KOSGEB, bakkal market açmak isteyenlere 2023 yılında 60 bin TL hibe desteği veriyor. Kosgeb market açmak isteyenlere sağladığı 60 bin lira hibe desteği sayesinde girişimciler rahat bir iş kurabilir ve market açıp işletebilir.
- Kosgeb Desteği ile Market Açılır mı?
- Kosgeb Market Desteği Ne Kadar? 2023 Güncel Destek Tutarı
- Kosgeb 60 Bin lira Hibe İle Market Nasıl Açılır?
- KOSGEB Market Desteği Nasıl Alınır?
- KOSGEB Bakkal Desteği 2023 Nace Kodları
- KOSGEB Desteğinden Faydalanmak İçin yapılması Gerekenler Nelerdir?
- KOSGEB Market Desteği Alma Şartları Nelerdir?
- KOSGEB Market Açma Desteğini Kimler Alabilir?
- Kosgeb Market, Bakkal ve Şarküteri Destek Başvurusu Nasıl Yapılır?
- KOSGEB Market Desteği e-Devlet Başvurusu Nasıl Yapılır?
- Market Açma İş Planı Proje Örneği 2023 Güncel
- Market Açmak için İş Planı Nasıl Hazırlanır? (İŞ MODELİ FORMU)
- KOSGEB Şarküteri Desteği 2023 Nace Kodu
- KOSGEB Kuruyemiş Desteği
- KOSGEB Büfe Açma Desteği Nasıl Alınır? Güncel Nace Kodu Nedir?
Büfe, şarküteri, süper, mega, orta sınıf, küçük market açmak, bakkal dükkanı veya mahalle bakkalı açmak istiyorsanız, Kosgeb desteği ile market açmanın nasıl olacağını ve devletin bu konuda ki desteklerinin neler olduğunu sizlerle paylaşacağız. Kosgeb destekleri ile market açmayı düşünen ve market devralmak isteyen ve bu konuda bilgi almak isteyen ve araştırma yapan okurlarımıza KOSGEB bakkal market şarküteri Nace Kodu, iş planı örneği ve başvuru şartları hakkında bilgiler vereceğiz. Market, bakkal devralmak yerine sıfırdan bayilik alarak veya almadan bir market açmanız halinde ne kadar bu desteklerden nasıl yararlanabilirsiniz?
Kosgeb Desteği ile Market Açılır mı?
Kosgeb Geleneksel Girişimcilik Destek programı kapsamında desteklenen sektörler arasında yer alan perakende ticaretine yönelik faaliyetler arasında market sektörü de yer aldığından KOSGEB market desteği alınabilir yani KOSGEB Desteği ile Market Açılır.
Market açmak günümüzde en popüler meslek haline gelmiştir. Bayilik alarak market açabileceğiniz gibi mahalle arasında da market açabilirsiniz. Tabi ki bunun için finansmanı sağlayabileceğiniz kredi ye veya sermaye ihtiyacınız vardır. Market açmak için devlet tarafından hibe krediler verilmektedir.
Hibe kredi, kısacası geri ödemesi olmayan krediye denir. Tabi ki devlet bu hibe krediyi sizlere vermeden önce yeterlilik sınavından ve ana modüllerden geçmenizi ön görmektedir. Sadece market açmak için değil bir çok iş yeri ve işletmeler için de hibe kredi vermektedir. Her alanda olduğu gibi market açmak isteyenlere kredi vermektedir.
Bu krediler le market açabilir ve hatta marketinizi büyütebilirsiniz.
Kosgeb Market Desteği Ne Kadar? 2023 Güncel Destek Tutarı
Kosgeb Market, Bakkal ve Şarküteri Desteği 2023 yılında 60 bin lira geleneksel girişimcilik hibe desteği olarak aynı miktarlarda verilmeye devam ediyor. Perakende ticareti faaliyetler, desteklenen sektörler arasında yer aldığından, market ve bakkal açmak isteyenler KOSGEB’in geleneksel girişimcilik programı kapsamında perakende ticareti yapılan bakkal ve market işletmeciliği içini 60.000 TL’ye kadar hibe desteği sağlanıyor.
