PTT Hesabıma Para Yatmış mı? 2023 İnternetten Sorgulama

PTT Hesabıma veya kartıma para yatırılıp yatırılmadığını nasıl öğrenebilirim? Merak edenler için tüm aşamaları detaylandırdık. Bu sayfada, son dönemde sıkça aranan “PTT hesabımda para var mı, PTT hesabımda para var mı, e-devlet üzerinden öğrenebilir miyim?” sorularının yanıtları yer almaktadır.

Yine PTT bakiye sorgulama nasıl yapılır, paranın yatırıldığını mesajla öğrenmek mümkün müdür, PTT yardım para sorgulama ekran linki, T.C ile PTT yardım para sorgulama, PTT adıma para yatırıldı, e-Devlet ALO PTT’den ne kadar para alındığı ve internet bankacılığı ile ilgili tüm sorular. İlgili tüm bilgileri içeriğimizden öğrenebilirsiniz.

PTT Hesabıma Para Yatmış mı? Nasıl Öğrenebilirim?

Ayrıca PTT Hesabıma para yatırılıp yatırılmadığını öğrenmek için PTT müşteri hizmetlerini de arayabilirsiniz. Hesabınıza para yatırılıp yatırılmadığını 444 1 788 Posta ve Telgraf Teşkilatı müşteri hizmetleri çağrı merkezinden kolayca sorgulayabilir veya en yakın şubeye giderek hesabınızdan ücret tahsil edilip edilmediğini öğrenebilirsiniz.

Ancak, bu yalnızca müşteri olmayanlar için geçerlidir. Müşterisi olan kişiler için farklı bir yöntem sunulmaktadır. PTTmatik ve PTT Bank uygulamalarından herhangi biri kişinin telefonuna indirilerek öğrenilebilir. Bunun dışında adınıza yatırılan para ve tutarı çağrı merkezinden 444 1 788 numaralı telefonu arayarak öğrenebilirsiniz.

PTT Para Sorgulama Telefon Numarası

T.C PTT hesabınızda para olup olmadığı. Ayrıca 444 1 788 PTT müşteri hizmetleri çağrı merkezini arayarak da PTT müşteri hizmetlerini arayabilir, hesabınıza para yatırılıp yatırılmadığını kolayca sorgulayabilirsiniz.

Ayrıca PTT hesabınız varsa PTT internet bankacılığı veya PTT mobil uygulamasını cep telefonunuza indirip PTT mobil şubesine giriş yaparak hesabınızda para olup olmadığını anında sorgulayabilirsiniz. 444 1 788 PTT müşteri hizmetlerini aradıktan sonra T.C numaranızdan kolayca hesap hareketleri ve hesap bakiyesi sorgulayabilirsiniz.

PTT Bank İnternet Bankacılığı

Şubeye gitmeden internet bankacılığı hesabınızdan ücret alınıp alınmadığını sorgulayabilirsiniz. Kişiler adına para sorgulama işlemleri e-Devlet üzerinden yapılmaktadır. Bu sayede kişi ödediği ücretin tutarını, hesabına gönderilen parayı gönderen kişiyi ve hesabında ne kadar para olduğunu öğrenebilir.

PTT Bank internet bankacılığından hesabınıza yatan parayı öğrenmek için yapmanız gerekenler şunlardır:

  • Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ile bakiye sorgulamak için mevcut olan e-Devlet şifresini bilmeniz yeterlidir.
  • Posta ve Telgraf Teşkilatı Bank internet bankacılığına şifreniz ile giriş yapabilirsiniz. Posta çeki hesabından EFT, isme havale ve ücret yatırma, fatura tahsilatı, kredi kartı, HGS işlemleri yapılabilmektedir.

Para sorgulama ve öğrenme işlemleri için e-Devlet’e giriş yaparak Posta ve Telgraf Teşkilatı işlemler sayfasından sorgulama işlemini hızlıca gerçekleştirebilirsiniz.

PTT Adıma Yatan Para Sorgulama e-Devlet

e-Devlet üzerinden kendi adına para yatırılıp yatırılmadığını sorgulamak isteyenler, e-Devlet sistemi üzerinden giriş yaparak ve PTT bakiye sorgulama yaparak tüm bilgilerini öğrenebilirler.

Ayrıca İnternet Bankacılığı bölümüne doğrudan e-Devlet Daire Başkanlığı’ndan ulaşabilir, tüm bakiye ve diğer işlemlerinizi buradan gerçekleştirebilir ve bilgi alabilirsiniz. Ayrıca Posta ve Telgraf Teşkilatı şubelerine giderek T.C kimlik numaraları ile sorgulama yapabilirler.

Kişilerin sorgulama süreçlerinde Posta ve Telgraf Teşkilatı müşterisi olmasına gerek yoktur. T.C Rapor ücreti, maluliyet ödeneği gibi alacağınız ödemeler için T.C Kimlik Numarası.

PTT için e devlet üzerinden sunulan hizmetlere buradan ulaşabilirsiniz.

T.C ile Para Sorgulama PTT Güncel Yöntemler

PTT müşterisi olan kişiler, PTTmatik aracılığıyla veya Posta ve Telgraf Teşkilatı mobil uygulamalarını telefonunuza indirerek hesaplarına para yatırılıp yatırılmadığını öğrenebilirler. T.C online işlemlerinden hesap bakiyesini öğrenmek için. Kimlik numaranız ile anında yapılabilir.

T.C ile para sorgulama işlemleri için 444 1 788 müşteri hizmetleri numaralarını aradığınızda sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Emeklilere PTT Kredisi Başvurusu Şartları ve Hesaplaması için tıklayınız.

PTT Bakiye Sorgulama SMS Mesajla Öğrenme Yöntemi

PTT bakiye sorgulaması mesaj gönderilerek yapılmamaktadır. Ancak tüm işlemlerinizi Posta ve Telgraf Teşkilatı şubesine ait mobil bankacılık veya internet bankacılığı üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca müşteri hizmetlerini arayarak bakiye bilgilerinizi ve borç bilgilerinizi anında öğrenebilirsiniz.

PTT Gelen Para Ne Kadar?

PTT para sorgulama ve hesabınızda bulunan bakiyelerinizi yada kaç para yattığını ALO PTT hatta aracılığı veya internet bankacılığından bu işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Böylece ATM veya şubeye gitmeden kartınızda ne kadar para olduğunu saniyeler içinde öğrenme imkanlarından faydalanabilirsiniz.

E-Devlet PTT Para Sorgulama İşlemi Yapılabilir mi?Pin
PTT Hesabıma Para Yatmış mı? e-Devlet Sorgulama

PTT Yardım Parası SORGULAMA Ekranı

PTT hesaplarına yatırılan yardım paralarını sorgulamak için e-Devlet sistemine giriş yaparak PTT üzerinden yapılan kurum ödemeleri sorgulama ve hesaba aktarma sekmesine giriş yaparak adınıza yatırılan yardım parasının olup olmadığını öğrenerek hesabınıza aktarabilirsiniz.

PTT Hesabıma Para Yatmış mı? 2023 İnternetten SorgulamaPin
PTT Yardım Parası SORGULAMA Ekranı

PTT Maaş Sorgulama

Maaşınızın Posta ve Telgraf Teşkilatı hesabınıza yatıp yatmadığını sorgulamak için ilk yöntem PTT şubelerine gidere gişe personellerinden bilgi almak olacak. Diğer yöntemler ise mobil uygulamalar üzerinden yada web sitesindeki online işlemler kısmına girerek sorgulama yapabilirsiniz. Maaş sorgulama, bakiye sorgulama ve limit hakkında bilgileri alabilirsiniz. Dilerseniz ALO PTT numarasından 444 1 788’i arayarak da maaş sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Alo Çağrı Merkezi ve Yanıt Tuşlamaları

444 1 788 Alo ptt ile çağrı merkezine bağlanarak operatöre bağlanarak hizmet almak istediğiniz birime göre tuşlayarak işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Birim numaraları aşağıdaki gibidir:

  • İngilizce Birimi: 9
  • Arapça Birimi: 7
  • HGS İşlemleri için: 4
  • PTTCell için: 5
  • KEP: 7
  • Kart kayıp ve çalıntı işlemleri için: 1
  • Posta çeki, kart telefon bankacılığı ve şifre işlemleri, SGK ödemeleri için: 1
  • Posta ve Telgraf hizmetleri için: 3
  • e-PTT AVM: 6
  • Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi işlemleri için: 8
  • Tüm hizmetler hakkında bilgi almak için: 9

Numaralarını tuşlamanız yeterlidir. Tüm kart bilgilerinizi ve işlemlerinizi buradan kolaylıkla yapabilirsiniz.

e-Devlet PTT Başvuru İşlemleri ve Sorgulama

e-Devlet sistemi üzerinden Posta ve Telgraf Teşkilatı sayfası aracılığı ile yapılabilecek işlemler aşağıdaki gibidir:

  • En yakın Posta ve Telgraf Teşkilatına giderek
  • Elektronik Belge Yönetim Sistemi Evrak Doğrulama
  • Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) Hesap Bilgisi Sorgulama
  • Talep Öneri Şikayet Başvurusu ve Takibi
  • En Yakın Posta ve Telgraf Teşkilat Şubesi
  • Belediye Çek Hesap Numaraları
  • Kayıtlı Gönderi Takibi
  • Bireysel Sipariş Başvurusu
  • Bireysel Ön Kabul Başvurusu
  • Posta Kodu Sorgulama
  • Kurum Ödemeleri Sorgulama
  • HGS İhlali Geçiş Bilgileri Sorgulama
  • PTTbank İnternet Bankacılığı İşlemleri
  • Gönderi ücreti ve süresini kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

e-Devlet üzerinden yukarıdaki tüm işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

Sadece müşterisi olan veya kargo işlemleri için değil müşterisi olmadığınız halde Posta ve Telgraf Teşkilatı para yatırma işlemlerinizi ve yukarıda belirtilen maddelerin işlemlerini kolaylıkla yapabilirsiniz. EFT işlemleri için sabah saat 08:30 ve 17:00 arasında yapmanız gerekir. Bu saatler arasında EFT tutarlarınız 5 ile 10 dakika arasında gönderdiğiniz hesapta olacaktır. Yoğunluğa göre yarım saate kadar çıkabilmektedir.

PTT İban Numarası Nerede Yazar?

PTT kart sahipleri iban numaralarını 2 farklı yöntem ile öğrenebilirler. İlk yöntem 444 1 788’i arayıp müşteri temsilcisinden öğrenebilirler. İkinci yöntem ise PTT şubelerine giderek şube personelleri aracılığı ile öğrenebilirler. Mobil uygulama kullanan kişiler uygulamadan sadece hesap numarası sorgulaması yapabilir mobil uygulamada iban öğrenme hizmeti bulunmamaktadır.

PTT Gelen Para Ne Kadar Bekler?

Postaneye yatan para kaç gün içine çekilmeli sorusuna yanıt vermek gerekirse; belli bir süre bekletilir ve iade edilmektedir. Ödeme yerlerinde yatan ücretin bekletilmesi kabul edildiğinden itibaren 36 aydır. Gelen para bu kadar bekler ve bu süreden sonra gönderici kimse ona iade edilir. Eğer ücreti alacak kişi ve gönderen kişiye geri verilemezse o tutar Posta ve Telgraf Teşkilatı bünyesine gelir olarak geçmektedir.

PTT Para Gönderme Nasıl Yapılır?

Havale ile para gönderebilir, işlemlerinizi kolay, hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. En yakın Posta ve Telgraf Teşkilatı şubelerine uğramak ve size göndermek için aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterlidir.

PTT para gönderme işlemleri için yapılması gerekenler aşağıdaki gibidir:

  • Postane şubelerine gidilir ve Paraposta adı verilen gönderme formu eksiksiz olarak doldurulur.
  • Daha sonra gönderici bilgileri için T.C Kimlik kartı ile form personele verilir.
  • Yapılan bu para yatırma işlemine ait bir referans numarası belirlenir. Alıcı kişi kimse, onun cep telefonu numarasına da bu kod iletilir. Bu numara aracılığı ile parasını çekebilir.
  • Tek seferde herhangi bir banka hesabına para yatırabilmek için tek sefer 50 bin TL transfer edilebilmektedir. Şube tarafından belirlenen tutarlarda işlem ücreti de kesilmektedir.

PTT’den Hesaba Para Yatırma Ücreti

Bu yılda da tüm şubelerde yatırılan tutara göre işlem ücretleri değişiklik göstermektedir. Yatırılan para ne kadar fazlaysa ödenecek ücret de buna bağlı olarak artmaktadır.

PTT’den Hesaba Para Yatırma Ücreti 2023 yılında aşağıdaki gibidir:

  • 1 TL ve -100 TL arasındaki tutarlarda 9 TL
  • 100,01 TL- 250 TL için 17 TL
  • 250,01 TL- 500 TL için 19 TL
  • 500,01 TL- 1.000 TL transferinde 25 TL
  • 1.000,01 TL- 5.000 TL transfer ettiğinizde işlem ücreti 30 TL
  • 5.000,01 TL-10.000 TL için işlem ücreti 32 TL
  • 10.000,01 TL – 20.000 TL işlem masrafı 39 TL
  • Ve son olarak 20.000,01 TL- 50.000 TL arasında bir tutar transfer edildiğinde 46 lira işlem ücreti alınmaktadır.

PTT EFT Ne Zaman Hesaba Geçer?

Yapılacak para transferleri sabah saatlerine başlayarak iş günleri içinde 17:00’a kadar hesaplara aktarılabilmektedir. Postanenin açık olduğu saatler arasında EFT bitiş saatine kadar yapılan aktarımlar yarım saate kadar hesaba geçer. Postanenin EFT ve havale saatleri gün içerisinde oluşabilecek yoğunluğa göre değişiklik göstermektedir.

Photo of author

Seher Demir

Anadolu Üniversitesi Finans bölümü mezunuyum. 10 yılı aşkındır benzer konularda makaleler yazıyorum.
Yorum yapın

error: Content is protected !!
1