KOSGEB Hibeleri

Küçük İşyerlerine KOSGEB Destekleri (Esnafa Müjde)

Küçük İşyerlerine KOSGEB Destekleri (Esnafa Müjde)

Kosgeb e-devlet girişi yaparak işletmenizi kayıt ettirip kosgeb.gov.tr girişimcilik destekleri arasında Kosgeb destekleri hangi işleri destekliyor öğrendikten sonra  Geleneksel girişimcilik destekleri 2021 hangisine yatırım yapacaksanız karar verdikten sonra işletmenize özel devlet desteği alarak kuruluş desteği alarak kendi işinizi zorlanmadan kurabilir, ticarete başlayarak iş fikrinizi hayata geçirebilirsiniz.

Beyler, bayanlar, öğrenciler devlet destekli verilen hibe ve faizsiz krediden siz de faydalanmak istemez miydiniz? Kendi işini kurmak isteyen gençler, memurlar, ev hanımları, bayanlar ve ek iş yapmak küçük bir dükkan açıp, ticaret hayatına başlamak isteyen herkese kredi veren kurum ve kuruluşları haberimizde..

Kosgeb Sıfırdan İş Kurma Desteği Veriyor mu?

2021 yılında kendi hayalindeki işi kurmak isteyen 18 yaşında büyük girişimcilere için Kosgeb tarafından yeni girişimci destek programı kapsamında geleneksel ve ileri girişimcilere özel 60 bin lira ve 360 bin lira hibe desteği veriliyor. Küçük işyerleri olarak faaliyet gösteren market, cafe, internet salonu, çiğ köfteci, döner bayiliği, giyim dükkanı, ayakkabıcı açmak isteyenler KOSGEB DESTEK desteklerinden yararlanarak kendi işinin patronu olabilirler. Küçük işletme sahipleri Kosgeb destekleri olarak verilen hibe desteklerinden yararlanarak açılış giderlerinizi ve tüm gereksinimlerinizi bu hibe destekleri ile karşılayabilirler. Yine Kosgeb verdiği işyeri hibe desteğinin yanı sıra bazı sektörlerde kira desteği de sağlıyor.

İş yeri Açma Kredisi Veren Bankalar ve Kuruluşlar

İşyeri açmak isteyenlere Kosgeb kurumu tarafından hibe destekleri verildiği gibi Akbank, Halkbank gibi kamu ve özel bankalarda  işyeri kredisi sunmaktadır. İsterseniz öncelikle işyeri kredilerini mercek altına alalım. Bilindiği gibi işyeri kredileri 3’e ayrılır.

Bunlar özellikle girişimcilere özel iş kurmak için verilmekte olan krediler;

  • Devlet destekli iş yeri açma kredisi veren kuruluşlar, (KOSGEB)
  • Bankaların verdiği iş kurma kredileri, (İHTİYAÇ KREDİLERİ)
  • Kobi’lere sağlanan işyeri açma ve destekleme kredi paketleridir.

Şimdi maddeler halinde, iş kuracak kişiler için iş kurma kredilerini inceleyelim ancak öncesinde dükkan açmak isteyen genç arkadaşlara birkaç  tavsiyemiz olacak.

İş yeri Açma Kredisi Veren Bankalar ve Kuruluşlar
İş yeri Açma Kredisi Veren Bankalar ve Kuruluşlar

Eğer elinizde iş kurmak için hiç paranız yok ise, hevesinizi kırmak gibi olmasın ama, çok iyi hesaplama yapmalısınız. Banka kredisi çekerek dükkan açmak istiyor iseniz, iş yerinizden kazanacağız para ile taksitleri ödemeyi planlıyorsanız, hüsrana uğrayabilirsiniz. Bu nedenle bugün açtığınız dükkanı veya işyerini, 3 gün sonra kapatmamak için ilk aylarda iş yerinden gelecek kazançlara güvenerek, işyeri açma kredisi çekmemenizi öneririz.

KOSGEB Dükkan Açma Kredisi Nasıl Alınır?

