canta astroloji arti yorum bilim egitim1 power kalem istatistik gozluk at ayar duyuru ok bitcoin nota moda mercek ates saat kalp wifi eglence kadin oyun tamir alinti kullanici dunya whatsapp sinema basketbol saglik windows iletisim takvim yildiz yemek egitim bilgi xbox ev gulenyuz yorum1 video soru futbol menu1 foto ucak kahve apple mouse menu2 ps klasor monitor ceptelefonu rastgele yaprak araba

Organik Gıdalar Dükkanı Nasıl Açılır? (Güncel İş Planı ve Maliyeti)

Yöresel, GDO’suz ve organik ürünler satmak için, gerekli olan belgeler, istenen şartlar, organik gıdalar dükkanı kar marjı nedir? öğrenebilir, sermayeniz var ise hemen başvuru yapabilirsiniz. Sermayeniz yok ise KOSGEB desteklerinden yararlanarak, organik gıdalar dükkanınızı açabilirsiniz.

Organik Gıdalar Dükkanı Nasıl Açılır? (Güncel İş Planı ve Maliyeti)

Günümüzde inorganik besinlerde bulunan katkı maddelerinin artması ve sağlıksız olması nedeni ile organik besinlere olan ilgi artmaya başlamıştır. Organik besinlere duyulan ilginin bu kadar artmasının ardından, organik gıda dükkanı açma fikri olan girişimciler araştırmalara başlamıştır. Doğal ürünlere gösterilen rağbetin artmasından siz de kendinize pay çıkarabilirsiniz. Organik gıda dükkanı açmaya ne dersiniz? Dükkan açma sürecinde size yol gösterecek, organik gıdalar dükkanı Kosgeb proje örneği, yöresel ürünler dükkanı dizaynı, organik ürünler açmak için gerekli belgeler, yöresel ürünler dükkanı kar marjı, organik ürünler dükkanı bayilik, doğal ürünler dükkanı isimleri, organik ürün toptancıları gibi konularda izlemeniz gereken tüm adımları anlatacağız. Detaylar içeriğimizde.

Organik Gıdalar Dükkanı Açmak

Organik gıda dükkanı açmak isteyenler; gıda takviyesi dükkanı, kuru bakliyat dükkanı, organik yumurta dükkanı, zeytinci gibi birçok ürün çeşitliliği bulunan dükkan açabilir. Bunun için öncelikle ürünlerinizi nasıl temin edeceğinize karar vermeniz gerekecektir. Organik ürünleri ya siz üretecekseniz ya da organik şekilde üretim yapılan merkezlerden ve toptancılardan alacaksınız. İşe başlamadan önce ürün temini için iş planı hazırlamanızı öneririz. Son yıllarda GDO’lu ürünler yerini köyde doğal ortamda yetişen ürünlere bıraktığı için, doğal ürünlere ilgi gösteren müşteri sayısı da artmıştır. Küçük esnaflar, kadın ve erkek girişimciler organik gıda işine girmeye başlamıştır. Örneğin doğal köy ekmeği, zeytin, peynir, yumurta, reçel, katı ve sıvı gıdalar, kuru bakliyatlar son yılların trendi haline gelmiştir. Organik gıdalar dükkanı ya da herhangi bir işletme sahibi olabilmek için az da olsa bir sermayeye ihtiyacınız olacaktır. Sermayeniz yok ise devlet desteğinden ve anlaşmalı bankaların destek kredilerinden faydalanabilirsiniz. Organik gıda dükkanı nasıl açılır? birlikte inceleyelim.

Organik Gıdalar Dükkanı Açmak Mantıklı Mı?

Organik ürünler dükkanı açmak için, adı üzerinden doğal şartlarda üretilen gıdaları satmak için organik ürün belgesi alınması zorunludur. Organik ürün belgesi için tarlada ya da bahçede üretilen ürünlerde hiçbir şekilde zararlı takviyelerin kullanılmaması gerekmektedir. Doğal olmayan gübre, ilaç ve hormonların kullanılması yasaklanmıştır. Sertifika süreci başlangıcında organik ürün sözleşmesi imzalanmaktadır. Böylece süreç içerisinde yapılan tüm üretimler ve satışlar güvence altına alınmış olacaktır.

