 ayı tamamlamak koşulu ile 1.140 puan ve üzeri prim gün sayısı ile yine ilgili dönem sonunda 20 bin lira hibe desteğinden yararlanabilirsiniz.
Yemek Yeri Açmak İçin Gerekli Belgeler
Öncelikle Tarım ve Orman Bakanlığı İl Müdürlüğünden denetim belgesi almalı ve aynı zamanda ikametinizde bulunan belediyeden işyeri açma belgesi temin etmeniz gerekmektedir. Maliyeye giderek vergi kaydı oluşturmanız ardından vergi levhası almanız gerekir. Ev yemekleri sektöründe faaliyet gösterecek işletmelerin gıda sektörü kapsamınca hijyen belgesi de alma zorunluluğu vardır. Belediyen alınacak işyeri açma ruhsatı için gereken belgeler eşliğinde belediyelere müracaat edebilirsiniz.
- İşyeri sahibine ait ikametgah belgesi
- İşletmeye ait tapu fotokopisi
- İşyeri kiralık ise kira sözleşmesi
- İşletme sahibine ait ustalık belgesi
- İskan belgesi
- Lokantacılar ve Pastacılar odasına oluşturulacak kayıt
- SGK kayıt belgesi
- İşletmeye ait açılacak su ve elektrik aboneliği
- İtfaiyeden alınacak yangın belgesi
- İşletme sahibine ait adli sicil kaydı
Bu belgelerin birçoğu belediyeler tarafından talep edilemediği gibi aynı zamanda ek belgeler de talep edilebilir.
EV YEMEKLERİ DÜKKANI AÇMAK İÇİN USTALIK BELGESİ GEREKİRMİ
turgut reis oto garda şu an ön açılış yapıldı