T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına ve şekillere bağlı kalarak, Kosgeb ismi verilen kuruluş tarafından her yıl belirlenmiş bütçe limitleri dahilinde, işyeri açmak isteyenlere hibe (geri ödemesiz) şeklinde destekler ve teşvikler verilmektedir.

Kosgep’ den kredi almak istiyorsanız, öncelikle kurs tarihleri takip ederek Uygulamalı Girişimcilik Kursuna katılmalı, daha sonra sertifika alarak iş planı hazırlamalı ve iş projesi ile destekleme başvurusu yapmanız gerekmektedir. Bu esnada eğitim almış olduğunuz Kosgeb Hizmet Merkezi ile sürekli olarak iletişim halinde olmanız gerekmektedir. 32 saatlik eğitimde KOSGEB desteğinin nasıl alınacağı, daha önce destek alanların tavsiyeleri, desteklenen sektörler, dükkan, mağaza açmak için gerekenler anlatılmaktadır.

2021 yılında uygulamalı girişimcilik eğitimler uzaktan eğitim modülünde online olarak yapılmaktadır. Online kurslara günün her saatinde giriş yaparak sertifika alabilir ve girişimcilik desteklerine başvurarak işyerinizi açarken bu sertifikayı Kosgeb’ e sunabilirsiniz.

KOSGEB Destek Kredisi Şartları

Geçtiğimiz senelerde Kosgeb kurumu tarafından 50 bin lira olarak verilen hibe 2021 yılı itibariyle 60 bin liraya yükseltildi. Bu rakam imalat sektöründe faaliyet gösterecek ileri girişimciler için teknolojik alanlarına göre 370 bin liraya kadar çıkarıldı. Kosgeb’ Girişimcilik Destekleri’ kapsamında Geleneksel girişimcilere 60 bin lira, İleri girişimcilere ise 370 bin liraya kadar hibe desteği sağlamaktadır. Konumuz gereği küçük işletmeler için 60 bin lira hibe desteğinin nasıl alınacağına geçecek olursak;

60 Bin TL Geleneksel Girişimcilik Destek Programı

Kosgeb’in verdiği kredilerden faydalanmak için girişimcilerin bazı koşulları yerine getirmeleri gerekmektedir. Birtakım evrakları tamamlamaları halinde hibe desteği olarak gereken tüm imkanlar girişimcilere verilecektir. Sağlanması gereken koşullar aşağıdaki gibidir:

  • Desteğe başvuru yapacak olan kişilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları gerekmektedir.
  • Girişimcinin 18 yaş ve üzeri olması gereklidir. 18 yaşın altındaki başvuru sahipleri Kosgeb desteklerinden faydalanamamaktadır.
  • Kosgeb eğitim programlarına katılmış ve belge almış şahıslar bu destekten faydalanabilmektedir. Uygulamalı girişimcilik eğitimi 2021 detayları için tıklayınız.
  • Herhangi bir sebepten dolayı hapse girmiş mahkumlara da Kosgeb desteği verilmektedir.
  • Girişimcilerin bu haktan faydalanmaları için daha önceden Kosgeb kredisinden faydalanmamış olmaları gerekmektedir.
  • Geleneksel girişimcilik ile ilgili olarak Kosgeb  tarafından hazırlanan videolu anlatımı izlemek için tıklayınız.

Uygulamalı girişimcilik eğitiminde eğitim türünü doğru tespit etmek başvuru açısından çok önemlidir.

Kurulacak işletmeye yönelik nace kodunu tespit ettikten sonra bu kodun Girişimciliği Geliştirme Destek programında faaliyet konuları tablosunda yer alması gereklidir. Kosgeb desteklenen sektörler için tıklayınız. Örneğin market açacak bir kişi arama kısmında market yazarak nace kodunu bulmalıdır.

Eğer kurulacak olan iş ile ilgili nace kodu bu tabloda yer almıyorsa geleneksel girişimcilik eğitimini tamamlamak yeterli olacaktır.

Kosgeb girişimcilik eğitimlerine e-devlet üzerinden başvuru yapılmaktadır. Bu eğitimler ücretsiz ve herkese açık şekilde düzenlenmektedir. Elektronik ortamda uzaktan online olarak verilen uygulamalı girişimcilik eğitimlerine katılım sağlayarak sertifika alınması gerekmektedir.

