İŞKUR İşsizlik Maaşı Başvurusu (Güncel)

Konular:
- İşsizlik Maaşı Nasıl Alınır Şartları Nelerdir?
- İşsizlik Maaşı Kimler Alabilir?
- 2020 Yılı İşsizlik Maaşı Hesaplama
- Son Zamlarla İşsizlik Maaşı Ne Kadar Oldu? 2020
- İşkur İşsizlik Maaşı Sorgulama Sistemi
- İşkur İşsizlik Maaşı PTT Hesabından Sorgulanır mı?
- Banka Hesabına İşsizlik Maaşı Ne Zaman Yatar?
- İşsizlik Maaşı Başvurusu
- İşsizlik Maaşı Kaç Ay Yatar?
- İşsizlik Maaşı İçin Gerekli Evraklar
İşçilere işsiz kaldıkları zaman ödenen işsizlik maaşı en son yatırılan prim gün sayısına göre değişiklik gösteriyor. 10 ay, 8 ay ve 6 ay boyunca işsizlik ödeneği alabilmek için bazı şartların sağlanmış olması gerekiyor. İşsizlik maaşınızın sorgulamasını e-devletten yapabilirsiniz. Ancak ilk olarak başvuru yapmış ve onay mesajını almanız gerekmektedir. İçeriğimiz de sizlere işsizlik maaşını kimler alabilir? Başvuru formu ve diğer gerekli evraklar nelerdir? Maaş hesaplaması nasıl yapılır ve nereye başvurulur? Sorularına yanıtlar arayacağız. İŞKUR İşsizlik Maaşı Başvurusu ve işsizlik maaşı ile ilgili tüm sorularınızın cevaplarına sayfamızdan ulaşabilirsiniz.
İşsizlik Maaşı Nasıl Alınır Şartları Nelerdir?
İşinizden kendi isteğinizle çıkarılmadığınız sürece korkmanıza gerek yok. İŞKUR çeşitli programlar sayesinde hem işsiz kalanlara iş buluyor, iş bulana kadar da işsizlik ödeneği veriyor. 10 ay boyunca işsizlik maaşı alabilmek için prim gün sayısının 1080 gün sigortalı olarak çalışılıp işsizlik primi ödenmesi gerekiyor. 180 gün 6 ay olarak yatırılan işsizlik ödeneğinden yararlanabilmek için 600 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik priminin ödenmesi gerekiyor. 240 gün 8 ay işsizlik ödeneğinden yararlanabilmek içinde 900 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası priminin ödenmiş olması şartları ile en az 6 ay en çok 10 ay işsizlik maaşı veriliyor.
İşsizlik maaşından yararlanabilmek için işten çıkartılmış olmanız ve ya karşılıklı iş akdinizin sonlandırılması gerekiyor. Kendi isteğinizle işten çıkmanız halinde işsizlik maaşından yararlanamazsınız. Ancak bazı fabrikalarda çıkışlar açıldığında kendi isteğinizle işten çıksanız bile işveren ile anlaşmalı olarak çıkış yaptığınızda işveren tarafından bir sakınca görülmediği durumda da işsizlik ödeneğinden yararlanabilirsiniz. İşsizlik maaşından yararlanabilmeniz için açtığınız iş yerinin iflas etmesi gibi olağanüstü bir durumda da işsizlik maaşından yararlanabilirsiniz.
İşsizlik ödeneği almanın şartları arasında en son çalıştığınız iş yerinden ayrılmadan önce en az 120 gün sigortalı olarak işsizlik primi yatırılmış olması gerekiyor. İşsizlik maaşından yararlanabilmek için son 3 yıl içinde en az 600 gün işsizlik sigorta primlerinin yatırılması gerekiyor. Son 3 yılda 600 gün işsizlik primi yatıran kişiler en az 6 ay en çok 10 ay boyunca işsizlik maaşı alabilirler. İşsizlik maaşı almak isteyenler işlerine son verildiği tarihten sonra 30 gün içinde İş kur hizmet birimlerine giderek başvuru yaparak işsizlik maaşı başvurusu yaparak yatırdıkları işsizlik primlerinin gün sayısına göre en az 6 ay en çok 10 ay boyunca işsizlik ödeneği alabilirler. İşkur işsizlik maaşı için başvurular ayrıca İşkur resmi web sitesi üzerinden de yapılabilmektedir. İşsiz kalan kişiler yukarıdaki şartları yerine getirmek kaydıyla işsizlik maaşlarını alabilirler.
İşsizlik Maaşı Kimler Alabilir?
İşçilere işsiz kaldıkları zamanda ödenen işsizlik maaşını en son çalıştığı işyerinde sigortalı olarak çalışıp en az 600 gün işsizlik primi ödemiş olan işçiler işsizlik maaşı alabiliyor. İŞKUR engelli ve eski hükümlülere işyeri açma hibe kredisi veriyor. İşsizlik primi zorunu olduğu için her çalışanın işsizlik primi yatırılmaktadır. İşsizlik ödeneği alınması için işten ayrıldıktan 30 gün sonra başvuru yaptırılmaktadır. İşsizlik ödeneğine başvurulduğunda GSS primleri yatırılır ve kişiye iş bulma imkanı da sağlanır. Başvuruyu tamamlayıp işsizlik ödeneği alan kişi en fazla 10 ay işsizlik maaşı alabilmektedir.
2020 Yılı İşsizlik Maaşı Hesaplama
İşsizlik ödeneği hesaplamasında baz alınan veriler ödenen prim gün sayısı ve primlerin ödenmiş olmasıdır. İşsizlik maaşı başvurularınızı hizmet akdinizin feshedilmesinden sonra 30 gün içinde yapmazsanız bu uygulamadan yararlanamazsınız.
- 600 gün işsizlik sigortası primi ödeyenler 180 gün yani 6 ay;
- 900 gün işsizlik sigortası primi ödeyenler 240 gün yani 8 ay;
- 1080 gün işsizlik sigortası primi ödeyenler 300 gün yani 10 süreli olarak işsizlik maaşı alabilirler.
Son Zamlarla İşsizlik Maaşı Ne Kadar Oldu? 2020
Asgari ücrete gelen zam ile birlikte işsizlik maaşlarına da zam geldi. Asgari ücrete yapılan % 15′ lik zam işsizlik maaşının alt ve üst limitlerinde artışa neden oldu. İşsizlik maaşına gelen zam ile birlikte 2020 yılı işsizlik ödeneği;
- İşsizlik maaşının üst limiti 2.254 TL.
- En düşük işsizlik maaşı ise 1.177 TL.’dir.
İşkur İşsizlik Maaşı Sorgulama Sistemi
İşsizlik maaşınızla ilgili bilgi almak ve başvuru ve sorgulama işlemleri için İŞKUR web sitesinden ve e-devlet sitesinden bilgi alabilirsiniz.

İşsizlik Maaşı Kimler Alabilir?
İşkur İşsizlik Maaşı PTT Hesabından Sorgulanır mı?
Tüm işkur ödemeleri hak sahiplerini kapsayan herkes uygulamaya dahil olabilecekler. Kayıtlı olan cep telefon numaralarınıza gelen kısa mesaj ile PTT’ nin internet sitesine girerek özel bir linke sahip olarak tek kullanımlık formu online olarak doldurduktan sonra, hak sahibi ödeme bedellerinin sistemde kayıtlı olan konut adresine, PTTBANK hesabına veya kendi banka hesaplarına gönderilerek alınabilir.
Banka Hesabına İşsizlik Maaşı Ne Zaman Yatar?
En son çalıştığınız işyerinden hizmet akdinizin feshedilmesinden sonra 30 gün içinde İşkur hizmet birimlerinden ve resmi web sitesi olan site üzerinden işsizlik maaşı başvurusu yapanlar almayı hak eden sigortalı işsizler ay sonunda T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı ile birlikte her hangi bir PTT şubesine başvurarak işsizlik ödeneklerini alabilirler.
İşsizlik Maaşı Başvurusu
İşsizlik maaşı başvuruları işkur resmi sitesi üzerinden yapılabilmektedir. Aynı zamanda İşkur hizmet müdürlüklerinden işsizlik maaşı için başvuru yapabilmek mümkündür. Kendi istek ve kusuru dışında işini kaybedenler; en son çalıştıkları iş yerinde en son 120 gün içinde prim ödeyerek sürekli çalışmış olmak şartı ile en son 3 yıl içinde en az 600 gün işsizlik sigortası primi ödemiş olmak şartıyla maaş alabilirler.
İşsizlik Maaşı Kaç Ay Yatar?
İşsizlik maaşının süresini ödenen primler belirler. Buna göre;
- 3 yıl içerisinde 600 gün prim ödeyene 6 ay boyunca,
- 900 gün prim ödeyene 8 ay,
- 1080 gün prim ödeyene 10 ay süreyle işsizlik maaşı ödenmektedir.
Ödeneğinizi buradan sorgulayabilir başvuru yapabilirsiniz.
İşsizlik Maaşı İçin Gerekli Evraklar
İşsizlik maaşından yararlanmak için kendi isteğiniz dışında iş yerinizden ayrılmış olmanız kuralı geçerlidir. İş yerinizden işveren sayesinde kovulmuş iseniz, işvereninizin size işten ayrıldığınıza dair belge vermesi gereklidir. Bu belgenin bir nüshası işverende bir nüshası da sizde kalmalıdır. İşten kendi rızanız dışında ayrıldığınızı belirten belgeyi almadan kesinlikle çıkmayınız. İşsizlik maaşından yararlanmak için;
- Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı, pasaport ve ya ehliyet fotokopisi gereklidir.
- Diğer bir evrak ise işten kendi isteğiniz ile ayrılmadığınızı gösteren belge olacaktır. Bu belgenin işveren tarafından hazırlanması zorunludur. Belirtilen bu iki belge ile İŞKUR’ dan işsizlik maaşı başvurusu yapmaya hak kazanırsınız. İşten ayrılış belgeniz sizde bulunmasa bile size sorun yaratacak bir durum teşkil etmemektedir. Bu işvereninizi ilgilendiren bir husustur. Siz de kendi rızanız dışında iş yerinden ayrılmanız halinde yukarıda verdiğimiz gerekli koşulları yerine getiriyor iseniz işsizlik maaşına başvuruda bulunabilirsiniz.
İşsizlik maaşı almak istiyorum
1997 nisan da bagkur baslangicim var 2017 aralikta isini sonlandirdim hic bir gelirim yok issizlik ayligi alabilirmiyim.yardimci olursaniz sevinirim.
işsizlik maaşı almak istiyorum nezaman alabilirim
Maddi sıkıntı çekiyorum 4 tane okutuyorum bana yardımcı olursanız çok memnun olurum
30/06/2018 tarihinde çalismis oldugum firma sözlesmemiz fesih oldu issizlik maasina kayd olmak istiyorum bilginize
İşsizlik ödeneğinden yararlanabilir işsizlik ödeneği Birazdan size bir de süre bakımından yerine getirmesi gereken prim ödeme gün sayısı lazım son 3 yılda işten ayrıldığı tarihten geriye dönük olarak son 3 yıl içerisinde en az 600 gün prim ödeme şartı var Her şeyden önce ki bunun 120 Günü kesintisiz olmalı yani son 4 ay içerisinde de tam primi Ödemiş olmalı işçi bunları eleştirilen konular yararlanma koşulları bakımından ağır olduğu söyleniyor ama ailem bu konuya bir çözüm getirilemedi Demek ki son üç yıl içerisinde en az 600 gün prim ödeme şartı bunun 120 gün kesintisiz olmak üzere ve işçi işini kendi kusuru dışında bir nedenle kaybetmiş olacak Kendi kusuru demek ne demek kendi kusuru Örneğin iş kanunu 25/2 maddesi çerçevesinde ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller ile işten atılmış olmayacak buna ne örnek verilebilir Örneğin iş yerinde kavga etmek hırsızlık yapmak işçinin işverenin güvenini kötüye kullanmak gibi suçlardan dolayı işten atılmamış olacak sözleşmenin sona ermesi olabilir Hak kazandırıcı bir sebep bu arada tabi istifa kesinlikle işsizlik ödeneğine hak kazandıran bir neden değildir.
Işsizlik maaşı almak istiyorum.