Ptt Kart IBAN Numarası nerede yazılır? PTT kartlarınızdan sorgulayacağınız hesap numarası, şube kodu, müşteri numarası, iban numarası nerede, nasıl öğrenebilirim, hesap numarası ile bakiye sorgulama, hesap açma başvurusu nasıl yapılır, istenen belgeler nelerdir, var mı? yaş sınırı, internetten yapılabilir mi, avantajları nelerdir, müşteri numarası ile ilgili tüm araştırma sonuçlarını paylaştık.
- PTT Kart İban No Nerede Yazar?
- PTT Kart Iban Hesap No Sorgulama Yöntemi Nedir?
- PTT Hesap Numarası Öğrenme
- PTT Kart Şube Kodu Nerede Yazar?
- PTT Kart Müşteri Numarası Nerede Yazar?
- PTT Kart Hesap No Nerede Yazar?
- PTT Hesabı Nasıl Açılır?
- PTT Hesap Açtırma İşlemi İnternetten Yapılabilir mi?
- Hesap Açma Yaş Sınırı Kaçtır?
- Hesap Açma Avantajları Nelerdir?
- PTT Kart Hesap Numarasına Para Yatırma
PTT IBAN numarası hemen nerede yazılır? Bilgi alarak PTT kartı ile ilgili tüm detaylara ulaşabilirsiniz.
PTT Kart İban No Nerede Yazar?
Kartın arkasına IBAN numarası olarak hesap numarası, müşteri numarası ve şube kodu yazılır. IBAN toplam 26 haneden oluşur. İlk 10 haneden sonra 16 hanenin ilk 4’ü şube kodunuz, kalan 12 hane ise hesap numaranızdır. Para yatırma, havale ve EFT işlemleriniz için şubelerden, ATM’lerden veya mobil bankacılıktan hesap numaranızı veya iban’ınızı kullanarak para gönderebilirsiniz.
PTT Kart Iban Hesap No Sorgulama Yöntemi Nedir?
Sahip olduğunuz PTT kartının ön yüzünde çeşitli numaralar göreceksiniz. Bu numaralar arasında kartınızın sol alt kısmında gördüğünüz numaralar hesap numaranızdır. Yeni tip kartlarda, kartınızın adı ve soyadı bölümün tam ortasına yazılır. 8 basamaklı bir sayıdır.
PTT Kart Iban Hesap No Sorgulama yöntemleri aşağıdaki gibidir:
- İnternet bankacılığına girerek sayfadan sorgu yapabilirsiniz.
- Mobil uygulamayı indirerek hesap bilgilerim kısmından öğrenebilirsiniz.
- Şubelere giderek sorgu yapabilirsiniz.
- PTT kart üzerindeki bilgileri inceleyiniz.
- Kendi ATM’ lerinden sorgulama yapabilirsiniz.
- Müşteri hizmetlerini arayarak bilgilerinizi öğrenebilirsiniz.
444 17 88 numaralı PTT hattını arayarak hesabınızdaki bakiye bilgilerine ulaşarak bakiyenizi öğrenebilirsiniz. Dahili numaradan hemen sonra 1 ve 2 tuşlayarak müşteri numaranız ve telefon şifreniz ile işlem yapabilirsiniz. Çağrı merkezinden hesap numaranızı çevirerek bakiye bilgilerinize ulaşabilirsiniz. Hesap numarası kayıt işlemi sırasında size verilen kağıt ve karton bilgilerine yazılır. Bu bilgileri kağıt üzerinde de bulabilir ve harekete geçebilirsiniz.
PTT Hesap Numarası Öğrenme
Çağrı merkezi üzerinden IBAN numarasını öğrenmek isteyen PTT kart kullanıcıları 444 1 788‘i arayarak müşteri temsilcisi ile iletişime geçerek PTT hesap numaralarını öğrenebilirler.
PTT Kart Şube Kodu Nerede Yazar?
Her şubenin kodu farklı olduğu için kartınızın şube kodu, kartın ilk hanesi olarak belirlenir. 4 veya 5 basamak şube kodunuzdur. Kalan 2 hane hesap numaranız olarak belirlenir. Şube kodu, kartınızın veya hesap numaranızın üzerinde bulunur. Bu bilgi ön tarafta ise şube kodunuz arka taraftadır.
Kart bilgileriniz arka tarafta ise şube kodunuz arka tarafta olacaktır. İlk 4 veya 5 hane her zaman şube kodudur. Kalan numaralar hesap veya müşteri numaranızdır.
PTT Kart Müşteri Numarası Nerede Yazar?
Müşteri numaranız, yukarıda açıkladığımız gibi, kartınızın ön yüzünde hesap numaranızın sol alt kısmında yer almaktadır. Aşağıdaki numaraları müşteri numarası olarak kaydedebilir ve bu bilgiler ile işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca IBAN numarası bilgilerini sizler için araştırdık, yazımıza devam ederek bilgi sahibi olabilirsiniz.
PTT Kart Hesap No Nerede Yazar?
Kartta PTT hesap numarası yazmıyor. PTT hesap numarasını sorgulamanın yöntemleri vardır. Bunlar; çağrı merkezi ve makbuz yöntemleri. PTT hesap numarasını sorgulamanın ilk yolu 444 1 788 iletişim numarası ile çağrı merkezine bağlanmaktır. En basit yöntemle çağrı merkezinden destek alarak müşteri temsilciniz aracılığıyla hesap numaranızı kolayca sorgulayabilirsiniz.
İkinci bir hesap numarası öğrenme yöntemi ise dekontlardır. Banka üzerinden gerçekleştirilen her işlem ardından verilen dekont üzerinden hesap numaranız yer almaktadır. Özellikle para yatırma işlemleri ardından kartınızın hesap numarası dekont üzerinde yazacaktır.
Ancak son çıkan PTT kartlarında hesap numaraları yer almaktadır. Yeni nesil kartların ön yüzündeki ad ve soyadının hemen altındaki sayılar hesap numaranız anlamına gelmektedir. Bu numarayı kullanarak hesabınıza para yatırabilir veya para çekebilirsiniz.
PTT Hesabı Nasıl Açılır?
PTT hesap açma işleminin tüm bankalarda olduğu gibi belirli kuralları vardır. Bu kuralların başında yaş sınırı gelmektedir. Kanuna göre yasal yaş sınırının altındaki kişiler bu işlemi gerçekleştiremez. Diğer bir kural ise gerekli evrakları doldurup bankacılık sözleşmesini imzalamaktır.
PTT Hesap açtırmak için gereken evraklar aşağıdaki gibidir:
- Nüfus Cüzdanı Belgesi
- Pasaport veya Sürücü Belgesi
- Yabancı uyruklu ise İkametgah Adresi
Bu belgelerle şubeye giderek başvuru yapabilirsiniz. Uygulamanın PTT’den hesap açabilmesi için öncelikle en yakın postaneye gitmeniz ve sıranızı almanız gerekmektedir. Daha sonra hesap açma talebinizi ileterek, yetkili kişi tarafından size verilecek belgeleri doldurarak ve kimlik bilgileriniz ile kesilen ücreti ödeyerek PTT banka hesabı açma işlemini tamamlamış olacaksınız. Artık hesabınız açıkken kullanabilirsiniz.
PTT Hesap Açtırma İşlemi İnternetten Yapılabilir mi?
Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi yeni bir yapılandırma sistemi ile internet bankacılığını aktifleştirmiştir. İnternet bankacılığı dışında birde mobil uygulaması ile hizmet vermektedir. Hesap açmak isteyen birinin eğer ilk defa ise şubeye gitmesi zorunludur. Daha önce hesabı olmayan ve açtırmak isteyen vatandaşlar ise IPC şifrelerini internet veya mobil bankacılıktan alarak şubeden hesap açtırabilirler.
Hesap Açma Yaş Sınırı Kaçtır?
Ptt dairesinde işlem yapmak ve hesap açmak için yaş sınır şartı 18’dir. 18 yaşını doldurma şartını sağlamak gerekiyor çünkü 18 yaşın altında olanlar bankalardan hesap açtıramazlar. Ancak yasal varisleri (anne, baba) ile beraber şubelere giderek hesap açma başvurusunda bulunabilirler.
Hesap Açma Avantajları Nelerdir?
Hesap açma avantajları aşağıdaki gibidir:
- Nakite ihtiyaç halinde kartınız ile 24 saat 7 gün boyunca PTT’matiklerden hesabınızdaki parayı kullanabilirsiniz.
- Aynı hesabı kullanan birine düşük bir ücret ile para aktarabilirsiniz.
- Hesabınızı internet kullanımına açtığınız takdirde fatura ödeme, kredi kartı ödeme, havale, posta çeki aktarma, bakiye sorgulama gibi tüm işlemleri ödeme sistemine bağlayarak internetten yapabilirsiniz.
PTT Kart Hesap Numarasına Para Yatırma
Hesap numarasına para yatırma işlemleri için adımları takip ederek para yatırma işlemi yapabilirsiniz.
- İlk olarak yatıracağınız hesap ve tutarı belirleyin.
- Sonrasında kartınızın şube kodu ve hesap no bulunan bölümünde bulunan 4 veya 5 hanesini şube no girin.
- Geriye kalan 8 haneyi tuşlayarak hesap numarasını yazın.
- Gönderilecek olan kişinin isim bilgilerini girin.
- İşleminizi onaylayarak gönderin.
PTT Bank Hesap Açtırdıktan Sonra Kart Ne Zaman Gelir?
Hesap açma işleminden hemen sonra kartı alamazsınız. Ortalama 7- 15 gün bir süre bekleyerek ev veya verdiğiniz adrese kurye ile teslim edilir. Yıllık kart ücreti talebinde bulunmayan kişiler sadece hesap açma ücreti talep etmektedirler.
Ptt IBAN Numarası Kaç Haneli?
PTT IBAN numarası toplamda 26 hanelidir.