Kosgeb Online Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi (e-DEVLET ÜZERİNDEN)
KOSGEB Geleneksel girişimcilik eğitimi ve ileri girişimcilik eğitimleri almak isteyen girişimcileri merak ettiği; kosgeb girişimcilik kursu başvuru e-devlet nasıl yapılır, girişimcilik kursu başvuru e-devlet nasıl yapılır, kosgeb.gov.tr girişimcilik online eğitim başvuruları, kosgeb.gov.tr girişimcilik sertifikası nasıl alınır, e-devlet kosgeb girişimcilik belgesi sorgulama işlemi ve tüm merak edilenler içeriğimizde yer almaktadır.
2021 yılında da Kosgeb uygulamalı girişimcilik eğitimine katılan girişimcilere, Kosgeb Hibe ve Faizsiz krediler vermeye devam edecektir. KOSGEB girişimcilik Kursu 2021 yılında nasıl kayıt olunacak merak ediliyor. Kosgeb hibe kredileri almak için şart olarak girişimcilerin katılması zorunlu olan Kosgeb uygulamalı girişimcilik eğitimi için nereye başvurulur, başvuru nasıl yapılır, Kosgeb Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, eğitimin işleyişi ve iş planı vb. bilgiler araştırılıyor.
Kosgeb Online Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Nasıl Alınır?
Değerli girişimci adayları. Sizlere daha hızlı kolay girişimcilik eğitimi verme hedefiyle geçtiğimiz yıl online eğitim platformu Kosgeb E-Akademi kuruldu. Parlak fikirlerini hayata geçirmek isteyen herkes, lms.kosgeb.gov.tr adresinden eğitim alabilir. Kurumsal internet sayfasında ki yönlendirme linki ile e-devlet üzerinden de eğitimlere ulaşabilirsiniz. Zaman ve mekandan bağımsız olan eğitimlere tüm girişimci adayları kayıt olarak sertifika sahibi olabilirler.
Konu anlatımlı videolar, etkileşimli animasyonlar ve dökümanlarla zenginleştirilmiş eğitimlerin herkesin katılımına açık ve ücretsizdir.
Girişimcilik eğitimlerine başvurmak isteyen girişimci adaylarının işletmelerini kurmadan önce eğitimleri tamamlamaları ve Kosgeb girişimcilik eğitimi katılım belgesi almaları gerekiyor.
Burada özellikle vurgulamak istediğimiz bir kaç nokta var. Öncelikle iş fikrinizi ait nace kodunu, Kosgeb tarafından desteklenen sektörler arasında yer alıp almadığını kontrol etmelisiniz. Eğitimleri başvuru yapacağınız destek programı türüne göre Geleneksel ve İleri girişimci olmak üzere, iki aşamalı kurgulanmıştır. Hangi destek programına başvuru yapacaksanız o eğitimi almanızı bilmeniz gerekiyor. 👇
Genel olarak;
- Hizmet veya ticaret sektöründe bir işletme kurmak için Geleneksel girişimcilik eğitimini,
- İmalat yazılım gibi alanlarda işletme kuracaksanız İleri Girişimcilik eğitimini almanız ve tamamlamanız gerekmektedir.
Eğitimi tamamladıktan sonra sistem üzerinden Girişimcilik katılım belgenizi görüntüleyip doğrulamasını yapınız. Eğitiminizi bitirmenizin ardından ilk iş günü işletmenizin, kuruluş işlemlerini başlatabilirsiniz.
İşletmenin kuruluş tarihi ilgili eğitimim katılım belgesinin alındığı tarihten sonra olmalıdır.
Hayallerinin peşinden koşmak isteyen girişimci adaylarını, Kosgeb destek programlarından yararlanmak için gerekli online girişimcilik eğitimine başvuru adımları ve diğer bilmelere gereken detayları ise yazımızın devamında anlattık.👇
KOSGEB Girişimcilik Kursu 2021 Yılında Kayıt Online Yapılıyor
Pandemi koşulları nedeniyle uzaktan eğitim formatında gerçekleştirilmektedir. Kosgeb girişimcilik kursu başvuru e-devlet üzerinden yapılabileceği gibi kosgeb.gov.tr üzerinden yapılmaktadır. kosgeb girişimcilik kursu başvuru e-devlet üzerinden nasıl yapılacak, eğitim sonrası verilecek girişimcilik sertifikası nasıl alınır ve sorgulaması nasıl yapılır vb. konular hakkında bilgilere yazımızdan ulaşabilirsiniz.
