KOSGEB Kredisi

Pastane Açma Kredisi KOSGEB İş Planı Örneği

Pastane Açma Kredisi KOSGEB İş Planı Örneği

Kosgeb destekli olarak fırın, şarküteri, reklam ajansı, cafe gibi birçok faaliyet alanı oluşturabilir ve kendi işinizin başına geçebilirsiniz. Tüm bunları yapmak için iş planı hazırlanması gerekmektedir. Bu iş planını hazırlamak için örnek projelerden fikir alabilir veya bu işin ehli olmuş birinden proje hazırlamasını talep edebilirsiniz. Pastane açmak için Kosgeb desteklerinden yararlanmak istiyorsanız içeriğimizi detaylı inceleyerek iş planı örnekleri hakkında bilgi alabilirsiniz.

KOSGEB Pastane İş Planı

Pastane açmak için yeterli bilgi ve beceriye sahipseniz,  ekler, sütlü tatlı, baklava, yaş pasta veya makaronlar satarak, sizde evinize ekmek götürebilirsiniz. Pastane açma kredisi almak isteyenler gerek KOSGEB’den, gerek Devlet bankalarından, gerekse özel banka şubelerinin her birinden kredi çekebileceği gibi, boş bir proje örneği üzerinden giderek işletmeleri için çeşitli konseptler oluşturabilirler. Pastanelerin diğer küçük işletmelerden farkları, görselliğinin kaliteli olması gerekliliği, cafe ve kafeterya gibi bir pastane tercih ediliyorsa, üretim haricinde satış ve sunum reyonlarının kaliteli olması gerekmektedir.

KOSGEB Pastahane İş Planı 

KOSGEB Pastahane İş Planı

Pastahane Açmak İçin Gerekli Malzemeler

Sermaye hesabı yapmadan önce, iki dolap ve bir tezgah ile bu iş olmaz. Pastane açma kredisi çekmeden önce aşağıda gerekli malzemeleri de not almanızı tavsiye ederiz.

  • Çikolata kalıpları ve jelatin rulolar,
  • Dondurma imalatı için gerekli malzemeler,
  • Silistre ve draje kanozları
  • Sterilize kaplar ve ekmek tahtaları
  • Fanus kurabiye malzemeleri
  • Çok sayıda baklava tepsileri, selfrom tepsiler
  • Bıçaklar ve Ispatula malzemeleri
  • Rendeler ve glaso telleri
  • Kobat ve mazipan kapları
  • Pasta imalat makinesi
  • Pasta süsleri, mumlar ve süsleme gereçleri
  • Onlarca farklı model pasta kalıbı
  • Silikondan üretilmiş kalıplar,
  • Dolaplar ve soğutucular,
  • İşyeri masaları ve sandalyeler,
  • Klima tertibatı,
  • Vitrin tezgahları

Yukarıda ki pastane açmak için gerekli malzemeler arasında, işyeri dekorasyonu, boyası badanası, reklam giderleri, personel harcamaları, sigorta, elektrik ve doğalgaz giderleri, dükkan kirası, belediye giderleri, Sgk ve vergi ödemeleri gibi hususları da ilave etmelisiniz.

Kosgeb Pastane Kredisi Veriyor mu?

Kosgeb nace kodları arasında Gıda ürünlerinin imalatı isimli C nace koduyla pastane açmak isteyen vatandaşlarımıza ve girişimcilerimize destek vermektedir. Bunun için önce kursa katılmak ve sertifika almak şarttır. 32 haftalık uygulamalı girişimcilik eğitimine katılmak zorunludur. 2020 yılından itibaren onlin eğitimlere katılmak ve sertifika alma zorunluluğu getirilmiştir. Eğiitmler ister örgün ister online şekilde kişini isteğine göre alınacak şekilde düzenlenmiştir.

Kosgeb Pastane Kredisi Veriyor mu?

Kosgeb Pastane Kredisi Veriyor mu?

Pastane açacak olanlar hazırladıkları iş planlarının Kosgeb e sunum yapılması ve onay alması halinde hibe kredi alabilir. Kosgeb hibe kredilerin alınmasında Yetkililerin en çok önem verdikleri ve dikkat ettikleri iş planlarıdır. İş planı hazırlamada Danışmanlık hizmetleri tarafından yardım alarak iş planı oluşturabileceğiniz gibi Onaylı İş planı proje örneklerinden yararlanarak da Kosgeb hibe kredisi alabilirsiniz. Gıda üretimi Türkiye’de hiçbir zaman ölmeyecek sektörler arasında yer almakta olup, hakkıyla bu işi yapan vatandaşlarımız her zaman para kazanabilirler. Bunun içinde 60 bin lira geri ödemesiz bir destekle işe başlamak, küçük esnaf için çok önemlidir.

Pastahane Açmak İçin KOSGEB Kredisi

Kendi işyerlerini kurarak işyeri kredisi alacak olan girişimcilere devlet tarafından Kosgeb kurumu hibe krediler vermektedir. Kosgeb pastane açımındaki işyeri giderlerinin karşılanması amacıyla Gıda ürünlerinin  imalatı kapsamında verdiği  60 bin lira hibe kredi ile ekipman, araç gereç ve demirbaş alımlarındaki harcamalarda kullanabilirsiniz. Kosgeb hibe kredilerden yararlanmak isteyen girişimcilerin mutlaka Uygulamalı girişimcilik eğitimine katılmaları gerekmektedir. Uygulamalı girişimcilik eğitimi Kosgeb tarafından hazırlanmakta ve yürütülmekte olup ülke genelinde belli aralıklarda ve ücretsiz olarak verilmektedir. Kursu başarılı olarak bitiren girişimciler yeni girişimci destek programı kapsamında verilen hibe ve faizsiz kredileri alarak kendi işyerlerini açabilirler.  2020 yılından itibaren online uzaktan  olarak da yapılan eğitimlerde verilmektedir. Kurs bitirme sertifikasına sahip girişimciler hazırladıkları iş planı projelerinin onaylanması ile pastane açılışındaki giderlerini devlet desteğiyle giderebilirler. Girişimcilik eğitiminin temel amacı işletmenin açılması ve ayakta durması için iyi bir iş planı projesinin hazırlanmasını öğretmektir. Bu kapsamda yenilikçi ve nitelikli bir iş planı hazırlayarak Kosgeb’e başvuru yapanların Kosgeb’ten onay almaları daha kolay olacaktır.

Pastane Açmak İçin KOSGEB Kredisi

Pastahane Açmak İçin KOSGEB Kredisi

Pastane haricinde diğer sektörleri de değerlendirebilirsiniz. Örneğin orta büyüklükte bir şarküteri, büfe veya süper market, iyi bir proje ile açıldığında karlı bir sektör olduğu kesindir. Market açmak istiyorsanız da Kosgeb desteği alabilirsiniz. Market işletmeciliğine ilişkin nace kodu da kurumda bulunmaktadır.

Pastane Büyütme Kredisi

Pastahanelerinin büyütülmesi için Kosgeb‘e başvuru yapan girişimcilere verilen krediler ile faal olan işletmeler için işyeri büyütme kredisi kullanılabilmektedir. Bunun için iş planı ile başvuru yapan girişimcilere devlet bankaları tarafından Ziraat bankası ve diğer anlaşmalı bankalara ile destek olmaktadır.

Hayalinizdeki meslek pastahane sahibi olmak, baklava, pasta, tatlı, triliçe satmaksa, KOSGEB’den kredi alabileceğiniz gibi, pastahane kredisi veren bankalara da hemen başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Bayan kuaförü dedi ki:

    Güzel ve yaratıcı yeniliklerle dolu yapıya sahibim bir bayan kuaforunden çok daha üst statüde belgeye ve tecrübeye sahibim iş planı kurmak istiyorum

Sitede yer alan bilgiler yapılan araştırmalar sonucunda hazırlanmıştır. Doğruluğu taahhüt edilmez. Detaylı bilgi için Site Kullanım Koşulları sayfasını ziyaret ediniz!