canta astroloji arti yorum bilim egitim1 power kalem istatistik gozluk at ayar duyuru ok bitcoin nota moda mercek ates saat kalp wifi eglence kadin oyun tamir alinti kullanici dunya whatsapp sinema basketbol saglik windows iletisim takvim yildiz yemek egitim bilgi xbox ev gulenyuz yorum1 video soru futbol menu1 foto ucak kahve apple mouse menu2 ps klasor monitor ceptelefonu rastgele yaprak araba

İŞKUR Engelli ve Eski Hükümlü 65 Bin Lira İşyeri Açma Hibe Kredisi

İŞKUR Engelli ve Eski Hükümlü 65 Bin Lira İşyeri Açma Hibe Kredisi

İŞKUR tarafından engellilere ve ceza infaz kurumlarından tahliye olan eski hükümlü ve tutuklulara yönelik yürütülen uygulama ile iş kurmak veya dükkan açmak isteyenlere 65 bin liraya kadar hibe verileceği duyuruldu. 2021/3. dönem Başvurular başladı ve projesini hazırlanan vatandaşlar hemen başvuru yaparak 65 bin lira engelli hibe desteğinden yararlanabilirler.

Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Desteği Başvuruları Başladı

İşkur Kendi işini kurmak isteyen engelli girişimcilere 65 bin liraya kadar ve Eski hükümlü girişimcilere Brüt asgari ücretin 15 katına kadar hibe desteği veriyor. Engelli Ve Eski Hükümlü Hibe Desteği başvuruları e-devlet üzerinden bugün alınmaya başladı. Engelli Hibe Desteğine e-Devlet Üzerinden 12 Temmuz Nisan 2021 Tarihine Kadar Başvurabilirsiniz.

Engelli vatandaşların girişimciliklerini artırmak ve kendi işlerini kurmalarına destek vermek için 65 bin TL ye kadar hibe veriliyor. Proje başvuruları 12 Temmuz’a kadar devam edecek olup, proje başvuruları e-devlet üzerinden yapılacaktır.

Engelli Hibe Desteği 2021 Başvuru e-Devlet Üzerinden Yapılacak

Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapılan açıklama ile 2014’ten itibaren kendi işini kurmak isteyen engellilere verilen hibe desteklerinin başvurularının artık e-devlet üzerinden yapılacağı belirtildi. Bakan Bilgin, “Engelli vatandaşlarımızın kendi işlerini kurmaları ve istihdam edilmesi için 2014 yılından bugüne kadar 3.090 projeye 143 milyonu aşan destek verdik. Başvuru sürecini kolaylaştırmak ve erişilebilirliği artırmak amacıyla bu yıl hibe başvurularını e-Devlet üzerinden almaya başladık. Yaptığımız bu düzenlemelerle daha fazla vatandaşımızın bu imkânlardan istifade edebilmesinin önünü açtık” “Bu kapsamda, elden veya posta yoluyla aldığımız Engelli Hibe Desteği başvurularını engelli vatandaşlarımızın evlerinden çıkmadan da başvuru yapabilecekleri e-Devlet platformuna taşıyarak online başvuru yapmalarını sağlıyoruz. Bu sayede daha fazla engellimizin girişimciliğine destek olmak istiyoruz” dedi.
Hayaller engelsizdir diyoruz. Engelli vatandaşlarımızın yanında olmayı sürdüreceğiz.” dedi.

İşkur engelli hibe desteği başvuruları e-devletten yapılacak

Proje sunumlarını tamamlayan vatandaşlar ile Kurum ve kuruluşlar İŞKUR adresinde duyurular bölümünde yayımlanacak güncel başvuru ve sonuçlarla ilgili duyuruları takip edebilir veya  bulundukları illerde ki Çalışma ve İş Kurumu il müdürlüklerinden bilgi alabilmektedir. Kendi işini kurmak isteyen eski hükümlüler projelerini belirtilen tarihlere kadar Adalet Bakanlığının ilgili birimleri aracılığı ile bulundukları illerde ki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine iletmişti.

“Kendi İşini Kurmak İsteyen Engelli Vatandaşlara 143 Milyonu Aşan Destek Sağladık”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, İŞKUR’un engellilere yönelik sağladığı hibe desteğinden 2014 yılından bu yana 3.090 engellinin faydalanarak kendi işini kurduğunu söyledi.

Bakan Bilgin, “Engelli vatandaşlarımızın kendi işlerini kurmaları ve istihdam edilmesi için 2014 yılından bugüne kadar 3.090 projeye 143 milyonu aşan destek verdik.

2021 Yılının İlk Döneminde Engellilere 16 Milyonu Aşan Destek Sunuldu

Bilgin, Engelli ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden İdari Para Cezası Olarak Tahsil Edilen Tutarları Kullanmaya Yetkili Komisyon’un 2021 yılı 1. Toplantısında alınan kararlar gereğince toplam 352 projeye 19,7 milyon TL desteğin daha sağlanacağını bildirdi. Bu desteğin yaklaşık 16,6 Milyon TL’si engelliler için kullanılacak.

Sağlanan bu destek ile; engellilerin kendi işini kurmalarına, engelli istihdamını sağlayacak destek teknolojilerine, engellinin işe ve işyerine uyumunun sağlanmasına, engellilerin istihdamını artırıcı mesleki eğitimine ve ruhsal ve zihinsel engelli bireylerin istihdam edileceği Korumalı İşyeri Desteğine yönelik projeler finanse ediliyor.

Kendi İşini Kurmak İsteyen Eski Hükümlülere 72 Milyon Hibe Desteği Sağladık”


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 2014 yılından bu yana İŞKUR’un eski hükümlülere yönelik sağladığı hibe desteğinden 2.168 eski hükümlünün faydalanarak kendi işini kurduğunu ifade etti.

Bakan Bilgin, “Eski hükümlülerin kendi işlerini kurmaları için 2014 yılından bu yana 2.168 projeye 72 milyon TL tutarında destek verdik. Eski hükümlüleri çalışma hayatında desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu  

2021 Yılının İlk Döneminde Eski Hükümlülere 3 Milyon Lira Destek Sunuyoruz

Bilgin, Engelli Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden İdari Para Cezası Olarak Tahsil Edilen Tutarları Kullanmaya Yetkili Komisyon’un 2021 yılı 1. Toplantısında alınan kararlar gereğince 352 projeye 19,7 milyon TL desteğin daha sağlanacağını bildirdi. Bu desteğin 3,1 Milyon TL’si eski hükümlüler için ayrıldı.

Sağlanan bu destek ile; eski hükümlülerin kendi işini kurmalarına, işe ve işyerine uyumlarının sağlanmasına ve mesleki eğitime yönelik projeler finanse ediliyor.

Detaylı bilgi için İŞKUR adresini ziyaret ediniz.

Engelli ve Hükümlü Hibe Projeleri Nelerdir?

Bu proje istihdamın sağlanması amacıyla yürütülmekte olup, engelliler için hem işyeri açabilme hemde Mesleki Eğitim alarak istihdamın sağlanması amacıyla, Cezaevinden çıkan mahkumlar içinse sadece yeni bir işyeri  açabilme amacıyla verilmektedir.

2- Diğer Projeler:

  • Beş Proje Türü İçin Proje Başvuru Rehberi
  • Eski hükümlülerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler,
  • Engellinin işe yerleştirilmesi, işe ve işyerine uyumunun sağlanmasına yönelik projeler,
  • Engellinin iş bulmasını sağlayacak destek teknolojilerine yönelik projeler,
  • Engellilerin istihdam edilebilirliklerini artırıcı mesleki eğitimine yönelik projeler.
  • Korumalı işyeri desteğine yönelik projeler.

Engelliler için;

  • İstihdam edilmesini sağlamak amacıyla mesleki eğitim projeleri,
  • İş bulmaları için destek teknoloji projeleri,
  • Ruhsal ve zihinsel engelli bireylerin istihdam edileceği Korumalı İşyeri Desteğine yönelik projeler,
  • İşe yerleştirilmeleri ve iş başı yaptıktan sonra işe ve iş yerlerine uyum sağlamaları için geliştirilen projeler,
  • Engellilere yönelik diğer projeler.

Eski Hükümlüler için;

İşyeri  açmak için hazırlanan projeler

Bunlara ilaveten Koruma işyeri destekleri için uygulanan projeler için 65 bin liraya kadar hibe desteği sağlanmaktadır.

İş kurmak isteyen Engelli ve Eski Hükümlü için 65 bin lira hibe desteği veriyor.

İŞKUR Engelli ve Hükümlü Desteği Şartları Nelerdir?

İŞKUR Engelli ve Hükümlü Desteği Şartları merak ediliyor.

Engelliler için Hibe Desteği Şartları şunladır;

  • Girişimcilik eğitim programı sertifikasına sahip olmak,
  • Bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerle kaybetmesi nedeniyle işgücünün en az % 40’ından yoksun olduğunu “Engellilere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları” ile belgelendirebilmek,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • Hangi sebeple olursa olsun emekli olmamak,
  • İşyerinin kurulacağı il sınırları içinde ikamet etmek,
  • İŞKUR’a kayıtlı olmak,
  • Kendi üzerine aktif olarak kayıtlı işyeri/işletme olmamak, (Proje başvuru rehberi yayım tarihi itibari ile proje konusu meslekte vergi kaydı ve terk mükellefi olmamak)
  • Kurulacak iş ile ilgili başka mevzuatlarda aranılan diploma, sertifika, izin vb. belgelere sahip olmak ve aranılan diğer şartlara haiz olmak.

Yeni Engelli Hakları (Devlet Destekleri) için tıklayınız.

Hükümlüler İçin Hibe Şartları Nelerdir?

  • Girişimcilik eğitim programı sertifikasına sahip olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • Eski hükümlü olmak,
  • Hangi sebeple olursa olsun emekli olmamak,
  • Kendi üzerine aktif olarak kayıtlı işyeri/işletme olmamak, (Proje başvuru rehberi yayım tarihi itibari ile proje konusu meslekte vergi kaydı ve terk mükellefi olmamak),
  • İşyerinin kurulacağı il sınırları içinde ikamet etmek,
  • İŞKUR’a kayıtlı olmak,
  • Kurulacak iş ile ilgili başka mevzuatlarda aranılan diploma, sertifika, izin vb. belgelere sahip olmak ve aranılan diğer şartlara haiz olmak.

Engellilere Verilen Hibe Destek Konuları

  • İşletme gideri desteği: Sözleşme imza tarihinde sonra 12 ay süre ile belge karşılığı olarak işletme giderlerinin (su, elektrik, iletişim, ısınma, tanıtım) en fazla % 60’ını geçmeyecek şekilde yıllık toplamda en fazla 5.000 TL.
  • Kuruluş işlemleri desteği: İşyeri kuruluşu için yapılan resmi işlemler, onaylar, izinler, ruhsatlar ve sigorta gibi masraflar için belge karşılığı olmak üzere en fazla 15.000 TL.
  • Kuruluş desteği: Sözleşme imza tarihinden itibaren 12 ay boyunca belge karşılığı olmak üzere işletmenin temel faaliyet alanı ile ilgili makine, teçhizat, yazılım, donanım, ofis malzemesi gibi maliyetler için vergiler dahil en fazla 45.000 TL.

Eski Hükümlülere Verilen Hibe Destekleri

Adalet Bakanlığı’nın ilgili birimleri tarafından yapılan başvuru sonrasında bütçe imkanları doğrultusunda kaynak tahsis edilmesi uygun görülen projelere vergiler dahil en fazla brüt asgari ücretin 15 katına kadar kurulacak işyeri için gerekli olan giderleri kapsayan “kuruluş desteği” verilecektir.

2021 yılı için brüt ücret 3.557,50 TL olduğunu düşünürsek, 15 katı= 53.362,50 TL. hibe verilmesi düşünülmektedir.

İşkur’un engellilere yönelik istihdamları için tıklayınız.

Destek Verilmeyen Giderler Nelerdir?

  • İşyeri kirası,
  • Depozito,
  • İşlenerek veya doğrudan satılacak ürünlerin bedelleri,
  • Kurulmuş bir işletmenin geliştirilmesini, değiştirilmesini amaçlayan giderler,
  • Çalışanların ücretleri,
  • Elektrik, su, iletişim vb. abonelik ücretleri,
  • Harç, vergi, resim çeşitli üyelik ücretleri, cezalar,
  • İşin konusu ile doğrudan ilgisi olmayan ve işin kurulmasına engel olmayan demirbaş ve diğer malzemelerin bedelleri,
  • Engellilerin erişebilirliklerini sağlayıcı olması şartı ile inşaat, tadilat ve bakım giderlerinin toplam kuruluş desteğinin yüzde 10’unu aşan kısmına İŞKUR engelli ve eski hükümlü hibe ödemesi yapılmamaktadır.

Hibe Başvurusu Nasıl Yapılır?

Başvurular e-devlet üzerinden yapılacaktır.

  • Proje sahibinin kuracağı işletme ile ilgili alacağı ruhsat vb. izinler ile ilgili yükümlülükler proje sahibine aittir.
  • Engelli ve eski hükümlülerin fiili olarak kendilerinin işin başında olacakları projeler desteklenecek olup, engelli ve eski hükümlülerin adına sadece vasi olanların kendileri için iş kurmayı amaçlayan projeler ile halen engelli ve eski hükümlüler tarafından işletilen faal işletmelerin geliştirilmesine yönelik projeler desteklenmeyecektir.
  • Proje başvurusu yapan kişinin üzerinde hangi amaçla olursa olsun bir işyerinin olması durumunda yeni bir işyeri desteği verilmeyecektir. Tarım ve hayvancılık alanında yapılacak projelerde proje sahibinin üzerinde aktif bir işletmenin bulunması durumunda proje kabul edilmeyecektir. Bu anlamda örneğin, mevcut arıcılık veya hayvancılık işlerini geliştirmek isteyen projeler kabul edilmeyecektir. Mevcut bir işletmenin devir alınması ya da geliştirilmesini amaçlayan projeler desteklenmeyecektir.
  • “Engellilere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları”nda yer alan engellinin çalışamayacağı alanlarda ya da işlerde kurulmak istenen işlere ilişkin projeler kabul edilemez.
  • Başvuru sahibinin emekli olması durumunda projesi kabul edilmeyecektir.
  • Hazırlanacak proje belgeleri arasında, teklif sahibinin kendisine ait veya başka kişi veya kurumlardan aldığı maddi ve gayri maddi desteklere ilişkin bilgi ve belgelere de yer verilmesi gereklidir. Başka kurum veya kişilerden destek alınan projelerde, aynı maliyet kalemlerine engelli ve eski hükümlülerin kendi işini kurma hibe desteği kapsamında destek sağlanmayacaktır.
  • Hibe desteği sağlanması kararı verilen projelerin ödemeleri, sözleşme imza tarihinden sonra fatura veya fatura yerine geçen belgeler karşılığı yapılacağından; fatura veya belge olmaksızın önceden ödeme yapılmayacaktır. Sözleşme imza tarihinden önceki tarihlerde düzenlenen faturaların karşılığı ödenmeyecektir. Hazırlanacak olan projelerde, işin faaliyet alanı ile doğrudan ilgili olmayan maliyet kalemleri desteklenmeyecektir.
  • Destek verilen proje kapsamında kurulan işletmenin sözleşme tarihinden itibaren en az 3 (üç) yıl fiili olarak faaliyetine devam etmesi şart olup, hangi sebeple olursa olsun aksi durumun tespiti halinde “kuruluş desteği” olarak yapılan ödemeler yasal faizi ile birlikte geri alınacaktır.
  • Bu kapsamda hazırlanacak projede bütçe kalemlerinin ayrıntılı bir şekilde projede yer alması ve proje sahibinin kendi katkısı olması durumunda bu katkının hangi alanlarda olduğunun miktarı ile birlikte belirtilmesi gereklidir.
  • Sözleşme ve mevzuatta yer alan projelerin kabul edilmeme sebeplerinin sonradan çeşitli şekillerde tespit edilmesi durumunda da sözleşme iptal edilecek ve yapılan ödemeler yasal faizi ile geri alınacaktır.
  • Kendi işini kurma projelerinde, işin yürütülmesi sırasında ortaya çıkabilecek zararlara karşılık üç yıl süre ile proje kapsamında destek verilen demirbaşları ve işyerini her türlü riske karşı koruyucu şekilde kapsamlı sigorta yaptırılması zorunludur.
  • 6 aylık kontrollerde kurum tarafından alınan malzemelerin eksik olması durumunda tamamlanması yazılı olarak istenecek, tamamlanmaması durumunda ise projenin devamını etkileyen bir husus olup olmadığına bakılarak gerekmesi halinde proje iptal edilerek kuruluş desteği yasal faizi ile geri alınacaktır.

Engellilerin Hazırlamaları Gereken Evraklar Nelerdir?

  • Talep dilekçesi,
  • Girişimcilik eğitim programı sertifikasının örneği,
  • Proje Başvuru Formu,
  • Kimlik fotokopisi,
  • Kurulacak işin konusu ile ilgili mevzuatında zorunlu belge istenmesi durumunda, bu mesleki bilgiyi gösteren diploma, sertifika gibi belgenin örneği,
  • Hayvancılık ve tarım projelerinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl/İlçe Müdürlüklerinden alınacak “İşletme Belgesi” örneği (Proje başvuru tarihinden 3 ay öncesine kadar işletmede hayvan hareketliliği olup olmadığı ayrıca belirtilmelidir.)
  • Proje kapsamında diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliğine ilişkin belgeler (varsa),
  • Bütçe tablosu (Başvuru Formunun ekindeki EK-1/A doldurulacaktır. “Kuruluş desteği” kapsamında verilen 30 bin TL ve uygun görülmeyen kalemler dikkate alınarak proje sahibinin kendi katkısı ile Komisyondan talep edilen kalemlerin ayrıntılı olarak belirtilmesi gereklidir),
  • Engelli Sağlık Kurulu Raporu’nun aslı gibi yapılmış örneği (Hastane, İŞKUR il müdürlüğü gibi resmi kurumlarca aslı gibi yapılması gerekir),
  • Vergi Dairesinden son başvuru tarihinden önceki bir ay içinde alınmış, proje sahibinin güncel vergi mükellefiyet durumunu gösterir belge,

Eski Hükümlüler İçin Gerekli Evraklar ve Belgeler Nelerdir?

  • Kimlik fotokopisi
  • Talep dilekçesi (Adalet Bakanlığı birimlerince yazılacak resmi yazı),
  • Proje Başvuru Formu,
  • Kurulacak işin konusu ile ilgili mevzuatında zorunlu belge istenmesi durumunda, bu mesleki bilgiyi gösteren diploma, sertifika gibi belgenin örneği,
  • Girişimcilik eğitim programı sertifikasının örneği,
  • Proje kapsamında diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliğine ilişkin belgeler (varsa),
  • Bütçe tablosu (Başvuru Formunun ekindeki EK-1/B doldurulacaktır. “Kuruluş desteği” kapsamında verilen destek miktarı (brüt asgari ücretin en fazla on beş katı) ve uygun görülmeyen kalemler dikkate alınarak proje sahibinin kendi katkısı ile Komisyondan talep edilen kalemlerin ayrıntılı olarak belirtilmesi gereklidir),
  • Vergi Dairesinden son başvuru tarihinden önceki bir ay içinde alınmış, proje sahibinin güncel vergi mükellefiyet durumunu gösterir belge,
  • Hayvancılık ve tarım projelerinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl/İlçe Müdürlüklerinden alınacak “İşletme Belgesi” örneği (Proje başvuru tarihinden 3 ay öncesine kadar işletmede hayvan hareketliliği olup olmadığı ayrıca belirtilmelidir.)
Hükümlüler için gerekli evraklar

Başvuru Tarihleri Ne Zaman?

Proje teklifleri,  Türkiye İş Kurumunun her ilde kurulu bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine veya Hizmet Merkezlerine bir (1) asıl ve bir (1) kopya olarak elden verilecek veya posta ile gönderilecektir. İl müdürlükleri veya hizmet merkezlerine yapılmayan başvurular dikkate alınmaz. Başvuru süresinden sonra Kuruma ulaşan projelerin postaya verilme tarihleri dikkate alınır. İl Müdürlüğü tarafından yapılacak şekil incelemesinde eksikliği olan projelere süre verilerek tamamlaması istenilecektir.

Engelli vatandaşların girişimciliklerini artırmak ve kendi işlerini kurmalarına destek vermek için 65 bin TL ye kadar hibe veriyoruz. Proje başvuruları 12 Temmuz 2021 tarihine kadar devam ediyor.

Engelli Hükümlü Hibe Başvurusunda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

  • Eksik, gerçeğe aykırı, güncel durumu yansıtmayan ve güncel başvuru formu ve eklerine uygun olmayan başvuruların asli sorumluluğu başvuru sahiplerine aittir.
  • Proje hazırlamadan önce gerekli hazırlıkların yapılarak, başvuru yapılacak il müdürlüğü veya hizmet merkezine gidilmesi ve yapılacak görüşme sonrasında evrakların kontrol edilerek teslim edilmesi önerilmektedir.
  • Başvuru yapacak istekliler, istenilen belgeleri eksiksiz olarak başvuru dosyasına eklemek zorundadır. Tek bir belgenin veya olması gereken bilginin eksik olduğunun tespit edilmesi durumunda il müdürlüğü veya Genel Müdürlük tarafından proje iade edilecektir.
  • Projelerin kesinlikle hazırlandığı dönemde yayımlanan güncel Proje Başvuru Formu (/2. Dönem) ve ekleri kullanılarak hazırlanması esastır. Başka kurumların yayınladığı başvuru formalarına göre hazırlanan projeler dikkate alınmayacak ve proje doğrudan reddedilecektir.
  • Belgelerin sahte olması veya Kurumu aldatmaya yönelik durumların tespit edilmesi halinde proje iptal edilir ve yasal işlem başlatılır.
  • Kendi işini kurma projelerinde bir kişi sadece bir proje sunabilir. Aksi durumda bütün projeler red edilecektir. Diğer projelerde bir dosyada en fazla bir proje sunulacaktır. Birden fazla proje başvurusunda bulunulması durumunda her proje dosyasında projede istenilen başvuru belgeleri eksiksiz olacaktır.

Projenin hazırlanması, değerlendirilmesi, uygulanması ile ilgili usul ve esasların belirlendiği ekli Yönetmelik, Genelge ve bu Rehberin, başvuru sahibi tarafından proje hazırlanmadan önce okunduğu ve anlaşıldığı varsayılacaktır. Komisyon, bu başvuru rehberinde belirtilen hususları, Yönetmelik ve Genelgeye aykırı olmamak şartı ile işgücü piyasasının ihtiyaçları, bütçe imkânları gibi kriterler çerçevesinde değiştirebilir. Bu durum, başvuru sahipleri için bir hak doğurmaz. Ayrıntılı Bilgi için Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri, www.iskur.gov.tr, 444 75 87, Alo 170 hattını arayabilirsiniz.

Proje Hazırlama Rehberi Bağlantıları

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 7 YORUM
  1. Beşir dedi ki:

    Ben ve evinde 10 sene yattım ben devletten bu verilen hibeyi alsam, bı işyeri açsam .geri nekadar vericem bu kredinin karşılığı olarak

  2. Okan dedi ki:

    Ben 18 12 2014 tarihinde ceza evine girdim 15 04 2020 tarihinde çıktım hibe almak için nereye bas vurmam gerekiyor birde ben hayvancılık yapmak istiyorum küçük bas

  3. ARİF dedi ki:

    CEZAEVİNDE TAM 20 YIL YATMIŞ OLDUM ŞU ANLARDA ÇALIŞMIYORUM DEVLETİMDEN BİR KÜÇÜK DÜKKAN AÇMAK İSTİYORUM BANA DEVLETİM HİBE KREDİ VERMESİNİ İSTİYORUM VE EĞER VERİRSE ÇOK MEMNUN OLURUM SAYGILARIMLA.

  4. Sezayi kaya dedi ki:

    Ceza evinde 14 ay yattım iş kurmak istiyorum bankalardan kırmızı kalem yedim bana yardımcı olun

  5. mustafa çepni dedi ki:

    9 yil 6 ay cezayattım 2 yil oldu cezam bitti iş kurmak istiyorum hayvancilik yapmak istiyorum buyuk baş hayvan devlet hibe kredisi verirmi bana ben çaliş mak istiyorum

  6. Volkan dedi ki:

    Ben 6yil 8 ay ceza aldim ankarada iki adet tarlam var ve birde arabam bunlarin hipotegiyle sut inegi tesvigi alabilirmiyim

  7. Emirhan ŞİL dedi ki:

    16 yaşındayım hibe desteği alabiliyor muyum?

KosgebKredisi.Com sitesinde yayınlanan yazı, haber, video ve görsellerin her türlü hakkı saklıdır. İzin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez.