Kendi işini kurmak isteyen ancak ne yapacağını bilemeyen ve hangi işe başlayabileceklerini söyleyen kişiler için yeni iş fikirleri aradık. Kendi işimi kurmak istiyorum, ne yapabilirim diyenler içeriğimizden bir iş fikri seçebilirler.
- Kendi İşimi Kurmak İstiyorum Ne İş Yapabilirim?
- Kendi İşimi Kurmak İstiyorum Ne İş Yapabilirim?
- Parasız İş Kurmak İstiyorum, Kendi İşimi Kurmak İstiyorum Ne İş Yapabilirim?
- 100 Bin TL İle Ne İş Yapılır? 2023 Yılı Fikirleri
- Zekice İş Fikirleri Az Sermayeli İşler
- İş Kurma İsteyenlere 75 Farklı İş Fikri
- e-Ticaret İşi Yapmak
- Yatırım Yapmak
- Abiye Giyim Mağazası Açmak
- Cafe İşletmeciliği Yapmak
- Sinema Salonu Çalıştırmak
- Ayakkabı, Çanta ve Aksesuar Dükkanı Açmak
- Güzellik Salonu Açmak
- Kahve Dükkanı Sahibi Olmak
- Waffle Dükkanı İşletmek
- Pilavcı Dükkanı Açmak
- Vegan Restoran Açmak
- Çiğ Köfte Dükkanı Bayiliği Almak
- Oyuncakçı Dükkanı Açmak
- Kırtasiye Dükkanı Açma
- Doldurma Parfüm
- Oyuncak Hastanesi
- Cep Telefonu ve Aksesuar Dükkanı
- Çiçekçi Dükkanı
- İkinci El Eşya Dükkanı
- Ev Yemekleri Yapıp Satmak
- Mantar Yetiştiriciliği
- Danışmanlık Hizmeti Verin
- Doğum Fotoğrafçılığı Yapmak
- Seyyar Satıcılık
- Organizasyon Dükkanı
- Oto Yıkama Dükkanı
- Güzellik Merkezi
- Halı Yıkama Dükkanı
- Organik Ürün Yetiştiriciliği
- Çikolata ve Şekerleme Dükkanı
- Hediyelik Eşya Dükkanı
- Eşarp ve Örgü Ürünleri Satmak
- Market Dükkanı Açmak
- Hayvan Barınağı
- Evcil Hayvan Sektörüne Yönelmek
- Grafik Tasarımcılığı
- Reklamcılık
- Baharatçı Dükkanı Açmak
- Kozmetik Ürün Dükkanı
- Al-Sat Şeklinde Para Kazanmak
- Video Çekerek Para Kazanmak (Youtuber)
- Solucan Gübresi Üretim Tesisi Açmak
- Korku Evi
- Hayvan Yetiştiriciliği
- Temizlik Malzemesi Dükkanı
- Az Sermayeli İşler için 8 İş Fikri
İş hayatına küçük yaşta başlayanlar ya da ne yapabilirim diye araştırma yapanlar var, uzun yıllar okumama rağmen mesleğim yok. Belli bir sermayesi olan ve sıfırdan iş kurmak isteyen akıllı iş fikirleri arayanlar için 100 bin TL ile 2023 yılında neler yapılabileceğini içeriğimizde detaylıca anlattık.
Kendi İşimi Kurmak İstiyorum Ne İş Yapabilirim?
Hangi işi yapabilirim? Kendi işinizi kurmak istiyorsunuz ama hiçbir fikriniz yok mu? İş kurmak istiyorum, önerileriniz nelerdir? İş kurmak istiyorum doğru yerdesiniz, ne yapabilirim? Düşük sermayeli işletmeler nelerdir? Diyenler için özel bir içerik hazırladık. Kurmayı planladığınız iş fikri sermayenize bağlıdır.
10 bin TL ile iş kurabilir veya 100 bin TL ile iş yapabilirsiniz. Seçim, sermaye miktarınıza bağlıdır. Koymayı düşündüğünüz sermaye miktarına göre kurulabilecek işleri size öneri olarak sunacağız. Aklınızda farklı iş fikirleri varsa bunları yorum bölümüne ekleyebilir ve ilgi çekici bir iş fikriniz olabilir.
Kendi İşimi Kurmak İstiyorum Ne İş Yapabilirim?
Patronundan bunalanlar, başkası için çalışmak istemeyenler, mesleği yok diyenler, ne yapabilirim, kendi işinin patronu olmak isteyenler vs. Birçok insan ne olduğunu bilmiyor. yapmak. Bunlar vatandaşlar tarafından en çok aranan iş fikirleri olduğu için size yardımcı olması için para kazanabileceğiniz iş fikirlerini araştırdık.
Kendi işinizi kurmak istiyorsanız öncelikle girişimci bir ruha sahip olmalısınız. Aynı zamanda işinizi büyük bir zevk ve özveri ile yapmanızı tavsiye ederiz. Bir işe başlarken, sadece işin finansal getirisine bakmayın.
Bunun dışında, işi yapıp yapamayacağınıza bakın. “Bu işten kim çok kazanıyorsa ben yapacağım, ben de kazanacağım.” Mantıkla hareket ederseniz, muhtemelen hayal kırıklığına uğrayacaksınız.
Parasız İş Kurmak İstiyorum, Kendi İşimi Kurmak İstiyorum Ne İş Yapabilirim?
Sıfırdan iş kurmak, iyi bir girişimci olmak ve kendi işini kurmak istiyorum diyenlere farklı öneriler, ne yapabilirim diyenlere tavsiyeler:
- Planlı davranmayı öğrenin. Yapacağınız iş için mağaza, malzeme, tedarikçiler, kaç çalışan olacağı, dükkanın konumu, çalışan eğitimi gibi tüm konuları hem yazılı hem de taslak olarak yapın ve sonra bu işe girin.
