canta astroloji arti yorum bilim egitim1 power kalem istatistik gozluk at ayar duyuru ok bitcoin nota moda mercek ates saat kalp wifi eglence kadin oyun tamir alinti kullanici dunya whatsapp sinema basketbol saglik windows iletisim takvim yildiz yemek egitim bilgi xbox ev gulenyuz yorum1 video soru futbol menu1 foto ucak kahve apple mouse menu2 ps klasor monitor ceptelefonu rastgele yaprak araba

Kredi Kartı Yasal Takip Kaldırma Yapılandırma (Kesin Çözüm)

Tabi yasal takibe girdiyseniz avukat masrafı gibi bir takım ekstra ücretler de ödemek durumunda kalırsınız. Yasal takip kaldırma nasıl yapılır, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Finansbank yasal takip sorgulama aşamaları nelerdir? İçeriğimizde..

Kredi Kartı Yasal Takip Kaldırma Yapılandırma (Kesin Çözüm)

Kredi kartı yasal takip kaldırma yapılandırma imkanınız vardır. Size ait kredi kartının ödenmediği durumlarda verilen ödeme süresi içinde borçlar kapatılmazsa yasal takibe girer. Bu kartların yasal takibini kaldırmak için borçlarınızı yapılandırabilir ya da bankadan çektiğiniz krediler ile bu borçlarınızı kapatabilirsiniz. Yasal takip sorgulaması yaparak borçlarınızın avukatlık olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Tabi yasal takibe girdiyseniz avukat masrafı gibi bir takım ekstra ücretler de ödemek durumunda kalırsınız. Yasal takip kaldırma nasıl yapılır, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Finansbank yasal takip sorgulama aşamaları nelerdir? İçeriğimizde..

İçeriğimizde 2021 yılında verilen bankaların güncel borç kapatma kredisi kampanyalarını bulabilirsiniz.

Yasal Takip Nedir?

Bankaların kredi, kredi kartı gibi ürünlerini kullananların vadesi geldiğinde borçlarını ödemesi gerekmektedir. Kredi kartı başvurusunda bulunduğunuzda ekstrenin geleceğini ve bu borcun en az asgarisinin ödenmesi gerektiğini hepimiz biliyoruz. Ancak borçların vadesi geçmesi durumunda gecikme faizi de eklenmektedir. Borcu her geciktirdiğiniz gün bu faiz işler. Düzenli olarak ödeme yapmamanız ve bir takvim yılı içinde 3 kez borcunuzun asgarisi ödememeniz durumunda kartınız kullanıma kapatılacaktır. Ayrıca ödemelerinizi geç yapmanız risk durumunuz da olumsuz etkileyecektir. Ayrıca ödemediğiniz tutarlar için avukat devreye girebilir ve icra takibi başlatılabilir.

Banka tarafından borçlu, vadesi geçen borçlarının ödenmesi konusunda borçlu şahsı uyarmaktadır. Borcunu ödemesi gerektiği, yoksa artık muhatabının banka değil yasal merciler olacağını söylemektedir. Bankalar her ne kadar müşterilerinin borçlarını ödemesi konusunda teşvik etmek amacı ile bu cümleyi kursa da durumun ciddiyetinin farkında olmak gerekiyor. Zira bu takip olayı şaka değil. Yasal takip, kredi ya da kredi kartı borcu olanlar için düzenlenen bir durumdur. Banka tarafından verilen ek süre içinde borçlarını kapatmıyorsanız hakkınızda yasal takip başlar.

Yasal takibe düşmeden avukat ile görüşerek borçlarınızı ödeyeceğinizi taahhüt edebilirsiniz. Ancak yasal takibe düşenlerin yine bir an evvel bu tutarı ödemeleri ve yasal takip kaldırma işlemini yapmaları gerekiyor. Şayet ödenmezse icra marifeti ile tahsil edilecektir. İşte bu borçların ödenmesi hususunda bankaların dönem dönem verdikleri krediler bulunmaktadır. Size en uygun faizlerle ve ödeme durumunuza göre hazırlanan planınız ile destek almak için başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Kredi Kartı Takip Sorgulama

Bankalardan alınan kartlarınıza ait hesap ekstre taksitlerini 90 gün boyunca ödenmezse, banka tarafından yasal takip süreniz başlamış olur. İletişim numaranızdan banka yetkilileri size ulaşarak yasal takibinizin başladığını bildirir. Müşterisi olduğunuz bulunduğunuz yerdeki banka şubelerine uğrayarak veya arayarak bilgi sahibi olabilirsiniz. Yasal takip kaldırmak için borcunuzu yapılandırabilir, yeni ödeme planınızı oluşturabilirsiniz.

Kredi Kartı Yasal Takip Kaldırma

Kredi kartı yasal takip başladıysa buyurun cenaze namazına. Evinize icra gelmesi istemiyorsanız hemen bu borçları kapatmalısınız. Bunun yolu da tüm borçlar için herhangi bir bankadan kredi çekmek olacaktır. Bu noktada dikkat edeceğiniz şey bankaların faiz oranları olacaktır.

İcralık olanların aradıkları; düşük faizli kredi veren bankayı bulduk. Ancak bu noktada akıllara şu soru geliyor; Kredi notu düşük olanlara bile kredi vermeyen banka, yasal takipte olduğum şu dönemde bana kredi verir mi? Bankalar borçların yapılandırılması amacı ile borç transferi ve yapılandırma kampanyaları başlatıyor.

İcralık Olanlar Kredi Çekebilir mi? isimli içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Açık Takip Aşamasında Ne Yapılır?

Bankaya olan ödenmesi gereken taksitlerinizi zamanında ödemediğinizde, bu kurumlar bir süreç başlatır. Bu süreye açık takip adı veriliyor. Açık Takip süresinde yapılan işleme göre 3 farklı yol izlenir. Bunlar;

İdari takip, 3 ay boyunca taksitlerinizi aksatırsanız Genel müdürlük tahsil birimleri sizi arar ve borcunuzun taksitlerinin bozulduğunu, faiz işlediğini ve kredi sicilinizin bozulacağını söylerler. Ödeme durumunuza göre belli taksitlerde yapılandırma yapmak için teklifte bulunur. Bu zaman içinde konuşulan, anlaşılan sürelere uymanız ve paranızı zamanında ödemeniz gerekmektedir. Yasal yollara başvurmadan önceki anlaşma dönemidir.

Yasal takip, 90 günlük ödeme süresi geçildiğinde ödeme planı bozulur ve borcunuzun tamamını ödemeniz için size ihbarname çekilir. 7 gün içerisinde bu ücreti ödemezseniz, icra takibi yoluna gidileceği hatırlatılır.

Kapalı takipte ise yasal durumda olan borcun ödenmesi ve kapanması söz konusudur. bu dönemde banka tarafından kredi veya kredi kartı verilmeyebilir. Risk notunuz bu sebeple düşer. Yasal süreden sonra 5 yıl boyunca yapacağınız bu başvurulardan onay alamazsınız. Ancak 1 yıl boyunca istediğiniz işlemleri yapabiliyorsunuz.. Önemli olan icra dosyanız açılmadan bu toplam borcu kapatmak olacaktır.

Borç Kapatma Kredisi Veren Bankalar

Sicilinizi olumsuz etkileyen ve idari takip sürecinde olan borçlarınızı kapatmak için tamamını isteyecek olan kurumlara ödeme yapmanız oldukça önemlidir. Bu sebeple ‘borç kapatma kredisi’ veren bankaları araştırarak bu bankada toplayabilir ve anında parayı hesabınıza alabilirsiniz. Bu sayede krediyi aldığınız bankada ödeyeceğiniz tutarlar tekrar yapılandırılır ve ödeme planı sil baştan oluşturulur. Ancak, unutulmamalıdır ki, buradaki tutarları da zamanında ödemek, kredi sicilinizin olumsuz etkilenmemesi için çok önemlidir. Buna dikkat etmek yararınıza olacaktır.

Güncel borçlarınız için kapatma kredisi veren başlıca bankalar aşağıdaki gibidir;

  • TEB, (Faiz Oranı %1,45)
  • QNB Finansbank, (%1,39)
  • ING, (%1,54)
  • İş Bankası, (%1,65)
  • Garanti BBVA, (%1,84)
  • Aktifbank, (%1,90)
  • Denizbank, (%2,23)
  • Yapı ve Kredi Bankası, (%2,44)
  • Akbank, (%1,85)

Kredi Kartı İçin Borç Kapatma Kredisi Başvurusu Alan Bankalar

Seçilen vadeler ve kampanyalar dahilinde kredi kartı borçlarınız bulunuyorsa, buna özel fırsat sunan bankalar bulunmaktadır. 12 aydan başlayan vadeler ile başvurunuzu yapabilir ve ödenecek tutarlarınızı kapatabilirsiniz. Vakıfbank, CEPTETEB, Akbank borç transferi fırsatlarını değerlendirebilirsiniz.