Uygulamalı girişimcilik eğitimleri başarı ile tamamlayan girişimcilere başvuru şartlarını taşımaları şartıyla 01.01.2021 tarihine kadar Geleneksel ve İleri Girişimci Programına başvuru yapabilirler.

Burada hatırlatmak istediğimiz en önemli nokta ise İlgili eğitimi tamamlamadan işletme kurmanız durumunda Yeni Girişimci Programına başvuru yapamazsınız.

Uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamladıktan sonra işletme kuruluşunda dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Kurulacak olan işletmenini desteklenen sektörlerde yer alması gibi bir de Türk Ticaret Kanununda tanımlı gerçek kişi ve sermaye şirketi statüsünde kurulması lazımdır. İşletme şirketinin LTD veya A.Ş olarak kurulması gereklidir. Diğer önemli detaylar ise işletme sahibinin işyerinin başında olması ve kurduğu şirketin ortağı olarak en az % 50 hisse sahibi olması gereklidir. Bu ortaklık payının program süresi boyunca da % 50’nin altına düşmemesi gerekmektedir.

Küçük işyeri açmak isteyenler Kosgeb Girişimcilik destek programlarına Kosgeb kurumlarına ve Müdürlüklerine gitmelerine gerek kalmadan kayıt ve başvuru işlemlerini Kosgeb‘ in kurumsal web sayfasından yapabileceklerdir.

Yeni Girişimci Başvuru Şartları Nelerdir?

  • Başvuru tarihi itibariyle işletmenin son 1 yıl içinde kurulmuş olması,
  • İşletme kuruluş tarihinden 3 yıl öncesinden programa başvurduğu tarihe kadar, hem gerçek hem tüzel kişi statüsünde kurulan bir şirkete % 30 ve üzeri ortalıklığınıın bulunmaması,
  • Bu desteklerden daha önceki yıllarda yararlanmış olmaması gerekmektedir.

Bu şartları taşıyanlar küçük iyerlerinin açılması için Yeni girişimci destek programına başvuru yaparak 60 bin lira hibe desteğinden yararlanabilirler.

İşyeri Açmak İstiyorum Diyenlerin En Çok Tercih Ettikleri Sektörler Hangileridir?

  • Bakkal dükkanı, market, süper market veya gıda satışı yapan işyeri açmak,
  • Manav dükkanı ve organik sebze meyve satan bakkaliye tarzı iş kurmak,
  • Büfe, şarküteri ve sigara satışı yapan dükkan açmak,
  • Lokanta, ev yemekleri salonu, restaurant açmak,
  • Bayan ve erkek giyim mağazası açmak,
  • Bayilik veren firmalara başvurarak özellikle fast food sektöründe bayilik almaktır.
İşyeri Açmak İstiyorum Diyenlerin En Çok Tercih Ettikleri Sektörler Hangileridir
İşyeri Açmak İstiyorum Diyenlerin En Çok Tercih Ettikleri Sektörler Hangileridir?

Kosgeb yeni işyeri açan girişimcileri ve ufak esnafı desteklediği gibi KOBİ projeleri ile KOBİ’lere de destek sağlamakta, iyi bir iş projesi ile başvuruda bulunan herkese yüksek meblağlarda kredi ve destek sağlamaktadır. Buna rağmen esnaf tarafından krediye ihtiyaç duyulduğunda, iş projesi hazırlamanın zor olduğunu düşünerek, birçok esnaf KOSGEB hibe başvurusu yapmamaktadır.

Dükkan Açma Kredisi Veren Bankalar ve Şartları Nelerdir?

Kosgeb haricinde birçok banka tarafından da girişimcilere özel işyeri açma kredisi verilmektedir. Bu kredilerden bazıları ihtiyaç kredisi paketleri dahilinde verilmekte iken, bazı krediler kişilerin yeni iş kurabilmeleri için özel olarak hazırlanmış ve bu maksatla verilmektedir. Bazı bankalar, Kosgeb ile anlaşmalı olarak, iş projesi onaylananlar belirli oranlarda banka kredisi çekebilmektedirler.

