İmar Barışı Kredisi Veren 7 Banka ve Şartları (Güncel 2020)

Konular:
- İmar Barışı İçin Gerekli Evraklar
- İmar Affı Başvuru
- İmar Barışı Kredisi Veren Bankalar
- Ziraat Bankası İmar Barışı Kredisi
- Vakıfbank İmar Barışı Kredisi
- İş Bankası İmar Barışı Kredisi
- Halkbank İmar Barışı Kredisi
- Türkiye Ekonomi Bankası İmar Barışı Kredisi
- Şekerbank İmar Barışı Kredisi
- Türkiye Finans İmar Barışı Kredisi
İmar barışı ve ya diğer adı ile de bilinen imar hakkından faydalanmak isteyen vatandaşlar için son kayıt tarihi 31 Ekim iken vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine uzatılarak 31 Aralık’a ertelendi. Uzatılan yeni tarih neticesinde Yapı Kayıt Belgesini almakta güçlük çeken vatandaşlara bankalar nezdinden kredi verilmeye başlandı. İmar barışı kredilerinden faydalanmak için bankaların belli başlı şartları da bulunuyor. Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Bankası, İş Bankası, Şekerbank, TEB, Türkiye Finans‘ın güncel imar barışı kredi faiz oranlarını sizler için araştırdık. Detayları haberimizden inceleyebilirsiniz.
İmar Barışı İçin Gerekli Evraklar
İmar affından yararlanmak isteyen vatandaşların yoğun istekleri ve talepleri üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum açıklamalarında yeni tarihin 31 Aralık olacağını bildirdi. Bu kapsamda imar barışından faydalanmak isteyen vatandaşlar hemen kayıt işlemlerini ve gerekli evrakları hazırlamaya başladı. Biz de sizler için bu haktan yararlanmak için bulundurmanız gereken evrakların tümünü araştırdık.
- İl veya ilçenizde bulunan PTT şubelerinden alabileceğiniz e-devlet şifresi,
- Bildirilecek olan yapının adres bilgileri,
- Güncel kullanılan bir mail adresi,
- Beyan edilecek yapının tapusu mevcut ise parsel ve ada bilgileri,
- Güncel olarak kullanımda olan cep telefon numarası,
- Toplamdaki mevcut inşaat yeri (işyeri ve konutların metrekare cinsinden ayrı ayrı hesaplanması),
- Beyan edilecek olan yapının bulunduğu arsanın alanı, tapu varsa oradaki alan mevcut değil ise m2 cinsinden bildirilecek alan,
- Var olan yapıda bulunan iş yeri ve konut sayıları,
- Bulunduğunuz yerdeki belediyeden alabileceğiniz; arazi ve/veya arsanın vergi birim değeri (TL/m2),
- Sistem üzerinde verilecek olan seçeneklerden tercih edilecek olan yapı sınıfı,
- Belirlenen imar mevzuatına aykırı bir durum olduğunun tarif edilmesi,
- Yapıyı ve ayrılık alanını belirten birer tane resim. (Resimlerin dosya formatları; .jpeg, .jpg, .png şeklinde olmalıdır.)
İmar Affı Başvuru
İmar Barışı başvurusu için ruhsatsız ya da ruhsata aykırı inşa edilmiş yapıların kayda alınması yönünde 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılan iş yerleri ya da konutlar için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine başvuru yapılmalıdır. Oluşturulacak olan kayıt belgesi konutlarda tapu kimliği gibi sayılacaktır. Başvuru esnasında mevcut binaya dair, metrekare, yüzölçümü, binada kaç adet daire olduğu gibi detaylara yer verilecek.
Yapılacak olan İmar Barışı başvuruları e-devlet üzerinden gerçekleştirilebilecektir. Başvuru için bir diğer seçenek ise Bakanlığın görevlendirdiği kurum ve ya kuruluşlara da müracaat edebilirsiniz. Yıkım ve yenilenme uygun görüldüğünde belediye tarafından mevcut imar uyarlanacaktır.
İmar Barışı Hesaplamaları için tıklayınız.
İmar Barışı Kredisi Veren Bankalar
İmar Affından yararlanmak isteyen fakat mevcut maddi durumun yetersizliğinden dolayı bankalar harekete geçerek vatandaşlara İmar Barışı Kredisi vermeyi ön gördü. Bu krediyi veren bankalar aşağıdaki gibidir;
- Ziraat Bankası
- Vakıfbank
- İş Bankası
- Halkbank
- Türkiye Ekonomi Bankası
- Şekerbank
- Türkiye Finans
Ziraat Bankası İmar Barışı Kredisi
Ziraat Bankası İmar Affı Kredisi başvuruları başladı. 31 Aralık tarihine kadar e- devlet üzerinden ve ya Bakanlık tarafından yetkilendirilmiş kurum ve kuruluşlardan Yapı Kayıt Belgesi başvurusunda bulunduktan sonra verilen kayıt belgesi ile veya imar barışı için belirlenen ücretin ekran görüntüsü ile bankaya müracaat etmeleri halinde Ziraat Bankası tarafından 60 ay vade ve en düşük yüzde 1,33 faiz oranı ile kredi imkanından yararlanabilirsiniz. Çekeceğiniz krediler için banka sizden tahsis ücreti talep etmemektedir. İmar Barışı hesaplama robotunu inceleyebilirsiniz.
Bankanın faiz oranlarına göre;
- 20 bin TL kredi çekmeniz halinde 12 ay vade için yüzde 1,33 faiz oranı, 43,48 TL sigorta masrafı ile 1.844,58 TL aylık eşit taksitler ile geri ödeyebilirsiniz.
- 50 bin TL kredi çekmeniz halinde 24 ay vade için yüzde 1,48 faiz oranı, 242,50 TL sigorta masrafı ile 2.576,95 TL aylık eşit taksitler ile geri ödeyebilirsiniz.
- 70 bin TL kredi çekmeniz halinde 36 ay vade için yüzde 1,48 faiz oranı, 477,27 TL sigorta masrafı ile 2.648,48 TL aylık eşit taksitler ile geri ödeyebilirsiniz.
- 100 bin TL kredi çekmeniz halinde 48 ay vade için yüzde 1,48 faiz oranı, 896,70 TL sigorta masrafı ile 3.113,38 TL aylık eşit taksitler ile geri ödeyebilirsiniz.
- 150 bin TL kredi çekmeniz halinde 60 ay vade ile yüzde 1,65 faiz oranı, 1.427,91 TL sigorta masrafı ile 4.294,32 TL aylık eşit taksitler ile geri ödeyebilirsiniz. ,