- Sermayenize göre iş seçin. Sermayenize ek olarak, her ihtimale karşı biraz para bırakın. Sonuçta, bir iş kurmak kumar gibidir. Ya batarsın ya da çıkarsın. Her olasılığı göz önünde bulundurmalısınız.
- Sabırlı olun. İşler her zaman istediğiniz gibi gitmez. Kötü ihtimalleri de göz önünde bulundurun. Başlangıçta kimseyle rekabet etmeyin. Rekabet ve hırs getirebileceği gibi onu dibe kadar götürebilir.
- Sorun çözmeye eğilimli olun. Tüm işletme sizden sorumlu olacaktır. Çalışanların ve işyerinin sorunlarına rağmen arabulucu ve çözüm odaklı olmaya çalışın.
- Yeniliklere ve gelişmelere açık olun. Aksi halde yerinize sayma şansınız çok yüksek. Araştırma yapın ve çalışmaları sürekli güncel tutmaya çalışın.
- Finansal anlamda bilgi sahibi olun. Değilseniz, görevlendireceğiniz muhasebeciden gerekli tüm bilgileri alın.
- Çalışanlarınızı motive edici etkinlikler yapmaya çalışın.
- Sonuç olarak çalışan kendini rahat ve güvende hissediyorsa işine daha meyilli çalışacaktır. Her gün işe keyifle gelmek ve tekrar çalışmak tamamen farklı kavramlardır. Kendinden emin ol. İşinizi ve kendinizi dik bir şekilde koruyun.
- Zaman yönetiminden haberdar olun. Günde 50 saat çalışmak yerine 25 saati verimli kullanın.
- Son olarak da iletişiminizi kuvvetlendirin. Hele esnaf olacaksanız ağzınız iyi laf yapmalı ve konuşmalı. Ürününüzü iyi tanımak ve iyi tanıtmak satışta en önemli konudur.
100 Bin TL İle Ne İş Yapılır? 2023 Yılı Fikirleri
100 bin TL’ye baktığınızda hem çok yüksek hem de çok düşük bir miktar. Yani bu durum paranın kime gideceği ve sahibi tarafından belirlenir. Bu para ile doğru adımlar atıldığında çok güzel çalışmalara başlanabilir. Ancak bilinmelidir ki iş hayatı risklerle dolu bir dünyadır. Bir yerden biriktirdiğiniz veya sağladığınız 100 bin TL’yi anında batırabilirsiniz. Bu konuda yukarıda da belirttiğimiz gibi planlı ve ileriye dönük hareket etmeniz gerekmektedir.
Yıkıldığınızda ayaklanmayı bilmeli, iş hayatında gayretli olmalısınız. 100 bin TL birikiminizin yanı sıra iş kurmak için Kosgeb desteklerinden de faydalanabilirsiniz.
Yeni İş Fikirleri, Ne yapabilirim ve iş kurmak istiyorum diyenler için 100 bin TL’lik liste şu şekilde:
- Araba yıkama dükkanı
- Mağaza (Giyim, ayakkabı, aksesuar)
- Cep telefonu aksesuar dükkanı
- Kahve dükkanı
- Dönerci
- Çiğ köfteci
- Mantar üretimi, tavukçuluk gibi faaliyetler
Bunun gibi birçok sektörde adınızı duyurabilirsiniz. Aynı zamanda müşteri kitlesi oluşturmuş ve adından söz ettirmiş ünlü yerlerden bayilik alabilirsiniz. Bayilik alarak sıfırdan başlamak yerine girişimciliğin bir adım önüne geçebilirsiniz.
Zekice İş Fikirleri Az Sermayeli İşler
Akıllı iş fikirleri söz konusu olduğunda, kimsenin düşünmediği ve yapılmasından çok şey kazanacağı şeyler olmalı. Herkesin tercih ettiği, kimsenin ulaşamadığı ama herkesin ihtiyaç duyduğu sektörde ilerlerse müşteri kitlesi artacaktır. Her zaman olduğu gibi, özellikle gıda sektöründe açılırsa ilk işletmelere ilgi var.
Başka hiçbir yerde bulamayanların bulması zor olacak satışa sunulan ürünler sadece bir defaya mahsus tercih edilecektir. Kimsede olmaması şartını aramıyorsanız daha az bölgede işi yapabilirsiniz. En iyi ve en iyi kaliteye sahipseniz, müşteri tekrar size gelecektir.
- Organik hayvan yemi: kendine yeni bir marka oluşturabilirsiniz.
- Antika yenileme: Antikalar her zaman değerli eşyalar olarak kalacaklar ve antika sahipleri bunların her zaman yeni gibi durmasını isteyecektir.
- Seyahat planlama: Saçma gibi görünse de birçok insan seyahat gitmek isteyip planlayacak vakti olmayabiliyor.
- Kitap cafe: Kitap okumayı seven veya sevmeyen bir koç insana hitap edecektir.
- Mobil uygulamalar: İnternetin hayatımızın bir parçası olduğunu düşünürsek yeni uygulamalar dikkat çekecektir.
- Online güvenlik: Veri güvenliğini sağlamak için adımlar atabilirsiniz.
- Öfke ve kaçış odaları: Dünyada oldukça fazla yaygınlaşan öfke ve kaçış odaları yeni bir iş fikri olarak görünüyor.
İş Kurma İsteyenlere 75 Farklı İş Fikri
Şimdi girişimciliğin kurallarından ve işyerinde sergilemeniz gereken tutumlardan bahsettiğimize göre, sermaye durumunuza göre kurulabilecek yaklaşık 75 farklı ve ilginç işletmeyi tek tek sıralayalım. İş kurmak istiyorum, ne yapabilirim? Hangi endüstrinin patronu veya patronu olacağınıza kendiniz karar verin.