Bankalar tarafından verilen kredinin şartlarına gelince, Kobiler için verilen krediler hakkında ki şartlar saklı kalmak üzere, herhangi bir tüzel kişiliği bulunmayan şahısların iş kurma girişimlerine ihtiyaç kredileri faizleri uygulanarak, ödeme güçlerine ve maaşlarına göre, iş kurma kredisi verilmektedir. Bu uygulama sonucunda Kosgeb’ in önemi bir kez daha ortaya çıkmaktadır.

Benim param olsa KOSGEB’ i ne yapayım?  😆 

Bazı kullanıcılarımız, Kosgeb desteklemelerinin önce harcamanı yap, faturalandır, daha sonra paranı al stratejisinin doğru olmadığını savunarak, KOSGEB’ in yoldan geçen herkese para vermesi gerektiğini savunmaktadırlar. Yok öyle bir şey.

Kobilere İşyeri Kredisi

Kobilere verilen iş kurma kredileri genel anlamda, tüzel kişiliği bulunan ve işyeri sahibi olan esnaf ve sanatkarlar ile Ticaret siciline kayıtlı olan kişilere verilen desteklemelerden ibarettir. Bu kapsamda Kobi kredisinden faydalanmak için tüzel kişi olamak şarttır. Bu durumda, yeni işyeri sahibi olmak isteyenler, Kosgeb işyeri kredisi çekmek isteyenler, henüz işini kurmamış olanlar bu desteklemelerden faydalanamazlar.

Yinede KOBİ desteğinden faydalanmak istiyor iseniz,

  • Ziraat Bankası,
  • Vakıfbank,
  • Akbank,
  • Halkbank,
  • Şekerbank,
  • İş bankası,
  • TEB,
  • Garanti bankası gibi bankaların KOBİ BANKACILIĞI bölümlerini ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

İş yeri açma kredisi veren KOSGEB in bu imkanlarından faydalanan çokça kişi bulunmaktadır. Sizlere örnek teşkil etmesi bakımından aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

KOSGEB Tarafından Verilen Destek Programları

Kosgeb destekleri 2021 yılında farklı destekler veriyor. Destek tutarlarında artış meydana gelmiştir. Kosgeb tarafından KOBİ’lere birçok destek sağlanmaktadır. Sağlanan destek programlarını şu şekilde sıralayabiliriz;

  • ✔Girişimcilik destekleri
  • ✔AR-Ge,teknolojik üretim yerlileştirme
  • ✔İşletme Geliştirme Büyütme ve uluslararasılaşma destekleri
  • ✔ Kobi Finansman destekleri
  • ✔Laboratuvar Hizmetleri
  • ✔ İşgem Tekmer Programları kapsamında destek vermeye devam etmektedir.

Bir işletme kurmak için yeterli sermayeniz bulunmuyor ise KOSGEB tarafından verilen desteklerden faydalanarak işletmenizi kurabilirsiniz. Girişimciliği Geliştirme Destek Programın kapsamında verilen 60 bin lira ve 360 in lira hibe desteği için son başvuru tarihi 31 Aralık’ tır.

SORUN CEVAPLAYALIM

Oy Verin

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 23 YORUM
  1. YENİDEN İŞ YERİ AÇMAK ROT BALANS dedi ki:

    BAĞKUR EMEKLİSİYİM YENIDEN İŞ YERI ACMAK İSTİYORUM KOSKEB DESTEĞİ NASIL ALABİLİRİM YENİDEN AÇMAYI DÜŞÜNDÜĞÜM KENDİ MESLEĞİM ROT BALANS FAR AYARI JANT DÜZELTME ALT TAKIM TAMİR ONARIM YENİ LASTİK BAYILİGİ DAHA ÖNCE DÜKKANIM VARDI KAPATTIM TAM 10 YL OLDU HİÇ VERGİ BORCUM YOK

  2. Sermaye dedi ki:

    Denizlide dürüm üzerine dükkan sahibi olmak istiyorum ama hiç sermayem yok bana nasıl yardımcı olabilirsiniz

  3. betül dedi ki:

    bende döner dükkanı actım inananın şu ekonomik durum bizi ciddi etkiledi küçük esnaf dükkan kapatıyo devletten destek bekliyoruz

  4. Asuman pulat dedi ki:

    Ben tuhafiye dükkanı açmak istiyorum 2ablamla birlikte ve ablamın uygulamalı girişimcilik belgesi var.ama hiç sermayemiz yok tuhafiyemizde hazır eşyanın yanında el işi sanatlarından faydalanacağız.mefruşat ve iğne oyaları kurs sertifikalarımız var. Kredi almamız mümkünmü acaba.lütfen bize yardımcı olurmusunuz.