Ziraat Bankası İmar Barışı Kredisi
Vakıfbank İmar Barışı Kredisi
İmar Barışı için ilk kredi imkanı sağlayan banka olarak Vakıfbank’ı örnek gösterebiliriz. Getirilen yeni düzenlemeler neticesinde banka kredi faiz oranlarını aşağıya çekileceği biliniyor. Banka normal standartlarda yüzde 1,76 faiz oranı uygularken indirimli ücretlendirme ile;
- 20 bin TL‘ye kadar olan krediler de yüzde 1,33 faiz,
- 20 bin TL ve 100 bin TL arası krediler için ise yüzde 1,48 faiz oranı uygulanacak olup,
- 100 bin TL ve üzerinde çekilecek olan kredilerde ise yüzde 1,63 kredi faiz oranı ve 48 aya varan vadeler ile kredi verilecektir.

Vakıfbank İmar Barışı Kredisi
Vakıfbank’ın verdiği krediden faydalanmak için e-devlet üzerinden yapılan Kredi Kayıt Belgesi başvuru formunun doldurulmasından sonra yapı kayıt ücreti veya imar barış ücreti mesajını en yakın şubeye müracaat ederek göstermeleri halinde bankadan kredi başvuru formu doldurmaları gerekecektir. Kredinin onaylanması halinde İmar Affı ücreti banka tarafından ödenecek ve başvuru yapan kişinin talebine göre maksimum 48 aya kadar vadelendirilebilecektir.
İş Bankası İmar Barışı Kredisi
2018 yılında İmar Barışından yararlanmak isteyen vatandaşlar İş Bankasına gidiyor. Banka aftan yararlanmak isteyen vatandaşlara uygun faiz oranları ve 60 aya varan vadeler ile kredi imkanı sağlıyor. Verilen krediyi eşit taksitler ile geri ödeyebilirsiniz. Bankanın faiz oranlarını aşağıdaki tablodan inceleyebilirsiniz.