Ne Yapabilirim Diyenler İçin 75 Farklı Öneri listemizi yayınladık.
e-Ticaret İşi Yapmak
Eğer e-ticaret işiyle uğraşmak istiyorsanız yapmanız gereken ilk şey online satış konusunda deneyim ve bilgi sahibi olmaktır. Bunun dışında satacağınız ürünlerin pazar gücünü ve hangi e-ticaret ürününün en iyi olduğunu iyi analiz etmelisiniz. Ürünleri kime satacağınıza karar verin. Örneğin, kıyafet değiştirecekseniz, 50 yaşındaki bir kadının giyeceği kıyafet ile 20 yaşındaki bir kadının giyeceği kıyafet aynı olmayacaktır. Başlangıçta hedef kitleyi iyi tanımlayın.
Bir e-ticaret işine başlamak için önce bir site satın almalısınız veya maddi gücünüz varsa kendiniz kurmalısınız. Daha sonra ürünün tedariği için bir firma ile anlaşma yapmalı ve hangi firmanın doğru fiyatı sunduğunu seçmelisiniz. Ürün fiyatına göre karınızı hesaplayın.
Bir kurye ile pazarlık yapın. Ürünlerinizin fotoğraflarını çekin ve satış sitenizi oluşturarak başlayın. Yapılacak işin büyüklüğü bunun için gerekli sermayeyi belirleyecektir ve siz de sermayenize göre ürüne karar verebilirsiniz.
Yatırım Yapmak
Yatırım yaparken büyük meblağları düşünmeyin. Küçük miktarlarla başlayıp daha sonra büyük yatırımlar yapabilirsiniz. Nasıl yatırım yapacağınızı biliyorsanız, ücretsiz eğitim alabileceğiniz kurslar var.
Ücretsiz analiz eğitimleri ve ücretsiz finansal eğitim kurslarından destek alarak paranızı nasıl değerlendireceğinizi öğrenerek yatırım yapmaya başlayabilirsiniz. Mevduat, döviz ve mevduat hesaplarına yatırım yapma imkanına sahipsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken konuya iyi hakim olmak ve almanız gereken eğitimleri alarak işe başlamaktır.
Abiye Giyim Mağazası Açmak
Kâr sağlayacak keyifli işlerden biri de giyim mağazasıdır. Ancak iflas riski de çok yüksektir. Bölgenizde giyim açısından birden fazla yer varsa, birçok rakibiniz olacaktır. Sizden önce bu işe başladıkları için mevcut müşteri tabanlarını oluşturmuş olacaklar. Bu nedenle, başlangıçta harika sonuçlar alamayabileceğinizi bildiğinizi umuyoruz.
Bir giyim mağazası için öncelikle mağaza sahibi olmalısınız. Ardından hedef kitlenizi belirleyerek kadın, erkek veya çocuklara ürün satıp satmayacağınıza karar vermeli ve ona göre bir tedarikçi firma bulmalısınız. Tabii işin hukuki boyutunu da unutmayalım. Giyim mağazası açmak için gerekli belgeleri ve yasal prosedürleri inceleyebilir, mağazanın adını bilmiyorsanız giyim mağazası isim önerileri linkine tıklayarak fikir edinebilirsiniz.
Cafe İşletmeciliği Yapmak
Birçoğumuzun hayali küçük şirin bir kafe, birçoğumuz için nostaljik bir kafe, diğer kafe hayranları için ise asil, gösterişli ve şık bir mekan. Ancak bunların iyi bir sermaye gerektirdiğini bilmenizi isteriz. Dışarıdan kolay bir iş gibi görünse de içeri girdiğinizde her şey ayrı bir masraf. Dükkanın kirası, konacak malzemeler, masa, sandalye vb. yani hepsi için maliyet hesabı yapılmalıdır. Bu konunun bir de hukuki boyutu var.
Cafe açmak için gerekli evraklar ve dükkan açılması için başvuru yapılması gereken yerler ve alınması gereken izinler vardır.
İlk önce bir dükkan bulmanız gerekiyor. Daha sonra kurulum için gerekli malzemeleri temin etmeli ve işin mali tarafını kapsamalı, çalışan maaşları, sigorta vb. belirtmelisiniz. Tüm masrafları kontrol edecek bir muhasebeci bulmalısınız. Başlangıçta terfi üzerinde çalışmalı ve işe aldığınız personeli eğitmelisiniz. Sıfırdan başlamak istemiyorum derseniz Bayramefendi Osmanlı Kahvecisi, Kahve Dünyası gibi yerlerden bayilik alabilirsiniz.
Sinema Salonu Çalıştırmak
Sinema, genç, yaşlı ve çocukların ilgisini çeken popüler bir aktivitedir. Geçmişte vatandaşlar bir şekilde televizyonda görüneceklerini düşünerek sinemaya gitmeyi tercih etmiyorlardı. Ama bu, sinemada izlenen filmlerin daha keyifli olduğunu anlayana kadardı.
Çok popüler bir aktivite olduğu için eğer sermayeniz çoksa yapılacak en faydalı şeylerden biridir. Özellikle sineması olmayan bir şehirde bu işi yaparsanız yatırım çok kısa sürede geri döner. İşletmenizi açarken yiyecek içecek stantları bulundurmayı unutmayınız. 3D projektör, dijital projektör ve D-Box teknolojisiyle yapılmış koltuklar gibi her şeye ince ayar yapın.
Ayakkabı, Çanta ve Aksesuar Dükkanı Açmak
Kurabileceğiniz keyifli ama zahmetli işlerden biri de aksesuar, ayakkabı ve çanta dükkanı olacaktır. Ürünler birbirinden bağımsız olduğu için her biri için ayrı tedarikçiler bulmanız gerekecektir. Aynı zamanda bu üç ürün çeşidinin de bulunabileceği bir mağaza tahsis etmek gerekiyor. Ayakkabı işinde kadın ayakkabılarına aldanmayın ve farklı cinsiyetlere hitap edecek ayakkabılarla uğraşmayın.
