Tarımsal Elektrik Aboneliği için Gerekli Evraklar 2020

Konular:
Elektrik aboneliğine başvuru yapmadan önce hazırlanması gereken birtakım evraklar bulunmaktadır. Mevcut evraklar ile birlikte gerekli yerlere müracaat etmeden başvuru işlemleriniz gerçekleşmeyecektir. Bu yazımızda sizler için tarımsal elektrik aboneliği için, yeni bina elektrik aboneliği, kiracı elektrik aboneliği için gerekli evraklardan bahsedeceğiz. Bunun yanı sıra köylerdeki elektrik aboneliği, sıfır daire elektrik aboneliği, Medaş ve Tedaş aboneliği ücretleri ve gerekli evraklar hakkında bilgi vereceğiz. Detaylar içeriğimiz de..
Elektrik Aboneliği Başvurusu
Yeni bir eve taşınmanız ya da işyeri açmanız halinde ilk yapmanız gerekenler sırada elektrik açtırma işlemleri de bulunuyor. Bu işlem için şubeye girmenize bile gerek kalmadan internet sistemi üzerinden başvuru yapabilirsiniz. Elektrik aboneliğini başlatmak için ise birtakım evraklar hazırlamanız gereklidir. Konut olarak kullanılan müstakil evler, apartman daireleri, konut sitelerinin asansör, merdiven otomatiği, kapıcı dairesi, kalorifer gibi hususlarda ölçümler ortak kullanım alanında sayılmakta olup mesken abone grubu kapsamına girmektedir.
Yeni bina elektrik aboneliği için kendinize en yakın olan elektrik şubesine müracaat edebilirsiniz. Bunun yanı sıra internet üzerinden online olarak da başvuruda bulunabilirsiniz. Başvurunun başarı ile sona ermesinin ardından bu iş için yetkilendirilmiş olan kişiler adresinize gelecek ve gerekli evrakları imzalamanızın talebinde bulunulacaktır. Abone sözleşmeniz gerçekleştikten sonra elektriğiniz 1 gün içerisinde açılmış olacaktır.
E-Devlet Aboneliği Başladı!
Evinde veya işyerinde elektrik aboneliğini açtırmak artık eskisinden daha kolay! E-devlet üzerinden pek çok işlemin halledildiği gibi elektrik abonelikleri de açtırılabilecek. Bu işlem için başlangıçta kurumların e-devlet sayfasında hizmetlerini aktif hale getirmelerinden sonra başvuru işlemlerini yapabilecek. Artık şubeye gitmeye gerek kalmadan elektrik aboneliği açtırılarak kullanıma başlanabilecek. Çiftçilerin sulama ve elektrik borcu için destekleme ödemesi yapılıyor.
Yeni Bina ve Kiracı Elektrik Aboneliği İçin Gerekli Belgeler
Yeni bir eve taşınmanız ya da işyeri kurmanız halinde elektrik aboneliğini açtırmanız gereklidir. Yapılacak olan ilk işlemlerden bir tanesi budur. Eğer yeni bir eve taşınıyorsanız ve faaliyette aboneliği bulunmuyor ise;
- Sayaç seri numarası ya da abone numarası (Elektrik sayacının barkodunda bulunan numara)
- Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası beyanı (Kişinin kiracı olması halinde mülk kime ait ise buna dair bir beyan)
- DASK (Doğal Afet Sigortaları Kurumu) Numarası ya da Poliçe,
- Malul gazi, şehit yakını ya da muharip belgesi ve ikamet belgesi (bu madde yalnızca şehit ve gazi yakınları için geçerlidir.
- Güvence bedeli gereklidir.

Yeni Bina ve Kiracı Elektrik Aboneliği İçin Gerekli Belgeler
Taşındığınız evde faaliyette olan bir elektrik aboneliği bulunuyor ise de;
- Sayaç seri numarası ya da abone numarası,
- Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarasının bildirilmesi (Başvuru yapacak olan kişinin kiracı olması halinde ev sahibi kimse onun T.C kimlik numarası bildirilecektir.)
- Tapu ya da kira sözleşmesi,
- Güvence bedeli
- DASK Poliçe No gereklidir. İşlemlerin tamamlanması için Zorunlu Deprem Sigortası yapılması şartı aranmaktadır.
Köylerde Elektrik Aboneliği
Köylerde var olan bahçelerde herhangi bir çalışma yapmak için de ilk olarak elektrik bulmanız gereklidir. Gerek tarım gerekse de hayvancılık alanında kırsal kesimlerde yapacağınız faaliyetler için elektrik gereklidir. Başlangıçta çok önemsenmeyen elektrik çok önemli bir husus gibi gelmese de birçok alanda elektrik olmadan hiçbir işlem gerçekleştirilemez. Örneğin bahçenin sulanması için elektrikli motorlar kullanmanız halinde elektrik gerekli bir etken olacaktır. Tabii ki bu işlemi benzin ile yapan motorlar da bulunuyor. Ancak elektrikli motorlar hem daha kullanışlı hem daha zahmetsiz olmaktadır.
Bahçelerdeki elektriğin gerekli olduğu durumlardan bir tanesi de yaşam alanınız olması olacaktır. Tabii ki bu biraz keyfi bir durum ancak gününüzün büyük bir çoğunluğunu orada geçireceğinizi düşünürsek minik bir buzdolabına ihtiyacınız olabilir. Öğlen sıcağında soğuk bir su fena olmaz. 🙂 Bahçeye elektrik çekmeden önce elektriğin size hangi alanlarda ne kadar lazım olduğunu kafanızda tasarlamanız gereklidir. Buna göre ev elektriği mi yoksa sanayi elektriği mi almanız gerektiğine karar vermelisiniz. Daha sonra bir fiyat araştırmasına girmeniz gereklidir. Bahçenize çeşitli elektrikçileri çağırarak fiyat almanızı öneririz. İhtiyaç sahiplerine 80 TL elektrik yardımı yapılacak! Bilgi almak için içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