Organik gıdalar her zaman yüksek fiyatlarda satılmaktadır. Sağlık açısından her şeyin en doğalının ve en sağlıklısının tercih edilmesi ile beraber son zamanlarda organik dükkanı açmak popüler hale gelmiştir. Organik gıda satışı yapacak olan girişimcilerin organik gıdaların teminini yaparken organik belgesi olan ürünleri almaları gerekecektir. Bu da yüksek fiyatlı olduğundan bazı müşteriler satın almadan gitmektedir. Bu durumu önlemek için, doğal ama organik ürün belgesi olmadan yetiştirilmiş olan ürünleri de temin ederek uygun fiyata satışını yapabilir ve müşterilerinizi memnun edebilirsiniz.

Organik Gıdalar Dükkanı Açmak Mantıklı mı
Organik Gıdalar Dükkanı Açmak Mantıklı mı

Organik ürün dükkanı açmak ya da geliştirmek için yeterli sermayeniz yok ise KOSGEB desteklerinden faydalanabilirsiniz;

  • Organik Gıdalar dükkanınız var ise, bu iş yeri için KOSGEB Destek Programından,
  • Sıfırdan organik ürünler satış mağazası kurmak istiyorsanız eğer Girişimcilik Destek Programına başvurmalısınız.

Organik yumurta, organik bal, organik reçel gibi pek çok çeşitte doğal ürünlerin satışını yapmak için açılacak olan dükkan giderlerinin karşılanması amacıyla devlet desteğinden yararlanabilirsiniz. Organik gıdaların satıldığı dükkan açmak isteyen girişimciler işyerlerinin açılışında kullanılmak üzere bankalardan işyeri kredisi alarak da organik gıdalar satışının yapılacağı dükkanları açabilirler. Yeni girişimci destek programı kapsamında işyeri açacak olanlara verilen 60.000 TL hibe desteğini alarak, organik gıdalar dükkanı açılışında ve işletme giderlerinin karşılanmasında kullanabilirsiniz.

Kosgeb organik dükkan açılışında yeni işyeri kredisi vermektedir. İşyeri kuruluşundaki malzeme alımlarının hibe ve faizsiz krediler ile giderebilirsiniz. İş fikirlerinden farklı olanı ve her zaman tercih edilecek olanı yaparak geleceğinizde yüksek karlı bir yatırım yapabilirsiniz.

Organik Gıdalar Dükkanı KOSGEB Proje Örneği

Yapabileceğiniz değişik iş fikirlerinden oluşan yazılarımızı ve iş planlarını sizler için paylaştık. Farklı iş fikirleri ve projelerden oluşan yazılarımızdan yararlanarak da işyeri açabilirsiniz. Ayrıca organik gıdalar dükkanı açmak için hazırlayacağınız iş planını örnek projelerin bilgilerinden yararlanarak da oluşturabilirsiniz. Devlet desteğinden yararlanmak için iyi bir iş planı hazırlamak gerektiğinden Örnek olarak paylaştığımız iş projelerinden yararlanarak iş projenizi oluşturabilirsiniz. İş planı örnekleri arşivi arasından düşündüğünüz gibi bir örnek bulabilirsiniz.

Organik Gıdalar Dükkanı KOSGEB Proje Örneği
Organik Gıdalar Dükkanı KOSGEB Proje Örneği

KOSGEB tarafından verilen Geleneksel Girişimci Destek Programı, İleri Girişimci ve İş Planı Ödüllü Destek Programı devam etmektedir. Detaylı bilgi almak ve destekleri öğrenmek için tıklayınız.

Organik Gıdalar Dükkanı Kaç Paraya Açılır?

Organik gıdalar dükkanı açma maliyeti, hayalinizdeki dükkan ve ürün kalitesine göre değişiklik gösterecektir. Böyle bir dükkanın maliyeti, kurulacağı yere bağlı olarak de değişecektir. Mahalle arasında bir dükkan açıp, köy yumurtası, ekmek, reçel, salça, peynir gibi ürünler satmak isterseniz 10.000 TL gibi bir harcama yaparak bu dükkanı açabilirsiniz. Ancak ben çarşı merkezde iş yeri açacağım ve çok para kazanacağım derseniz, bu iş 200.000 TL’den fazla sermayeye ihtiyacınız olabilir. Yöresel ürünler dükkanı kar marjı ile, dükkanınızı açtıktan hemen sonra kar edemeyecek olsanız da, birkaç ay ya da yıla kadar kar etmeye ve yatırım yapmaya başlayacaksınız. Bu süre organik gıdalar dükkanınızın işlemesine ve yoğunluğuna göre değişecektir.

Organik Gıdalar Dükkanı Açmak İçin Gerekli Belgeler

  • Bu işyeri için ustalık belgesi almanıza gerek yoktur.
  • Belediye, Vergi Dairesi ve Esnaf odaları sizden farklı farklı evraklar evraklar talep edecektir.

İş yeri açmak için nereye başvurulur, gerekli olan evraklar nedir? daha detaylı bilgi almak ve başvuruda bulunmak için hemen tıklayınız.

Organik Gıdalar Dükkanı Açmak İsteyenler İçin İpuçları

Yöresel Ürünler Dükkanı Dizaynı Nasıl Olmalıdır?

Yöresel ürünlerin yer aldığı dükkanlara gittiğimizde sanki o ürünün yetiştiği toprakları hissederiz. Ürünün ait olduğu yörenin özelliklerinden ve tabiatından esinlenerek hazırlanmış ve kurulmuş olan dükkan bizi o bölgeye götürmektedir. Siz de yöresel ürün dükkanı açmayı düşünüyorsanız, dizayn konusunda birkaç organik gıda merkezlerini gezebilir ve fikir alabilirsiniz. Ayrıca sizler için biz de birkaç ipucu ve fikir vereceğiz. Yöresel ya da organik ürünlerin satışının yapıldığı dükkanlarda daha çok ahşap ve orijinal malzemeler kullanılmaktadır. Örneğin baharatların, kuru bakliyatların ya da kahvaltılık ürünlerin yer aldığı kaplar ve vitrinler ahşap ürünlerden oluşmaktadır. Mesela organik bal kavanozlarını, petek şeklinde yaptıracağınız raflara dizebilir ve müşterilerinizin dikkatini çekebilirsiniz.

Doğal Ürünler Dükkanı İsimleri

Bayilik almadıysanız doğal ürünler dükkanınıza isim belirlemek tamamen sizin hayal dünyanıza kalmıştır. Yöresel ve doğan ürünlerin satışı yapılacağından otantik ve doğallık hissettiren isimleri tercih edebilirsiniz.

  • Doğadan
  • Evden Sizlere
  • Sefa
  • Kalite Noktası
  • Zaman
  • Cillop
  • Filiz
  • Tarladan Sofralarınıza
  • Yıldırım
  • Derin
  • Yaren
  • Organik Gıdacı
  • Muhteşem
  • Tarla Rüzgarı
  • Pırıltı
  • Akşam Sefası
  • Maya
  • Saran
  • Asrın Dükkanı
  • Köy Esintisi
  • Işıltı
  • Yörenizden

Dükkanınızın ismini kendi isminizi ya da sizde anlamı ve değeri olan bir kişinin ya da bir yerin adını da koyabilirsiniz. Dükkan isminizin kalıcı olmasına dikkat etmelisiniz. Bunun yanında sık sık isim değiştirmek organik gıda satışı yaptığınız merkezin güvenilirliğini azaltacak ve müşteri kaybına neden olacaktır.

Organik Ürün Toptancıları Daha Mı Karlıdır?

Yöresel ürün dükkanında satacağınız ürünleri siz üretebilir ya da toptancılardan satın alabilirsiniz. Bu konuda iki seçeneğiniz bulunmaktadır. Hem üreticiliğini hem de satışını yapmak sizin de tahmin edebileceğiniz gibi zor olacaktır. Hem de üretim için büyük oranda tarlaya ve araziye ihtiyacınız olacaktır. Sadece arazinin olması yeterli kalmayacak, üretim aşamasında aklınıza gelebilecek tüm ürünleri tedarik etmeniz gerekecektir. Bu işi tek başınıza yapamayacağınız gibi birden fazla da elemana ihtiyacınız olacaktır. Bu nedenle toptancılardan ürün almak hem daha az maliyetli hem de size zaman kazandıracaktır. İstanbul, Bursa, İzmir, Antalya, Diyarbakır, Erzurum, Trabzon, Ordu gibi ülkemizin birçok bölgesinden yapacağınız toptancı anlaşmaları ile ürün alımı yapabilirsiniz. Organik ürün toptancıları için tıklayınız.

Bakliyat Dükkanı Açmak İçin Gerekli Olan Belgeler Nedir?

Bakliyat dükkanı açmak için gerekli olan belgeler; belediyelerden, esnaf odasından ve vergi dairesinden istenmektedir. Organik dükkan açmak için gerekli olan belgeler başlığında yer alan bağlantı üzerinden, gerekli olan evraklar hakkında bilgi alabilir ve başvurunuzu yapabilirsiniz.

Organik Ürünler Dükkanı Bayilik

Sıfırdan organik ürünler dükkanı açabileceğiniz gibi daha az masraf yaparak devren satılık dükkan ya da bayilik alabilirsiniz. Bu şekilde daha az maliyet harcamış olacaksınız hem de alıcısı ve müşterisi hazır olacaktır. Organik ürün dükkanı bayiliği veren firmalar şu şekildedir;

  • Oyegg Organik Yumurta Ve Organik Tavuk Eti
  • Lokman Avm
  • Sucuk Sarayı
  • Kahve Tiryakisi
  • Mahi
  • Betatox 
  • Kayla Gurme
  • Köydeniz Yöresel Ürünler

Bütçenize göre, dükkanınıza yapacağınız yatırım oranınızı belirleyerek, firmaların vermiş olduğu teklifleri değerlendirebilirsiniz. Firmaların internet sayfasına giriş yaparak online bayilik başvurusu da yapabilirsiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 25 YORUM
  1. Hüseyin imamoğlu dedi ki:

    Merhaba ben de sizin hayat hikayenize yakın bir yaşam hikayem var yurt dışı ve ülkemde Türkiye de yaşıyorum, Türkiye de bir şirketim var yıllardır Turizm sektöründe işletmecilik yaptım bu sene kendi mülküm olan ve yazın az 5000 yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği bir sokaktayım. doğal ürünler satışı yapabileceğim bir market açmaya karar verdim dekorunu tamamladım şimdi benim için zor olan izinler ve ürünler temini.bu konuda tecrübenizden faydalanmak isterim.saygılar.

  2. Doğan dedi ki:

    Bende tarım organik ürünler satmak istiyorum böyle bir iş yeri nasıl kurabilirim yardımcı olabilir misiniz?

  3. Tugba can dedi ki:

    Bende organik ürünler dükkanı acıyorum nasipse bu ay yerlesip hizmete gecicez suan dükkanimizin mobilyaları yapiliyor evrak isleri kaldi sadece bizi maddi acidan zorladi ama internet üzerindedn satıs yapiyoruz sayfamiz var instagramda takip edip destek olabilirsiniz 11 cesit dogal kendi ürünumuz sirkelerimiz var pekmez cesitleri petek ve süzme ballarimiz propolisimiz ayrica patlayan mısır tamamen gübresiz dogal nohut sebzeli ve sadece eriste yapicaz baska neler yapabilirim nasil pazar olisturabilirim bilgi verebilirmisiniz yardimci olursaniz cok cok sevinirim

    1. Levent dedi ki:

      Tecrübe ve fikirleriniz konusunda yardımcı olabilir misiniz

    2. İrem h. dedi ki:

      merhaba Tugba hanım, hangi şehirde, ortalama kaç metrekare bir dükkanda, içindeki mal, dükkan kirası, evrakları dahil anahtar teslim kaç liraya mâl oldu acaba, paylaşabilir misiniz? Ben Bodrum’da yöresel ürünler satacağım bir dükkan açacağım 2022nin başında.Araştırma yapıyorum ve paylaşabilirseniz çok sevinirim.Hayırlısı olsun bu arada..

  4. Organik dedi ki:

    Paylasmaniz da bir sakınca yoksa eğer ortalama ne kadar bir sermaye ile ise girdiginizi öğrenebilir miyim acaba ve satışı ilk olarak internet üzerinden mi gercekkestirmistjniz yoksa önce alici bulup daha sonra mı e ticarete odaklandiniz

  5. Ama Patron dedi ki:

    Merhaba Arkadaşlar,
    Türkiye’nin kendi sektöründe hatta kendi sektöründe dünyanın en büyüğü olan firmalarda üst düzey yöneticilik yaptım ,kurumsal hayat göründüğü kadar cazip olmayabiliyor ,evet çok iyi paralar ,şirket araçları ,yıllık primler vs hepsi çok güzeldi ama yaşananlar stres bunların hepsini bir kenara itmeme neden oldu ,bilenler yada bir yakını bu şekilde üst yönetim çerçevesinde çalşıyorsa sağladığı faydaları anlatmama gerek yok ,yine bir akşam eve geldim eşim ve ,2 oğlum kapıyı açtılar bu arada yaşadığımız şehir meselelerimizden çokkk uzakta ,eşime şu soruyu sordum bana güveniyormusun dedim ,her zaman dedi ,bana inanıyormuşsun dedim her zaman dedi ,o halde hazırlan yarın dönüyoruz dedim ,çocukların okul ücretleri Peşin ödenmiş ,yıllık ev kirası peşin ödenmiş ,hatta yurt dışı toplantıları için meetingler atılmış ve uçak biletleri alınmıştı .(gidiş – dönüş ,otel konaklama ,transferler hepsi dahil 20.000$ ) var ,çok uzatmadan memlekete döndük tabi herkes ne oluyor ?ne oldu ?vs sorularını soruyor ,herkese söylediğim tek şey şuydu !!!mutlu çalışma hayatı istiyorum ,akşam eve geldiğimde çocuklarımı kucağıma alayım çıkıp futbol oynayayım istiyordum ,yaptımda evet çok zor oldu ,evet eşim çok zorlandı ,çocuklar devlet okuluna alışamadılar bir süre ama olsun ben mutlu olursam onlarıda mutlu edecektim ,ama aklımda halen kurumsal hayattaki gibi çalışıyor birileri ile görüşmek istiyor ,ajandama bakayım Bilgi vereceğim diyorum vs vs ,peki bunaleı neden yazdım hemen konuya gireyim .önce bulunduğumuz şehir ve yakın çevre illerindeki organik ürün satan yerleri tek tek dolaştım erinmedim ama orayada gitmesem olur yapmadım ,alıcı gibi gidip pazar araştırması yaptım ,hangi iş yerinde neler satılıyor ?kaç ₺ satılıyor ,mağzanın dizayni nasıl ,hangi ürün nereden gelmiş ?gibi konuları tek tek not aldım ,sonra yine kendi kendime şunu sordum ?eğer bu işi yapacaksam fark yaratmalıyım !!! Onlarda yapmadıklarını gördüğüm her şeyi yaptım inanın bana . Aradan yaklaşık 6 yıl geçti ve 2 farklı şehirde 7 şubasi olan saha da 1 Türkiye Müdürü ,4 bölge yöneticisi ve 29 çalışanı olan bir işletme haline geldim çok şükür Diyeceğim şu ki KORKMAYIN cesaretinizi toplayın ,doğru adım ,doğru kararlar vererek girişimci ruhunuzu gösterin ,ama krizlere karşıda a,b, C planlarınızı yapın .bodoslama atlamayın siz iş yerinize tabelayı asınca bir sürü olumlu olumsuz yorum yapanlar olacak ,size ütün satmak için gelenler olacak ,hatta al haledediz diyenler olacak sakın ha yanılıp şaşırıp büyük meblağların altına girmeyin ,inanmayın onlara ,yani maç başlamadan kaybedersiniz peki buraya neşen yazdım bunları ,ben artık kendi düşüncelerimi ,doğrularımı sizlere anlatmak istiyorum ,bu yola çıkarken karşılaşacağınız sorunları kısaca yazarak size kılavuz alma amacındayım iletişim ve şirket detaylarını yazmıyorum ki akıllara yanlış bir izlenim olmasın diye ,fake bir hesap ve isimle tecrübelerimi paylaşacağım aralıklarla .

    1. flys dedi ki:

      yazdıklarınız gerçekten kafamda ampul yaktı diyebilirim aslında ben zaten yıllardır düşünüyorum fakat demiş olduğunuz cesaret malesef ve yabancı da olsa destek fikir alabileceğim bir bilene ihtiyacım var . bana ulaşabilir misiniz lütfen ?

    2. gül dedi ki:

      bende mutlu çalışma hayatı istiyorummmmm.kendim evde yaptığım konservelerden eriştelerden falan başlayıp geliştirsemmi diye hergün düşünüyorum.siz artık bizim duyanemiz konumunda olduğunuza göre banada ulaşıp destek ve fikir ,bilgi verirmisiniz;?

    3. Selim dedi ki:

      Selam bende şarküteri işi yapmak istiyorum bana yapacağım veya karşılaşacağım şeylerde destek olurmusunne yapmam lazim

    4. Mehtap dedi ki:

      Bana ulasirmisiniz lutfen bu ise baslamak istiyorum artik kendi isimi yapmak istiyorum bilgi amacli destek icin ulasmanizi rica ediyorum.

      1. Kadir dedi ki:

        istigram adresim ulaşin yardimci olayim whatşaptan ulaşabilirsiniz

    5. Levent dedi ki:

      Fikir ve düşüncelerini alabilir miyim yardımınıza ihtiyacım var

    6. Ayşe dedi ki:

      Adres bilgileri paylaşırsanız bilgi paylasimi yapalım lutfen

KosgebKredisi.Com sitesinde yayınlanan yazı, haber, video ve görsellerin her türlü hakkı saklıdır. İzin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez.