Kosgeb’in birçok sektöre hibe ve faizsiz kredi desteği sağladığı bilinmektedir. Girişimcilerin Kosgeb üzerinden kredi alabilmek için nace kodlarını incelemeleri gerekmektedir. Kuracakları işletme sektörü belirlenen kodlar içerisinde bulunmuyor ise sağlanan teşviklerden faydalanmaları mümkün değildir. Kosgeb inşaat yapanlara da destek sağlamaktadır. Ayrıca yazılım desteği de verilmektedir. İnşaat sektörüne girişim yapacak olan vatandaşların ilk olarak Kosgeb’e sunmak için iş planı oluşturması gerekmektedir.
İnşaat Sektöründe KOSGEB Destek Veriyor
Kosgeb inşaat kredisi kategorisi ve Nace kodları ile bina inşaatı için kosgeb kredisi veriliyor. Nace Kodları listesinde F Kategorisinde verilen KOSGEB İNŞAAT KREDİSİ bina inşaatı haricinde su projelerinden özel inşaat faaliyetlerine kadar birçok tadilat alanını kapsıyor. Kosgeb’den inşaat için kredi almak isterseniz, bu faaliyet alanında bir iş projesi hazırlamalı ve bu proje ile KOSGEB’e başvuru yapmalısınız.
KOSGEB İnşaat Kredisi Nace Kodları
KOSGEB inşaat kredisi adı altında F İNŞAAT nace koduyla bina inşa etmek isteyen ve bu iş için krediye ve hibeye ihtiyaç duyanlara inşaat kredisi vermektedir. Birçok sektördeki Küçük ve Orta ölçekli işletmelere destek veren Kosgeb 2023 yılında İnşaat alanında vereceği destek, hibe ve kredilerle bu sektörde işlerini büyütmek isteyenler ile inşaat alanında yeni bir iş yeri açmak isteyenlere büyük imkanlar tanımaktadır. Bilindiği üzere Kosgeb yeni girişimcilere iş yeri açmak için sağladığı imkanların tamamını inşaat sektörüne de vermektedir. Ayrıca Kosgeb desteklediği 13 sektör içinde yer alan inşaat sektöründe hizmet gösterenlere 32 farklı alanda destek vermeye devam etmektedir.
Kosgeb’in İnşaat Sektöründeki Destekleri 2023 Güncel
Kosgeb 13 farklı sektöre destek vermektedir. KOSGEB tarafından girişimcilere verilen destekler sayesinde Ülkemizde binlerce işletme bu destekler ile işlerini büyütmek ile birlikte bazı işletmeler İşbirliği yaparak büyük işlere ima atmışlardır.
KOSGEB’in inşaat kredisi nace kodları aşağıdaki gibidir:
- Kosgeb F43.22 Sıhhi tesisat, ısıtma ve iklimlendirme tesisatı
- F43.29 Diğer inşaat tesisatı
- F43 Özel inşaat faaliyetleri
- F42.21 Akışkanlar için hizmet projelerinin inşaatı
- F42.91 Su projeleri inşaatı
- F42.99 Başka yerde sınıflandırılmamış bina dışı diğer yapılara ait projelerin inşaatı
- F43.1 Yıkım ve şantiyenin hazırlanması
- F43.11 Yıkım
- F42.2 Hizmet projelerinin inşaatı
- F43.2 Elektrik tesisatı, sıhhi tesisat ve diğer inşaat tesisatı faaliyetleri
- F43.21Elektrik tesisatı
- F43.3 Binanın tamamlanması ve bitirilmesi
- F43.33 Yer ve duvar kaplama
- F43.39 İnşaatlardaki diğer bütünleyici ve tamamlayıcı işler
- F43.9 Diğer özel inşaat faaliyetleri
- F43.99 Başka yerde sınıflandırılmamış diğer özel inşaat faaliyetleri
- F43.34 Boya ve cam işleri
- F42.9 Bina dışı diğer yapılara ait projelerin inşaatı
- F42.22 Elektrik ve telekomünikasyon için hizmet projelerinin inşaatı
- F43.91 Çatı işleri
- F43.31 Sıva işleri
- F43.12 Şantiyenin hazırlanması
- F43.13 Test sondajı ve delme
Kosgeb yukarıda belirttiğimiz inşaat alanlarında işletmelere destek vermektedir. Eğer yukarıda belirtilen alanlarda bir proje geliştirerek KOSGEB İNŞAAT KREDİSİ başvurusu yaparsanız, bu sektörler dahilinde KOSGEB’den destek alabilirsiniz.
Kosgeb İşbirliği Güçbirliği Destek Programı Nedir?
Kosgeb inşaat alanında faaliyet gösterin işletmelerin güçlerini artırması ortak pazar, imalat ve hizmet sunumu için geliştirdiği işbirliği güç birliği destekleme programları sayesinde küçük ve orta işletmelerin destekler ile birleşerek işler yapmasını sağlamaktadır. Bu yardımlar sayesinde firmalar işlerini büyüte bildikleri gibi farklı destekleri de alarak isimlerini duyurabilirler ve fuarlarda kendilerini tanıtabilirler.
Bu proje imkanlarından faydalanmak isteyen en az 5 işletmenin bir araya gelmesi gerekmektedir. Bir araya gelen işletmelerin ortaklıklarını aşağıda belirteceğimiz 3 farklı model de ortaklık kurması gerekmektedir.
Sizde KOSGEB inşaat alanında yukarıda belirttiğimiz işlerden birisini yapıyorsanız veya bu işlerden birini yapmayı düşünüyorsanız bu alanlara destek veren KOSGEB imkanlarından yararlanarak işlerinizi büyütebilir veya yarım kalan işlerinizi tamamlayabilirsiniz.
İşbirliği Güç Birliği Projesi
Yukarıda belirttiğimiz KOSGEB İnşaat Kredisi ve Destekleri sayesinde işini büyütmek isteyen inşaat firmalarına işbirliği güç birliği projesi kapsamında 1 milyon liraya kadar kredi imkanı verilmektedir. Bu kredi imkanın 300 bin liralık kısmı geri ödemesiz olarak verilmektedir. Geriye kalan 700 bin liralık kısmı ise 6 aydan 36 aya kadar vade imkanı ile kullandırılmaktadır. Sizde KOSGEB’in bu imkanlarından yararlanarak inşaat sektöründe yeni bir iş yeri açabilir veya var olan küçük veya orta ölçekli pozisyonundaki işletmenizi işbirliği güç birliği destek programı sayesinde büyütebilirsiniz. Ayrıca yine KOSGEB tarafından bu sektörde yapılan işbirliğinin güçlendirilmesi adına inşaat sektöründe yapılan bu proje ile Ülke genelinde yapılacak olan Fuarlarda firmalarınızın tanıtımını yapmanız için 45 bin liraya kadar destek verilmektedir. Bu destekleri alarak firmanızı fuarlarda tanıtabilir ve yeni pazarlar kazanabilirsiniz.
Girişimcilik Kursların Katılmak
KOSGEB tarafından verilen hibe ve kredi desteklerinden yararlanmak için işletmecilerin Kosgeb tarafından açılan uygulamalı girişimcilik kurslarına katılmaları ve KOSGEB veri tabanına kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Ayrıca KOSGEB İnşaat Kredisi ve Destekleri imkanlarından faydalanabilmeniz için sektörünüze uygun olan F Kosgeb Nace kodu doğrultusunda bir iş planı hazırlayarak KOSGEB’e iletmeniz gerekmektedir. Kosgeb tarafından değerlendirilen bu iş planı uygun görüldüğü takdirde KOSGEB hibe ve destek programlarından yararlanabilirsiniz.
İnşaat Halindeki Daireye Kredi Çıkar (YÖNTEM BURADA) mı? Hemen inceleyebilirsiniz.
İnşaat Sektörü İş Planı Örnekleri
Bir iş planı örneği hazırlamak için Kosgeb hizmet binasına giderek boş iş planı örneği alabilirsiniz. Ya da Kosgeb inşaat iş planı örneğini bilgisayarınıza word dosya uzantısı olarak indirebilir, düzenlenmeye başlamış örnek plandan devam edebilirsiniz. İş planında inşa edilecek olan binanın türü, kullanım amacı, metre karesi, proje giderleri ve belirtilen nace kodlarından hangisi ile başvuru yapılacağı belirtilmelidir. Ayrıca; girişimcinin bu iş ile alakalı amaçları ve kafasında belirlediği hedefler, işletmenin kurulum nedeni ve dış cephe, sıva gibi işlemlerden hangileri için Kosgebin verdiği kredilerden faydalanmak istediğinizi belirtmelisiniz.
İnşaat sektöründe bir girişimde bulunmak istiyorsanız KOSGEB’in verdiği hibe ve faizsiz krediden faydalanabilirsiniz.
Desteklerden Faydalanabilmek için Veri Tabanı Kaydı Nasıl Yapılır?
Veri tabanı kaydı için KOSGEB web sitesinde bulunan KOBİ Giriş bölümündeki “İLK BAŞVURU” sekmesinden kaydınızı oluşturabilirsiniz.
Kosgeb Beyannameleri Ne Kadar Süre İle Yenilenmektedir?
Destek ve hibelerden faydalanmak için beyannamelerin her yıl yenilenmesi gerekmektedir.
Bu krediyi nasıl yapılıyor