KOSGEB Hibeleri

Hayvan Çiftliği Kurulum Maliyeti (ANAHTAR TESLİM)

Hayvan Çiftliği Kurulum Maliyeti (ANAHTAR TESLİM)

Bazı firmalar, küçükbaş, büyükbaş veya tavuk çiftliği kurmak isteyen girişimcilere, anahtar teslim hazır hayvan çiftliği kurmaktadırlar. Bu şirketler ve firmalar, yatırımcı ve girişimcinin sermayesine göre, herhangi bir inşa seçeneği kullanarak çiftliğin üretime hazır hale gelmesini sağlamaktadırlar. Bu yazımızda Anahtar Teslim çiftlik kurulumu fiyatları, Ahır maliyeti hesaplamasının nasıl olacağını, Ahır ruhsat maliyeti, Büyükbaş hayvan çiftlikleri nasıl kurulur sorularına yanıt bulacaksınız.

Hayvan Çiftliği Kurulumunda Kullanılan Malzemeler

  • Betonarme yapı malzemeleri,
  • Çelik konsültasyon,
  • Prefabrik adı verilen yapı malzemesi.

Prefabrik yapı malzemesi daha çok tavuk, ördek, kaz gibi kanatlı kümes hayvanı yetiştiriciliğinin yapıldığı çiftliklerde tercih edilmektedir. Yine bununla birlikte inek veya koyun yetiştiriciliği için kurulan çiftliklerde, hayvan barınağı haricinde, depo, yem saklama alanı, yaşam alanı gibi yerlerde de, çelik kolsültasyon veya prefabrik yapılar inşa edilebilmektedir.

Hayvan Çiftliği Kuran Firmalar ve Şirketler Hangileridir?

İnternet ortamında, sektörde hizmet verdiğini ifade eden firmalar şunlardır; Ser Çiftlik, Profil, Ataks çiftlik, Fen ka, nadas tarım, Gencar, Paysa, Erenoğlu, Doğal çiftlik, Manas gibi firmalardır.

Koyun, inek veya tavuk yetiştiriciliği projeniz için sıfırdan bir çiftlik kurmak yerine, hazır kurulmuş durumda satılan çiftlikleri https://www.sahibinden.com/satilik-isyeri-ciftlik sayfasından inceleyebilirsiniz. Bu çiftliklerin internet fiyatları çok yüksek görülse de, inanılmaz derece de pazarlık payları olduğunu söylemek isteriz.

Hangi Şirketi Tercih Etmeliyim?

Anahtar teslim çiftlik kurulumu yapan firmalar, işe başlamadan önce girişimci ile bir sözleşme yaparlar. Bu sözleşmede, çiftliğin ne şekilde yapılacağı, kosgebkredisi.com inşaat süresinin ne kadar süreceği ve hizmet sözleşmesinin ayrıntıları yer alır. Bu sözleşmeyi imzalamadan önce, girişimcinin firma ile tüm ayrıntıları görüşmesi gerekmektedir. Unutulmaması açısından önemli ayrıntıları belirtmek isterim.

  • Projenin ne kadar süre de tamamlanacağı,
  • Hayvan çiftliği projesinde yer alan hizmetlerin listesi,
  • Elektrik, su, kanalizasyon gibi alt yapılar,
  • İnşa edilen yapının garanti süresi ve garantinin neleri kapsadığı,
  • İlave yapı talebinde uygulanacak prosedürler,

Hayvan Çiftliğini Kendiniz de Kurabilirsiniz?

Eğer herhangi bir firma ile anlaşmak istemiyorsanız, büyükbaş, tavuk veya keçi yetiştiriciliği girişiminiz için hayvan çiftliğinizi kendiniz inşa edebilirsiniz. Bunun için, aşağıda yer almakta olan adımları tek tek uygulamanız gerekmektedir.

ÇİFTLİK İÇİN YER SEÇİMİ

Hangi türden hayvan yetiştireceksiniz, çiftliğinize buna göre bir yer belirlemelisiniz. Seçilecek tarla veya bahçenin alanı, hem kapalı alana yetecek kadar, hemde hayvanların serbestçe dolaşabileceği bir açık alana sahip olması önemlidir.

Çiftliğiniz için seçeceğiniz arsanın yaz ve kış aylarında, hava koşulları, ulaşım ve ısınma yönünden değerlendirilmesi önem arz etmektedir. Tarla fiyatlarının yüksek olması nedeniyle üreticilerin daha çok kendilerine ait arsaları kullanmaları veya kosgebkredisi.com  kiralama usulü ile arsa kiralamak isteyenlerin, proje süresince başlangıçta arsa sözleşmesi yapmaları tavsiye edilmektedir.

KAPALI ALAN İNŞASI

Büyükbaş hayvancılık:

Ağıl ve ahır inşasında kapalı alan hesaplaması hayvanların sayısı ile orantılıdır. Büyükbaş hayvancılık sektörünün inşa maliyetleri diğer sektörlerden daha fazladır. Hedeflenen üretim kapasitesi haricinde, buzağılar için özel alanlar belirlenmeli, bununla birlikte yem odası, süt sağıma ünitelerinin saklandığı bölümler de hesaba katılmalıdır.

Büyükbaş hayvancılıkta adet başına 20 metre karelik alanların inşa edilmesi gerekirken 20 adet inek ile üretime başlayacak çiftçilerimizin 20 x 20 = en az 400 metre karelik bir ahır inşa etmesi gerekir. Bu metre kareye buzağılar ve diğer malzeme ve edavatların saklanma alanları da ilave edildiğinde 500 metre karelik bir alan başlangıç olarak yeterli görülmektedir.

Koyun veya Keçi Yetiştiriciliği Maliyetleri:

500 metre karelik bir büyükbaş hayvan ahırının maliyeti ise, kullanılacak malzemeye ve biçime göre farklılıklar gösterecektir.

Koyun veya keçi yetiştiriciliğinde ise durum farklıdır. Eskiden köylerimizde tek bir ahırda iç bölmeler oluşturarak koyun ve keçi yetiştiriciliği yapılsa da, günümüzde bu ahırlar yerine modern tesislerin kurulumu tercih edilmektedir. Elbet eski usul ağıllar ile yeni sistem hayvan barınak maliyetleri birbirinden farklıdır. Ancak koyun ve keçi yetiştiriciliğinin barınak maliyetleri büyükbaş hayvancılık sektöründen daha düşüktür. 20-30 ineğin barınacağı bir alanda 100’den fazla küçükbaş hayvan rahatlıkla barınabilmektedir. Bu sebeple tesis tercihini yaparken,

  • Kaç yıl boyunca sektörde hizmet verileceği,
  • Kuzuların veya tekelerin satılıp satılmayacağı ve sürünün büyütülme durumu değerlendirilmelidir.

Tavuk Çiftliği İnşaat Maliyeti:

Günümüzde kurulmakta olan tavuk çiftlikleri, etlik yetiştiriciliği veya yumurta yetiştiriciliği kategorilerine ayrılmaktadır. Yumurta yetiştiriciliği standart yumurta tavukları ile yapılabiliyor iken, son dönemde popüler olan organik köy yumurtası yetiştiriciliğine dönüşmüş ve salma tavukçuluk sektörü popüler hale gelmiştir. Bunun nedeni, organik yemle beslenen köy tavuklarının daha doğal yumurtlaması ve müşterilerin bu yönde ki talepleridir.

Okuyucularımız en çok 100 adet tavuk kapasiteli tavuk çiftliğinin kurulum maliyeti ne kadardır? 2.000 adet salma tavukçuluk yapabileceğim prefabrik tavuk çiftliği kaç paraya kurulur sorularını sormaktadırlar. Bu konuda kanatlı yetiştiriciliği sektörüne adım atmak isteyenlere önerimiz, hali hazırda çalışmakta olan hazır çiftlikleri gezmeleri ve sahipleri ile görüşerek iyi bir proje hazırlamaları yönündedir. Çünkü 3.000 tavuk kapasiteli bir tavuk çiftliği 200 bin liraya kurulabiliyor iken, 500.000 TL. de tutabilmektedir. Maliyet kullanılan malzemenin ve çiftlikle bulunan modernizasyonun şekline göre değişmektedir.

Eğer inşa konusunda bilgi sahibi iseniz, anahtar teslim çiftlik almak yerine, baştan sona istediğiniz şekilde çiftliğinizi kendinizin inşa etmesini tavsiye etmekteyiz.

Küçükbaş mı Karlı Büyükbaş mı? Güncel Hesaplaması için tıklayınız.

Büyükbaş Hayvan Çiftliği Kurulum Maliyeti

Büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinde kurulacak çiftliğin temelini ahır oluşturur. Büyük bir arazi seçimi ve hayvanların sayısı baz alınarak yapılan ahır ile güzel bir verim elde edebilirsiniz. Özenle kurulacak bir hayvan çiftliği ile yapacağınız maliyet ve masraflar işletmenin amacına göre değişkenlik gösterdiği söylemekte fayda var. Aynı zamanda hayvan ırklarına göre de değişkenlik gösteren maliyet tablosu alacağınız hayvanın fiyatlandırılması ile alakalıdır. hayvan alımı arazi veya ağıl maliyetleri, makine ve ekipman alımı gibi yem maliyetlerini optimum düzeyde tutmanız gerekmektedir. Böylelikle kar marjına kısa sürede sahip olacaksınız.

YEM MALİYETLERİ

Tarlanın satın alınması, binanın inşası sonrasında maliyetler yine bitmiyor. Besleyeceğimiz hayvan türüne göre, yem maliyetlerini de hesaplamamıza katmamız gerekiyor. Köylerde çiftçilik ile uğraşan halkımız özellikle büyükbaş ve küçükbaş hayvanların yemleri, kendi tarlalarında yetiştirmekte veya üreticiden direk satın almaktadır. Bu şekilde inek veya koyun yetiştiriciliğinde yem maliyetleri yarı yarına düşmektedir. Ancak herhangi bir tarımsal faaliyeti olmayan ve sadece çiftlik kuran girişimci yonca, saman, buğday, fiğ, dağ otu, yaprak küspe, arpa, yeşil sebze, balya ve hayvanların tüketeceği tüm yemleri firmalardan satın almak zorunda kalacaktır.

Kış aylarına girmeden önce hayvanların tüketeceği tüm yemlerin satın alınması gereklidir. Her türlü yem fiyatlarını bu sayfadan görüntüleyebilirsiniz.

Örnek maliyet hesaplaması;

  • 1.000 hayvan kapasiteli tavuk çiftliği 300.000 TL.’ye,
  • 100 koyun kapasiteli küçükbaş hayvan çiftliği 300.000 TL.’ye
  • 50 hayvan kapasiteli inek çiftliği 500.000 TL.’ye inşa edilebilmektedir.
https://www.youtube.com/watch?v=aFylmfaPIIs

Ahır Ruhsat Maliyeti

Ahır yapımı ile ilgili olarak maliyet hesaplama ahır ruhsat maliyeti gibi sorulara geçmeden önce, öncelikli olarak hayvancılık işletmesi kurulum süreçlerine değinmek gerekir. Hayvancılık faaliyetlerinin sürdürüleceği işletmede ilk etapta fizibilite raporu hazırlamanızı tavsiye ederiz. Fizibilite raporunda;

  • Pazar araştırması,
  • Yatırım faaliyetlerinin konusunun belirlenmesi,
  • Yatırım bölgesinin seçimi
  • Irk seçimi
  • Sürü projeksiyonu hazırlanması
  • Gerekli makine ve ekipmanların belirlenmesi
  • Finansal analiz

Diğer araştırma ve hesaplamalarında tamamlanması ile beraber uygun meranın bulunması ve bu araziye yapılacak ağıl konumlandırılması ve inşa edilmesi, makine ve ekipman kurulumunun tamamlanması ile gerekli işgücünün sağlanması işletmeye istihdam kazandırılması ardından faaliyet amacı ile ilişkili hayvan alımı gerçekleştirilir.

Hayvan Çiftliği Kurulumunda Devlet Desteği

Köyünüze dönüş yapıp, bu tesisleri kendiniz kurmak isterseniz veya Devletten hibe desteği almak isterseniz;

Tarım ve Orman Bakanlığı her yıl 30 bin lira hibe desteği sağlıyor. Geçtiğimiz yıl Nisan ve Mayıs ayları arasında başvurular açılıyor. Tüm maliyetleriniz için 30 bin lira geri ödemesiz destek alabilirsiniz.

GAP, DOP, DOKAP Bölgesinde yer almakta olan illerimizde ikamet ediyor iseniz, Ahır ve ağıl yapımı için Devletten %50 hibe desteği alabilirsiniz.

Büyük çaplı et ve süt üretim tesisi kurmak isteyen yatırımcılar Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK) Ipard ve IPARD2 projelerine başvuru yapabilirsiniz.

Ziraat Bankası tarafından çiftçi ve üreticilere sağlanan tarım ve hayvancılık kredisi desteklerinden faydalanabilirsiniz.

Hayvancılık için yeterli sermayeniz yoksa devlet tarafından verilen desteklere belirlenen tarihlerinde başvuru yapabilirsiniz.

SORUN CEVAPLAYALIM

Oy Verin

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 50 YORUM
  1. mustafa dedi ki:

    adanaya osmaniyeye vermeyin de nereye verirseniz verin su %50 hibe destagini nasil olsa ordakiler gavur yabanci dusman degilmi

  2. Nedim Beklan ÖZBAYRAK dedi ki:

    Modern Çiftlik Projeleri (Anaç ya da Besi Hayvanları) – İPARD_ KOP_ KKYDP Proje Hizmetleri – Arazi Keşif Hizmetleri
    MİMARLIK

  3. MAHMUT ÖZBEK dedi ki:

    KARDEŞİM PARAN WARSA HERŞEYİ YAPARSIN BU KADAR BASİT KİMSE DEVLETİ KÖTÜLEMESİN YAP PARANLA AHIRINI DEVLET STANDARTLARINDA SONRA PROJENİ GÖSTER BU PROJE YAPILAN BU SONRA BEKLE HİBEN GELSİN HESABINA HEMEN DEVLETİ KÖTÜLEMEK İÇİN KONUŞMAYIN BEN 2018 SONUNDA MALATYA DA YAPICAM BUNU KENDİ ÇAPIMDA HİBE ALMADAN 200 BİN YETER 60 DÖNÜM ARSAM VAR YETER DE ARTAR BİLE BANA

    İŞİN KISASI YAP BİTİR SONRA DEVLETE SUN BU KADAR BASİT !!!

    1. recep uyan dedi ki:

      mahmut özbek bey sizin çiftlik için telefonda bir irtibatta olma şansımız varmı

  4. muhammed dedi ki:

    hakikaten inanan varmı böyle şeylere .yok hibeymiş yok hayvancılıkmış.yok krediymiş. faso fiso bunlar .destek öyle olmaz.

  5. Cihan Alkan dedi ki:

    Merhaba ben 300 küçükbaş hayvan ağılı yapmak istiyorum bana maliyeti ne olur tesisi yapmak için hibe destek alabilirmiyim

  6. Metin savas dedi ki:

    20 baş süt inek ahiri maliyeti anahtar teslim benden cikacak ne kadar

  7. yusuf bezirkan dedi ki:

    20 BUYUK BAŞ SUT İNEĞİ CİFLİĞİ ANAKTAT TESLİM İ DEVLET DESDEK KİREDİSİ İLE YAPTİRMAK İSTİYORUM YER TRABZONDA

  8. muhammet dedi ki:

    büyükbaş ve kanatlı hayvan gübrelerin kurutulup pelletlenip ekonomiye kazandırılması…..
    ilgili entekre tesisler kurmaktayız.

  9. FALKOR dedi ki:

    O kadar kotumser olma, hayvancilik veya baska islerde bilgi toplama sureci basariyi garantiler. Toplayabbildigin tum bilgileri topla. Hayvancilik dunyanin en karli isi. Hic vazgecme.

    1. Yusuf dedi ki:

      Bravo

  10. Yunus dedi ki:

    Koskebkredisi almak icin girişimcilik kursuna kayıt oldum seni arayacaz dediler tam iki seneden beri arayacaklar
    umudum kalmadi bu tür inanan benim gibi atilgan ve calişkan insanlari sadece kandirmaya yariyor tc kimlik numarasi türk vatandaşı olmak yetmiyor cepte ve bankanda bolll paran olmasi gerek unutmayın zenginin parası varsa fakirin umudu var

    1. mahmoud dedi ki:

      Sıfır dan 500koyun çiftliği kurmak istiyorum bu işi ağrı da yapacağım nasıl başlarım ve devlet desteği nelerdir mi teşekkürler

      bini yrdim edebilirmisiniz

KosgebKredisi.Com sitesinde yayınlanan yazı, haber, video ve görsellerin her türlü hakkı saklıdır. İzin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez.