KOSGEB Kredisi

Ziraat Bankası Faizsiz 50 Koyun Kredisi 2020 Şartları

24.04.2020
0
Ziraat Bankası Faizsiz 50 Koyun Kredisi 2020 Şartları

Ziraat bankası gibi bir çok banka çiftçilere özel hayvancılık kredisi imkanlarını 2020 yılında da devam ettiriyor. Ziraat bankası devlet destekleri konusunda çiftçilerin her zaman yanında yer alması nedeniyle birçok anlaşma sonucu banka aracılığıyla vatandaşlara kredi imkanı sunuluyor. 2020 yılında da faiz indirimli ve uygun  ödeme koşulları ile finansman desteği sağlayacak olan Ziraat bankasından sizde kredi alarak hayvancılık yapabilirsiniz.

3 Ocak 2020 tarihli Resmi Gazete‘de yayınlanarak yürürlüğe giren  Tarım kredi kooperatifleri ile Ziraat bankası çiftçilere 2020 yılında faizsiz ve faiz indirimli kredi kullandıracak. Hayvancılık işi ile uğraşa çiftçilerimiz de koyun satın almak için TKK ve  Ziraat bankasına 31 Aralık 2020 tarihine kadar  müracaatta bulunarak faizsiz hayvancılık kredilerinden yararlanabilirler.

1/1/2020-31/12/2022 yılları arasında T.C. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerince Tarımsal Üretime Dair Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredisi Kullandırılmasına İlişkin kredinin uygulama usul ve esasları da 25 Mart 2020 tarihli Resmi Gazete’ de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Faizsiz hayvan kredisi Ziraat bankası tarafından veriliyor ve başvuru şartları ile ilgili konular halkımız tarafından oldukça merak ediliyor. Ziraat Bankası faizsiz koyun kredisi başvuruları ve şartları hakkında bilgilere yazımızda sizler için yer verdik.

Ziraat Bankası 50 Koyun Kredisi Başvuruları 2020

3 Ocak 2020 tarihinde Resmi Gazete’ de yayınlanan tebliğe göre; Tebliği görüntülemek için Tıklayınız.

Tarım kredi kooperatifi (TTK) ve Ziraat Bankası tarafından faiz indirimli olarak kullandırılacak olan hayvancılık kredisi kapsamında koyun ve keçi yetiştiriciliği yapacak olan çiftçilerimize 2020 yılında faizsiz ve en fazla % 75 faiz indirimli olarak kredi sağlanıyor. Koyun ve keçi yetiştiriciliği yapmak isteyen çiftçilerimiz söz konusu krediden faydalanabilmek için ilgili tebliğnamedeki yer alan tüm şartları yerine getirmeleri halinde faizsiz krediden yararlanabileceklerdir. Bankaların yetkili şubelerine şahsen yapılacak olan müracaatlar sonrasında koyun kredisi almak isteyenlere özel vadeler ve faiz oranları uygulanarak ödeme planı oluşturulup çiftçilere faizsiz hayvancılık kredileri kullandırılacaktır. Vadeler ve faiz hesaplamalarını güncel olarak Ziraat bankası şubelerinden yapabilirsiniz.

Ziraat Bankası Koyun Kredisi Faiz İndirimleri 2020

50 koyun alarak küçükbaş hayvancılıktan para kazanmak isteyen vatandaşlarımıza mutlaka aylık kazançları ile gelir gider hesaplaması yapmalarını eğer bütçelerini zorlayacak ise buna göre adım atmalarını öneride bulunmak isteriz.

Küçükbaş Hayvan Kredisi almak isteyenler için Ziraat bankası yıllık % 9 faiz oranları uygulayacak olup, aylık bu faiz oranları  aylık % 0,5 üzerinden hesaplama yapılacaktır. 50 adet koyun almak isteyen bir çiftçimiz Ziraat bankasına başvuruda bulunduğu takdirde 0,5 faiz oranları üzerinden koyun kredisi çekebilecektir. Bir koyun fiyatını 50 ile çarparak toplamda alacağı kredinin limitine alacağı kredinin vadesi ve faiz oranları uygulanarak bir ödeme planı oluşturulacak ve bu ödeme planı üzerinden aylık taksitler halinde kredinin geri ödemesini yaparak hayvancılık kredisini kapatabilecektir.

50 koyun kredisini hesaplamasını yapacak olursak; 2020/2022 tarihleri arasında (36 AY) uygulanacak olan faiz indirimleri hesaplaması aşağıdaki gibidir.

Yıllık % 9 faiz oranı uygulanacak olup tabloda da görüldüğü üzere işletme ve yatırım dönemi için % 75 faiz indirimi uygulanacak diğer ilave oranların eklenmesi ile % 100 faiz indirimli olarak kredi kullandırılacaktır. yatırım dönemi için uygulanacak olan faiz indirimi % 75 oranı üzerinden hesaplanacak olursa aylık faiz oranı hesaplaması şu şekilde olacaktır;

Ziraat Bankası HAYVANCILIK Kredisi Oranları aşağıda gösterildiği gibidir.

% 9 x 75 /100: 6,75 / 12: % 0,5′ e tekabül etmektedir. % 0,5 faiz oranı üzerinden hesaplama yapılacaktır.

Koyun Kredisi Başvuru Şartları

Ziraat bankasına koyun kredisine başvuru yapacak olan çiftçilerimizin T.C vatandaşı olma şartını taşımaları ve banka şubelerine bizzat müracaat etmeleri gerekmektedir. Yonca yulaf arpa gibi koyunlara bakabilecek seviyede yem temin  faaliyetinde bulunan ve barınakların yeterli büyüklükte olan çiftçilerin Çiftçi kayıt sistemine kaydının olması aranan şartlar arasındadır. Tarla arsa bahçe ev gibi taşınmaz menkullerinin tapularının, alınacak olan krediye karşılık olarak gösterilecek ipoteğin tesisi edilmesi ve taşınmaz mallarının tapularının bankaya beyan edilmesi de gerekmektedir. Tüm bu gerekli belgeler ile bankalara müracaat eden çiftçilerin koyun kredilerinin vade sürelerine karşılık gelecek aylık taksit ödeme tutarlarını bildiren ödeme planları banka tarafından hesaplanacak olup sitemiz üzerinden yaptığımız hesaplamalar yaklaşık tutarları ifade etmektedir.

Koyun Yetiştiriciliği 2020

Günümüz şartlarında ortalama bir küçükbaş hayvanın satış fiyatı 1250 TL civarında seyretmektedir. Sırf hayvan alımı için kuzulu koyun ortalama fiyatı olan 1.250 TL ‘ yi hesaplama için baz alacak olursak 1.250 TL*50 adet: 62.500 TL tutarında bir krediye ihtiyaç duyulacaktır. Yalnız çiftçilere tavsiyemiz toptan gebe sürüsü almaları daha avantajlı olacağından hayvan alımı sırasında analı kızlı sürülerin alınması tercih etmeleri yönünde olacaktır. Çünkü toptan alımlardan fiyatlarda ortalama olarak belli bir tutarda indirim yapılacak ve sürü olarak toptan alım yapıldığında koyun fiyatlarında belirli oranlarda düşüş olacaktır. Koyun alacak olan çiftçilerimiz yetiştiricilik yapacakları yöre ve bölgeye uygun cins koyunları tercih etmeleri ve iklim koşullarını da göz önünde bulundurarak daha fazla süt veren koyunların tercih etmeleri yerinde olacaktır. Küçükbaş Hayvan besiciliği ve yetiştiriciliğinin inceliklerini buradan öğrenebilirsiniz.

50 adet koyun alarak küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapacak olan çiftçilerimizi yerli koyun ırklarını tercih etmeleri halinde koyun ırklarının özelliklerini de araştırmaları gerekiyor. Yerli bazı koyun ırkları ise;

Akkaraman 

Kangal Akkaraman

Dağlıç

DİĞER Yerli koyun ırklarını hakkında bilgi almak için tıklayınız.

50 Koyun Kredisi Hesaplama 2020

50 Adet koyun alacak olan çiftçilerimizin Ziraat bankası ve TKK tarafından uygulanacak olan % 75 faiz indiriminden yararlandıkları takdirde ödeyecekleri aylık taksit tutarları hesaplamasını yapacak olursak;

% 9 x 75 /100: 6,75 / 12: % 0,5′ e tekabül etmektedir. Koyun kredisine uygulanacak olan aylık % 0,5 faiz oranı üzerinden hesaplama yapılacaktır.

50 adet koyun alacak bir çiftçinin (50 adet koyun X 1.250 TL: 62.500 TL) 62.500 bin lira tutarında kredisine 12 ila 36 aya varan vadeler de aylık % 0,5  uygulanacak;

62.500 TL tutarında 12 ay vadeli aylık 0,5 faiz oranları ile koyun kredisinin aylık taksit tutarı 5.413,69 TL olurken Toplam ödeme tutarı  64.964,23 TL olacaktır.

62.500 TL tutarında 24 ay vadeli aylık 0,5 faiz oranları ile koyun kredisinin aylık taksit tutarı 2.803,96 TL olurken Toplam ödeme tutarı  67.294,95 TL olacaktır.

62.500 TL tutarında 36 ay vadeli aylık 0,5 faiz oranları ile koyun kredisinin aylık taksit tutarı  1.935,54 TL olurken Toplam ödeme tutarı  69.679,40 TL olacaktır.

%100 Faizsiz olarak Uygulanabilecek olan en yüksek faiz indirimine konu olan ilave indirimlerin şartları;

  • Öncelikli bölge yatırımı şartını yerine getirenlere yatırım dönemi için 10 işletme dönemi için 10 ilave faiz indirimi,
  • Atıl işletme alımı içim yalnızca yatırım dönemi için 10 ilave faiz indirimi,
  • Yurtiçinde doğan hayvan alımı ve kullanımı şartını yerine getirenlere yatırım dönemi için 10 işletme dönemi için 10 ilave faiz indirimi,
  • Kadın ve 40 yaşında ve 40 yaşından küçük genç çiftçi girişimci şartını yerine getirenlere yatırım dönemi için 10 işletme dönemi için 10 ilave faiz indirimleri uygulandığı takdirde

ekstra puanlar ilave edilerek koyun alacak olan çiftçilere banka tarafından % 100 sıfır faizli kredi kullandırılacaktır.

Ziraat Bankası Faizsiz Hayvancılık Kredileri 2020

Sütçü, etçi, kombine, sığır yetiştiriciliği; 

  • Kredinin üst limiti 25.000.000 TL,
  • Kredi işletme ve yatırım dönemlerinde ayrı ayrı olmak üzere %100 faiz indirimi uygulanmaktadır.
  • Öncelikli bölge yatırım illeri; Adana, Afyonkarahisar, Aksaray, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, Eskişehir, Isparta, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kırklareli, Konya, Kütahya, Manisa, Mersin, Muğla, Nevşehir, Niğde, Sakarya, Tekirdağ, Uşak.

Sütçü ve Kombine Sığır Yetiştiriciliği

Yaygın Hayvansal Üretim Kredisi; 

  • Kredinin üst limiti 1.500.000 TL,
  • 100 bin TL’ye kadar olan kredilerde işletme ve yatırım dönemlerinde ayrı ayrı olmak üzere %100 faiz indirimi uygulanmaktadır.
  • 100.001 – 250.000 TL kredilerde yatırım döneminde % 90, işletme döneminde % 100 faiz indirimi uygulanmaktadır.

Damızlık Düve Yetiştiriciliği;

  • Kredinin üst limiti 10.000.000 TL’dir.
  • Kredi yatırım döneminde %100, işletme döneminde %100 faiz indirimi uygulanmaktadır.
  • Öncelikli bölge yatırım illeri; Adana, Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ankara, Aydın, Balıkesir, Bingöl, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Isparta, İzmir, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Konya, Malatya, Muş, Osmaniye, Samsun, Sivas, Tunceli, Trabzon, Van, Yozgat.

Büyükbaş Hayvan Besiciliği;

  • Kredinin üst limiti 10.000.000 TL’dir. 
  • Kredi yatırım dönemlerinde %90 işletme dönemlerinde %100 faiz indirimi ile kullandırılmaktadır.
  • Öncelikli bölge yatırım illeri;  Adana, Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Gaziantep, Isparta, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Konya, Malatya, Manisa, Muğla, Niğde, Tekirdağ, Uşak, Şanlıurfa.

Küçükbaş Hayvancılık;

  • Kredinin üst limiti 15.000.000 TL‘dir.
  • Kredi yatırım döneminde %75, işletme döneminde ise %75 faiz indirimi ile kullandırılmaktadır. Tablodaki uygulanabilecek olan en yüksek faiz indirimi ilave indirimlerde toplandığında indirim %100 olacaktır.
  • Öncelikli bölge yatırım illeri; Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Ankara, Antalya, Balıkesir, Batman, Bingöl, Bitlis, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hakkari, Iğdır, Isparta, İzmir, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kayseri, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muş, Niğde, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat, Tunceli, Uşak, Van, Yozgat.

Arıcılık;

  • Kredinin üst limiti 2.500.00 TL‘dir.
  • Krediye işletme ve yatırım dönemlerinde ayrı ayrı %50 oranında faiz indirimi uygulanmaktadır. Uygulanabilecek olan en yüksek faiz indirimi ilave indirimlerde toplandığında % 70 ve  % 80 oranında olacaktır.

Kanatlı sektörü; 

  •  Kredinin üst limiti 5.000.000 TL‘dir.
    Kredi  yatırım döneminde %55, işletme döneminde ise %80 faiz indirimli olarak kullandırılmaktadır.

Kanatlı Sektörü Damızlık Yetiştiriciliği; 

  • Kredinin maksimum vadesi 10.000.000 TL‘dir.
    Krediye yatırım ve işletme dönemlerinde ayrı ayrı olmak üzere %75 faiz indirimi uygulanmaktadır.

Su Ürünleri Sektörü;     

  •  Kredinin maksimum vadesi 10.000.000 TL’dir.
  •  100 bin TL’ye kadar olan kredilerde yatırım ve işletme dönemlerinde ayrı ayrı %80 faiz indirimi uygulanmaktadır.
  •  100.001 – 5.000.000 TL’ye kadar olan kredilerde yatırım döneminde %100, işletme döneminde %50 oranında faiz indirimi uygulanmaktadır.

Karar kapsamında uygulanacak faiz faiz indirimlerinden yararlanabilmek için; 25 Mart 2020 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe giren Krediye ilişkin kullanım uygulama ve esaslarında belirlenen şartları yerine getirmeleri gerekmektedir.

Öncelikli bölge yatırım illeri olarak seçilen iller yukarıda maddeler halinde belirlenmişti.

Diğer şartları da yerine getiren çiftçilerin faiz indirimlerine % 10 ilave yapılarak faizsiz kredilerden yararlanabileceklerdir Faiz indirimlerinden yararlanabilmek için yerine getirilmesi gereken ve karar kapsamında belirlenen şartlar ise;

  • Atıl işletme özellikli kriterinden yararlanılabilmesi için, kredi ile satın alınacak hayvancılık işletmesinin asgari bir yıldır gayrifaal olması gerekmektedir. Bir yıllık süre, işletmeye kayıtlı son hayvanın işletmeden çıkış tarihi esas alınarak belirlenir. Hayvan çıkış tarihinin belirlenmesinde güncel HBS kayıtları esas alınır.
  • Yurt içinde doğan hayvan alımı, kullanımı özellikli kriterinden yararlanılabilmesi için, krediyle yeni alınacak hayvanların veya işletmedeki mevcut hayvanların yurt içinde doğmuş olması gereklidir.
  • Kendi yemini üretme, mera kullanımı özellikli kriterinden yararlanılabilmesi için;

Büyükbaş hayvancılık faaliyetlerinde işletmedeki hayvan başına asgari 1 dekar, küçükbaş hayvancılık faaliyetlerinde ise her 10 hayvan başına 1 dekar yem bitkisi ekilişi bulunması,

Yem bitkisi ekilişlerinin Tarım ve Orman Bakanlğının kayıt sistemine kayıtlı olması,

Mera kullanan üreticilerin bu şartı il, ilçe müdürlükleri veya köy muhtarlıklarından alacakları belgeyle tevsik etmeleri gereklidir.

  • Genç çiftçi 40 yaşın altında;
  • Kadın çiftçi girişimci;

Bu şartların herbirini sağlayan çiftçilere uygulanabilecek  en yüksek indirim oranı olan% 100 faiz indirimlerinden yararlanarak Ziraat bankasından faizsiz hayvancılık kredisi alabilecektir. 2020 yılında küçükbaş hayvancılık işi ile uğraşarak para kazanmak isteyen çiftçilerimiz Ziraat Bankası şubelerine giderek başvuruları yapmaları halinde Faizsiz 50 adet koyun kredisi alabilirler.

1 günde acil nakit ihtiyaçlarınız için Kredi Notu Düşük Olanlara Kredi Veren Bankalar listesini inceleyebilirsiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Sitede yer alan bilgiler yapılan araştırmalar sonucunda hazırlanmıştır. Doğruluğu taahhüt edilmez. Detaylı bilgi için Site Kullanım Koşulları sayfasını ziyaret ediniz!