Destek Unsuru | Destek Miktarı |
---|---|
Kuruluş Desteği | Sermaye şirketi işletme 10.000 TL Gerçek kişi işletme 5.000 TL |
SGK PRİM ÖDEME PERFORMANS DESTEĞİ | |
Birinci Performans Dönemi | İkinci Performans Dönemi |
180-539 gün ise 5.000 TL | 360-1079 gün ise 5.000 TL |
540-1079 gün ise 10.000 TL | 1080-1439 gün ise 15.000 TL |
1080 ve üstü gün ise 20.000 TL | 1440 ve üstü gün ise 20.000 TL |
Sertifika Desteği | 5.000 TL |
Destek toplam: | 60 bin TL |
Market açarak kendi işini kurmak isteyenlere 60 bin lira hibe desteği alanları aşağıdaki gibidir:
- Devlet destekli Kosgeb kredisi ile bakkal, manav, şarküteri, büfe, kasap, süper market, ekomini ve benzeri küçük esnaf ait işyerleri açılabilmesi için sağlanıyor.
- Bunun yanı sıra Halen çalışmakta olan bakkal dükkanları, marketler, süpermarketler, kasap, manav ve benzeri büfe gibi işyerleri de, KOSGEB’den kredi desteği alabiliyor.
- Kosgeb Konaklama, yiyecek içecek hizmetleri sektöründe de hibe desteği verdiğinden desteklenen sektörler arasında yer alan Konaklama, yiyecek içecek hizmetleri sektöründe hazırlayacağınız Market iş planı ile Kosgeb desteği sunuluyor.
Krediyi iş yerinin açılması için değil iş yerinin büyütülmesi, iş için gerekli olan makine ve ekipman alımı yeni ürünlerin alınması konusunda vermektedir. Devlet tarafından verilen iş kurma kredisi ile hayalinizdeki iş yerine sahip olabilirsiniz. Destek almanın basit ve kolay yanı Kosgeb’in istemiş olduğu şartları yerine getirmektir. Bu şartlardan ilki Kosgeb Bakkal büfe süpermarket şarküteri açma kredisini desteklenen sektörlerde yeralan listede nace kodunu bulmanızdır. Nace koduna uygun olarak Kosgeb destekli market veya bakkal açmak için bir iş planı hazırlanması ve girişimcilik eğitimlerini tamamlanması şartlarının sağlanması kosgeb market desteği almak için diğer önemli şartlardır.
Market açmak için verilen yeni iş yeri kredisi olan 60 bin lira hibe desteğini alabilmek için Kosgeb kredi ile market açmak için en yakın anlaşmalı kurumlara ve ya hizmet bürosuna başvuruda bulunmak gerekmektedir. 2023 yılında elektronik ortamda verilen ve tamamen ücretsiz olan uygulamalı girişimcilik eğitimine girmek gerekmektedir. Eğitimlerde başarılı olanlar eğitimden öğrendikleri ve Kosgeb’in kabul edebileceği gibi bir iş planı hazırlayarak işle ilgili bütün ayrıntıların yer aldığı projeleriyle kurumun kabul etmesiyle kredi alabilirler.
Kosgeb 60 Bin lira Hibe İle Market Nasıl Açılır?
Kosgeb girişimci destek programı kapsamında iki ana başlık altında geleneksel ve ileri girişimci destekleri olarak 60 bin lira ve 360 bin lira hibe desteği sunuluyor. Bu destekten yararlanarak market açmak için girişimcilerin market açmadan önce girişimcilik eğitimini tamamlayarak girişimcilik sertifikasına sahip olması gerekmektedir. Bu sertifikaya sahip olunduktan sonra KOSGEB girişimcilik desteklerine başvuru yapılmalıdır. Burada ki en önemli husus budur. Yani market açtınız sonrada girişimcilik eğitimi alırsanız maalesef desteklerden yararlanamazsınız. Kuruluş desteği, performans desteği ve sertifika desteği olarak toplamda geleneksel girişimciler 60 bin lira hibe desteği alabilecektir.
Bakkal ve ya market işletmeciliği yapmak istiyorsanız ve yeterli sermayeniz bulunmuyor ise gerekli tüm şartları ve evrakları tamamlayarak Kosgeb üzerinden hibe alabilirsiniz.
KOSGEB Market Desteği Nasıl Alınır?