Köylerde Elektrik Aboneliği
Tarımsal Elektrik Aboneliği İçin Gerekli Olan Evraklar
- Köy yerleşim yerinden ya da imar dışında kalan alanlar için Yapı Kullanım Belgesi, köy ve yerleşim alanının içinde bulunan mekanlar için yapı kullanma hakkında sahip olunduğunu gösteren bir adet belge,
- Yapı için kullanılacak olan sayacın faturası,
- Elektrik aboneliği talebinde bulunulacak olan kırsal alanın tapu belgesi, pafta numarası ya da parsel numarasının bulunduğu bir adet evrak,
- Elektrik aboneliği yapılacak olan mülk ya da tesisin talep edilen enerjiyi hangi alanda ne amaçla kullanacağının belirtildiği bir dilekçe gerekli görülmekte olup eğer tesis veya mülk için yüksek dozda enerji gerekiyor ise kurum tarafınca özel bir trafo da dahil edilebilecektir.
- Elektrik aboneliğinin açılacağı mevkinin ayrıntılı bir plan ve proje durumu,
Belirtilen evraklar genel olarak belirlenmiş evraklar olup ilgili mevzuat neticesinde kurum tarafınca belirtilen başka evraklar da hazırlamanız talep edilebilir.
Elektrik Abonelik Ücreti
Yeni ev sahibi olacaklar veya evinden memnun olmayıp kiraya çıkacak olanların yapmaları gereken ilk işlemler evin elektrik, su ve doğalgaz gibi işlemlerini halletmek olacaktır. Eğer mevcut evin halihazırda bir aboneliği bulunuyor ise eve taşınacak olan yeni kişinin aboneliği üzerine almaları gereklidir. Şayet bir abonelik söz konusu değil ise de yeni bir abonelik açılması gereklidir. Elektrik aboneliği açtırmada güvence bedeli, damga vergisi, kesme-bağlama bedeli, dosya bedeli gibi ücretler baz alınarak hesaplama yapılmaktadır. Elektik aboneliği için 2020 yılı fiyatları şu şekilde belirlenmiştir;
- Güvence Bedeli; Mesken için ortalama 175 TL ile 180 TL arasında olmaktadır.
- Damga Vergisi; Mevcut güvence bedelinin binde 9,48’i kadar olacaktır.
- Kesme- bağlama bedeli; Her işlem başına 33,8 TL olacaktır.
- Dosya bedeli ise; Mevcut güvence bedeline göre belirlenecek olup tüketicileri himaye altına almak için üst sınırı vardır.

Elektrik Abonelik Ücreti
Elektrik Abonelik İptali Nasıl Yapılır?
Yeni bir eve ya da işyerine taşınmanız halinde sizden sonra sizin yerinizde oturacak olan kişinin şahsınız adına düzenlenmiş olan fatura üzerinden elektrik kullanması halinde yani aboneliğinizi iptal ettirmemeniz halinde başkasının kullandığı faturayı ödemek durumunda kalabilirsiniz. Bu sebeple bir yerden başka bir yere geçerken üzerinizde kayıtlı bulunan elektrik aboneliğini iptal ettirmeniz gereklidir. Halihazırda oturduğunuz evi boşaltmadan 14 gün evvel elektrik aboneliğinin kapanması için talimat vermeniz sizin için iyi olacaktır.

Elektrik Abonelik İptali Nasıl Yapılır?
Abonelik iptali için bağlı bulunduğunuz elektrik tedarik şirketlerinin Çağrı Merkezleri ile iletişim kurarak elektrik abonelik iptal işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. İstanbul, Ankara gibi büyük bir şehirde ikamet ediyorsanız kurumların çağrı merkezinden veya internet siteleri üzerinden randevu alabilir, gerekli evraklar hakkında bilgi edinerek işlemlerinizi hızlandırabilirsiniz. Elektrik faturasının üstünde ismi mevcut olan kişinin haricinde ya da şirket yetkilisinin dışında birilerinin elektrik aboneliği için iptal talebinde bulunması için noter onaylı vekaletname gerekli görülmektedir. Eşler, çocuklar veya akrabalar için de bu kurallar geçerlidir. Abonelik iptali için gerekli evraklar;
- Aboneliği iptal edilecek olan yerin son aya ait güncel elektrik faturası,
- Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanı fotokopisi,
- Ödemiş olduğunuz güvence bedelini geri almak için IBAN Numarası
Elektrik aboneliğinizi iptal etmeniz halinde daha evvelden yatırmış olunan güvence bedelini geriye alabilirsiniz. Bağlı olunan şirket bu işlem için şahsınıza ait IBAN Numarası talep edecektir. Elektriğin kapatma işlemlerini başvuru yaptığınız tarihi takiben 2 hafta sonrasına kadar verebilirsiniz. Yatırım yaptığınız güvence bedeli ise verdiğiniz IBAN Numarasına bir hafta içerisinde iade edilmektedir. Sonlandırma işleminden sonraki oluşacak olan faturalar ödeme yapmanız adına şahsınıza yansıtılmayacaktır.
Abonelik için hazırlanması gerekli olan evraklar ve diğer bilinmesi gerekenler ile ilgili detayları içeriğimiz de sizlerle paylaştık. Merak ettiklerinizi yorum bölümüne yazarak bize destek olabilirsiniz.
Köyün dışına bahçemize küçük bi ev yaptık orada elektiriğe ihtiyacımız var nasıl bi yok izlememiz gerekir yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim
Aynı durum var.1 dönüm alan bahce var.Ve mustakil ev.Elektrik nasıl alacağız.Kuyu diyen var su motoru diyen var.
Mrb. Babamın adına tarımsal sulama aboneliği var. Bahçemizde kuyu var. Babam rahmetli oldu ve aboneliği üzerime almak için enerjisaya gittim verilen yanıt bunun için dsi ve ilçe tarımdan belge Alman lazım aksi halde aboneliği devralanazsınız. Kuyu ruhsatı vs bunlar için tekrardan mı müracaat etmem gerekiyor ? Bilgisi olan yardımcı olabilir mi acaba. Teşekkürler
iyi günler bir sorum olacak imarlı arazide ahşap bir kulube yaptım ruhsatsız tarım için çiftçilik belgesi cıkarttım buna abonelik alabilirmiyim acil cvp bekliyorum tşk
Onur kardeş nerde yaptırdın
benim tarlada direklere çok uzaktı.Baya masraf çıkardılar tabi elektrik parasıda cabası.Ben güneş paneli yaptırdım 40 adet 300w.12 kw lık 10 beygir sulama motoru ile rahat sulama yapıyom.günde rahat kesintisiz 7-8 saat çalısıyor.diger günlerde komsu tarlalarada su veriyom.hiç yoktan fatura derdi yok
Maliyeti ne olur peki?
Iyi gunler bizim evin ne iskanı var ne de ruhsati birisi kuyu elektrik abonesi alabilirsiniz dedi daha detaylı bilgiyi nereden alabilirim şimdiden teşekkür ederim
Merhaba serhat ve onur bey ayni durumda biz de variz ,köyün disinda ev yaptırdık bu yil yeni yani henuz elektrik icin yeni yasa cikmis diyorlar nasil olacak kaca mâal olacak ogrenirseniz cevap yazar misiniz?
Merhabalar ümit bey bize trafonun 800 metrede yetersiz kalacağını söylediler siz kac metreden getirdiniz detayli bilgi yazarsaniz cok sevinirim elektrigin gelecegi yerde yolumuz mevcut birde abonelik basvurusu nereye yapilmasi gerekiyor kimseden bilgi alamiyorum hangi evraklar lazim lutfen bilgi verebilirmisiniz tesekkur eder iyi gunler dilerim
Koyun dışındaki tarlamıza ev yaptık fakat elektriğimiz yok en yakin elektrik diregi 800 metre ileride ne yapmamız gerekiyor bilgi verirseniz cok sevinirim iyi calısmalar
Merhaba. Direkle taşıma maliyeti çok fazla olur. Abonelik başvurusunda bulunursunuz. Güzergahta yoll varsa 50 cm kadar derinliği olan bir kanal gerekir. 2000 tl civarı kepceci alır. 10000 tl civarı elektikçi alir. Bizim komşular yaptırdı. Ben kanalın 270 metresinu onlarla ortak ödedim. Bol şanslar…
köyün dışında tarlaya bir ev yapacağız. En yakin elektrik diregi yaklasik 900 metre otede. direkleri filan bizim mi diktirmemiz gerekiyor tarlaya elektrik getirmek için nasil bir yol izlemeliyim. teşekkürler simdiden