Sigorta Acentelerine KOSGEB Kredi Desteği Nace Kodu (GÜNCEL)

Kosgeb tarafından kuyumculuk, giyim mağazası, gıda alanlarında ve daha birçok alanda destek sağlanıyor. Verilen desteklerden yararlanmak için faaliyet alanlarının nace kodları arasında yer alması gerekiyor. Aynı zamanda desteklerden faydalanmak için başvuru yapılması ve kursa katılım sağlanması gerekiyor. Kosgeb’in destek sağladığı sektörler olduğu gibi desteklemediği faaliyet alanları da bulunuyor.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, artık KOSGEB tarafından sigorta acentelerine de destek verilecek. Kararın yayınlandığı gün itibariyle KOSGEB hibe verilen sektörler arasında sigorta acenteleri de ilave edildi. İşte Sigorta Acentelerine KOSGEB Kredi Desteği Nace Kodu ayrıntıları içeriğimizde.

KOSGEB Sigorta Acentelerine Desteği Kararı!

Kosgeb tarafından verilecek hizmet ve desteklerden yararlanacak olan Küçük ve Orta büyüklükteki işletmelere ilişkin sektörel ve bölgesel önceliklerin belirlenmesi hakkında kararda değişiklik yapılması ile sigorta acenteleri desteklenen sektörler arasına  ilave edildi. Bu kapsamda Bilim ve Sanayi Bakanlığının 323 sayılı yazısında belirtildiği üzere, 3624 sayılı kanun gereğince Bakanlar Kurulunda görüşüldü ve destek kapsamına alındı. Sigorta acenteleri de artık KOBİ sayılıyor.

KOSGEB sigorta ACENTELERİ Desteği 2023 Güncel

Sigorta ve Finans Hizmetleri alanında bir işyeri açmak isteyenler, sigorta acentesi işletenler, halen faaliyette olan işletmeleri büyütmek istediklerinde veya sıfırdan bir girişimci tarafından sigorta acentesi veya finansal hizmetlerle ilgili bir iş yeri açılmak istediğinden artık başvuru yapılabilecek ve bu girişimcilere KOSGEB tarafından destek sağlanacak.

KOSGEB Sigorta Acentesi Nace Kodu

KOSGEB’in desteklenen sektörler listesine bahse konu Sigorta Acenteleri “K” harfi ile eklendi. Bu harfin karşılığı olan kodun açılımı aşağıdaki gibidir:

NACE KODUSEKTÖR ADIDestek Verilen FaaliyetKod No
KFinans ve Sigorta FaaliyetleriSigorta acentelerinin ve aracılarının faaliyetleri66.22
KOSGEB Sigorta Acentesi Nace Kodu

Yeni girişimciler ve faaliyette olan sigorta acenteleri K 66.22 koduyla KOSGEB’in kapısını çalıp kredi ve destek talebinde bulunabilecekler. Yeni girişimciler bu kod ile iş planı hazırlayıp, girişimci desteklerinden faydalanabilecekler.

KOSGEB Sigorta Acentesi Kuruluş Desteği 2023 Güncel Rakamlar

Kendi işini kurmak isteyenler ancak yeterli sermayesi bulunmayanlar KOSGEB tarafından verilen desteklerden yararlanmaktadır. Kurum girişimcilere 65 bin TL ile 365 bin TL tamamı hibe desteği sağlamaktır. Girişimciliği Geliştirme Destek Programı kapsamında destek limitlerinde artış olmuştu. 

Destek oranları aşağıdaki gibidir:

  • Geleneksel Girişimcilere 65 bin TL’ye kadar
  • İleri Girişimcilere 365 bin TL‘ye kadar destek sağlanacaktır.

Geleneksel Girişimcilere Verilecek Destek Oranı 2023’de Ne Kadar?

Verilecek olan destekten gerçek ve tüzel kişiler faydalanabilecek olup, işletmelerin başvuru tarihi itibari ile son bir yıl içinde kurulmuş olması gereklidir. Ancak bu şekilde verilen desteklerden yararlanılabilecektir.

KOSGEB tarafından kuruluş desteği olarak gerçek kişilere 5 bin TL, Sermaye şirketi statüsündeki işletmelere ise 10 bin TL destek sağlanmaktadır.

Performans desteği kapsamında verilecek destek oranları aşağıdaki gibidir:

İşletme sahibi birinci performans döneminde 180- 539 gün prim yatırmış ise 5 bin TL, 540 ile 1079 gün prim yatırmış ise 10 bin TL, 1080 ve üzerinde prim günü yatırmış ise 20 bin TL destek sağlanacaktır. KOSGEB birinci ve ikinci performans dönemi hakkında bilgi alabilirsiniz.

İşletme sahibi ikinci performans döneminde: 360 ile 1079 gün prim yatırmış ise 5 bin TL, 1080 ile 1439 gün prim yatırmış ise 15 bin TL, 1440 ve üstü prim yatırmış ise 20 bin TL destek sağlanacaktır.

İşletme sahibi asgari prim gün sayısına ulaşmış ise engelli, genç, gazi, kadın ve şehidin birinci derece yakını olan girişimciler için her bir performans döneminde belirlenen mevcut tutarlara 5 bin TL daha eklenecektir.

İleri Girişimci Desteği

Kurulum desteği ve performans döneminde verilen destekler Geleneksel Girişimciler ile aynı oranda olmaktadır. İleri Girişimcilere Makine ve Teçhizat desteği verilmektedir.

Makine ve Teçhizat Desteği verilmekte olup düşük orta- düşük teknoloji düzeyinde 100 bin TL, Orta yüksek teknoloji düzeyi için 200 bin TL, yüksek teknoloji düzeyi için 300 bin TL destek sağlanmaktadır.

İleri Girişimcilere Mentörlük, Danışmanlık ve İşletme Koçluğu için; 10 bin TL destek verilmektedir.

Sertifika desteği 5 bin lira verilmektedir. Böylelikle 370 bin liraya kadar destek alınabilmektedir.

Desteklerden yararlanmak için en yakın KOSGEB Kurumuna müracaat edebilirsiniz.

KOSGEB Sigorta Acentelerine Destek Veriyor mu?

İşletme gideri desteği kapsamında, işyerinin kurulduğu tarihten itibaren 24 ay içinde gerçekleşen işyeri kirası ve personel net ücretleri için aylık maksimum 5 bin TL ve toplam 30 bin TL iadesiz destek sağlıyoruz.

Desteklerden Faydalanabilmek İçin İşletmenin Ne Zaman Kurulmuş Olması Gerekiyor?

İşletme, destek programı başvuru tarihi itibari ile son bir yıl içinde kurulmuş olmalıdır.

Photo of author

Kobi Danışmanı

10 yılı aşkın süredir KOBİ'ler için danışmanlık hizmeti vermekteyim. Banka ve Sigortacılık bölümü mezunuyum. Gündem konularını takip etmekteyim.
Yorum yapın

error: Content is protected !!
1