  5. Yasemin Aydoğan dedi ki:

    Bende işyeri için destek istiyorum

  6. Şükran gelibolu dedi ki:

    Ben engelli çocuk annesiyim tuhafiye dükkanı açmak istiyorum çocuğumla birlikte bir iş yapmak hayatımda değişiklik yapmak istiyorum kosgeb in imkanlaından nasıl yararlanırım nasıl imkanlar olur

  7. Büşra Bulut dedi ki:

    KOSGEB sürecini anlatmak Önemli çünkü işin bir noktasında Aslında başlarken KOSGEB her koşulu kabul eden ya da her girişime destek veren bir yapı değil.

  8. KOSGEB (Ayşen Bayar) dedi ki:

    İşin bir noktasında Aslında başlarken KOSGEB her koşulu kabul eden ya da her girişime destek veren bir yapı değil o sebeple de KOSGEB’in bazı ufak hileleri ya da ipuçları var Bundan yararlanmak için bunlar insanlarla paylaşman önemli olduğuna inanıyorum zaten her şeyden önce şunu bilmek gerekiyor KOSGEB desteklerinden yararlanmak için herhangi bir şirkette yüzde 30’dan fazla ortaklığın uzun olması gerekiyor Eğer herhangi bir şirketin yüzde elli yüzde altmış orta alsanız veya sahibiyseniz ve yeni kurduğunuz şirket için KOSGEB desteklerinden yararlanmak istiyorsanız KOSGEB böyle bir olanak sağlamıyor onun yerine diyor ki ben girişimciye destek olacağım diyor başka bir yerde yüzde 30’dan fazla ortağınız olmayacaktı ve en önemlisi KOSGEB girişimcilik sertifikasına sahip olacaksınız diyor işte bu da aslında 2. önemli nokta KOSGEB girişimcilik sertifikası şirket kurulmadan önce sizin sahip ol manız gereken bir şey şirket kurduktan sonra alacağınız KOSGEB girişimcilik sertifikası ile KOSGEB desteklerinden faydalanmanız veya girişimci destekleri ne başvurmanız mümkün değil ama sadece girişimci destekleri özelinde zaten birazdan bahsederim Aslında birçok başka destekte var ama şunu unutmayalım 2 Kural çok önemli herhangi bir şirkette yüzde 30’dan fazla ortaklık bulunmayacak ve siz yeni bir girişim için başvuru yeri olacaksınız ve bunun yanısıra KOSGEB girişimcilik sertifikası da şirketi kurmadan önce sahip olacaksınız önce kursa gidip Sertkaya alıyoruz sonra şirketi kuruyoruz ve desteklere başvuruyoruz Peki başvurduktan sonra bizi neler bekliyor aslında şöyle Ben bizzat kendi tecrübelerimden anlatayım ben bu sertifikaya aldım Şirketi kurdum ve Tamam dedim kosgep girişimci destekleri ne yapacağım diye bu yola çıktım yapmam gerekenler yapmamız gerekiyor.

  9. İnan dedi ki:

    Ben döner üzerine dükkan actim.Kendi imkanlarımla buna ragmen param kalmadı bana bu konuda para destegi cikabilirmi

  10. büfe tarzı açmak istiyorum dedi ki:

    size daha öncede başvurdum yanlız bana geri dönülmedi sizden ricam bana yardımcı olun kendi işimin sahibi olmak istiyorum

KosgebKredisi.Com sitesinde yayınlanan yazı, haber, video ve görsellerin her türlü hakkı saklıdır. İzin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez.