Ne İş Yapabilirim Diyenlere Yeni İş Fikirleri (İLGİNÇ İŞLER)
Kendi işini kurmak isteyen ancak ne yapması gerektiği hakkında hiç bir fikri olmayan ve ne il kurabilirim diyen kişiler için yeni iş fikirlerini araştırdık. Kendi işimi kurmak istiyorum ne iş yapabilirim diyen kişiler içeriğimizden iş fikri seçimi yapabilir. Küçük yaşlarda iş hayatına atılan veya uzun yıllar eğitim görmesine rağmen mesleğim yok ne iş yapabilirim araştırması yapan kişiler görülmektedir. Sıfırdan iş kurmak isteyen belirli bir sermayesi olan ve zekice iş fikirleri arayan kişiler için 100 bin TL ile ne iş yapılır 2021 yılında içeriğimizde detaylandırdık.
Ne İş Yapabilirim diyenler ve sıfırdan kendi işini kurarak ticaret hayatına atılmak isteyenler için parasız, sermayesiz, 10 bin liradan 100 bin liraya kadar en yeni, zekice, ilginç ve farklı iş fikirleri ve 75 farklı iş önerisinde bulunduk.
Sıfırdan Kendi İşini Kurmak İsteyenler için Farklı Öneriler
Ne iş yapabilirim? Kendi işinizi kurmak istiyorsunuz ancak fikriniz mi yok? İş kurmak istiyorum önerileriniz nedir? doğru yerdesiniz. İş kurmak istiyorum ne yapabilirim? diyenlere özel bir içerik hazırladık. Kurmayı düşündüğünüz iş fikriniz sermayenize bağlı olarak değişmektedir. 10 bin TL ile iş kuracağınız gibi 100 bin TL ile de iş yapılabilir. Seçim, sizin sermaye tutarınıza bağlıdır. Koymayı düşündüğünüz sermaye tutarına göre kurulabilecek olan işleri sizlere öneri olarak sunacağız. Sizlerin de akıllarında değişik iş fikirleri varsa yorum bölümüne ekleyebilir ilginç bir iş fikrinin de sahibi siz olabilirsiniz.
Kendi İşimi Kurmak İstiyorum Ne İş Yapabilirim?
Patronundan bunalan, başkasının altında çalışmak istemeyen, mesleğim yok ne is yapabilirim diyen ve kendi kendini patronu olmak isteyen vb. birçok insan ne iş yapacağını bilmiyor. Vatandaşın en çok arama konusu olan iş fikirleri bu olması sebebi ile sizlere rehber olarak yardımcı olmak adına para kazanabileceğiniz iş fikirlerini araştırdık. Kendi işinizi kurmak istiyorsanız öncelikle girişimci ruhuna sahip olmanız gerekiyor. Aynı zamanda yapacağınız işi büyük bir zevk ve özveri içerisinde yapmanızı öneririz. Bir işe başlarken işin sadece parasal getirisine bakmayın. Bunun haricinde işi yapabilecek misiniz, yapamayacak mısınız bunları inceleyin. “Ahmet bu işten çok kazanıyor o yapıyorsa ben de yaparım ben de kazanırım.” mantığı ile hareket ederseniz muhtemelen hüsrana uğrarsınız.
Parasız İş Kurmak İstiyorum, Sıfırdan Kendi İş Kurmak İçin Ne Yapmalıyım?
Sıfırdan iş kurmak, iyi bir girişimci olmak isteyen ve kendi işKurmak İstiyorum, Ne İş Yapabilirim Diyenler için Farklı Öneriler;
- Planlı davranmayı öğrenin. Yapacağınız iş için dükkan, malzemeler, tedarikçiler, kaç çalışanın olacağı, dükkanın mevkisi, çalışan eğitimi gibi tüm hususları gerek yazılı gerekse de taslak halinde yapın ve daha sonra bu işe atılın.
- Sermayenize göre iş seçin. Sermayenizin yanı sıra her ihtimale karşın geriye de bir miktar para bırakın. Sonuçta işe başlamak kumar gibi. Ya batarsın ya çıkarsın. Her ihtimali düşünmek gerek.
- Sabırlı olun. Her şey sürekli olarak sizin istediğiniz gibi gitmez. Kötü ihtimalleri de düşünün. Başlangıçta kimseyle rekabete girmeyin. Rekabet ve hırs kazandıracağı gibi dibe de sokabilir.
- Sorun çözmeye eğilimli olun. Tüm işletme sizden sorumlu olacak. Çalışanların ve işyerinin sorunlarına karşın ara bulucu ve çözüm odaklı olmaya çalışın.
- Yeniliklere ve gelişmelere açık olun. Aksi taktirde yerinizde sayma ihtimaliniz çok yüksek olur. Araştırın ve sürekli olarak işi çağa uygun hale getirmeye çalışın.
- Finansal anlamda bilgi sahibi olun. Şayet değilseniz de tahsis edeceğiniz muhasebeciden gerekli tüm bilgileri edinin.
- Çalışanlarınızı motive edici etkinlikler yapmaya çalışın. Sonuçta çalışan kendini rahat ve güvende hissederse işe daha da yatkın olarak çalışacaktır. Her gün zevkle işe gelmek ile gene mi iş var kafası birbirinden tamamen ayrı kavramlar.
- Özgüvenli olun. İşinizi ve kendinizi dimdik bir şekilde savunabilin.
- Zaman yönetiminden haberdar olun. Günlük 50 saat çalışarak boş yapmak yerine 25 saati verimli değerlendirin.
- Son olarak da iletişiminizi kuvvetlendirin. Özellikle de esnaflık yapacaksanız ağzınızın laf yapması gereklidir. Ürününüzü iyi tanımanız ve aynı şekilde de iyi tanıtmanız satışta en önemli husustur.
100 Bin TL İle Ne İş Yapılır? 2021
100 bin TL hem çok yüksek bir meblağ, hem de bakıldığında çok düşük bir para. Yani bu durumu paranın gideceği ve sahibi olduğu kişi belirliyor. Bu para ile yerine göre doğru adımlar atıldığında çok iyi işlere başlangıç yapılabilir. Ancak bilinmesi gerekiyor ki ticaret hayatı risklerle dolu bir dünyadır. Biriktirdiğiniz veya bir yerden sağladığınız 100 bin TL’yi anında batırabilirsiniz. Bu hususta da yukarıda belirttiğimiz gibi planlı ve ileri görüşlü bir şekilde hareket etmeniz gerekiyor. Yıkıldığınızda ayaklanmayı bilmeli, iş hayatında gayretli olmalısınız. 100 bin TL birikiminizin yanı sıra iş kurmak için Kosgeb desteklerinden de faydalanabilirsiniz.
İş kurmak istiyorum Ne İş Yapabilirim Diyenlere Yeni İş Fikirleri 100 bin TL ile yapılabilecekler listesi;
- Araba yıkama dükkanı,
- Mağaza (Giyim, ayakkabı, aksesuar)
- Cep telefonu aksesuar dükkanı,
- Kahve dükkanı,
- Dönerci,
- Çiğ köfteci,
- Mantar üretimi, tavukçuluk gibi faaliyetler,
Bunlar gibi pek çok sektörde adınızı duyurabilirsiniz. Aynı zamanda müşteri kitlesini oluşturmuş, adını duyurmuş, ünlenmiş yerlerden bayilik alabilirsiniz. Bayilik alarak sıfırdan başlamak yerine bir adım önde girişimciliğe atılabilirsiniz.
Zekice İş Fikirleri
Zekice iş fikirleri denildiğinde kimsenin aklına gelmeyen ve yapıldığından kazancı çok olacak işler olmalı. Herkes tarafından tercih edilecek, kimsede olmayan ancak herkesin ihtiyaç duyacağı sektör üzerinde ilerlenirse eğer müşteri kitlesinde artacaktır. Her zaman olduğu gibi ilk açılan işletmelere özellikle gıda sektörü üzerinde açıldıysa ilgi duyulmaktadır. Satışa sunulan ve hiç bir yerde olmayan kişilerin bulmakta zorlanacakları ürünler bir kereliğine dahi olsa tercih edilecektir. Hiç kimsede olmaması şartı aramıyorsanız daha az bölgede bulunan işlerde yapabilirsiniz. En iyi ve en kalitesi sizde olursa yine müşteri size gelecektir.
- Organik hayvan yemi; kendine yeni bir marka oluşturabilirsiniz.
- Kitap cafe; Kitap okumayı seven veya sevmeyen bir koç insana hitap edecektir.
- Mobil uygulamalar; İnternetin hayatımızın bir parçası olduğunu düşünürsek yeni uygulamalar dikkat çekecektir.
- Online güvenlik; Veri güvenliğini sağlamak için adımlar atabilirsiniz.
- Antika yenileme; Antikalar her zaman değerli eşyalar olarak kalacaklar ve antika sahipleri bunların her zaman yeni gibi durmasını isteyecektir.
- Seyahat planlama; Saçma gibi görünse de birçok insan seyahat gitmek isteyip planlayacak vakti olmayabiliyor.
- Öfke ve kaçış odaları; Dünyada oldukça fazla yaygınlaşan öfke ve kaçış odaları yeni bir iş fikri olarak görünüyor.
İş Kurma İsteyenlere 75 Farklı İş Fikri
Girişimcilik kurallarına değindiğimize ve işyerinde sergilemeniz gereken tutumlardan bahsettiğimize göre sermaye durumunuza göre kurulabilecek 75’e yakın farklı ve ilginç işleri tek tek sıralayalım. İş kurmak istiyorum ne yapabilirim sorularınıza cevaben yapabileceğiniz işlerin içeriğini, gerekli olacak sermayeyi ve işin kazancını biz sizlere anlatalım. Siz de hangi sektörün patronu ya da patroniçesi olacağınıza kendiniz karar verin.
Ne İş Yapabilirim Diyenlere 75 Farklı Öneri listemizi sizler için yayınladık. Hep beraber Ne İş Yapabilirim Diyenlere Yeni İş Fikirlerini sıralayacak olursak;
e-Ticaret İşi Yapmak
E-ticaret işi ile uğraşmak istiyorsanız bunun için ilk olarak online satış konusunda deneyiminiz ve bilgi birikiminiz olmasıdır. Bunun dışında satışa sunacağınız ürünlerin pazar gücünü, en iyi e-ticaret ürününün hangisi olduğu gibi hususlarda analiz yapmalısınız. Kimlere hitap eden ürünlerin satışını yapacağınıza karar verin. Yani örneğin giyim hususunda ticaret yapacaksanız 50 yaşındaki bayanın giyeceği kıyafetle 20 yaşındaki bir gencin giyeceği kıyafet aynı olmaz. Hedef kitleyi başlangıçta iyi belirleyin.
E-ticaret işi yapmak için ilk olarak bir site satın almalı veya yapabiliyorsanız kendiniz kurulum yapmalısınız. Daha sonra ürün tedariği için bir firma ile anlaşma sağlamalı, hangi firma uygun fiyat veriyor ise onu seçmelisiniz. Ürün fiyatına göre elde edeceğiniz karı hesaplayın. Bir kargocu ile anlaşın. Ürünlerinizin fotoğraflarını çekin ve satış sitenizi oluşturarak işe başlayın. Bunun için gerekli olacak sermayeyi yapılacak işin boyutu belirleyecek olup sermayenize göre ürüne karar verebilirsiniz.