İş Bankası İmar Barışı Kredi Faiz Oranları
Yukarıda verilen tabloya %5 kredi tahsis ücreti ve Banka Sigorta Muamele Vergisi dahil edilmemiştir. Krediler hakkında daha detaylı bilgi almak için ve krediden faydalanmak için Kredi Kayıt Belgesi başvuru formunu doldurduktan sonra cep telefonunuza gelen mesajı 31 Kasım 2018 tarihine kadar şubelere götürerek kredi desteğinden yararlanabilirsiniz.
Halkbank İmar Barışı Kredisi
Kredi Kayıt Belgesi formunu doldurup cep telefonuna gelen ve ya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen ücret bildirimleri mesajı ya da yapı kayıt ücreti belgesi ile birlikte en yakın şubeye giderek Halk Bankasının verdiği İmar Affı kredisinden siz de yararlanabilir ve 60 aya varan vade ile geri ödeyebilirsiniz. Bankanın faiz oranları diğer devlet bankaları ile benzer olup en düşük yüzde 1,33 en yüksek ise yüzde 1,65 olarak uygulanmaktadır. Banka müşterilerinden kredi için tahsis ücreti talep etmemektedir. Bankanın uyguladığı faiz oranları aşağıdaki gibidir;
- Çekeceğiniz kredi 20 bin TL‘ye kadar ise 60 ay vade için yüzde 1,33 faiz oranı ile,
- Çekeceğiniz kredi 20.001- 100 bin TL arasında ise kredinizi 60 ay vade için yüzde 1,48 faiz oranı ile,
- Çekeceğiniz kredi 100 bin 1 TL ve üzerinde ise 60 ay vade için yüzde 1,65 faiz oranı uygulanacaktır. İmar Barışı kredisinden faydalanmak için en yakın Halkbankası’nı ziyaret edebilirsiniz.

Halkbank İmar Barışı Kredisi
Türkiye Ekonomi Bankası İmar Barışı Kredisi
İmar Barışı Kredisi için TEB’de kredi imkanı sağlıyor. Üstelik 3 ay ertelemeli ödeme seçenekleri ile. E-devlet üzerinden veya şahsen başvurunuzu yapın, cep telefonunuza gelen kısa mesajı ya da Yapı Kayıt Belgesi ile en yakın şubeyi ziyaret edin ve kredi başvuru formunu doldurun, krediniz onaylandığında İmar Affı Kredinizi TEB’den alın 3 ay sonra ödemeye başlayın. Banka, müşterilerine İmar Barışı Kredisi için sağladığı avantajlar aşağıdaki gibidir;
- Maksimum 36 aya varan vade oranları,
- Kişinin kredi notuna uygun olarak hazırlanan tutarlar ve vadelere göre faiz oranları,
- TEB şubelerine özel ödemelerde 3 ay öteleme imkanı ile verilen krediden yararlanabilirsiniz.

TEB İmar Barışı Kredisi
Şekerbank İmar Barışı Kredisi
İmar Barışı için kredi imkanı sağlayan bankalardan biri de Şekerbank’dır. Verdiği kredinin faiz oranları yüksek olmasına rağmen çok tercih edilen bir bankadır. Çünkü çok kolay bir şekilde kredilere onay verilmektedir. 60 aya varan vade seçenekleri ile Şekerbank İmar Affı Kredisinden yararlanabilirsiniz. Banka bu krediden faydalanmak isteyen müşterilerine 30 bin TL‘ye varan finansman sağlıyor. Üstelik sağladığı kredi imkanı için tahsis ücreti de almıyor. Krediden faydalanmak için başvuru yaptıktan sonra Yapı Kayıt Belgesi ve ya cep telefonunuza gelen kısa mesaj ile bankaya müracaat edebilirsiniz.
- 48 ay vade uygulandığında aylık uygulanacak olan faiz oranı yüzde 2,18 olacaktır.
- 60 ay vade uygulandığında aylık uygulanacak olan faiz oranı yüzde 2,25 olacaktır.

Şekerbank İmar Barışı Kredisi
Türkiye Finans İmar Barışı Kredisi
İmar Barışı için ödenmesi gereken ücretler kapsamında Türkiye Finansa başvuru yaparak 48 aya varan vade seçenekleri ve yüzde 2,39 faiz oranı ile kredi çekebilirsiniz. Bankanın verdiği kredi kampanyasından yararlanmak için “İMAR” yazıp “T.C Kimlik Numaranızı” aralarında bir boşluk bırakıp cep telefonunuzdan 2310’a kısa mesaj gönderebilirsiniz. Ya da size en yakın Türkiye Finans şubesine gidebilir ya da “Hemen Başvur” linke tıklayarak direkt başvuru yapabilirsiniz.
Şubelere giderek başvuru yapmanız için İmar Barışına başvuru yapmanız halinde başvuru formunu doldurduğunuzda o formun ekran görüntüsü çıktısını alarak o belge ile birlikte müracaat etmelisiniz.

Türkiye Finans İmar Barışı Kredisi
İmar Barışı Kredisinden yararlanmanız için bankaların verdiği faiz oranları ve vadeler bu şekildedir. Detaylı ve net bilgiler için hangi bankaya kredi başvurusunda bulunacaksanız oraya müracaat edebilir, gerekli evraklar hakkında bilgi alabilirsiniz.