KOSGEB Market Hibe Desteği alabilmek için sektöre ait nace kodunun bulunması gerektiği gibi bu nace koduyla onay alan iyi bir iş planı hazırlanması ve KOSGEB’in verdiği girişimcilik eğitimlerini tamamlamış olmayı şartlarının tümünü sağlamak gerekmektedir. Market işletmeciliği yapmak için bakkal, şarküteri, market açmayı düşünen kişiler KOSGEB’den bu şartları sağlamaları durumunda destek alabilirler. Ancak bu şekilde hibe desteklerinden faydalanabilirsiniz.
Market sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin Kosgeb Desteklenen sektörler arasında yer alıp almadığını tespit ettikten sonra bu sektöre ait nace kodları içerisinde açmak istediğiniz işletmenin Nace kodu nasıl bulabilirsiniz. Bakalım.
Kosgeb market Desteği Nace Kodunu Bulmak için Tıklayınız.
Bu linke tıkladığınızda arama menüsünde yer alan NACE REV 2 KODU alanına ”MARKET” yazmanız gerekiyor. Yazdığınızda karşınıza tabloda ki gibi iki nace kodu çıkacaktır.
NACE REV 2 KODU | SEKTÖR ADI | NACE TİPİ |
---|---|---|
47.11.01 | Bakkal ve marketlerde yapılan perakende ticaret (belirli bir mala tahsis edilmemiş mağazalarda gıda, içecek veya tütün ağırlıklı perakende ticaret) | G |
47.11.02 | Süpermarket ve hipermarketlerde yapılan perakende ticaret (belirli bir mala tahsis edilmemiş mağazalarda gıda, içecek veya tütün ağırlıklı perakende ticaret) | G |
Market açma NACE kodu: 47.11.0x olarak tanımlanmıştır.
KOSGEB market açmak isteyen girişimciler için perakende gıda, içecek ve tütün ağırlıklı ticareti 47.11.01 ve 47.11.02 olmak üzere iki farklı nace kodu ile desteklemektedir.
KOSGEB Bakkal Desteği 2023 Nace Kodları
İş planı oluşturmada önce market sektörünün Kosgeb Desteklenen sektörlerde yer alıp almadığını kontrol etmelisiniz. Bunun için KOSGEB desteklenen sektörler linki üzerinden market yazarak arama yapabilir ve nace kodunu tespit ederek iş planı projesi oluşturmaya başlayabilirsiniz.
- 47.11.01 nace kodu ile m2 olarak daha küçük işletmeler yani bakkal ve marketlerde yapılan perakende ticareti desteklenmektedir.
- 47.11.02 nace kodu ile ise m2 olarak daha büyük işletmeler süpermarket ve hipermarketlerde yapılan perakende ticari desteklenmektedir. (İster ister bayilik alın, isterseniz de almayın.)
Uygulanan girişimcilik programı iki grup içinde Geleneksel Girişimcilik Destek Programı olduğundan dolayı bakkal ve market açılışlarında girişimciler aynı destekten faydalanmaktadır. İster bakkal, isterseniz de market açın KOSGEB’den aynı hibe desteği verilir. Çünkü her iki sektöre de uygulanan destek programın adı Geleneksel Girişimcilik Destek programıdır. KOSGEB tarafından verilen market desteğinde geçerli olan 47.11.01 nace kodu bakkal ve marketlerde yapılan perakende ticaret gıda, içecek yada tütün ağırlıklı perakende ticaretinde geçerli olmaktadır. Gerekli şartları sağlayan ve KOSGEB iş planı onaylanan girişimciler bu program kapsamında sağlanan bakkal desteği olarak 60 bin TL alabilirler.
KOSGEB Desteğinden Faydalanmak İçin yapılması Gerekenler Nelerdir?
Destekten faydalanmak için yapmanız gerekenler aşağıdaki gibidir:
- Kosgeb Girişimcilik sertifikası almanız gerekiyor.
- Bakkal dükkanınız için iş planınızı hazırlayın.
- e-Kobi kaydı yaptırın.
- Girişimcilik destek programına İş projesi hazırlayıp Kosgeb hibe başvurusu yapmalısınız.
- İş projenizi kabul ettirin.
- Projenizde değiştirip düzenlemeniz gereken yerleri düzenleyip KOSGEB’e tekrardan sunun. Onay alana kadar düzenlemeler yaparak projenizi tekrar tekrar sunabilirsiniz. Ön onay almadan iş yeri açmamalısınız.
- Bayilik veren firmalar ile görüşerek bayilik hakkında bilgi alarak piyasa araştırmasını mutlaka yapmalısınız.
- KOSGEB market açma kredisi onaylandığında işyerinizi açmalısınız.
- Dükkanı tutun, toptancılar ile anlaşın ve tedarikçileri tespit edin.
- Harcamalarınızı yapın ve faturalarını alın.
- Gerekli şartları taşıyan kişiler İşyeri açmak için 60 bin TL KOSGEB işyeri açma kredisinden faydalanın.
- Kadın girişimci iseniz bu durumda işyeri kuruluşuna ilave +5 bin lira verildiğinden İşyeri açmak için 65 bin TL KOSGEB işyeri açma kredisi alabilirsiniz.
Perakende ticaret kategorisinde desteğinizi alın.
KOSGEB Market Desteği Alma Şartları Nelerdir?
Market, bakkal ve şarküteri açmak için KOSGEB’den destek alacak vatandaşların öncelikle Geleneksel Girişimcilik belgesi alması gerekiyor. KOSGEB kredisi almak için önce kursu başarıyla tamamlamanız gerekiyor. Girişimcilik belgesi almanın önemi oldukça fazladır. Ayrıca vergi levhası alınmadan önce girişimcilik sertifikasının alınması gerekiyor. Aksi takdirde destek alamazsınız. Kosgeb Market Desteği Almak için 47.11.01, 47.11.02 ve 47.81.13 nace koduna göre iş planı hazırlamanız gerekiyor. İş planı hazırlamanın nasıl yapılacağını öğrenmek için de girişimcilik sertifikası almalısınız.
Girişimcilik eğitimi almak isteyenlerin yapması gerekenler aşağıdaki gibidir:
- İlk yapmanız gereken e-Devlet’e giriş yapmak
- Daha sonra sağ menüde isminizin altında yer alan iletişim seçenekleri bölümüne giriniz. Bu menüde yapmanız gereken aktif bilgilerinizi güncellemek olacak.
- Bilgi güncellemelerinden sonra aynı sayfa üzerinden devam ederken arama butonuna geleneksel girişimcilik eğitimi yazalım.
- Geleneksel girişimcilik eğitim yazdığında karşınıza çıkan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı KOSGEB Girişimcilik Eğitimine Katılım Sağlanması butonuna tıklayıp uygulamaya git demeniz gerekiyor.
- Karşınıza çıkan sayfada yer alan videoları izleyip sonrasında oluşan testleri çözmeniz gerekmektedir.
- Video ve testlerden sonra online platformda girişimcilik sertifikanızı almaya hak kazanmış olacaksınız.
Eğitimlerini tamamlayan ve belgesini almaya hak kazanan kişiler isteklerine bağlı olarak online veya sertifikanın çıktısını alabilirler.
KOSGEB Market Açma Desteğini Kimler Alabilir?
KOSGEB tarafından verilen bakkal, market ve şarküteri desteğinden faydalanabilmek için öncelikle gerekli olan diğer şartları da taşımanız gerekmektedir.
KOSGEB destekli market açmak için gerekli şartlar aşağıdaki gibidir:
- T.C vatandaşı ve 18 yaşını tamamlayan kişiler destek başvurusunda bulunabilir.
- KOSGEB tarafından verilen online eğitim programına katılmış olmak gerekiyor.
- İŞGEM içerisinde yer alan girişimcilerden 1 yıl içerisinde işletme açanlar başvurabiliyor.
- KOSGEB veri tabanına kayıtlı olma şartı aranmaktadır.
- Yasa dışı suç örgütü mensubu olmaması şartı aranıyor.
- Devlete vergi borcunun bulunmaması gerekmektedir.
- Vergi mükellefi olmanız (GİB kaydınızın olması)
- Belediye ruhsat izni alınması. (Zabıta müdürlüğü)
- Meslek odasına kayıtlı ulunması (ESKKK)
- SGK pirim ödemesi için başvuruda bulunması. (SSK)
- Destekten faydalanacak olan kişilerin daha önce hibe desteği almamış olması aranan şartlardandır.
Bu şartları taşıyan ve beyanname dolduran kişiler KOSGEB tarafından verilen desteklerden faydalanabilirler.
KOSGEB’den alacağınız destek ile market bayiliği veren firmalar dan da bayilik alarak market açabilirsiniz.
Kosgeb Market, Bakkal ve Şarküteri Destek Başvurusu Nasıl Yapılır?
Destek başvuruları için öncelikle veri tabanına üye olmanız gerekmektedir. Bu sayede kosgeb kurumunda benim firmam var bu işletmem sizin istediğiniz standartlara ve şartlara uygun olarak kuruldu kredi almak istiyorum diyebilirsiniz. Vergi levhanızı da yanınıza alarak diğer adımlara geçebilirsiniz.
- KOSGEB kaydınızı e-Devlet üzerinden oluşturun.
- Kobi beyannamesi doldurma işlemini e-Hizmetler adresine gidin ve sayfanın aşağısında yer alan Kobi beyanname vermek/ güncellemek için tıklayınız.
- Gerekli belgeleri çıktılarını alarak kuruma teslim ediniz.
- Kosgeb e-devlet üzerinden Geleneksel Girişimci Destek Programı başvurusunda bulunun.
KOSGEB Online Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine e-Devlet üzerinden kurslara katılanlar kurs sonunda iyi bir proje hazırlayarak KOSGEB kredi başvurusu yapabilirler.
KOSGEB Market Desteği e-Devlet Başvurusu Nasıl Yapılır?
KOSGEB market desteği e-Devlet başvuru adımları aşağıdaki gibidir:
- Tüm belgeler ile başvuru işleminizi bağlı olduğunuz il müdürlüklerinden gerçekleştirin.
- Bu aşamada gerekli evraklarınız eksiksiz ve tam ise hazırladığınız market açmak iş planı projenizi KOSGEB kurulunun sizlere belirtmiş olduğu tarih de sunum yapmanız gerekecektir.
Sunum yaptığınız iş planınıza onay verilirse sizin için oluşturulan destek programından faydalanabilirsiniz.
Market büfe şarküteri açmak için aşağıda ki KOSGEB desteği iş planı örneği indirebilir, destek almak için daha önce hazırlanan ve KOSGEB’den onay alarak onaylanan KOSGEB iş planı örneklerini de inceleyebilirsiniz. Başvuru için tıklayınız.
Market Açma İş Planı Proje Örneği 2023 Güncel
Kosgeb market iş planı örnekleri ile Kosgeb desteği ile birçok girişimci market açmaktadır. Kosgeb onay almış market iş planı projelerinden örnek alarak hazırlayacağınız iş planlı ile market açmak için hibe kredisi alabilirsiniz. Sitemiz üzerinden de sizlerle paylaştığımız Örnek iş planlarını indirerek projenizi oluşturabilirsiniz.
Market Açmak için İş Planı Nasıl Hazırlanır? (İŞ MODELİ FORMU)
Market iş planı hazırlamak için öncelikle Uygulamalı girişimcilik eğitimi katılmak gereklidir. Kurs bitirme belgesi olan girişimcilik sertifikasına sahip olan girişimciler kurs bilgileriyle hazırladıkları iş planları ile KOSGEB’e başvuru yaparak KOSGEB desteği alabilmektedir.
Girişimcilik eğitiminin amacı iş planı hazırlanmasını öğretmektir. KOSGEB hibe kredisine başvururken desteklerden faydalanmanız için iş planı projenize uygun olması gerekmektedir. KOSGEB veri tabanına kayıt olarak Başvuru formunda 2. bölümde yer alan yeni nesil iş modeli formunu yani eski tabir ile iş planı projenizi hazırlayabilirsiniz.
Market açmak isteyenler Kosgeb veri tabanına kayıt olarak iş planı projesini oluşturmak mümkündür. Market açmak isteyen girişimciler KOSGEB hazır iş planı proje örnekleri üzerinde değişiklik yaparak ve kendi fikirlerine uyarlayarak ta iş plan hazırlayabilirler. Örnek olarak hazırlanan ve girişimcilere yardımcı olacak onaylı proje örneklerine para vermeden indirebileceğiniz linkleri bilgisayarınıza indirebilirsiniz.