KOSGEB Girişimcilik Kursu ONLİNE Başvuru
İşkur ve Kosgeb tarafından düzenlenerek ülkemizin tüm illerinde verilen Kosgeb girişimcilik kursları ücretsiz olarak verilmekte ve kendi işini kurmak isteyen 18 yaşından büyük tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına katılma hakkı sağlanmaktadır. Kosgeb girişimcilik kursu başvuru 2021 yılında e-devlet üzerinden gerçekleştirilmektedir. Eğitime başvurmak isteyenler eğitimlere e-devlet üzerinden online olarak başvuru yaparak, uzaktan eğitim ile tüm videoları sonuna kadar tamamlamalıdır. Üst yaş olarak bir sınırlama getirilmeyen kurslar İş-Kur ve Kosgeb kurumu tarafından düzenlenmektedir ve belirlenen tarihlerde kurumun uygun gördüğü ve belirlediği merkezlerde örgün olarak verilmeye başlandığı gibi e-devlet üzerinden uzaktan eğitim formatında online olarak da verilmektedir.
İsterseniz kısa bir anlatımın ardından Kosgeb girişimcilik kursu soru ve mülakatlarında neler sorulur, eğitim başvuruları nasıl yapılır ve kursun ne işe yaradığını anlatmaya devam edelim.
Kosgeb Kurslarına Kimler Başvurmalıdır?
Kosgeb hibe desteklerinin alınması için geçilmesi gereken ilk adım Uygulamalı girişimcilik kurslarıdır. Daha sonrasında işletmeninin kurulması, kurulu işletmenin KOSGEB veri tabanına kaydı, diğer işlemlerin hazırlanması ve iş planının hazırlanarak Kosgeb’ e sunulmasını adımlarını başarılı olarak geçenlere Hibe ve Faizsiz destekler verilmektedir. İlk önemli adım olan Kosgeb kurslarının başvuruları ve ne işe yaradığını isterseniz anlatmaya başlayalım.
İlkokul mezunu ve 18 yaş üstü tüm T.C vatandaşlarına ücretsiz olarak sunulan Kosgeb eğitimi halk arasında kısaca Kosgeb kursu olarak bilinmektedir. Kosgeb girişimcilik eğitimleri 2021 yılında e-devlet üzerinden online olarak ücretsiz bir şekilde alabilir. Çalışmayan ve işsiz olanların başvuruları da yine aynı şekilde e-devlet üzerinden yapabilir. KOSGEB Geleneksel girişimcilik ve ileri girişimcilik olarak iki ayrı eğitim verilmekte 16 video modülden oluşan girişimcilik eğitim programlarına kaydı yapılan kursiyerler Kosgeb kurslarına uzaktan eğitimlere sonuna kadar katılım göstermeleri beklenmektedir. Tüm videoları sonuna kadar izleyip tamamladıktan sonra Kurs sonunda verilen sertifikalarla tüm hibelerden yararlanma imkanı sunulmaktadır.
Kosgeb Kursunun İçeriğinde Neler Öğretilir?
Girişimcilik sertifikasına sahip olanlar Kosgeb’ in hibe ve kredilerine bu sertifika sayesinde başvuru yapmaları nedeniyle girişimcilik kursları ayrı bir önem kazanmaktadır. Buradan da anlaşılacağı gibi Kosgeb kurslarına katılım göstermeyen ve sertifika almamış olanlar Kosgeb in desteklerinden yararlanamamaktadır.
KOSGEB Geleneksel Girişimcilik Eğitimi Modülleri
Geleneksel Girişimcilik eğitiminde 8 ana ders işlenir bu dersler ise;
Geleneksel Girişimcilik Eğitimi ders modülleri;
- Bölüm 1: Girişimcilikte temel kavramlar
- Bölüm 2: Kurumsal Fırsatları Görmek ve Fikirler Yaratmak Girişim Fırsatlarını görme ve fikir yaratma/ geliştirme (İş fikirlerinin bulunması, bulanan iş fikirlerinin geliştirilmesi ve iş planı oluşturma öğrenilmesi,)
- Bölüm 3: Yapılabilirlik analizi/ Fizibilite analizi
- Bölüm 4: İş modelleri müşteriler, değer önerileri ve gelir kaynakları, Yönetim ve Pazarlama Planlanması üzerine
- Bölüm 5: Ekonomi endüstri, rekabet ve müşteri analiz
- Bölüm 6: Hukuki altyapı
- Bölüm 7: Girişimin etik temelleri
- Bölüm 8: Pazarlama ilkeleri ve yönetimi gibi bölümlerden oluşan toplam 16 modülden oluşmaktadır.
İleri Girişimcilik Eğitimi Modülleri
İleri Girişimcilik Eğitimi, yukarıdaki kurs modüllerine ek olarak aşağıdaki modülleri içerir;
Bölüm 9: Ağ
Bölüm 10: İşletmenin Mali Yapısının Belirlenmesi ve Yönetimi
Bölüm 11: Yeni Girişimler için Finansal Kaynaklara Erişim
Bölüm 12: İnovasyon yönetimi
Bölüm 13: Fikri Mülkiyet Hakları
Bölüm 14 :KOBİ’lerde Kurumsal Yönetim ve Stratejik Yönetimin Profesyonel Yönetimi
Bölüm 15: Büyüme Sürecinin Yönetimi ve Büyüme Stratejileri
Bölüm 16: İş Planı Geliştirme
Toplamda 16 modülden oluşan videoların tamamı izlendikten sonra İleri girişimcilik sertifikası alınabilmektedir.
2021 itibari ile uzaktan eğitim sistemine geçilmiştir. Detaylı bilgiler yazımızın devamındadır. İnceleyebilirsiniz.
Kosgeb Girişimcilik Kursu Başvuru e-Devlet (ONLİNE)
Kosgeb kurumu örgün olarak düzenlediği eğitimler ile hem de e-devlet üzerinden yapılan başvurular ile eğitim veriyor. KOSGEB kayıt işlemleri gibi eğitim başvuruları da artık online olarak e-devlet üzerinden yapılıyor. Buradan yapılan uzaktan eğitim sistemi üzerinden örgün olarak yapılan eğitimlere başvurular ise şu şekilde yapılıyor.
KOSGEB girişimcilik e-devlet üzerinden online giriş yapabilmek için;
- Öncelikle e-devlet kapısına giriş yapılmalı,
- Ardından eğitimleri ile ilgili çıkan link üzerinde çıkan ” İl Filtresi ” bölümünden nerede örgün eğitim alıyorsanız o ili seçenekler üzerinden seçmeniz gerekiyor.
- İl seçimi yapıldıktan sonra bütün eğitimlerin sıralı tarihlerine ulaşılacaktır. Seçili ilin üzerine tıkladığınızda online eğitimin tarih ve verilen kurumun hangisi olduğuna dair bilgilere erişeceksiniz.
- Verilen eğitimlerde başvurular şahsen kabul ediliyorsa müracaatlarınızı kuruma şahsen yapmanız gerekecektir.
- Başvurular e-devlet üzerinden yapılıyorsa bu durumda e-devlet kapısı üzerinden başvuru yapmanız gereklidir.
- Seçili ilin yanında yer alan e-devlet başvuru sekmesine tıklayarak e-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra bağlantı adresinden giriş yaptıktan sonra sayfanın sağ üst kısmında + Yeni Başvuru sekmesine tıklayarak başvuru yapabilirsiniz.
- Örgün eğitim olarak yapacağınız başvurular Başvur butonuna tıkadıktan sonra açılan Örgün eğitim adı altında yer alan;
- ”Başvurularım”
- ”Girişimci Bilgilerim”
- ”Kurs Seçimi”
- ”İş Fikri Bilgileri” alanlarını doğru bir şekilde doldurduktan sonra ”Kaydet” sekmesine tıklayarak ” İşlem Başarılı, eğitim başvurunuz kayıt edildi, yapılan değerlendirme sonucunda eğitime katılmaya hak kazanır iseniz tarafınıza eğitim ile ilgili bilgilendirme yapılacaktır.
- Örgün eğitime başvuru hakkında daha detaylı bilgi için de eğitimi düzenleyen kuruma şahsen gidip de bilgi alabilirsiniz.
Kosgeb Uzaktan Eğitim Başvurusu Nasıl Yapılır?
Kosgeb kursun zorunlu olması nedeniyle kursiyerlere 2021 yılında online kurs uzaktan eğitim modülüyle de dersler verilir ve sertifika almaları sağlanır. İşletme kurulmadan önce Uzaktan eğitim sistemi üzerinden Online Girişimcilik eğitimi olarak ”Geleneksel Girişimci” ve ”İleri girişimci eğitimini” tamamlamaları istenmektedir.
Online olarak yapılan eğitim avantajları ise;
- Kurs başlama gününü beklemeden zamandan tasarruf yapmak,
- Girişimcilik eğitimlerinde zorunlu olan derslere katılma zorunluğunda muaf olmak,
- Girişimcilik eğitimini tamamlayanlara verilen girişimcilik sertifikasının tanzimi için gün beklemeden kurs bitiminden hemen sonra belgenin çıktısını alma imkanına sahip olmak,
- Ömür boyu sertifika sahip olmak isterseniz örgün eğitim yerine online uzaktan eğitime katılmanızı tavsiye ederiz. Bu gibi imkanların yanında 370.000 TL kadar verilecek olan ileri girişimci destek programı için de eğitim alma imkanına sahip olabilirsiniz.
Kosgeb Girişimcilik Kursu Başvuru e-devlet
Girişimcilik belgesi almak için ” Uzaktan Eğitim ” başvurusunda bulunmak yeterlidir. Online eğitim Uzaktan eğitim başvurusu için e-Devlet şifreniz ile sisteme giriş yapmanız gereklidir. Eğitim başvurusu yapıp, hemen eğitime başlayıp sertifika almanız için yapmanız gerekenler şunlardır.
- Öncelikle verdiğimiz web adresine giriş yapınız, burada Uygulamalı girişimcilik eğitimi araması yaptıktan sonra e-Devlet kapısına mevcut şifreniz ile girişi yapınız.
- Sağ üst köşede yer alan YENİ BAŞVURU butonuna tıklayınız. Sistem sayfasına yönlendirecektir.
- Açılan pencereden UZAKTAN EĞİTİM altında BAŞVUR butonuna tıklayınız.
- Katılmak istediğiniz eğitimi seçmek için üste menüden Tüm Eğitimler’ e ya da ”Eğitim” Kategorisi altındaki başlıklara tıklayabilirsiniz
- Burada sayfanın altına indiğiniz de sizleri ”ÖNE ÇIKAN EĞİTİMLER” adı altında aşağıdaki görsel karşılayacak. Kategoriler altında almak istediğiniz eğitimi seçmek için üzerine tıklayın.
- KOSGEB desteklenen sektörler içinde Üretime dayalı işletme içinse İleri Girişimcilik Eğitimi, KOSGEB desteklenen sektörler içinde yer alan bir ticarethane ise Geleneksel Girişimcilik Eğitimi almanız gerekiyor.
- Hangi eğitimi almaya karar verdi iseniz Görselde ki gibi ”Eğitime Başla” butonuna basınız.
- Geleneksel Girişimcilik Eğitimine başlayabilmek için kendinizi derse kayıt edebilirsiniz.
- Karşınıza 10 tane eğitim videosu çıkacak. Bu eğitim videolarını izledikten sonra ise sizi sistem 10 sorudan oluşan bir teste tutacaktır.
- Etkinlikleri tamamladığınızı, karşısında beliren yeşil onay işareti ile görebilirsiniz. Eğitimdeki tüm etkinlikleri tamamladığınızda bu ifadeyi göreceksiniz.
- Tümü tamamlandıktan sonra eğitim sertifikanızın çıktısını alabilirsiniz.
- Tüm videoları izleyip testleri tamamladıktan sonra karşınıza çıkan ”SERTİFİKA TALEP ET” butonu sayesinde girişimcilik belgenizin çıktısını alabileceksiniz.
- e-Devlet şifresiyle Kosgeb e- hizmetler sayfasına giriş yaptıktan sonra ”Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” altında yer alan ”Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım” belgesini tıklayarak belgenizin çıktısını alabilirsiniz.
- İleri Girişimcilik Eğitimine kayıt olabilmeniz için öncelikle Geleneksel Girişimcilik Eğitimini tamamlamanız gerekmektedir.
- Geleneksel Girişimcilik sertifikanız aşağıda verilmiştir;
Eğitimin İşleyişi ve İş Planı Hazırlama
Kosgeb girişimcilerin iş fikri projelerinin anlatıldığı iş planlara ayrı bir önem vermekte ve kurslarda özellikle iş planı oluşturma hakkında detaylı bilgiler vererek kursiyerlerin iş planı oluşturmalarını öğrenmelerini kolaylık sağlamaktadır. Kursa katılmayanlar iş planı hazırlamayı bilmediklerinden kursta öğretilen bilgiler sayesinde oluşturulan iş planları Kosgeb yetkililerine yapılan sunumlarından ardından onaylandığı için iş planı projesi hazırlama aşamasında yardım alabileceğiniz kurs yetkililerinin kursa katılım gösterenler için ayrı bir özen gösterecekleri de aşikardır. Bu nedenle Kursta katılımcılardan istenilen şartları tam olarak sağlamış olmak girişimcilere her konuda avantaj sağlayacaktır.
Alınan tüm eğitimlerin sonunda başarılı bir işletmenin kurulması ve devamlılığın sağlanması amacıyla verildiğinden girişimcilik sertifikasına sahip olarak iş yeri açılışında Kosgeb hibelerinden yararlanmak isteyenlerin ve başvuruda bulunanların açacakları işletme sahiplerinin kendilerinden daha emin olarak açılması ve doğru sektörde iş kurmalarına yardımcı olmak açısından oldukça yarar sağlayacaktır. Tüm bu konularda tam destek görebileceğiniz Kosgeb uzmanlarının verdiği kurslara katılım sağlamalı ve başarılı bir şekilde Girişimci sertifikasına sahip olunmalıdır. Kursun bitiminden 1 ay sonra özel bir merasimle verilecek olan girişimci sertifikasını almaya hak kazanan katılımcılar Kosgeb tarafından sağlanan tüm destek teşviklerine başvuruda bulunabilirler.
Özetle tekrar etmek gerekirse; Kosgeb girişimcilik kurslarına, sosyal yardım alanlar, SGK’ lı olarak özel sektörde çalışanlar, tarım işi ile uğraşan ve isteğe bağlı olarak sigortasını yatıran ve 18 yaşını tamamlamış her T.C vatandaşı Kosgeb girişimcilik kurslarına katılabilirler. Daha önceden Kosgeb kursuna katılım gösterenler ve terör ve yüz kızartıcı suçları işlemiş olanların kurslara başvuruları kabul edilmemektedir. Ayrıca kurslara devlet memurları da katılım gösterebilirler ancak memur oldukları sürece kendilerine ait bir iş yeri açılışı yapamayacaklardır. Yine de ücretsiz olarak yukarıda sıraladığımız şartları taşıyarak sertifika almaya hak kazanmış kursiyerlerin sertifikaları ömür boyu geçerlidir ve istedikleri zaman Kosgeb’e başvuru yaparak kendi iş yerlerinin açılışında kullanmak üzere hibe ve faizsiz kredi imkanlarından yararlanabilirler.
e-devlet/kosgeb.gov.tr Girişimcilik Sertifikası Sorgulama
kosgeb.gov.tr girişimcilik sertifikası sorgulanabiliyor. Kosgeb girişimcilik eğitim sertifikası sorgulama işlemi e-devlet üzerinden gerçekleştirilebiliyor.
e-Devlet üzerinden sizde kosgeb.gov.tr girişimcilik sertifikası sorgulaması yapabilirsiniz.
- Katılım Belgesi,
- TC Kimlik Numarası,
- Adı Soyadı,
- Kurs Başlangıç Tarihi,
- Kurs Bitiş Tarihi,
- Düzenleyici Kuruluş,
- KOSGEB Birimi,
- Eğitim Türü sertifikasını sorgulama yaparak görüntüleyebilirsiniz.
KOSGEB2021 Hibe Destekleri Ne Kadar?
1 Ocak tarihinden itibaren Kosgeb tarafından verilecek olan girişimcilik destekleri daha farklı bir statüde ele alınacaktır. Girişimcilik Destek Programı adı altında verilen desteklerin son başvuru tarihi 31 Aralık 2018′ de sona erdi. Yeni dönemle birlikte desteklerin adı Girişimciliği Geliştirme Destek Programı olacaktır. Bu programın amacı, girişimci olmak ve herhangi bir sektöre yatırım yapmak isteyenlerin, işlerini kurabilmek için gerekli olan finansmanın sağlanması, hazırlanan iş planlarının ödüllendirilmesi, yeni kurulan işletmelerin yeni var oluşlarında yaşanan risklerin bertaraf edilmesi sağlanmaktadır.
2021 itibariyle geleneksel işletmelere 60 bin TL, ileri girişimcilere ise verdiği destek 370 bin TL olarak verilecektir. Detaylı bilgi almak ve mevzuatı incelemek için tıklayınız.
iyi günler ben online geleneksel girişimcilik eğitimi aldım ilk üniteyi tamamladım iki gün sonra da ikinci üniteye girdim ancak videolar görünmüyor neden olduğunu anlayamadım ama videolar yok bu nedenle diğer bölüme de geçemiyorum öylece kala kaldım
merhabalar.ben internette kosgeb tarafından dondurma üretimi yapan girişimcilere hibe desteği reklamıyla ilgili olarak ön bilgi almak istiyorum.bununla ilgili olarak nace kodu kapsamında olduğunu listeden gördüm.Bana konuyla alakalı olarak bir yol haritası çizerek yardımlarınızı bekliyorum.teşekkürler