Kalan çantalar ve aksesuarlar kadınlara hitap edeceğinden tam anlamıyla kadınlar için bir dekorasyon yapabilirsiniz. Bu iş için gerekli sermaye 300 bin TL – 350 bin TL’ye ulaşacak. Ancak işletmenizi işlek bir cadde veya alışveriş merkezinde kurduysanız, yatırımınızı kısa sürede geri kazanarak kazanmaya başlayabilirsiniz.
Güzellik Salonu Açmak
Güzellik salonu açmak son zamanlarda en popüler ve kazançlı meslekler arasında yer alıyor. Kadınlar tarafından tercih edilen ve son zamanlarda erkeklerin tercih ettiği güzellik salonlarında, merkezinizin bulunduğu bölgede en çok tercih edilen uygulamaları veya hiç olmayan bir uygulamayı bir araya getirerek yenilikçi bir çalışma yaparsanız yeni bir işe başlayabilirsiniz.
Yeni işinizi açtığınızda müşteri kitleniz beklediğinizden daha az olabilir. Ancak zamanla müşteri kitleniz oluşacağından ve yenilikçi işler yapmaya devam ettiğiniz için kazancınız ve müşteri sayınız artacaktır. Memnun müşterilerinize merkezinizden veda ederseniz yeni işinizde başarılı olursunuz.
Kahve Dükkanı Sahibi Olmak
Kahve, Türk milletinin vazgeçilmez tatlarından biridir. Bu nedenle kar oranı açısından bir kahve dükkanı açmak mantıklı olacaktır. Bunu alışveriş merkezlerinde kiosk cafe tarzında veya küçük bir dükkanda yapabilirsiniz.
Bu iş için çok fazla sermayeye ihtiyacınız olmayacak. En fazla 250 bin TL ile kahve dükkanı sahibi olabilirsiniz. Sıfırdan bir yer açmak istemiyorum diyorsanız Coffee Shop, Starbucks gibi yerlerden franchise alabilirsiniz.
Waffle Dükkanı İşletmek
Waffle, geçmişte olmasa da günümüzde herkesin severek yediği bir tatlıdır. Bu sebeple satış oranı yüksektir. Bir waffle dükkanı için küçük bir dükkan yeterli olacaktır.
Waffle yapmak için bir veya iki waffle makinesine, çikolata şelale makinesine, cam meyve dolabına, tezgaha, tabaklara, masaya ve menülere ihtiyacınız olacak. Waffle’ın yanı sıra limonata ve portakal suyu gibi ürünleri de satarak gelirinizi ikiye katlayabilirsiniz. Limonata ve portakal suyu gibi ürünleri satmak istiyorsanız, onlar için bir makine satın almanız gerekecektir.
Pilavcı Dükkanı Açmak
Pirinç çiftçiliği basit ve kârsız bir iş gibi görünse de düşük sermayeli işletmeler arasında en kârlı işlerden biri olarak kabul ediliyor. Hatta bu işe bir mobil araba ile başlayabilirsiniz.
Öğle yemeği molası veren çalışanların ve öğrencilerin vazgeçilmez adresi olacaksınız. Bir dükkan açmak istiyorsanız küçük bir alan açıp dışarıya 2-3 masa atıp daha fazla kişiye hizmet verebilirsiniz. Başlangıçta, işi aile üyelerinden birine yaptırarak kâr elde ettikten sonra, işinin ehli bir aşçı tutabilirsiniz. Nohut, et, tavuk gibi birden fazla alternatif oluşturabilirsiniz.
Vegan Restoran Açmak
İşletmenizde vegan beslenme alışkanlıklarına uygun yiyecekler varsa, karlı bir yeni iş fikri olabilir. Vejetaryenlere sunacağınız yemekler olduğunda, işletmeniz her türlü yiyeceğe sahip olabileceğinden müşteri potansiyeliniz artacak ve müşteri tabanınız artacaktır.
Ancak bir Vegan Restoranı açtığınızda veganlık, veganların tercihleri arasında olmayabilir çünkü onlar canlıların eşitliğini savunan ve her türlü et ürününün yenilmesine karşı çıkan bireylerdir. Bu nedenle açacağınız restoranda sadece veganların tercih ettiği ürünleri satmak her zaman daha mantıklı olacaktır.
Çiğ Köfte Dükkanı Bayiliği Almak
Çiğ köfte, pilavlık ve waffle gibi tüm ürünlerin satılabilmesi için hijyen sertifikası ve gıda ürünü satış izni gibi birçok hususun sağlanması gerekmektedir. Çiğ köfte dükkanı açmak istiyorsanız franchise sistemi ile çalışan çiğ köfte markalarından franchise almanız en mantıklısı olacaktır. Bayilik firmalarının mağaza ve satış için istediği bazı temel şartlar vardır.
Çalışan eğitimi ve dükkanın bazı giderleri gibi konuları üstleniyorlar, ayrıca açılışta ve açılışta hediye olarak çiğ köfte tanıtım broşürleri gönderebiliyorlar. Ayrıca parası olmayanlara sermayesiz franchise veren firmalar da var.
Oyuncakçı Dükkanı Açmak
Çocukların ilgi odağı olan oyuncakların satışından elde edilen kar oldukça yüksektir. Bu nedenle küçük veya büyük bir oyuncak mağazası açabilirsiniz. Bunun için önce bir mağaza sağlamalı, ardından ürünleri alabileceğiniz bir tedarikçi firma bulmalısınız.
Mağaza açmak için gerekli yasal izinleri aldıktan sonra mağazanızı açabilirsiniz. Oyuncak dükkanı az sermaye ile açılabilecek bir iş değildir. Bu nedenle 450 bin TL-500 bin TL civarında bir sermaye tutmanız gerekebilir.
Kırtasiye Dükkanı Açma
Yılın belirli zamanlarında yani okul başlangıcında kırtasiye malzemeleri yoğun olarak kullanıldığı için bu dönemlerde yüksek kazançlar elde edebilirsiniz. Satacağınız ürünler için en uygun fiyatı bulmak için iyi bir araştırma yapmanız gerekir. Ürünlerin geliş fiyatlarına koyacağınız kar oranlarını piyasa fiyatlarına göre belirlemeye özen gösterirseniz müşteri kaybetmezsiniz.
Okullara test kitaplarını tanıtarak öğretmenlerin sizden toplu olarak kitap satın almalarını sağlayabilirsiniz. Kırtasiye malzemelerinin yanı sıra okul çantası, beslenme çantası, su şişesi, oyuncak gibi malzemeleri de satarak daha gösterişli ve ilgi çekici bir yer haline gelebilirsiniz.
Yeni iş fikriniz için sermaye ödemek istemiyorsanız Sermayesiz Bayilik Veren Firmalar içeriğimizden firmaları inceleyebilirsiniz.
Doldurma Parfüm
Bulunduğunuz bölgede parfümcü yoksa herkesin beklediği ve aradığı adres siz olabilirsiniz. Orijinal parfümlerin pahalı olması nedeniyle vatandaşlar parfüm doldurmaya daha fazla ilgi duymaya başladı.
Eiffel, Loris, Bargello, DP, Sansiro gibi önde gelen parfüm dolum firmalarından da bayilik alabilirsiniz. Ancak bu işi yapabilmek için iş zekasına sahip olmak, ticarete yatkın olmak, kadın ve erkeğin ruhunu anlamak ve güçlü bir ezbere sahip olmak gerekir. Bu işi sevmiyorsan, asla yapamayacaksın.
Bahsettiğimiz parfüm markalarından bayilik alırsanız size mağazanın büyüklüğünü ve yerini söyleyeceklerdir. Aynı zamanda mağazanın tasarımı ve dekorasyonu ilgili parfüm firması tarafından belirlenen sabit tasarıma göre yapılacaktır. Bazı şirketler sadece franchise ücreti alırken, diğerleri hem franchise hem de kurulum ücreti alabilir. Bu bağlamda tüm firmaları araştırmadan karar vermemenizi tavsiye ederiz.
Oyuncak Hastanesi
Ülkemizde pek yaygın olmayan ancak yurt dışında birçok ülkede hizmet veren oyuncak hastaneler sayesinde zevkle para kazanılmaktadır. Özellikle Sidney, Avustralya’da bu hizmet 101 yıldır verilmektedir. Oyuncakları yırtılan, kırılan, paramparça olan kişiler, oyuncaklarının maneviyatından ve sevgisinden dolayı vazgeçemezlerse bu hastaneye gidip tamir ettirirler. Ülkemizde bu işten çok fazla kazanmıyoruz. Ama keyifli ve keyifli bir iş arıyorsanız küçük bir oyuncak hastanesi kurabilirsiniz.
Cep Telefonu ve Aksesuar Dükkanı
Bir cep telefonu ve aksesuar mağazası için küçük bir dükkan yeterli olacaktır. Orijinal cep telefonu getirmek zorunlu olmakla birlikte AliExpress, Alibaba gibi sitelerden kılıf, kılıf, telefon tutucu gibi aksesuarların toptan satışını yapabilirsiniz. Tüm tedarikçileri araştırmadan tek bir yerden alışveriş yapmayın. Önce fiyat araştırması yapın ondan sonra karar verin.
Çiçekçi Dükkanı
Sadece para için değil severek yapmanız gereken işlerden biri de çiçekçilik. Bu işte hayal gücünüz ve yaratıcı zihniniz renkli olmalı ve el beceriniz güçlü olmalıdır. Sadece çiçek satışını değil, araba süsleri, teraryumlar gibi otantik hediyelerin üretimini de üstlenmelisiniz. Bir çiçekçi dükkanı için başlangıçta size 75 m2 – 80 m2’lik bir dükkan yeterli olacaktır. Dükkanı mümkün olduğunca insanların yoğun bir yer olarak kullandığı yerlerden seçmeye çalışın.
İkinci El Eşya Dükkanı
İkinci el dükkanlar, yeni ürünlerin pahalı olması nedeniyle durumu kötü olan ve maddi sıkıntı yaşayan ailelerin ilk tercihi oluyor. Bunun için önce bir dükkan tahsis etmeli, ardından başlangıç için eşya getirmelisiniz. Ürünü Letgo gibi ikinci el sitelerden temin edebilir ve aldığınız fiyata kar payı ekleyerek satışa sunabilirsiniz. Ne yapabilirim derseniz tercihlerinize dahil edebilirsiniz.
Ev Yemekleri Yapıp Satmak
Öğrencilerin yoğun olduğu il ve ilçelerde ev yemekleri çok satılmaktadır. Hem öğrenciler hem de bekar işçiler ev yapımı yemeklerin özlemini çekiyor. Öncelikle evde kendi yaptığınız ve dışarıda sattığınız yemekler sayesinde işsiz bile para kazanabilirsiniz. Biraz gelir elde ettiğinizde işinizi açabilir ve geliştirerek adınızı duyurabilirsiniz.
Mantar Yetiştiriciliği
Mantar üretimi ve yetiştiriciliğinin kolaylığı nedeniyle yapılabilecek karlı işler arasında yer almaktadır. Mantar yetiştirmek istiyorsanız öncelikle türüne karar vermelisiniz. O zaman bu tür için gerekli araştırmaları yapmanız ve büyüyeceği ortamı yaratmanız gerekiyor. Mantar yetiştiriciliği için başlangıçta 5.000 TL civarında bir sermaye yeterli olacaktır.
Danışmanlık Hizmeti Verin
Danışmanlık, günümüzde en kazançlı ve popüler işlerden biri haline geldi. Küçük bir sermaye ile bu işe başlayabilirsiniz. Başlangıçta küçük bir ofis kiralayabilir ve çevrimiçi olarak bireysel yaşam koçluğu ve danışmanlığı sunabilirsiniz. Müşteri portföyünüzü oluşturup kendinizi insanlara tanıttıktan sonra daha gelişmiş bir şekilde işinize devam edebilirsiniz. ancak bu konuda eğitim almalı ve iş hakkında detaylı bilgi almalısınız.
Doğum Fotoğrafçılığı Yapmak
Bu iş için bir yeteneğiniz varsa, bir fotoğraf stüdyosu açabilirsiniz. Aynı zamanda sermayenizin yüksek olması gerektiğini belirtmek isterim. Fotoğraf stüdyosu için bir dükkan, çeşitli ekipmanlar, kamera, kamera, bilgisayar, baskı makinesi gibi birçok malzemeyi satın almak gerekiyor. Bu sebeple en az 200 bin liralık bir sermayeye ihtiyacınız olacak. Fotoğrafçılıkta birçok rakibiniz olacak. Çevreniz geniş değilse bu işe girmeyin. Çünkü önünüzde yerini almış birçok fotoğrafçı olacaktır.
Seyyar Satıcılık
Özellikle yaz aylarında yüksek kazanç elde edebileceğiniz düşük sermayeli işletmelerden biridir. Sütlü mısır, közlenmiş mısır, kestane, simit, bardak mısır, köfte ekmeği, pirinç, balık ekmeği gibi birçok ürünü mobil satışta satabilirsiniz. Bunun için belediyeden gerekli izinleri ve yeri satın aldığınızda geriye sadece bir mobil araç kalıyor. Bunu başardıktan sonra “Gel abla gel simit fırından yeni çıktı” diye bağırmaya başlayabilirsiniz.
Organizasyon Dükkanı
Büyüklerimiz “Bizim zamanımızda teşkilat var mıydı? Sokakta düğünler yapardık” deseler de. Her ne kadar sitemler artsa da günümüz düğünlerinin en vazgeçilmez organizasyon firmaları haline geldiler. Özellikle yaz aylarında büyük kazanımlar elde edeceğinizi söyleyebiliriz. Bu iş eğlenceli olduğu kadar stresli ve yorucu olacaktır. Kış aylarında pek bir şey yapamasanız bile kamera çekimlerinden gelir elde edebilirsiniz.
Oto Yıkama Dükkanı
Oto yıkamadan gelir elde etmek istiyorsanız geniş bir arkadaş çevrenizin olması gerekir. Dayanabilirsen, iyi para kazanabilirsin. Kendi sermayenizi belirleyebilirsiniz. Büyük ölçekli bir çamaşırhane düşünüyorsanız, sermaye de aynı şekilde büyük olmalıdır. Mağazanızın lokasyonunu iyi seçmeli, güler yüzlü ve deneyimli personelinizi seçmelisiniz.
Güzellik Merkezi
Güzellik salonları, kadınların bir saat içinde bile gelip servet bıraktığı yerlerdir. Bu nedenle girişimcilerin adım atmak istediği iş alanlarından biridir. Ancak bu iş için el becerisi, deneyim ve belgelerin gerekli olduğu bilinmelidir. Rakibiniz çok olacağından kazanç elde etmek için diğerlerinden farklı uygulamalar yapmaya özen gösterin.
Halı Yıkama Dükkanı
Beylerin her şeyi olduğu gibi kabul etmesi gibi, kadınlar da artık ev işlerini en aza indirmek için pratik fırsatlardan yararlanıyor. Kadınların yoğun olarak ihtiyaç duyduğu halı yıkama sektörüne adım atarak kısa sürede yatırım yaptığınız sermayeyi geri alabilirsiniz. Bunun için uygun bir dükkana, halı yıkama makinelerine ve ulaşım için bir araca ihtiyacınız olacak.
Organik Ürün Yetiştiriciliği
Kırsal bir bölgede yaşıyorsanız veya eviniz üretime uygunsa organik ürünler üretip yetiştirebilir ve satışa sunabilirsiniz. Organik ürünlerinizi markette satışa sunabilir veya marketlerin organik market bölümlerinde bulundurmak için firmalarla anlaşma yapabilirsiniz. Herhangi bir sermayeniz yoksa tarım alanında verilen hibe desteklerinden yararlanabilirsiniz.
Çikolata ve Şekerleme Dükkanı
İnsanlarla çikolata arasındaki güçlü bağı sorgulamaya gerek yok bence. Özellikle depresyon zamanlarında ağrıya iyi gelir. Çikolata sevgisinin yanında sağlıklı olduğunu da biliyoruz. Farklı görselleri ve lezzetleri ile insanları cezbedecek bir dükkan kurarak paranızı kazanabilirsiniz. Fondü, hediyelik çikolatalar, kişiye özel çikolatalar ve meyveli çikolataların üretimi size çok para kazandıracak.
Hediyelik Eşya Dükkanı
Çiçeklerin klişeleştiği dönemlerde de hediyelik eşya arayışları devam ediyor. Özellikle sevgililer günü, doğum günü, evlilik yıl dönümü vb. için. Bu gibi durumlarda özellikle erkeklerin bu tür yerlere ihtiyacı vardır. Küçük bir hediyelik eşya dükkanı açarsanız ve içindeki ürün çeşitliliğini muhafaza ederseniz, bu işten iyi bir gelir elde edebilirsiniz. İsim ve kişiye özel tasarımlar yapmaya özen gösterin. Bu sektöre ilgi duymanız ve işinizi severek yapmanız gerektiğini unutmayınız.
Eşarp ve Örgü Ürünleri Satmak
Özellikle tesettürlü annelerin ve kadınların ilgi odağı olan bu mekanlar tuhafiye olarak da bilinmektedir. Bunun için her büyüklükte bir dükkan bulabilirsiniz. Ancak tedarikçinizi seçerken dikkatli olmalısınız. Fiyat araştırması yapmadan tedarikçi seçerseniz kaybedersiniz. Dükkanınızın işlek caddelerde olması gerektiğini zaten biliyorsunuz.
Market Dükkanı Açmak
Mahalle bakkalının kazancı ile pazarcının kazancı aynı olmayacak. Dolayısıyla sermayeniz büyükse kendinize ait bir pazar açabilirsiniz. Sermayeniz sınırlı ise bayilik marketlerine başvurarak ve kararlaştırılan sermayeyi yatırarak işletme sahibi olabilirsiniz. SEÇ Market, Ekomini Market gibi yerler bayilik vermektedir.
Hayvan Barınağı
Hayvanlarla ilgileniyorsanız hem sokak hayvanlarına hayat verebilir hem de kırsal bir alanda barınak kurarak para kazanabilirsiniz. Ama elbette bu işi hayır için yapmak insanlık için daha hayırlı olacaktır. Sermayenizi bu işe yatırarak bulduğunuz hayvanları besleyebilir ve hayvan almak isteyen insanları evlat edinebilirsiniz.
Evcil Hayvan Sektörüne Yönelmek
Evcil hayvan yetiştirmenin bile çocuk gelişimine katkı sağladığı bilinmektedir. Bu nedenle evcil hayvan yetiştirmek ve sahiplenmek isteyen kişiler tarafından büyük bir talep olacağı için evcil hayvan sektörü de yatırım yapılacak işletmeler arasında yer almaktadır.
Evcil hayvanlar sadece çocuk gelişimi için değil, ev ve iş gibi monoton bir hayatı olan, yalnız ve ailesinden uzakta yaşayan kişiler için de tercih edilmektedir. Tüm bunlara ek olarak pet eğitmenliği de yapabilirsiniz. Evcil hayvan sahiplerinin en çok ihtiyaç duyduğu şeylerden biridir. Bir evcil hayvanı eğitmek size göre değilse, bir evcil hayvan işine başlayabilirsiniz. Kedi, köpek, kuş gibi hayvanların bir araya gelebileceği butik dükkanlar açarak evcil hayvan sektörüne yönelebilirsiniz.
Grafik Tasarımcılığı
Grafik tasarım işi ile uğraşmak istiyorsanız herhangi bir sermaye birikimine ihtiyacınız olmayacaktır. Ama önce bu konuda eğitim almalısın. Eğer ders çalışmak istemiyorsanız internetten video izleyerek bu işi yapabilirsiniz.
Reklamcılık
Reklam işi yapmak için öncelikle bir ajans açmanız gerekir. Ayrıca, tüm konularda bilgi sahibi olmanız gerekir. Bu konuda grafik tasarım, matbaacılık, yetenek, her türlü bilgi ve eğitime sahip olmanız gerekmektedir. Reklam yaparak işletmeler için tabela, broşür, afiş gibi ürünler üretebilir ve satabilirsiniz.
Baharatçı Dükkanı Açmak
Baharat işi için önce yoğun bir bölgede bir dükkan bulmanız, ardından ürünü tedarik edecek bir toptancı bulmanız gerekecek. Yemeklerde de olduğu için hijyen sertifikası almanız gerekiyor. Aynı şekilde, çalışanınızın da işe başladığınızda bir sertifika alması gerekebilir.
Kozmetik Ürün Dükkanı
Kadınların büyük sermaye yatırdığı yerlerden biri olan bir kozmetik dükkanı açabilirsiniz. Bunun için Avon, Oriflame, Farmasi gibi tanınmış markaların ürünlerini satmak için firmalarla iletişime geçebilirsiniz. Yine insanların sürekli kullandığı sokakları ve caddeleri tercih edebilir, yeterli sermayeniz varsa AVM’de dükkân açabilirsiniz.
Al-Sat Şeklinde Para Kazanmak
İş zekanız olduğuna inanıyorsanız ve defteri anlıyorsanız, ticaretle ilgilenebilirsiniz. Bunu araçlarda, beyaz eşyada ya da teknolojik eşyalarda yapabilirsiniz, başlangıçta küçük başlasanız bile daha sonra iyi kazançlar elde edebilirsiniz.
Video Çekerek Para Kazanmak (Youtuber)
Youtube’da kanal açarak ve videolarınızı paylaşarak para kazanabilirsiniz. Eşarp bağlama, makyaj videoları, oyun anlatım videoları, saç yapımları gibi birçok alanda videolar çekebilir ve gelir elde edebilirsiniz. Absürt videolar popüler hale geliyor. Bu konuda çok fazla sorun yaşamadığınızdan emin olun.
Solucan Gübresi Üretim Tesisi Açmak
Karlı bir iş istiyorsanız solucan gübresi üretimine göz atabilirsiniz. 5.000 TL ile 10.000 TL arasında bir sermaye ile yapabileceğiniz bu işten iyi bir gelir elde edebilirsiniz. Her şeyden önce, en üretken solucanı bulmanız gerekir. Kırmızı Kaliforniya solucanının vermikompost üretimi için verimli olduğu söyleniyor.
Korku Evi
Gençlerin eğlenmek için buldukları ve hayatlarına heyecan kattıkları yerlerden biri de korku evleridir. Son zamanların en gözde mekanları haline gelen bu evlerde faaliyet göstermek istiyorsanız büyük bir sermayeye ihtiyacınız olacak. İç mekan tasarımı, çalıştıracağınız personel, animasyonlar vb. büyük meblağlar harcanacaktır.
Hayvan Yetiştiriciliği
Tarım ve hayvancılık alanında faaliyet göstererek tüm bu çalışmalardan daha fazla para kazanabilirsiniz. Tabii bunun için başlangıçta büyük bir sermayenizin olması gerekiyor. Kırsal kesimde yaşıyorsanız, hayvancılık için devlet sübvansiyonlarından yararlanabilirsiniz. Genç Çiftçi Projesi kapsamında arıcılık, küçükbaş hayvancılık gibi birçok alana 30 bin lira hibe veriliyor.
Temizlik Malzemesi Dükkanı
Küçük bir dükkan ve ürün tedarikçisi bularak, orta düzeyde bir sermaye ile evde ihtiyaç duyulan tüm temizlik malzemelerinin bulunduğu bir dükkan açabilirsiniz. Organik temizlik malzemeleri bu aralar çok popüler. Elden satış yapan birçok firma var. Ne Yapabilirim diye araştırma yapıyorsanız bu firmalardan bayilik gibi bir şey alıp tanıtımını yapabilirsiniz. Bu işlere ek olarak küçük sermaye ile aşağıdaki işleri de yapabilirsiniz.
Küçük sermayelerle yapılacak iş fikirleri şu şekildedir:
- Mobil Cafe
- Seracılık
- Tamirci dükkanı
- Pastahane
- Hayvan Cafesi
- Youtube Kanalı Açın
- Evlilik Danışmanlığı
- Butik Tasarımcısı
- Stand Açmak ve Kurmak
- Dans Okulu Açmak
- Maske Üretip Satmak
- Origami Bebek Yapıp Satmak
- Mobil Kuaför Hizmeti
- Hediye Kutusu Üretimi
- Freelance
- Spor Salonu
- Cam Balkon
- İnternet Üzerinden Mağaza Açma
- Teraryum ve Minyatür Bahçe Yapmak
- Veri Analizi (Big Data)
- Bilimsel Araştırma Yöntemleri
- İnstagram Çekiliş Programları Hazırlama
- Seyyar Böcek ve Temizleme Şirketi Kurun
- Bardakta Gıda Ürünü Satmak
- İkinci El Ürün Satışı Yapın
- Sosyal Medya Fenomeni ve İnfluencer
- Kurutulmuş Sebze ve Meyve, Bitki Çayı Adınızı Oluşturun
- İnstagram Reklam Hizmeti Satın
- Sağlıkçılar için Danışmanlık ve Online Hizmet
- Sezonluk Otel İşletmeciliği
- Nostaljik Gazoz Dükkanı
- Bebekler için Spa Merkezi
Az Sermayeli İşler için 8 İş Fikri
Yukarıda görüldüğü gibi 70 farklı iş fikrinin çoğu maliyetlidir ve ciddi sermaye gerektirir. Bu başlık altında daha az sermaye ile kazanabileceğiniz meslekleri, hatta hemen hemen herkesin aşina olduğu meslek sektörlerini, ne kadar para kazanabileceğinizi ve daha az maliyetle ne kadar para kazanabileceğinizi listeledik.
İşte az sermayeli işler aşağıdaki gibidir:
- Bardak mısır
- Çiğ Köfte
- Waffle
- Pazarcılık
- Seyyar meyve/sebze satışı
- Seyyar pilav tezgahı
- Seyyar kestane satmak
- Çay ocağı işletme
Bu sayede birçok iş fikri sıralanabilir. Kendi işinizi kurmak istiyorsanız, işletme kredisi veren banka ve kurumlardan destek alarak hayalinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Ben ne yapabilirim diyenler yukarıda sayılan İşlerde faaliyet göstererek yatırım yaptığınız tutarı kısa sürede geri kazanabilirler. Sermayesiz ve düşük sermaye ile yapabileceğiniz işler sayesinde kendi işinizin patronu olabilir ve tutunabilirseniz kimseden emir almak zorunda kalmadan hayatınızın geri kalanını sürdürebilirsiniz. Şimdi iyi şanslar.
İş kurma fikrinizi hayata geçirdiğinizde işyeri açmak için nereye başvurulur, gerekli belgeler nelerdir buradan öğrenebilirsiniz.
Yatırımcı arıyorum ailemle birlikte memlekete gidiip havyabcilik yapmak istiyorum
Yatırımcı arıyorum
hangi alanda
Param var ne halt yiycemi bilmiyorum,fikriniz uyarsa görüşelim
İs nediir ?
Şuan özel sektör calisanayim ticaret konusunda aktifim ve kendime bu iste ortak olabilecek birlikte yuruyebilecegimiz biri varsa ulaşsın
ayşe hanım konuşabiliriz.iletişeme geçebilirsiniz
Ne tür bir iş planlıyorsunuz Ayşe Nur hn.
Merhaba,
İsmim ali
Tam olarak hangi işle meşgulsiniz
Merhaba Ayşe hanım bende e ticaret girmek istiyorum ulasırmısınız
Bilgi alabilir miyiz iş hakkında Ayşe hanım
Katarda yaşıyorum burada bir şube açmak isterseniz işinizi büyütmek isterseniz iletişime gecebilirsiniz
İyi günler Emre bey ,
Sizinle iletişime geçmek istiyorum
görüşebiliriz emre bey
Bana ulaş kardeşim iş planlarım var semryem yok ama ekip kurabilirim tinhy house ve çekme karavan benşm alanım
Bana ulaşabilirsiniz Aynur hnm 2cambaz belki bir ipde oynar
Yaklaşık 20 yıldır restaurant cafe işleriyle uğraştım hep hedeflerime ulaşmak daha iyi hizmet ve lezzet sunabilmek için çabaladım ama maddi imkanım el vermedi bi işletme açmak bu yolda destek verip yanımda beraber yola çıkmak isteyen yoldaş varsa ulaşırsa sevinirim
Ulasilabilirsiniz
Mail yaz bir konusalim
Merhaba bende aynı fikirdeyim benimde de iletişime geçebilirsiniz
ilgileniyorum, mailden ulaşabilirsiniz.
Yatırımcı arıyorum
Ulaşabilirsiniz
Slm
Ulaşabilirsiniz
Benimle iletişime geç Aynur bende senin durumundayım bi ortak düşünceyle bi konusalım