Yine Kosgeb boş iş planı örneği indirebilir market açmak için iş planı diğer örneklerinden yararlanarak iş projenizi oluşturabilirsiniz.
Sizlere yardımcı olmak için İş Planı hazırlanmasında sizlere yardımcı olacak bilgilerin bölümleri ve açıklamasını yapabiliriz.
- İşletmenizin iş fikrinin oluşturulması için ilk bölümde yazılması gereken genel bilgilerin oluşturulması kısmında yapacağınız işin ana fikrinin ne olduğunun yazabilir ve hedeflerinizi belirtebilirsiniz.
- İşletme yapısının açıklanması ile girişimci işletmenin özelliklerini belirtebilirsiniz. Bu kısımda girişimci işletmede şahıs veya şirket bilgilerinin belirtilmesi gereklidir.
- Kosgeb tarafından en çok önemli olan bölüm Pazar bölümüdür ve iş yerinin açılacağı bölge ve potansiyelinin belirlenmesi ile Pazar durumu açıklanmalıdır.
- İmalat veya hizmet sektöründe iş yapacak olan girişimciler imalat alanında iş yapacaksa imalatın ne olduğunun, hizmet sektöründe ise hizmetin açıklamasını yapmaları gereken bölümde üretim Planı oluşturulur.
- Organizasyon planının belirlendiği bölüm olan Yönetim planında yöneticilerin, ast üst ilişkileri yazılır.
- Yıllık kar marjının tahminen yazılacağı Finansal plan bölümünde bir çok alt plan bulunmaktadır. Yalnız siz genel kar oranını yazabilirsiniz.
- Kosgeb tarafından oluşturulmuş olan programlardan hangisi olacağı konusunda Kosgeb’ten talep edeceğiniz destekleri belirtmelisiniz.
Kosgeb market iş planı örneklerinde yer alan bu bilgilerden yararlanarak oluşturabilirsiniz.
- Hazırladığınız iş planları her defasında kabul görmeyebilir bu gibi durumlarda girişimciler hibe krediden yararlanamazlar. Kabul edilecek nitelikte iş planı hazırlamak için yeterli bilgileri ajanslardan ve ya danışmanlardan yardım alarak da hazırlayabilirsiniz.
- Kosgeb market iş planı hazırlamak için danışmanlık hizmeti veren firmalardan yardım alabilirsiniz.
- Danışmanlık firmaları onaylı iş planları üzerinden yararlanarak hazırladıkları iş planları için sizden para isteyeceklerdir.
- Sitemiz üzerinden örnekleri indirebilir, iş planı hazırlamada yaralanabilirsiniz.
İş planı hazırlama yöntemleri sayesinde yetkililerinin yapılan değerlendirmelerden sonra kabul ettiği bir iş planı hazırlayanlar market açmak için devlet destekli hibe kredi alabilirler.
Kosgeb kredisi haricinde büfe, market açmak isteyen girişimciler bayilik veren firmalarla görüşerek bayilik alabilirler.
KOSGEB Şarküteri Desteği 2023 Nace Kodu
Bakkal ve market destekleri ile birlikte geleneksel girişimcilik programına dahil olan girişimciler şarküteri açmak istediklerinde KOSGEB desteği alabilirler. Tezgahlar ve pazar yerleri vasıtasıyla şarküteri ürünleri, süt ve süt ürünleri ile yumurta perakende ticareti yapmak isteyen kişiler seyyar satıcılar hariç olmak üzere hibe desteklerinden faydalanabilirler. Girişimcilik sertifikası olan kişiler desteklerden faydalanabilirler.
Bir diğer market sektörü içinde yer alan Şarküteri açmak için Kosgeb nace kodu ise G 47.81.13 olarak tanımlanmıştır.
NACE REV 2 KODU | SEKTÖR ADI | NACE TİPİ |
---|---|---|
47.81.13 | Tezgahlar ve pazar yerleri vasıtasıyla şarküteri ürünleri, süt ve süt ürünleri ile yumurta perakende ticareti (seyyar satıcılar hariç) | G |
KOSGEB Kuruyemiş Desteği
Market gibi perakende ticaret faaliyetinde bulunmak isteyenler Kuruyemiş dükkanı açarak Kosgeb desteklerinden yararlanabilir. Kuruyemiş için NACE koduyla iş planı hazırlayarak desteklere başvuruda bulunmak mümkündür. Kosgeb destek vermiş olduğu sektörleri belirtmek amacı ile oluşturduğu NACE listesinde, perakende ticari altında kuruyemiş üzerine ticari faaliyet içinde bulunanları yada bulunacak olan yeni girişimcileri desteklediğini aşağıdaki kodlarla paylaşmıştır.
NACE REV 2 KODU | SEKTÖR ADI | NACE TİPİ |
---|---|---|
46.31.09 | Kavrulmuş veya işlenmiş kuruyemiş toptan ticareti (leblebi, kavrulmuş fındık, fıstık, çekirdek vb.) | G |
46.31.90 | Diğer işlenmiş veya korunmuş sebze ve meyve toptan ticareti (reçel, pekmez, pestil, salamura veya turşusu yapılmış olanlar dahil) (fındık, incir, üzüm, narenciye, zeytin, kültür mantarı ve kuruyemiş hariç) | G |
47.21.02 | Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda işlenmiş ve korunmuş meyve ve sebzelerin perakende ticareti (turşular ile dondurulmuş, salamura edilmiş, konserve ve kurutulmuş sebze ve meyveler vb. dahil, baklagil, zeytin ve kuruyemiş hariç) | G |
47.21.05 | Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda kuruyemiş perakende ticareti | G |
- 46.31.09 Kavrulmuş yada işlenmiş kuruyemiş toptan ticaret
- 47.21.05 Belirli mala tahsis edilmiş mağazalarda kuruyemiş perakende ticareti olarak tanımlanmıştır.
Yukarıda sizlerin de gördüğü gibi kuruyemiş sektörü için tekli, ikili ve altılı NACE kodları sırası ile bulunmaktadır. Bu kodlar ile mevcut işyeriniz varsa bile kuruyemiş faaliyetleri içerisinde yer alıyor iseniz, KOSGEB veri tabanına kayıt olup Kobi beyannamesi doldurma işlemini sağlayarak başvuru yapabilirsiniz.
İlgili Nace kodu ile iş planı hazırlayarak hibe desteklerine başvurarak Kosgeb Kuruyemiş desteği alabilirsiniz.
KOSGEB Büfe Açma Desteği Nasıl Alınır? Güncel Nace Kodu Nedir?
Kosgeb belirli bir mala tahsis edilmemiş büfelerde gıda, alkollü ve alkolsüz içecek veya tütün ağırlıklı perakende ticareti, mağazalarda (büfeler dahil) ekmek, pasta ve unlu mamullerin ekmek, bisküvi, pasta, çörek, dondurma külahı vb. perakende ticareti için Büfe desteği de veriyor.
Kosgeb Büfe açmak için nace kodu ise aşağıdaki gibidir:
NACE REV 2 KODU | SEKTÖR ADI | NACE TİPİ |
---|---|---|
47.11.05 | Belirli bir mala tahsis edilmemiş büfelerde gıda, alkollü ve alkolsüz içecek veya tütün ağırlıklı perakende ticaret | G |
47.24.01 | Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda (büfeler dahil) ekmek, pasta ve unlu mamullerin perakende ticareti (ekmek, bisküvi, pasta, çörek, dondurma külahı vb.) | G |
47.25.01 | Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda (büfeler dahil) alkollü ve alkolsüz içeceklerin perakende ticareti (rakı, bira gibi alkollü içkiler ile meyve suyu, şıra, şalgam suyu, gazlı içecekler vb. dahil; içme suyu hariç) | G |
47.26.01 | Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda (büfeler dahil) tütün ve tütün ürünleri perakende ticareti (nargile tütünü, pipo tütünü, sigara, puro vb.) |
Market, büfe, bakkal, kuruyemiş ve diğer Desteklenen nace kodları sorgulamak için tıklayınız.
KOSGEB Dükkan Açmaya Destek Veriyor mu?
KOSGEB dükkan açmak için geleneksel girişimcilik programı kapsamında 65 bin TL’ye kadar destek vermektedir.
bu market için verilen 60 bin liralık desteğin destek kalemlerini yazabilir misiniz? açılış desteği ne kadar veriyor? makine techizat desteği ne kadar veriyor? kira desteği ne kadar veriyor? personel desteği ne kadar veriyor?