Yatırım Yapmak
Yatırım yapmak denildiğinde büyük tutarlar düşünmeyin. Küçük tutarlar ile işe başlayıp sonrasında büyük yatırımlar yapabilirsiniz. Nasıl yatırım yapmanız gerektiğini biliyorsanız ücretsiz eğitimler alabileceğiniz kursalar mevcuttur. Ücretsiz analiz eğitimleri ve ücretsiz finansal eğitim kurslarından destekler alarak paranızı nasıl değerlendireceğini öğrenerek yatırıma başlayabilirsiniz. Mevduat, döviz ve mevduat hesaplarına yatırım yapma imkanlarınız bulunuyor. Burada dikkat etmeniz gerekenler konuya hakim olmak ve almanız gereken eğitimleri alarak işe başlamak olacaktır.
Abiye Giyim Mağazası Açmak
Kazanç sağlayacak zevkli işlerden bir tanesi de giyim mağazası olarak karşımıza çıkmaktadır. Ancak bu işin batma riski de çok yüksektir. Bulunduğunuz bölgede kıyafet açısından birden fazla yer bulunuyor ise rakibiniz çok olacaktır. Onlar bu işe sizden önce başladığı için mevcut müşteri kitlesini oluşturmuş olacaktır. Bu sebeple başlangıçta mükemmel sonuçlar alamayacağınızı bilmenizi temenni ediyoruz.
Giyim mağazası için ilk olarak bir dükkan tutmanız gereklidir. Daha sonra hedef kitleyi belirleyerek hanımlara mı, beylere mi yoksa çocuklara mı ürün satacağınıza karar vermeli, buna göre tedarikçi firma bulmanız gereklidir. Tabii ki işin yasal boyutunu unutmayın. Giyim mağazası açmak için gerekli evraklar ve yasal işlemleri inceleyebilir, dükkanın ismi hakkında bilginiz yok ise de giyim mağazası isim önerileri linkine tıklayarak fikir edinebilirsiniz.
Cafe İşletmeciliği Yapmak
Birçoğumuzun hayali minik şirin bir cafe, birçoğumuzun ki nostaljik cafe, geri kalan cafe hayranlarının da asil, gösterişli ve klas bir mekandır. Ancak bunlar için iyi bir sermaye gerektiğini bilmenizi isteriz. Dışarıdan kolay bir iş gibi gözükse de içine girildiğinde her şey ayrı ayrı masraf. Dükkan kirası, içerisine konulacak gerekli malzemeler, masa, sandalye vb. yani bütün hepsi için maliyet hesaplaması yapılmalıdır. Bu işin de yasal boyutu vardır. Cafe açmak için gerekli evraklar ve dükkan açılması için başvuru yapılması gereken yerler ve alınması gereken izinler vardır.
İlk olarak bir dükkan bulmanız gereklidir. Daha sonra kurulum için gerekli malzemelerin tedariğini gerçekleştirmeniz ve işin finansal boyutunu, çalışan maaşlarını, sigortaları vb. tüm harcamaları kontrol edecek muhasebeci bulmalısınız. Başlangıçta tanıtım adına çalışmalar yapmalı, işe aldığınız personellerin eğitimini vermelisiniz. Eğer sıfırdan başlamak istemiyorum diyorsanız örneğin Bayramefendi Osmanlı Kahvecisi, Kahve Dünyası gibi yerlerden bayilik alabilirsiniz.
Sinema Salonu Çalıştırmak
Sinema genç, yaşlı, çocuk her kesimin ilgisini çeken popüler bir aktivitedir. Daha önceki zamanlarda vatandaşlar nasıl olsa televizyonlarda çıkar düşüncesi ile .ok fazla sinemalara gitmeyi tercih etmiyordu. Ancak, bu sinema salonlarında izlenen filmlerin daha zevk verdiğini anlayana kadardı. Popülaritesi yüksek bir aktivite olması sebebi ile yüklü bir sermayeniz var ise yapılabilecek en faydalı işlerden bir tanesidir. Özellikle sineması olmayan bir şehirde bu işi yaparsanız yatırım çok kısa bir zamanda geri kazanılacaktır. İşletmenizi açtığınızda yiyecek ve içecek stantları bulundurmayı unutmayın. 3 boyutlu projektör, dijital projektör ve D-Box teknolojisi ile inşa edilmiş koltuklar gibi her şeyi ince ince tasarlayın.
Ayakkabı, Çanta ve Aksesuar Dükkanı Açmak
Kurabileceğiniz zevkli ama bir o kadar da zahmetli olacak işlerden biri de aksesuar, ayakkabı ve çanta dükkanı olacaktır. Ürünlerin birbirinden bağımsız olması sebebi ile hepsi için ayrı ayrı tedarikçi bulmanız gerekecektir. Aynı zamanda bu üç tür ürünü de baz alacak, hepsinin yerleşebileceği bir dükkan tahsis edilmesi gereklidir. Ayakkabı işinde bayan ayakkabısına yönelmenizi ve farklı cinse hitap edecek ayakkabı çeşitlerine de bulaşmayın. Çünkü geriye kalan çanta ve aksesuar da bayanlara hitap edeceği için tam anlamı ile bayanlara yönelik bir dekorasyon yapabilirsiniz. Bu iş için gerekli olan sermaye 300 – 350 bin TL’yi bulacaktır. Ancak, işletmenizi işlek bir caddeye veya alışveriş merkezine kurarsanız yatırımınızı kısa sürede geri kazanarak kar elde etmeye başlayabilirsiniz.
Güzellik Salonu Açmak
Güzellik salonu açmak son zamanlarda en popüler ve kazanç sağlayan meslekler arasında yer almaktadır. Kadınların tercih ettiği ve erkeklerinde son dönemlerde tercih ettiği güzellik salonlarında merkezinizin bulunduğu bölgede en çok tercih edilen uygulamalara veya hiç olmayan bir uygulamayı getirerek yenilikçi işler yaparsanız eğer yeni bir iş yapabilirsiniz. İş yerinizi yeni açtığınızda müşteri kitleniz tahmin ettiğinizden daha az olabilir. Ancak, zaman içerisinde müşteri kitleniz oluşacağından ve yenilikçi işler yapmaya devam ettiğinizde kazancınız ve müşteri sayınız artacak. Müşterilerinizi merkezinizden memnun kalmış bir şekilde uğurlarsanız eğer kurmuş olduğunuz yeni işinizde başarılı olacaksınızdır.
Kahve Dükkanı Sahibi Olmak
Kahve, Türk milletinin vazgeçemediği lezzetlerden bir tanesidir. Bu sebeple de bir kahve dükkanı açmak kar oranı açısından gayet mantıklı olacaktır. Bu işi alışveriş merkezlerinde kiosk cafe tarzında yapabileceğiniz gibi ufak çaplı bir dükkanda da yapabilirsiniz. Bu iş için çok bir sermayeye ihtiyacınız olmayacaktır. Maksimum 100 bin TL ile kahve dükkanı sahibi olabilirsiniz. Sıfırdan bir yer açmak istemiyorum diyorsanız Kahve Dükkanı, Starbucks gibi yerlerden bayilik alabilirsiniz.
Waffle Dükkanı İşletmek
Waffle daha evvelden olmasa da şu an yani günümüzde herkes tarafından zevk ile yenen bir tatlıdır. Bu sebeple de satış oranı yüksektir. Waffle dükkanı için küçük bir dükkanın yeterli olacağı gibi yine alışveriş merkezlerinin içerisinde veya önünde ve karavan gibi yerlerde satışını gerçekleştirebilirsiniz. Waffle yapımı için size lazım olacak bir veya iki tane waffle makinesi, çikolata şelalesi makinesi, cam kapalı meyve dolabı, tezgah, tabaklar, masa ve menüler olacaktır. Waffle’ın yanı sıra limonata, portakal suyu gibi ürünlerin satışını da yaparak kazancınızı ikiye katlayabilirsiniz. Limonata ve portakal suyu gibi ürünlerin satışını yapmak istiyorsanız bunlar için de makine almanız gerekecektir.
Pilavcı Dükkanı Açmak
Pilavcılık her ne kadar basit, kazançsız bir iş gibi görünse de sermayesi az olan işlerin arasında en çok kazandıran işlerin başında sayılmaktadır. Bu işe öncelikle seyyar bir arabayla bile başlayabilirsiniz. Özellikle öğle arasına çıkan çalışanların ve öğrencilerin vazgeçilmez adresi olacaksınız. Dükkan açmak istiyorsanız da yine ufak çaplı bir yer açarak dışarıya da 2-3 masa atıp daha fazla kişiye hizmet verebilirsiniz. Bu işi başlangıçta aile bireylerinizden birine yaptırarak kazanç sağladıktan sonra işin ehli bir aşçıyı işe alabilirsiniz. Nohutlu, etli, tavuklu gibi birden fazla alternatif oluşturabilirsiniz.
Vegan Restoran Açmak
Veganların beslenme alışkanlıklarına uygun olacak yiyecekleri işletmenizde bulundurursanız karlı yeni iş fikri olabilir. Vejeteryanlara sunabileceğiniz yemekleriniz işletmenizde olduğunda müşteri potansiyeliniz artacak ve işletmenizde tüm yemek çeşitlerinin bulunabileceğinden dolayı müşteri kitleniz artacaktır. Ancak, Vegan Restoran açtığınızda veganlık her türden oluşan et ürünlerinin yenilmesine karşı ve canlı eşitliğini savunan bireyler olduğundan dolayı veganların tercihleri arasında yer almaya bilir. Bu nedenle açacağınız restoran da sadece veganların tercih ettiği ürünleri satmanız her zaman daha mantıklı olacaktır.
Çiğ Köfte Dükkanı Bayiliği Almak
Çiğ köfte, pilavcı, waffle gibi tüm ürünlerin satışını yapmak için hijyen belgesi, gıda ürünlerinin satışını yapabilmek için izin belgesi gibi birçok hususun sağlanması gerekiyor. Çiğ köfte dükkanı açmak istiyorsanız en mantıklısı franchise sistemi ile çalışan çiğ köfte markalarından bayilik almanız olacaktır. Bayilik veren firmaların dükkan ve satış için istedikleri bazı temel şartlar olmaktadır. Çalışan eğitimleri, dükkanın bazı masrafları gibi hususları üstlenmekte olup açılışta reklam amaçlı el broşürleri ve hediye olarak açılış çiğ köftesi de gönderebiliyorlar. Ayrıca parası olmayanlar için sermayesiz bayilik veren firmalar da bulunuyor.
Oyuncakçı Dükkanı Açmak
Çocukların ilgi odağı olan oyuncakların satışından elde edilen kar oldukça fazla oluyor. Bu sebeple ister küçük çaplı isterseniz de büyük bir oyuncak dükkanı açabilirsiniz. Bunun için öncelikli olarak bir dükkan temin etmeli daha sonra da ürün alımı yapabileceğiniz bir tedarikçi firma bulmanız gereklidir. Dükkan açmak için gerekli olan yasal izinleri de aldıktan sonra açılışınızı yapabilirsiniz. Oyuncakçı dükkanı az sermaye ile açılabilecek bir iş değildir. Bu sebeple 450 – 500 bin TL civarında sermayeyi bulundurmanız gerekebilir.
Kırtasiye Dükkanı Açma
Kırtasiyecilik yılın belli başlı zamanlarında yani okulun başladığı dönemlerinde yoğun olarak kullanılması sebebi ile bu dönemlerde yüksek kazançlar elde edebilirsiniz. Satacağınız ürünler için en uygun fiyatı bulmak için iyi bir araştırma yapmanız gereklidir. Ürünlerin geliş fiyatlarının üzerine koyacağınız kar oranlarını da piyasa fiyatlarına göre belirlemeye özen gösterirseniz müşteri kaybına uğramazsınız.
Okullara test kitabı tanıtımı yaparak öğretmenlerin sizden toplu kitap almalarını sağlayabilirsiniz. Kırtasiye malzemelerinin yanı sıra okul çantası, beslenme çantası suluk, oyuncak gibi malzemelerin de satışını yaparak daha gösterişli ve ilgi çekici bir yer halini alabilirsiniz.
Yeni iş fikriniz için sermaye ödemek istemiyorsanız Sermayesiz Bayilik Veren Firmalar Ücretsiz içeriğimizden firmaları inceleyebilirsiniz.
Doldurma Parfüm
Bulunduğunuz yerde bir parfümcü yok ise herkesin beklediği ve aradığı o adres siz olabilirsiniz. Orijinal parfümlerin pahalı olması sebebi ile vatandaşlar doldurma parfüme daha yoğun ilgi duymaya başladı. Siz de Eyfel, Loris, Bargello, DP, Sansiro gibi doldurma parfümde öncü firmalardan bayilik alabilirsiniz. Ancak bu işi yapabilmek için ticari zekanız, esnaflığa yatkın olmanız, kadın ve erkek ruhundan anlıyor olmanız, ezberinizin kuvvetli olması gibi hususları barındırmanız gerekiyor. Bu işi sevmezseniz asla yapamazsınız.
Belirttiğimiz parfüm markalarından bayilik alırsanız dükkan boyutlarını, mevkisini sizlere söyleyeceklerdir. Aynı zamanda dükkanın dizaynı ve dekorasyonu da ilgili parfüm firması tarafından belirlenmiş ve sabit olan dizayna göre yapılacaktır. Bazı firmalar yalnızca franchise bedeli talep ederken bazıları hem bayilik hem de kurulum bedeli talep edebiliyor. Bu kapsamda tüm firmaları araştırmadan karar vermemenizi öneririz.
Oyuncak Hastanesi
Ülkemizde fazla bulunmayan ama yurtdışında birçok ülkede hizmet sağlayan oyuncak hastaneleri sayesinde zevkle para kazanılıyor. Özellikle Avustralya’nın Sidney kendinde 101 senedir bu hizmet veriliyor. Oyuncakları yırtılan, bozulan, parçalanan kişiler eğer oyuncaklarının maneviyatından ve onlara olan bağlılıklarından dolayı vazgeçemiyorlar ise bu hastaneye gidip tamir ettiriliyor. Bu işten bizim ülkemizde çok fazla kazanç sağlanmaz. Ama zevkli ve keyif veren bir iş arıyorsanız küçük bir oyuncak hastanesi kurabilirsiniz.
Cep Telefonu ve Aksesuar Dükkanı
Cep telefonu ve aksesuar dükkanı için küçük bir dükkan yeterli olacaktır. Cep telefonlarını orijinal getirmek zorunlu olsa da kılıf, kapak, telefon tutacağı gibi aksesuar malzemelerini AliExpress, Alibaba gibi sitelerden toptan bir şekilde ucuza getirebilirsiniz. Tedarikçilerin hepsini araştırmadan tek bir yerden alışveriş yapmayın. Önce bir fiyat araştırması yapıp daha sonra karar verin.
Çiçekçi Dükkanı
Yalnızca parası için değil severek yapmanız gereken işlerden bir tanesi de çiçekçiliktir. Bu işte hayal dünyanızın ve yaratıcı zekanızın renkli, el becerinizin kuvvetli olması gereklidir. Yalnızca çiçek satışı değil araba süsleme, teraryum gibi otantik hediyelik yapımlarını da üstlenmelisiniz. Çiçekçi dükkanı için 75 – 80 m2 bir dükkan başlangıçta sizlere yeterli olacaktır. Dükkanı olabildiğince insanların işlek olarak kullandığı yerlerden seçmeye çalışın.
İkinci El Eşya Dükkanı
Sıfır eşyaların pahalı olması sebebi ile durumu yetersiz olan ve geçim sıkıntısı çeken ailelerin ilk tercih ettiği yerler ikinci el dükkanları oluyor. Bunun için ilk olarak bir dükkan tahsis etmeli daha sonra başlangıç için eşyalar getirmelisiniz. Ürün tedariğini Letgo gibi ikinci el sitelerden yapabilir, aldığınız fiyatın üzerine kar payı ekleyerek satışa sunabilirsiniz. Ne İş Yapabilirim diyorsanız eğer tercihleriniz arasına alabilirsiniz.
Ev Yemekleri Yapıp Satmak
Öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu il ve ilçelerde ev yemeklerinin satışı çok fazla oluyor. Gerek öğrenciler gerekse de tek yaşayan çalışanlar ev yemeklerine hasret oluyor. İlk olarak bir işyerinizin olmasına bile gerek olmadan evinizde yapıp dışarıda satışa koyabileceğiniz yemekler sayesinde para kazanabilirsiniz. Biraz kazanç sağladığınızda işletmenizi açabilir ve geliştirerek adınızı duyurabilirsiniz.
Mantar Yetiştiriciliği
Mantar üretimi ve yetiştiriciliğinin kolay olması sebebi ile yapılabilecek karlı işler arasındadır. Mantar yetiştiriciliği yapmak istiyorsanız ilk olarak türüne karar vermelisiniz. Daha sonra bu tür için gerekli araştırmaları yapmalı hangi alanda yetişiyor ise o ortamı oluşturmanız gerekiyor. Mantar yetiştiriciliği için başlangıçta 5000 TL civarı sermaye yeterli olacaktır.
Danışmanlık Hizmeti Verin
Danışmanlık hizmeti günümüzde en kazançlı ve popüler işler arasına girmeyi başarmıştır. Küçük bir sermaye ile bu işe atılabilirsiniz. Başlangıçta küçük bir ofis kiralayarak internet üzerinden bireysel yaşam koçluğu ve danışmanlık yapabilirsiniz. Müşteri portföyünüzü oluşturup kendinizi insanlara tanıttıktan sonra işinize daha gelişmiş bir şekilde devam edebilirsiniz. ancak bu hususta eğitim almalı ve iş hakkında detaylı bilgi edinmelisiniz.
Doğum Fotoğrafçılığı Yapmak
Bu iş için bir yeteneğinizin varsa eğer fotoğraf stüdyosu açabilirsiniz. Aynı zamanda yüksekte bir sermayenizin bulunması gerektiğini belirtmek isterim. Fotoğraf stüdyosu için dükkan, çeşitli ekipmanlar, kamera, fotoğraf makinesi, bilgisayar, baskı makinesi gibi birçok malzemenin alınması gereklidir. Bu sebeple size en az 200 bin lira sermaye gerekli olacaktır. Fotoğrafçılıkta rakibiniz çok olacaktır. Çevreniz geniş değil ise bu işe atılmayın. Çünkü sizin önünüzden yerini almış birçok fotoğrafçı olacaktır.
Seyyar Satıcılık
Özellikle yaz aylarında yüksek kazançlar elde edebileceğiniz az sermayeli işlerden bir tanesidir seyyar satıcılık. Seyyar olarak süt mısır, közde mısır, kestane, simit, bardak mısır, köfte ekmek, pilav, balık ekmek gibi bir sürü ürün satabilirsiniz. Bunun için belediyeden gerekli izinleri ve yeri satın aldığınızda geriye bir tek seyyar araba kalıyor. Onu da temin ettiniz mi artık “Gel abla gel, simit sıcacık fırından yeni çıktı” seslenmelerine başlayabilirsiniz.
Organizasyon Dükkanı
Her ne kadar büyüklerimizin “Bizim zamanımızda organizasyon mu vardı? Sokakta düğün yapardık biz.” sitemleri yükselse de günümüzdeki düğünlerin en vazgeçilmezi organizasyon firmaları oldu. Özellikle yaz aylarında çok büyük kazançlar elde edeceğinizi söyleyebiliriz. Bu iş eğlenceli olduğu kadar stresli ve yorucu da olacaktır. Kış aylarında pek faaliyet gösteremeseniz de kamera çekimlerinden gelir elde edebilirsiniz.
Oto Yıkama Dükkanı
Oto yıkama dükkanından gelir elde etmek istiyorsanız eşinizin dostunuzun yani kısaca çevrenizin geniş olması gerekiyor. Eğer tutunabilirseniz güzel paralar kazanabilirsiniz. Sermayenizi kendiniz belirleyebilirsiniz. Geniş kapsamlı bir yıkama dükkanı düşünüyorsanız sermaye de aynı şekilde fazla olmalıdır. Dükkanınızın yerini iyi seçmeli, personellerinizi güler yüzlü ve deneyimli seçmeniz gereklidir.
Güzellik Merkezi
Güzellik salonları kadınların gelip bir saatte bile servet bıraktıkları bir yerdir. Bu sebeple de girişimcilerin adım atmak istediği işlerin başında gelmektedir. Ancak bilinmesi gerekiyor ki bu iş için el becerisi, deneyim ve belge gerekiyor. Rakibiniz çok olacağından kazanç sağlamak için diğerlerinden farklı uygulamalar yapmaya özen gösterin.
Halı Yıkama Dükkanı
Nasıl ki beyler her şeyin kolayına kaçıyor ise artık hanımlar da ev işlerini en aza indirmek için pratik imkanlardan yararlanıyor. Kadınların yoğun olarak ihtiyaç duyduğu halı yıkama sektörüne adım atarak yatırım yaptığınız sermayeyi kısa zamanda geri alabilirsiniz. Bunun için uygun bir dükkan, halı yıkama makineleri ve taşıma işlemleri için bir araca ihtiyacınız olacaktır.
Organik Ürün Yetiştiriciliği
Kırsal bir alanda ikamet ediyorsanız veya eviniz üretim yapmak için uygun ise organik ürün üretimi ve yetiştiriciliği yapıp satışa koyabilirsiniz. Organik ürünlerinizi pazarda satışa sunabileceğiniz gibi marketlerin organik pazar bölümlerinde bulunmaları için firmalar ile de anlaşma sağlayabilirsiniz. Eğer sermayeniz yok ise tarım alanında verilen hibe desteklerinden faydalanabilirsiniz.
Çikolata ve Şekerleme Dükkanı
İnsanların çikolata ile arasındaki kuvvetli bağı sorgulamaya gerek yok diye düşünüyorum. Özellikle de depresyon anlarında acıya birebir.Çikolataya olan aşkın yanı sıra sağlıklı olduğunu da biliyoruz. Birbirinden farklı, gerek görselliği ile gerekse de tadı ile insanları kendine çekecek bir dükkan kurulumu yaparak paranızı kazanabilirsiniz. Fondü, hediyelik çikolatalar, isme özel çikolatalar, meyveli çikolataların üretimi size oldukça güzel tutarlarda para kazandıracaktır.
Hediyelik Eşya Dükkanı
Çiçeğin insanlara klişe gelmeye başladığı dönemlerde hediyelik eşya arayışları sürüyor. Özellikle sevgililer günü, doğum günü, evlilik yıl dönümü vb. durumlarda özellikle erkeklerin böyle yerlere çok ihtiyacı oluyor. Küçük bir hediye dükkanı açarak içerisindeki ürün çeşidini bol tutarsanız bu işten güzel gelir elde edebilirsiniz. İsme ve kişiye özel tasarımlar yapmaya özen gösterin. Bu sektörde ilgi çekici olmanız gerektiğini aklınızdan çıkarmayın ve işinizi severek yapın.
Eşarp ve Örgü Ürünleri Satmak
Özellikle annelerin ve tesettürlü bayanların ilgi odağı olan bu yerler tuhafiye olarak da geçmektedir. Bunun için dilediğiniz boyutta bir dükkan bulabilirsiniz. Ancak tedarikçinizi seçerken dikkatli olmalısınız. Fiyat araştırması yapmadan tedarikçi seçimi yaparsanız zarar edebilirsiniz. Dükkanınızın işlek caddelerde olması gerektiğini zaten biliyorsunuzdur.
Market Dükkanı Açmak
Bir mahalle bakkalının kazancı ile market dükkanlarının kazancı bir olmayacaktır. Bu sebeple yüklü sermayeniz var ise şahsınıza ait bir market açabilirsiniz. Eğer sermayeniz kısıtlı ise bayilik veren marketlere müracaat ederek anlaşma yapılan sermayeyi yatırarak işyeri sahibi olabilirsiniz. SEÇ Market, Ekomini Market gibi yerler bayilik vermektedir.
Hayvan Barınağı
Hayvanlara karşı bir ilginiz var ise kırsal bir alana barınak kurarak hem sokak hayvanlarına bir can olup hem de para kazanabilirsiniz. Ancak tabii ki bu işi hayır için yapmanız insanlık adına daha hayırlı olacaktır. Sermayenizi bu işe yatırarak bulduğunuz hayvanları besleyip, hayvan almak isteyen kişilere sahiplendirebilirsiniz.
Evcil Hayvan Sektörüne Yönelmek
Evcil hayvan yetiştirmenin çocuk gelişimine bile katkıda bulunduğu bilinmektedir. Bu nedenle evcil hayvanların eğitilmesi ve sahiplenmek isteyene kişiler tarafından çok fazla talep olacağından dolayı evcil hayvan sektörü yatırım yapılacak işler arasında yer almaktadır. Evcil hayvanları sadece çocuk gelişimi için değil aileden uzak ve tek başına yaşayan ev iş gibi monotonluk düzeyinde yaşamı olan kişilerde tercih etmektedir. Tüm bunlar ile birlikte evcil hayvan eğitmenliği de yapabilirsiniz. Evcil hayvan sahiplerinin en çok ihtiyacı olanlardan bir tanesidir. Evcil hayvan eğitmek size göre değilse evcil hayvanlar için bir işletmede açabilirsiniz. Kedi, köpek ve kuş gibi hayvanların bir araya gelebileceği butik dükkanlar açarak evcil hayvan sektörüne yönelebilirsiniz.
Grafik Tasarımcılığı
Grafik tasarımcılığı işi ile uğraşmak istiyorsanız herhangi bir sermaye birikimine ihtiyacınız olmayacaktır. Ancak ilk olarak bu konuda eğitim almalısınız. Eğitim almak istemiyorum diyorsanız da internetten video izleyerek bu işi yapabilirsiniz.
Reklamcılık
Reklamcılık işi yapmak için ilk olarak bir ajans açmanız gerekiyor. Bunun yanı sıra tüm konularda bilgi sahibi olmalısınız. Grafik tasarımı, baskı, yetenek her türlü bilgi birikiminin bulunması ve bu konuda eğitim almanız gerekiyor. Reklamcılık yaparak işyerlerine tabela, broşür, pankart gibi ürünlerin üretimini yaparak satışını gerçekleştirebilirsiniz.
Baharatçı Dükkanı Açmak
Baharatçılık işi için ilk olarak işlek bir yerde dükkan bulmalı, daha sonra ürün tedariği için toptancı bulmanız gerekecektir. Gıda üzerine de olduğu için hijyen sertifikası da almanız gereklidir. Aynı şekilde çalışanınızın da işe girişini yaptığınızda sertifika alması gerekebilir.
Kozmetik Ürün Dükkanı
Bayanların yine yüklü miktarda sermaye yatırdıkları yerlerden bir tanesi olan kozmetik dükkanı açabilirsiniz. Bunun için Avon, Oriflame, Farmasi gibi bilinen markaların ürünlerini satışa sunmak adına firmalar ile görüşebilirsiniz. Yine insanların sürekli olarak kullandıkları caddeleri ve sokakları tercih edebilir, yeterli sermayeniz var ise AVM’de de dükkan açabilirsiniz.
Al – Sat Şeklinde Para Kazanmak
Eğer ticari bir zekanız olduğuna ve hesap kitaptan anladığınıza inanıyorsanız al sat işi ile ilgilenebilirsiniz. Bunu araç üzerinde, beyaz eşya üzerinde veya teknolojik eşyalar üzerinde yapabilir, başlangıçta küçük başlasanız da devamında güzel kazançlar elde edebilirsiniz.
Video Çekerek Para Kazanmak (Youtuber)
Youtube sitesinde kendinize bir kanal oluşturarak videolarınızı paylaşıp para kazanabilirsiniz. Eşarp bağlama, makyaj videoları, oyun anlatım videosu, saç yapımları gibi birçok alanda video çekebilir ve gelir sağlayabilirsiniz. Absurt video çeken ünlü oluyor. Bu konuda çok zorlanmayacaksınız emin olun.
Solucan Gübresi Üretim Tesisi Açmak
Kar elde edeceğiniz bir iş istiyorsanız solucan gübresi üretimine bir göz atabilirsiniz. 5 ile 10 bin TL sermaye ile yapabileceğiniz bu işten güzel bir gelir sağlayabilirsiniz. Bunun için ilk olarak en verimli solucanı bulmanız gereklidir. Solucan gübresi üretimi için kırmızı Kaliforniya solucanının verimli olduğu söyleniyor.
Korku Evi
Gençlerin eğlenmek ve hayatlarına heyecan katmak için buldukları yerlerden bir tanesi de korku evleri olmaktadır. Son zamanların en popüler yeri haline gelen bu evlerde faaliyet yapmak istiyorsanız yüklü bir sermayeye ihtiyacınız olacaktır. İçerisinin dizaynı, çalıştıracağınız personeller, animasyonlar gibi hususlar için oldukça yüklü miktarda para harcanacaktır.
Hayvan Yetiştiriciliği
Tarım ve hayvancılık alanında faaliyet göstererek tüm bu saydığımız işlerden daha çok para kazanabilirsiniz. Tabii ki bunun için de başlangıçta yüklü bir sermayenizin olması gerekiyor. Eğer kırsal bir yerde ikamet ediyor iseniz hayvancılık adına verilen devlet desteklerinden faydalanabilirsiniz. Arıcılık, küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık gibi pek çok alan için Genç Çiftçi Projesi kapsamında 30 bin lira hibe veriliyor.
Temizlik Malzemesi Dükkanı
Küçük bir dükkan ve ürün tedarikçisi bularak orta miktarlarda bir sermaye ile evde gerekli olan tüm temizlik malzemelerini barındıran bir dükkan açabilirsiniz. Organik temizlik malzemeleri bu aralar çok revaçta. Satışını elden yapan birçok firma bulunuyor. Ne İş Yapabilirim araştırması yağıyorsanız, bu firmalardan bayilik tarzı bir şey alarak tanıtımlarını yapabilirsiniz. Bu işlerin yanı sıra küçük sermayeler ile aşağıdaki işleri de yapabilirsiniz.
Küçük sermayeler ile yapılacak iş fikirleri;
- Mobil Cafe
- Seracılık
- Tamirci dükkanı,
- Pastahane,
- Hayvan Cafesi,
- Origami Bebek Yapıp Satmak,
- Mobil Kuaför Hizmeti
- Hediye Kutusu Üretimi
- İnstagram Çekiliş Programları Hazırlama
- Seyyar Böcek ve Temizleme Şirketi Kurun
- Bardakta Gıda Ürünü Satmak
- İkinci El Ürün Satışı Yapın
- Sosyal Meya Fenomeni ve İnfluencer
- Kurutulmuş Sebze ve Meyve, Bitki Çayı Adınızı Oluşturun
- İnstagram Reklam Hizmeti Satın
- Youtube Kanalı Açın
- Freelance,
- Spor Salonu,
- Cam Balkon
- İnternet Üzerinden Mağaza Açma
- Teraryum ve Minyatür Bahçe Yapmak
- Veri Analizi (Big Data)
- Bilimsel Araştırma Yöntemleri
- Evlilik Danışmanlığı
- Butik Tasarımcısı
- Stand Açmak ve Kurmak
- Dans Okulu Açmak
- Maske Üretip Satmak
- Sağlıkçılar için Danışmanlık ve Online Hizmet
- Sezonluk Otel İşletmeciliği
- Nostaljik Gazoz Dükkanı
- Bebekler için Spa Merkezi
Ne iş yapabilirim diyenler için yukarıda sıralamış olduğumuz İşler de faaliyet göstererek yatırım yaptığınız tutarı kısa zamanda geriye kazanabilirsiniz. Sermayesiz ve düşük sermayeli olarak yapabileceğiniz işler sayesinde siz de kendi işinizin patronu olabilir ve tutunabilirseniz hayatınızın geri kalanını kimseden emir almak zorunda kalmadan devam ettirebilirsiniz. Şimdiden hayırlı olsun.
Az Sermayeli 8 İş Fikri
Yukarıda görüldüğü üzere 70 farklı iş fikrinden çoğunun maliyetli ve ciddi sermaye gerektirdiği düşünülmektedir. Bu başlık altında sizlere az sermaye hatta hemen hemen herkesin bildiği aşina olduğu meslek sektörlerinin ne kadar para getirdiği ve az maliyetle ne kadar çok para kazanabileceğiniz meslekleri listeledik;
- Bardak mısır
- Çiğ Köfte
- Waffle
- Pazarcılık
- Seyyar meyve/sebze satışı
- Seyyar pilav tezgahı
- Seyyar kestane satmak
- Çay ocağı işletme
Bu şekilde birçok iş fikri sıralanabilir. Sizde kendi işiniz kurmak istiyorsanız işyeri kredisi veren bankalar ve kurumlardan destek alarak hayalinizi gerçekleştirebilirsiniz.
İş kurma fikrinizi hayata geçirdiğinizde işyeri açmak için nereye başvurulur, gerekli belgeler nelerdir buradan öğrenebilirsiniz.
Bende kendi işimi açmak istiyorum.kahve dükkanı olabilir ama ne yapabilirim nasıl olur bilemiyorum.yardimci olursaniz mutlu olurum
For you diye bir kahve firması var ,araştırın
Merhabalar sermayem yoktur ama kendi mesleğimde bir hayli deneyimli telefon alım satım servis konusunda düzenli ve dürüst ticareti seven birisi olarak sermaye sağlayabilçek örneğin 300 bin gibi sermaye ayda 20 bin getirisi olur dükkan sermaye veren kişi üzerine olur dedaylar telefon yada yüz yüze konuşulur
Bana mail atar mısın kardeşim
Merhaba mahir bey dükkan kendime ait, ticaret için görüşmek isterim detayları