*Tahsis ücreti alınmıyor olup, faiz oranı, ek evrak vb. isteme ve kampanyada değişiklik yapma hakkı bankaya aittir. Bulunduğunuz yerdeki bankalara uğrayarak detaylı bilgi alabilir, 20.000 TL’ye varan desteklerinizi kullanabilirsiniz.

Peki icralık olanlara kredi sunan bankalar var mı? Vakıfbank başlattığı kampanya ile icralık olanlara da kredi imkanı sunmaktadır. 

Vakıfbank Takip Borçlularına Faiz Sıfırlama Kampanyası

Ziraat Bankası tarafından verilecek olan düşük faizli borç kapatma kredisi şartlarını inceleyebilirsiniz. Fakat müşterilerin yapılandırma işlemlerinden yararlanması için yasal takibe düşmemiş olması gerekiyor. Vakıfbank tarafından başlatılan kampanyada takip borçlularına çeşitli ödeme kolaylıkları sunuluyor.

Kredi borçlarını ödemediklerinden ötürü yasal borçları yasal takibe girmiş olanlar için faiz sıfırlama kampanyası başlatıldı. 20 bin TL’ ye kadar kredi borcu olan ve takibe düşmüş olan müşterilerine borçlarını peşin ya da 18 aya varan taksitler ile kapatmaları durumunda takibe aktarım yapıldıktan sonra faiz sıfırlaması yapılacak.

Yasal takibe düşmüş olanların bu kredi imkanından yararlanabilmesi için yapılandırma taleplerini bankanın belirlediği tarihlere kadar banka şubelerine iletmelidir.

Ayrıca bireysel kredi kartlarına sahip olan banka müşterilerine de ödeme kolaylığı sağlanacaktır. Sadece Vakıfbank’ a ait kart sahipleri değil, diğer bankalara kredi kartı borcu olanlar da bu kredilerden yararlanabilirler. 36 aya kadar vadelerde faiz oranı %1,52 olmaktadır. Diğer bankalara olan borçlar kapatılarak Vakıfbank’ a taşınacaktır.

Ziraat Bankası Borç Kapatma Kredisi (Yasal Takip Kaldırma İletişim)

Kredi kartı borçlarının kapatılması için kredi imkanı sunan bankaların başında Ziraat Bankası geliyor. Ancak Ziraat Bankası tarafından belirlenen kredi şartlarına göre icra takibine düşmüş olan borçlara kredi verilmiyor. Tüm borçlarınız hakkında iletişim için 444 00 00 ve 0850 220 00 00 numaralı müşteri hizmetlerine 7 gün 24 saat boyunca telefonla ulaşabilirsiniz.

Finansbank Borç Kapatma Kredisi

Borç kapatmak için kredi veren bankalardan bir tanesi de QNB Finansbank‘ tır. Diğer bankalara yapılacak olan ödemelerde EFT işlemi için herhangi bir ücret talep edilmemektedir. QNB Finansbank borç kapatma kredileri diğer bankalara kredi kartı borcu olanları da kapsamaktadır. Kredi kartı borçları için banka tarafından yapılacak olan ödeme kısmi olmaktadır. Şube tarafından borç tutarları görülmekte olup, verilecek olan kredi limitleri borç tutarlarına göre olmaktadır. EFT İşlemi diğer bankalara yapılacağından 1 gün sürmektedir. Yani ertesi gün diğer bankanın hesabında olmaktadır.

Kredi kartı borçlularının yapması gereken herhangi bir ekstra işlem bulunmamaktadır. Kredi başvurusunda bulunmak oldukça kolaydır. Banka şubelerine gitmenize gerek kalmadan tek bir sms yardımı ile kolayca kredi talebinizi bankaya iletebilirsiniz. T.C. kimlik numaranızı 5030‘ a göndermeniz ön başvuru için yeterli olmaktadır.

Şekerbank Borç Transferi Kredisi

Şekerbank’ a ya da diğer bankalara kredi kartı borcu olanlar yapacakları transfer başvuruları ile ödeyecekleri tutarları kapatabilirler. Üst limiti 100 bin TL olmaktadır. Vadesi 3 ay ile 36 ay arasında değişmektedir. Kullandırılacak kredinin binde 5′ i oranında tahsis ücreti alınmaktadır. Borç transferi kredisinin uygun faiz oranlarından yararlanmak isteyenler banka tarafından verilen aylık eko paket satın almalıdır. Banka gerekli gördüğü durumlarda ek belge, kefil vb. talep etme hakkını saklı tutmaktadır.

36 ay vade ile 10 bin TL almanız durumunda ödeyeceğiniz aylık taksit tutarı 401,95 TL olacaktır. Başvuruda bulunmak için size en yakın Şekerbank şubelerini ziyaret ediniz.

Garanti Bankası Borç Transfer Kredisi

Kredi kartı borçlarını yapılandırabileceğiniz bankalardan bir tanesi de Garanti Bankasıdır. Banka tarafından başlatılan uygulama neticesinde kredi kartı borcu olanlara borçlarını kapatmaları amacı ile borç transferi adı altında nakit verilmektedir. Başvurular banka şubelerine yapılmaktadır. Yalnızca Garanti Bankası değil diğer bankaların borçlarını tek yerde toplayabilirsiniz.

Garanti Bankası tarafından yapılacak borç transferleri yasal takibe girmiş olan borçlarını kapsamamaktadır. Ancak geçen yıla ait olan kart borçlarınız için gerekli evraklar ile birlikte size en yakın Garanti BBVA şubelerine giderek başvuru yapabilir, bilgi alabilirsiniz.

2021 yılında kredi kartı borçlarını kapatmak için kampanyası olan birçok banka bulunmaktadır. Siz de bu bankalardan kredi alarak mevcut borçlarınızı kapatabilirsiniz. Fakat daha sonra kartlarınızı iptal etmeniz gerekiyor. Ayrıca müşterilere nakit olarak verilmiyor. Borcunuz olduğu bankaya transfer yolu ile kredi gönderilerek önce bu bankada bulunan borçlarınız kapatılıyor. Daha sonra ise bankaya olan borçlarınızı ödeme planına göre ödemeniz talep ediliyor. Detaylar.

İnternetten Kredi Kartı Limiti Arttırma konumuzun içeriğinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

ING Kredi Borç Transferi (En Uygun Faizli)

Borçlarınızı ödemekte zorlanıyorsanız %1,54’ten başlayan faizler için ING şubelerine başvurabilirsiniz. Farklı bankalardaki kredilerinizin ödemelerini zamanında yapamamış ve ödeme planına göre hareket edemediyseniz ING şubelerine gelerek diğer bankalardaki borçlarınızı taşıyabilirsiniz.

  • Yeni yapılandırma ile aylık yüzde 1,54’ten başlayan faiz oranı uygulanarak ödeme planınız oluştur. Tek bir vade ve taksitlerde tek bir yerden ödemelerinizi planlayabilirsiniz.
  • 3 aydan 36 aya kadar vadeler seçilebilir.
  • Tüm şartlarda banka değişiklik yapılabilir. Değişiklik yapma hakkı bankaya aittir.

Halkbank Borç Kapatma Nakit Desteği

Kredi kartlarınıza özel bir kapatma kredisi olmasa da %1,67 faiz oranı ile en uygun finansal desteğinizi anında alarak borçlarınızı kapatabilirsiniz. Vadesi 36 aya kadar olup, Aylık eşit taksitli, Artan taksitli, Azalan taksitli, 3 ayda bir eşit taksitli, Serbest ödemeli seçeneklerinden herhangi birini seçebilirsiniz. Bulunduğunuz yerdeki Halkbank şubeleri veya 0850 222 04 00 numaralı müşteri hizmetlerine ulaşarak bilgi alabilir, nakit destek detaylarını öğrenebilirsiniz.

Yapı Kredi Transfer Kredisi

Diğer bankalarda bulunan kredilerinizi Yapı ve Kredi Bankası’na toplayın ve size özel faiz fırsatlarından yararlanın. Başvurular Yapı kredi şubelerinden, banka müşterisi olanlar internet şubesi veya mobil bankacılık aracılığı ile transferler hakkında bilgi alabilir, başvuru yapabilirsiniz. 444 0 444 Yapı Kredi müşteri hizmetleri arayarak da detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.