KOSGEB Hibeleri

Küçükbaş Hayvan Hibesi Nasıl Alınır 2021

Küçükbaş Hayvan Hibesi Nasıl Alınır 2021

Bu yıl çiftçilerimize 300 küçükbaş koyun hibesi verilmiştir. Bunun haricinde 300 koyun desteği verilen çiftçilerimize asgari ücret maaş bağlanacak. 300 koyun projesi desteği şartları ise Bakanlık tarafından açıklanacak. 5 büyükbaş damızlık düve sahibi olan çiftçiler 3 yıl içinde 15 büyükbaş sahibi olacak. Koyun ve keçi almak için destek verilen iller ve ilçelerinde  ikamet eden ve küçükbaş hayvancılık yapacak çiftçilere KARACABEY MERİNOSU, MENEMEN, BAFRA, ASAF, ORTA ANADOLU MERİNOSU, COLUMBIA, CORRIEDALE, Targhee, Dorper, Shrophire, Suffolk ALMAN SİY.BAŞ. KEÇİ BESİCİLİĞİ KREDİSİ ET KOYUNU, KARA KEÇİ ÇİFTLİĞİ KURMAK, yetiştiriciliği veya yerli merinos koyunu desteği alabilirsiniz. Küçükbaş koyun ve keçi yetiştiriciliği için verilen hibe ve desteklemeler sayesinde tarım ve hayvancılık alanında kredi çekmek isteyenler 30 bin lira hibe kredi ve 100 bin liraya kadar faizsiz kredi ile koyun kredisi çekebiliyor.

Koyun Kredisi Şartları Nelerdir?

Küçükbaş koyun keçi kredisi şartlarını açıklamadan önce, bu kredileri veren kurum ve kuruluşlardan bahsetmekte yarar var. Koyun kredisi veren kurum ve kuruluşlar içerisinde ne önemlisi Tarım ve Orman Bakanlığıdır. Koyun kredisi çekmek isteyenlere 30 bin lira hibe kredi veriliyor. Bu krediden faydalanmak için gerekli şartlar ise zannedildiği kadar ağır değil.

30 Bin Lira Koyun Kredisi Verilen Yerli Koyun Cinsleri Ve Desteklenen İller

Akkaraman; Aksaray, Ankara, Bingöl, Çankırı, Çorum, Kayseri, Karaman, Kars, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Malatya, Osmaniye, Niğde, Yozgat
Bozsığır ırkı; Edirne, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Kocaeli
Anadolu mandası; İstanbul, Tokat, A.karahisar, Amasya, Balıkesir, Samsun, Düzce, Bitlis, Sivas, Diyarbakır, Muş, Kayseri, Kütahya, Çorum, Giresun, Bartın, Kocaeli, Yozgat, Tekirdağ
Kıvırcık; Balıkesir, Kırklareli
Sakız; İzmir
Karagül; Tokat
Çine çapan; Aydın
Hemsin; Artvin, Erzurum, Ardahan
Norduz; Van
Tuj; Kars, Ardahan
Karakaçan; Çanakkale, İzmir, Balıkesir
Kilis keçisi; Kilis ve Hatay,
Eşme; Uşak
Morkaraman; Ağrı, Bingöl, Erzurum, Elazığ, Iğdır
İvesi; Adana, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Mersin, Osmaniye, Şanlıurfa
Halep; Gaziantep, Kilis, Hatay, Şanlıurfa
İspir keçisi; Erzurum, Rize
Karacabey; Balıkesir, Bursa, Edirne, Kocaeli, Tekirdağ

Karayaka; Amasya, Giresun, Ordu, Samsun, Sinop, Tokat,
Honamlı keçisi; Konya, Antalya, Burdur, Isparda
Dalgıç; Konya, Afyonkarahisar
Gökçeada; Çanakkale
Kangal Akkaraman; Sivas
Dağlıç koyunu; Afyonkarahisar
Kaçkar keçisi; Artvin, Riza
Kilis keçisi; Gaziantep, Kilis
Koçeri; Batman
Zom; Diyarbakır
Osmanlı (Gürcü) keçisi; Kars, Ardahan
Ankara (tiftik); Siirt, Ankara
Kıvırcık; Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bursa, İzmir, Kırklareli, Manisa, Uşak, Yalova
Karakaş; Diyarbakır
Ankara; Ankara, konya
Abaza; Artvin

Hayvan Başı Destekleme Ödeme Tarihlerini öğrenmek için tıklayınız.

Ziraat Bankası Koyun Keçi Kredisi

Koyunlarını hemen satarak para çevirmek isteyenler umutlanmasınlar. Tarım ve Orman Bakanlığı daha önceki yıllarda verilen köye dönüş kredisi gibi kredi sonunda faaliyetleri denetlememe gibi durum söz konusu değil. Koyun kredisi alan kişiler gerçekten bu işe başlamayı ve köyde hayvancılık yapmayı amaçlaması gerekiyor. Ziraat Bankası devlet destekli olarak koyun almak isteyenlere kredi veriyor. Genç çiftçi projesinden yararlanamayanlar, daha önce koyun hibesi almış olanlar, 41 yaşından büyük olanlar koyun kredisi almak için Ziraat Bankası şubelerine başvurabilir. Ziraat bankası küçükbaş hayvancılık kredilerini 2 temel başlık altında veriyor.  Koyun besiciliği yapmak isteyenler; Ziraat Bankasından koyun besicilik kredisi alabilirsiniz. Bunun için en az 100 koyun beslemeniz gerekiyor. Ziraat yüz adet koyun veya küçükbaş hayvan besleyenlere süt koyunu kredisi veriyor.

Bu kredi ile yem ünitesi, balya ve çayır biçme makinesi de alabilirsiniz.  Bu kredi ile traktör alabilirsiniz. En az 250 adet koyun alırsanız veya 100 adet keçi alırsanız, süt koyunculuğu yapmak için Ziraat Bankasından kredi alabilirsiniz. Bu kredi sadece süt koyunu satın almak için değil, Süt sağma makinesi almak için, soğutma tankı, yem, balye ve çayır ile silaj makinesi almak içinde kullanılabiliyor.

Bununla da bitmiyor süt koyunculuğu kredisi çekenler, koyun parası ile tarım aletleri olan pulluk, mibzer, kaz ayağı, ilaçlama makinesi, ve traktör alabiliyor.

TKDK Destekleri

TKDK tarafından koyun alımı için kredi verilmiyor. TKDK sadece süt ve et üreten işletmelere kredi veriyor. TKDK koyun desteği alabilmek için en az 50 ve en fazla 500 baş koyun bulunan veya keçi bulunan bir işletmeye sahip olmak gerekiyor. Koyun et desteği için ise, en az 100 en fazla 300 baş keçi ve koyun sayısı ile desteğe başvurmak gerekiyor. TKDK hayvancılık destekleri hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

KOSGEB Koyun Veya Keçi Almak İçin Kredi Veriyor mu?

Kosgeb koyun kredisi veya keçi satın almak için kredi vermiyor. Peki ne için veriyor dediğinizi duyar gibiyim.  Kosgeb sadece koyun yetiştirmek isteyen çiftçilere, çiftlik kurulumu, makine alımı, süt makinesi, ürün paketleme ve pazarlama reklam gibi giderler için destek veriyor. Bu destek 50 bin lira hibe kredi ve 100 bin lira faizsiz kredi olarak veriliyor. Bunun için 32 saat için Kosgeb Uygulamalı Girişimcilik  kursu görmeniz gerekiyor ve kurs sonunda iş projesi ile başvuruyorsunuz. Koyun yetiştiriciliği için Ziraat Bankasından hayvan kredisi alabilirsiniz.

KOYUN ALMAK İSTEYEN KULLANICILARIMIZA KOSGEB’ İ TAVSİYE ETMİYORUZ. Boşuna zaman harcamayın.

Koyun ve keçi almak için destek verilen iller isimli yazıda keçi ve merinos koyun alımı için kredilerden ve devlet desteklerinden bahsettik. Umarım bu iş sizin için hayırlı uğurlu olur.

Geçen yıl çiftçilerimize 30 baş koyun hibesi ve bununla birlikte 5 baş damızlık düve verilmesi gündeme geldi. Bahse konu hayvanların cazibe merkezleri programında yer alan illerde uygulanması bekleniyor.

Geçen yıl genç çiftçi hibe projesi kapsamında yine başvuru yapan çiftçilerimize 30’ar bin lira hibe ödemesi yapılacak. Başvurular alındı ve değerlendirmeye başlandı.

300 KOYUN HİBESİ DESTEĞİ

Köye dönüş yapan genç çiftçilerimize 300 koyun hibe edilecek. Koyunlar kuzulaması sonrasında Devletten alınan destek geri ödenecek. Bu kapsamda bu destek hibe değil geri ödemeli olacak. Ayrıca 300 koyun alan çiftçilerimize asgari ücret maaş bağlanacak.

Köye dönene değil, köyde hayvancılık yapana destek verilecek!

Ziraat Bankası 300 koyun projesine başvuran veya 250 bin düve projesinden destek almak isteyen çiftçilerimize Tarım Kredi Kooperatifi desteği ile sıfır faizli hayvan kredisi vermektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 89 YORUM
  1. Seyit ali kaya dedi ki:

    Bende hayvancılık yapmak ıstıyorum

  2. Ersin Kılıçaslan dedi ki:

    Muş’ta bu destek varmı varsa nasıl baş vurabilir yardımcı olursanız sevinirim

  3. Selim topal dedi ki:

    Kosgeb kredisi 30 koyun almak istiyorum

  4. Mustafa dedi ki:

    30 koyun hibe nasl alabilirim

  5. Mehmet dedi ki:

    Köyün desteği almak istiyorum

  6. Nurcan Morgül Kayış dedi ki:

    Romanov cinsi ırkla küçük baş hayvana başlamak istiyorum genç çifçi hibe desteği nasıl alırım şehirden köye dönücem olursa

  7. Mehmet Demir dedi ki:

    Mmmmm

  8. ferhat kaya dedi ki:

    Koyun almak istiyorum

  9. Recep yıldız dedi ki:

    100 koyun almak istiyorum

1 6 7 8