KOSGEB Hibeleri

KOSGEB Cafe Açma Desteği İş Planı Örneği PDF DOC

KOSGEB Cafe Açma Desteği İş Planı Örneği PDF DOC

İş kurmak istiyorsunuz, cafe açacaksınız ancak iş kurmak için finansmana ihtiyaç duyuyorsunuz. Merak etmeyin. Kosgeb desteği ve kredileri sizinle. Devlet destekleri ile cafe, kafe, kafeterya, çay ocağı, aile çay ocağı ve benzeri işleri yapmak isteyen herkese Kosgeb kredisi ile cafe açmak için iş planı hazırlamaları şartı ile hibe desteği veriyor. Önemli olan konsepte karar vermektir. Sıfırdan kendi dekorunuzu dizayn edebilir veya cafe bayiliği veren firmalardan kafeterya bayiliği alabilirsiniz. Kahve dükkanı veya franchising veren şirketleri de değerlendirebilirsiniz.

KOSGEB Cafe Destekleri ve Nace Kodu

Kosgeb’ den iş kurma kredisi alabilmek için iş planı hazırlamak zorundasınız. Çünkü, Kosgeb uygulamalı girişimcilik eğitimlerini tamamlayan kişilere iş planı ve projesi hazırlamaları karşılığında kredi vermektedir. Bu sebeple cafe açmak için KOSGEB kredisi almak istiyor iseniz, iş planı hazırlamak zorundasınız.

Cafe açanlar için gerekli evraklara değinecek olursak; öncelikle olarak cafenizi garanti altına almalı ve sigorta yaptırmalısınız. Yaptırmış olduğunuz sigorta poliçesi, itfaiyeden tüm önlemlerin alındığına dair bir belge, yangın tüpü faturası, nüfus cüzdan fotokopisi, ikametgah, sağlık bakanlığından onay alındığına dair bir belge, iki adet vesikalık fotoğraf dükkan kira sözleşmesi veya tapu fotokopisi, vergi levhası, esnaf ve sanatkarlar odasına kayıtlı iseniz oraya ait bir belge, muhasebecinizin hazırlamış olduğu faturalar, vergi ödemeleri gibi bir çok evrak ve belgeyi tamamlamanın gerekmektedir.

KOSGEB Cafe Destekleri ve Nace Kodu
KOSGEB Cafe Destekleri ve Nace Kodu

Cafe açmak için iyi bir proje geliştirirseniz, KOSGEB’den destek alabilirsiniz. Ancak 3 masa iki sandalye ve bir tost makinesi ile bu iş olmaz. KOSGEB ekonomiye destek sağlayacak, üretim yapacak veya ihtiyaç duyulan projeleri desteklemekte ve onay vermektedir. Cebinizde beş kuruş para yokken, KOSGEB’den alacağınız 60 bin liranın 20 bin lirası ile cafe açmayı, geri kalan parayı da borçlarınıza yatırmayı düşünüyorsanız, işiniz zor, destek alamazsınız. KOSGEB cafe açmak için iş planı örneğini buradan indirebilirsiniz.

Aşağıdaki tablolarda kuruluş tarafından çay ocağı ve kafeler için verilen desteklere ait kodları, konuları ve harf kodlarını görebilirsiniz.

56.10.19 Yiyecek ağırlıklı hizmet veren kafeteryaların faaliyetleri I
61.90.05 İnternet kafelerin faaliyetleri J
47.29.03 Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda çay, kahve, kakao ve baharat perakende ticareti (bitki çayları dahil) G
47.81.09 Tezgahlar ve pazar yerleri vasıtasıyla çay, kahve, kakao, baharat perakende ticareti (seyyar satıcılar hariç) G

Cafe Açmak İsteyene Kaç Para Destek Veriyor?

Kosgeb cafe açmak isteyenlere 60 bin lira hibe ve 360 bin lira hibe desteği veriyor. Tabi kosgeb destekleri içerisinde banka bir destekleme paketine başvuru yapmanız durumunda alacağınız destek miktarı değişecektir.

Örneğin KOSGEB, KOBİGEL destekleme paketi ile;

  • Geri ödemesiz 300 bin lira,
  • Geri ödemeli olarak maksimum 700.000 TL destek vermektedir.

Kosgeb Desteğine Başvuru Nasıl Yapılır?

Kosgeb’ den kredi almak istiyor iseniz, öncelikle Kosgeb kurs tarihleri içerisinde size uygun olan kursu tespit edin.

  • Kosgeb kursları anlaşmalı kurumlar tarafından verildiği için, bu kurumlara başvuru yaparak kosgeb uygulamalı girişimcilik eğitimi kaydınızı yaptırın.
  • Kosgeb kursuna katılın. Online olarak girişimcilik eğitimine katılabilirsiniz.
  • Kurs bitiminde, iyi bir iş planı hazırlayın ve cafe açmak için Kosgeb kredisi almak amacıyla hazırladığınız, Kosgeb cafe açma kredisi iş projesini Kosgeb onayına sunun.
  • Kosgep’e sunduğunuz yeni işyeri açma kredisi talebini içerir iş planı örneği kuruluş tarafından incelenecektir. 
  • Eğer ki iyi bir iş fikriniz ve iyi bir iş projeniz yok ise Kosgeb uzmanları tarafından kurulan kosgeb kurulu tarafından projeniz onay almayacak ve dolayısı ile hibe krediniz tahsis edilmeyecektir.

Örnek Proje Kullanın!

60 bin lira hibe desteği iş kurmak isteyen gençlere ve tüm girişimcilere veriliyor. Eğer sizde bu krediden yararlanarak, kafeterya açmayı hedefliyor iseniz;

Cafe açmak için iş planı örneğini indirin ve iş planı hazırlamayı bilmiyor iseniz, danışmanlık firmalarına başvurun. Siz siz olun arkadaşınızın iş planını çalmayın. Başka bir iş bulun, başka bir sektör seçin. Kocaman okyanusta başka bir ada bulun. Eğer siz arkadaşınızın iş planını çalarsanız, başkası ne yapmaz ki.

Cafe açmadan önce ne tarz bir cafe açacağına karar vermelisiniz. Nezih bir ortamdan oluşan klasik müziklerin çaldığı bir cafe yada tüm kesimin gelebileceği tarzda bir cafe mi açacaksınız bunun kararını vermelisiniz. Açmak istediğiniz dükkanın büyüklüğüne ve mekanına karar vermelisiniz. İşlek bir mekan üzerinde olması, ulaşımı kolay olması gerekmektedir. Cafeye yapacağınız iç ve dış dekorasyon a karar vermelisiniz ve bir mimar ile anlaşma yapabilirsiniz. Satışını yapacağınız gıdaların ve içeceklerin neler olması gerektiği konusunda ayrıntılı bir şekilde düşünmeli ve bir an önce bunun kararını vermelisiniz. Cafe de çalıştırmak istediğiniz elemanları belirlemelisiniz ve onların maaşları hakkında bir bütçe planlaması yapmalısınız. Çalışanlarımızın motive edecek aktiviteler yapmalısınız.  Bunun için de bir bütçe veya plan hazırlamanız gerekmektedir. Sıkı bir açılış ve ilgi çekecek aktiviteler işyerinin tanınmanızı kolaylaştıracaktır.

KOSGEB cafe kafeterya iş planı örneği

Örnek Proje Kullanın!
Örnek Proje Kullanın!

Cafe Açmak İçin Ne Kadar Sermaye Gerekir?

Cafe açmak istediğinizde elinizde yüklü miktarda sermayemizi olması gerekmektedir. Çünkü sıfırdan bir cafe açmak oldukça masraflı ve maliyeti yüksek olan işlerden bir tanesidir. Cafe açarken gerekli olan finansmanın nereler için kullanılacağını sırası ile açıklayacağız.

İlk olarak yapmanız gereken şey kendinize çok iyi bir muhasebeci tutmak olacaktır. Tutmuş olduğunuz muhasebenin aylık masrafı en az 1.500 lira civarında olacaktır. Daha sonra açılış işlemlerinde evraklar için yapılan masraf aşağı yukarı 200 ile 500 lira arasında değişiklik gösterecektir. Tutmuş olduğunuz dükkanın aylık kirası büyüklüğüne ve mekanın güzergahına gire değişiklik gösterecektir. Yani en az 5.000 en fazla 10.000 arasında bir kira gideriniz olacaktır.

Bunların yanında iç ve dış dekorasyon için yapılan masraf 15.000 ile 20.000 arasında değişiklik gösterecektir. Mutfak için gerekli olan malzemeler, demirbaşlar, yiyecek ve içecek giderleri 20.000 elektrik, su, ısınma gibi masraflar ise 10.000 civarında tutacaktır. Personel giderleri, yol, yemek, sigorta ve maaş tek bir personel için belirlenmiş bütçe 6.000 olarak hesaplanmaktadır.

Cafe açmak konusunda ısrarlı değilseniz giyim mağazası iş planını da inceleyebilirsiniz.

Bütün bu masrafların dışında ekstra giderlerde olabilir. Yukarıda yazmış olduğum rakamlar en az olarak belirlenmiş ve hesaplanmış tutarlardır. Bu tutarların üzerine çıkmak veya daha aza indirmek tabi ki de sizin elinizde siz bir girişimci olarak kendinize bir iş planı hazırlamalısınız. Bu iş planı sizin yeni başladığınız iş hayatınızda çok büyük yardımcınız olacaktır. Yapacağınız harcamalarınız, aylık kazançlarınız, ekstra masraflarınız için hazırlanan bu plan aylık olarak veya belirli aralıklarda düzenlenip tekrar şekillendirilmelidir. Bu iş planını muhasebeciniz ile oluşturabilir ve mantıklı adımlar atabilirsiniz.

KOSGEB Başvurusu Nasıl Yapılır?

  • Kursa katılıp sertifikanızı alın,
  • Girişiminizi projelendirin,
  • KOSGEB’e başvurun ÖN ONAY alın.
  • Cafenizi açın ve harcamaları faturanlandırın.

Eğer iyi bir girişimci olmak istiyorsanız sermayemizi tamamını yatırmayın ve bankanızda veya kasanızda mutlaka bir miktar paranız olsun ki kriz anı gibi durumlarda sıkıntı yaşamayın. . İşletmenizi ilk açtığınız zamanlarda kar elde edemezsiniz fakat üzerinden belirli bir zaman geçtikten sonra karınız artacak ve sermayemizi katlamaya başlayacaksınız. Bu yüzden çok mantıklı adımlar atmalı ve ince eleyip sık dokumalısınız. Eğer piyasada tutunmak istiyorsanız müşterilerinizin taleplerini göz önünde bulundurması ve her zaman müşteriye memnuniyeti ne önem vermelisiniz.

Çok büyük olmayan 10 masalık bir cafe açmak İster miydiniz? İyi fikir!

Cafe açmak kârlı bir iş mi? 3 günde dükkanı kapatmak istemiyorsanız, iyi bir hesaplama yapın!

Sırf dekorasyon olsun diye, bulduğunuz bütün eski püskü eşyaları cafenize doldurmayı düşünmeyin. Örnekleri çok 😉 Cafe dekorasyon örnekleri ve maliyetleri hakkında bilgi alın. Kosgeb Girişimcilik Destekleri programından yararlanmak istiyorsanız 31 Aralık tarihine kadar başvuru yapmanız gerekmektedir. Verilecek yeni destek hakkında bilgi almak için tıklayınız.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 15 YORUM
  1. Bedia Daban dedi ki:

    Restoran açmak istiyorum nace kodu nedir projemizi yazarken kendimiz mi yazmalıyız �nternetten mi yazdır malıyız

  2. Hakan Cantaş dedi ki:

    merhaba çok çeşitli kahveleri kavurma, öğütme, paketleme ve satış için bir işyeri açıyorum. bu konuyla ilgili nace kodunun 10.83 olduğunu düşünüyorum. birde 10.83.02 var. hangisi olduğu konusunda kararsızım. yardımcı olursanız sevinirim. iyi çalışmalar.

KosgebKredisi.Com sitesinde yayınlanan yazı, haber, video ve görsellerin her türlü hakkı saklıdır. İzin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez.