Kosgeb proje örnekleri

Kosgeb proje örnekleri
3 Mayıs 2016 tarihinde eklendi, 64 kez okundu.

Kosgeb proje örnekleri

Kosgeb proje örnekleri isimli yazımızda iş planı  hazırlama, iş planı nasıl oluşturulur, örnek iş planı projeleri hakkında bilgi vereceğiz.

Kosgeb iş planı projesi

Kosgeb tarafından verilen hibe ve faizsiz kredi desteğinden yararlanmak isteyen girişimciler mutlaka iş planı hazırlamalıdır.

Girişimcilerin iyi bir iş planı hazırlamak için bilmesi gereken bilgiler katılmak zorundaki oldukları Uygulamalı  girişimcilik eğitiminde öğretilmektedir. Kosgeb uzmanları tarafından öğretilen bilgiler ışığında hazırladıkları iş planı projelerini Kosgeb yetkililerine sunmak zorundadırlar. Kosgeb yetkililerin önem verdiği iş planları eğer onay almazsa girişimciye tekrar  gözden geçirmeleri için iade edilir.3. kez geri iade edilen iş planı projeleri artık incelenmek üzere kabul edilmez. Bu nedenle iş ve zaman kaybının ortadan kaldırılması için Girişimciler iyi bir iş planı hazırlamak zorundadır.

Sitemiz üzerinden hazır iş proje örneklerini bilgisayarınıza indirerek hazırladığınız iş projeniz ile karşılaştırarak eksik bilgileri düzeltebilirsiniz.

Kosgeb proje örnekleri aşağıdaki gibidir;

Kosgeb iş planı oluşturma

Kosgeb başvurusunda istenen iş planını hazırlamaya başlayan girişimciler Kosgeb veri tabanına kayıt olmalıdır. Kayıtlı Kobi ve girişimciler Kosgeb şifresini aldıktan sonra ana menüdeki iş planı projesi oluşturma ekranından iş planı oluşturarak dökümanını alabilirler.

Aynı ekranda girişimciler yapacakları iş ile ilgili değişiklik yapabilir, ek bilgi ya da revize etmek istedikleri Kosgeb iş planı  proje örnekleri üzerinden düzeltme işlemi yapabilme özelliğine de sahiptirler.

İş planında yer alan konular ve açıklamaları

İş planı projesi hazırlarken yazılması gereken konular;

  1. Girişimci ve girişimcinin özelliklerinin yazıldığı ilk bölümde işi yapacak olan girişimcinin bilgisi, tecrübesi, yeteneği ve girişimcinin diğer özellikleri yazılır.
  2. Yapılacak olan iş ile ilgili özellikler bölümünde Kurulacak iş ile ilgili yasal süreç ve ortaklar ve yapılması planlanan işin niteliği, özellikleri hakkında bilgiler yazılır.
  3. Pazarlama bölümünde hedef piyasa araştırması ile ilgili pazarın belirlenmesi, piyasa durum tablosu, piyasa hakkında objektif, gerçekçi bilgilerin verildiği, kaynak gösterilerek verilerin yazılması gereklidir.
  4. Eylem planında pazarlama ve ürünlerin satışı için müşteriye ulaşmak için yapılacak çalışmalar özeti ve uygulamalar yazılmalıdır.
  5. Üretim süreci bölümünde yapılacak üretim veya verilecek hizmetin süreci üretim veya hizmet sürecinde yer alan firmanın, vereceği ürün ya da hizmetlere ilişkin süreçlerin detayları yazılmalıdır.
  6. Yönetim Planı İşletmenin iç yapısı(yönetim yapısı), dış tedarikçiler ve bunlardan aldığı tedarik sürecini gösteren bölümdür.
  7. Finansal Plan Şirketin sermaye yapısı, kredi, nakit akışı, başa baş noktası gibi unsurlarını gösteren bölümdür.

 

Bu yazıya oy ver

Devlet destekli Kosgeb desteği alan örnek iş planı konusunda kosgeb desteği alan iş fikirleri, kosgeb desteği alan projeler ve kosgeb market iş planı hakkında bilgiler verilmektedir.




Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git