Yapı Kredi Hayvancılık Kredisi Şartları Nelerdir? IPARD Proje Kredisi

Yapı Kredi Hayvancılık Kredisi Şartları Nelerdir?

Yapı Kredi Hayvancılık Kredisi Şartları Nelerdir?


Son dönemde Yapı ve Kredi Bankası çiftçi ve üreticilere destek ve finansman sağlamaktadır. Hayvan alım kredisi, çiftçilere özel verimli kartlar,  en düşük faizli çiftçi kredileri, yıllık ve hasat ödemeli tarımsal finansmanlar, sıfır ve ikinci el traktör kredileri bu destekler arasında yer almaktadır.

Yapı ve Kredi Bankası Hayvancılık Kredisi Şartları

Bildiğimiz üzere son dönemlerde hayvancılık sektöründeki girişim iyice hızlanmış ve verim kazanmaya başlamıştır. Bu sebeple de  Yapı ve Kredi Bankası desteğini KOBİ bankacılığı hizmetleri sınıflandırmasına ayırmıştır. KOBİ bankacılığı hizmetleri ise aşağıda maddeler halinde yer almaktadır.

  1.  Tarım Kredileri
  2. Tarımsal Kredi Kartları
  3. Tarım paketleri ve sigortaları olarak belirtilmiştir.
Tarım kredileri

                                              Tarım kredileri

Tarım kredileri

Tarım kredilerinin amacı, çiftiçinin işini kolaylaştırarak daha pratik ve daha seri üretim yapmaları için gerekli olan finansman ihtiyaçlarını karşılamak için sunulan bir kredi türüdür. Üstelik banka bu krediyi tarımsal üretim kredisi adı altında tüm çiftçi vatandaşlarımıza sunmaktadır.

Tarımsal üretim kredileri yukarıda da söz etmiş olduğumuz gibi çiftiçinin işini kolaylaştıracak yani ekim, dikim, sulama gibi ihtiyaçlarını karşılamak için gerekli olan teçhizat türlerinin alınmasında sunulan bir kredidir. Bu krediden yararlanacak olan çiftçilerimiz hasat dönemlerine uygun bir vade türü seçerek kredi talebinde bulunabilirler. Üstelik 18 aya varana kadar vade imkanı sunarak size kolaylık tanımaktadır.

Tarımsal kredi kartları

Yapı kredi bankası tarımsal kredi kartları adı altında oluşturmuş olduğu projesi sayesinde tüm çiftçilerin rahat bir şekilde kullanmasını amaçladığı bir kart oluşturmuştur. Ve oluşturmuş olduğu bu kartı Verimli kart olarak müşterilerine sunmuştur.

Verimli-kart_mastercard

                        Verimli kart

Verimli kart, çiftçilerin hayatını kolaylaştıran ve yapılan zirai alış verişlerinde büyük kolaylık sağlayan avantajlı bir kredi kartı türüdür. Verimli kart sayesinde yapmış olduğunuz zirai alışverişlerinizde yani akaryakıt, fide, fidan, ilaç, tohum ve gübre gibi alımlarınızda avantajlı koşullara sahip olacaksınız.

Tarım paketleri ve sigortaları

Yapı ve kredi bankası tarımsal alanda kullanılacak olan kredi türleri için oluşturmuş olduğu projeler sayesinde bir çok çiftçimize avantajlı kredi türleri sunmaktadır. Bankanın sunmuş olduğu kredi türlerinin arasında tarım paketleri ve sigortaları dikkatleri çekmektedir. Tarımsal alanda sunulan KOBİ paketleri ise aşağıda maddeler halinde yer almaktadır.

  • Nar paketi
  • Çam paketi
  • Sedir paketi
  • Sedir dış ticaret paketi
  • Palmiye paketi
  • Defne paketi

Nar paketi

Nar paketi tarımsal alanda sektöre giriş yapış olan çiftçilerin işini kolaylaştırmak için hazırlanmış olan bir kredi paketi olarak bilinmektedir. Nar paketinden faydalanan vatandaşlarımız tüm bankacılık işlemlerini tek bir baka üzerinden gerçekleştirebileceklerdir. Bu paket türünden yararlanabilmek için Vadesiz hesap, Hayat sigortası, Tarım kredisi, Yapı kredi banka kartı, Verimli kart türlerinden herhangi birine sahip olmanız gerekmektedir. Bunu yanı sıra tercihe bağlı olarak Telefon bankacılığı, hesap işletim ücreti, İnternet şubelerinden yapılan EFT ücretleri gibi alanlardan da yararlanabilirsiniz. Bu avantajlı kredi paketinden yararlanmış olduğunuzda her yıl bir sefer olacak şekilde toplamda 209 TL paket ücreti ödeyebilirsiniz.

Çam Paketi

Çam paketine sahip olmak isteyen çiftçilerimiz Vadesiz hesap, esnek ticari hesap, Kurumsal internet bankacılığı üyeliği, Yapı kredi banka kartı, En az iki adet otomatik ödeme talimatı, Çek karnesi, Kasko, Sağlık sigortası, Bes, İşyerim, Business Kart, Ücretsiz Hesap Ekstresi, World işyeri aidatına %50 destek, Nakit destek kredisine özel fiyatlama, Sınırsız yapı kredi çek tahsilatı, Çek karnesi komisyonunda % 50 indirim gibi alanlardan yararlanarak yıllık 299 Türk Lirası ödemesi yaparak avantajlı banka işlemlerinden yararlanabilirsiniz.

Sedir paketi

Sedir paketinin avantajlarından yararlanmak isteyen banka müşterileri, Çek karnesi, Vadesiz hesap, Esnek ticari hesap, Yapı kredi banka kartı, Kurumsal internet bankacılığı üyeliği gibi sahip olunması gereken ürünlerin tümüne sahip olarak avantajlı banka işlemlerine de sahip olabilir. Sedir paketine üye olan vatandaşlarımızın yıllık aidat ücretleri 549 Türk Lirası olacaktır. Bu paketlerden yararlanan vatandaşlarımızın yıllık 1000 Türk Lirası civarında bir kazançları da olacaktır.

Sedir Dış Ticaret Paketi

Çok sık yapılan dış ticaret işlemlerini kolaylaştırmak için amaçlanmış olan bu paket türü ise sedir mini dış ticaret, sedir maxi dış ticaret olarak çeşitlendirilmiştir. Maxi dış ticaret paketi yoğun ve orta yoğunluktaki işlemler için kullanılırken Sedir mini dış ticaret paketi ise ticarete yeni başlamış olan veya daha az yoğunluğa sahip olan vatandaşlarımız tarafından tercih edilmektedir. Mini paketten yararlanan vatandaşlarımızın yıllık aidat ücreti 1.399 TL olurken maxi paketi kullanan vatandaşlarımızın ödemesi gereken bir yıllık kart aidatı 1.999 Türk Lirası olmaktadır.

Defne Paketi

KOBİ bankacılığı defne paketi işlemlerini seçerek tüm banka işlemlerinizi hızlandırmış olacağınız gibi aynı zamanda diğer bankalarda olan işlemlerinizi de tek bir banka adı altında yapabileceksiniz. Defne paketinin sağlamış olduğu avantajlardan yararlanmak için yıllık 199 Türk Lirası ödeyerek bu paketten yararlanabilirsiniz. Defne paketinden yararlanmış olduğunuz taktirde paketin size sağlamış olduğu avantajlar sayesinde yılda 300 Türk Lirası kazanç elde etmiş olacaksınız.

Yapı ve kredi bankası tarımsal alanda sağlamış olduğu bu kredi türleri ve paketlerinin dışında aynı zamanda Besicilik kredisi, süt hayvancılığı kredisi, Hayvan alım kredisi, Tarımsal yatırım kredisi, Seracılık kredisi, Sera yapım kredisi, Sözleşmeli tarım kredisi, Traktör kredisi, Tarım makineleri kredisi, Ticari taşıt kredisi, TMO makbuz senedi kredileri, IPARD proje kredisi gibi imkanları sağlayarak çiftçilik sektöründe çalışan vatandaşlarımızın iş lanalarını genişletmelerinde yardımı olmaktadır.

Besicilik Kredisi

                                     Besicilik Kredisi

Besicilik Kredisi

Büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliğini tercih eden ve bu sektöre atılım yapan girişimcilerimiz için verilen bir kredi türüdür. Besicilik kredisi küçükbaş hayvanların veya büyük baş hayvanların etlerinden yararlanmak için kurulmuş olan işletmelerin aşılama, su, elektrik, yem, ilaç ve bakım gibi ihtiyaçları için sağlanan bir finansman türüdür. Bu kredi türünden yararlanan vatandaşlarımız 12 aya varan vade imkanlarının yanı sıra besi türüne uygun bir ödeme planı oluşturarak kredi çekebileceklerdir.

Süt Hayvancılığı Kredisi

Süt hayvancılığı kredisinden yararlanmak isteyen girişimciler büyükbaş ve küçükbaş hayvanların sütlerinden yararlanarak açmış oldukları işletmeleri için gerekli olan finansman ihtiyaçlarını karşılamak için başvurmuş oldukları kredi türüdür. Bu kredi türünden yararlanan girişimcilerimiz çekmiş oldukları kredilerin geri ödemelerini ayda bir veya üç ayda bir olacak şekilde yapabilirler bunun yanı sıra kredi vadesini de 18 aya kadar uzatabilirler.

Hayvan Alım Kredisi

Yapı ve Kredi bankasının sunmuş olduğu hayvan alım kredisinden yararlanmak isteyen çiftçilerimiz için oldukça avantajlı kredi imkanları sunulmaktadır. Bu kredi türü büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık yapan ve aynı zamanda etinden ve sütünden de yararlanmak isteyen girişimcilerimizin ihtiyaç duymuş olduğu finansman olanaklarını sağlamaktadır. Hayvan alım kredisinden yararlanmış olduğunuzda 60 aya varana kadar vade yapabileceğiniz gibi aynı zamanda ödemelerinizi hasat döneminizin verimli olduğu zamanda yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra ödemelerinizi aylık olarak yapabileceğiniz gibi 3 ayda bir 6 ayda bir veya 12 ayda bir olaca şekilde eşit taksitler halinde de ödeyebilirsiniz.

Tarımsal Yatırım Kredisi

Tarımsal Yatırım kredilerinden yararlanmak isteyen girişimcilerimizin tarım alanında faaliyet göstermesi gerekmektedir. Tarım sektöründe olan girişimcilerimizin işletmelerini büyütmek için, yenilemek için kapasitelerini arttırmak için ihtiyaç duymuş oldukları finansman desteği buradadır. Bu kredi türünden yararlanacak olan girişimciler kredi ödemelerini her ay düzenli olarak yapabilecekleri gibi 3 ayda bir, 6 ayda bir veya 12 ay da bir eşit taksitler halinde ödeyebileceklerdir. Bunu yanı sıra hasat dönemlerine uygun esnek ödeme koşullarından da faydalanabilirsiniz. Kredi tutarınız ne kadar olursa olsun maksimum 60 aya kadar vade seçeneklerinden de yararlanabilirsiniz.

Tarımsal alanda sağlanan kredi türleri hakkında ayrıntılı bilgi almak için lütfen https://www.yapikredi.com.tr/kobi/tarim-bankaciligi/krediler linke tıklayınız.

Seracılık Kredisi

Yapı ve kredi bankası seracılık ile uğraşan girişimcilerimizi de unutmamaktadır. Seracılık sektöründe iş yapan veya seracılık sektörüne atılmak isteyen vatandaşlarımıza finansman sağlayarak işlerini kolaylaştırmaktadır. Diğer kredi türlerinde de olduğu gibi seracılık kredisinde de hasat döneminize uygun esnek ödeme seçeneklerinden yararlanabilirsiniz. Çekmiş olduğunuz krediyi 12 ay vade ile de geri ödeyebilirsiniz.

Sera Yapım Kredisi

Sera yapım kredisi genellikle örtü altı üretimi ile uğraşan vatandaşlarımız için sunulmaktadır. Yeni sera kurulumu için veya daha önceden kurulu olan fakat yenilenmeye ihtiyacı olan seralar için gerekli olan tüm finansal desteği Yapı ve kredi bankasından sağlayabilirsiniz. Sera yapım kredisinden faydalanmış olduğunuzda kredi ödemelerinizi 60 aya kadar vadelendirebilirsiniz. Bunun yanında her ay düzenli olarak düzenli ödeme yapabileceğiniz gibi 3 ayda bir 6 ayda bir ve 12 ayda bir olmak üzere eşit taksitler halinde borcunuzu ödeyebilirsiniz.

Sözleşmeli Tarım Kredisi

Sözleşmeli tarım kredisinin amacı bir firma adına tarımsal alanda üretim yapan işletmelerim ihtiyaç duymuş oldukları finansal desteği karşılamaktır. Gübreleme, ilaçlama, ekim, dikim, sulama, hasat, işçilik gibi alanlar için sağlanan bu destek 12 aya varan vade imkanları ile girişimciler ile buluşurken ödeme şeklini hasat döneminize en uygun zamanda esnek ödeme koşulları sayesinde yapabilirsiniz.

Traktör kredisi

Traktör kredisi tarım sektöründe faaliyet gösteren vatandaşların ihtiyaç duymuş oldukları sıfır veya ikinci el traktör alımlarında gerekli olan finansal desteğin sağlanması için başvurulan bir kredi türüdür. her ay düzenli olarak ödeme yapabileceğiniz gibi 3 ayda bir, 6 ayda bir veya 12 ayda bir borcunuzu ödeyebilirsiniz. Yapı ve kredi bankasına traktör kredisi için başvurmuş olduğunuzda 36 aya kadar da vade imkanlarından yararlanabilirsiniz.

Tarım makineleri kredisi

Tarım makineleri kredisi banka müşterilerinin işletmelerinde kullanacakları ekipman, donanım, alet, edavat ve yani makine alımları için ihtiyaç duyulan finansman desteğin sağlanması ile 60 aya varana kadar vade koşulları sunulurken esnek taksit imkanlarından da yararlanabilirsiniz.

Ticari taşıt kredisi

Ticari taşıt kredisi için başvuruda bulunan çiftçilerin tarımsal alanda kullanacakları pikap, panelvan, hafif ticari araç ve bunlara bezer diğer araçların alımları için ihtiyaç duyulan finansal destek türlerinden biridir. Çiftçiler ticari taşıt kredisi için başvuruda bulunmuş olduklarında 60 aya varan vade koşullarından yararlanabilecekleri gibi esnek ödeme imkanlarında da kolay bir şekilde faydalanabileceklerdir.

TMO Makbuz senedi kredileri

TMO makbuz senedi kredileri, makbuz senetlerinin değeri üzerinden belirlenen limit ile Genel müdürlüğün belirlemiş olduğu vade türü, anapara ve faiz türleri tek seferde ödenecek şekilde belirlenmiştir. Toprak mahsülleri ofisine emanet olarak verilen ve karşılığında makbuz senedi alınan ürünler için yararlanılan kısa süreli finansman desteğidir. Bu kredi türünden yararlanmış olduğunuzda banka size maksimum 10 ay vade imkanı sağlayacaktır.

IPARD Proje Kredisi

Tarım ve kırsal kalkınmayı destekleme kurumu tarafından sağlanan ve IPARD kapsamına uyan işlemlerinin bir kısmının veya tamamının sağlanması için kullanılan kredi türüdür. Bu kredi türünden yararlanan vatandaşlarımız 48 aya kadar vade imkanlarından yararlanabileceklerdir. Aynı zamanda her ay düzenli olarak ödeme yapabilecekleri gibi 3 ayda bir, 6 ayda bir veya 12 ayda bir olacak şekilde esnek ödeme koşullarından da yararlanabileceklerdir.



Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git