Hayvancılık Desteklemeleri ve Hibeleri Devam Ediyor!

Konular:
Hükumetin 2020 yılında tarım ve hayvancılığa vereceği desteklerin arttırılmasına yönelik mesajlar her geçen gün gelmeye devam ediyor. Ziraat Bankasından hayvan başına destekleme alan, mazot, gübre, yem, dönüm parası, süt parası ve benzeri ödeme alan çiftçilerimiz ile birlikte sıfırdan 30 bin lira hayvan hibesi veya 30 koyun 5 inek hibesi alarak tarım ve hayvancılığa başlayacak çiftçi ve üreticiler için iyi geçeceğinden bahsediliyor.
50 BÜYÜKBAŞ HAYVANDAN AZ HAYVANI OLANA DESTEKLEME
Tarım ve Orman Bakanı tarafından geçen yıl hayvancılık desteklerinin arttırılacağı vurgulanmıştı. Sayın Bakan geçen yıldan itibaren 50 büyükbaş hayvandan daha az hayvanı olup, yetiştiriciliği yapan çiftçilere ve küçük işletmelere, hayvanlarını ruhsatlı kesimhanelerde kestirmeleri karşılığında her hayvan için 250 TL. destekleme verileceğini açıkladı. Sayın Bakan bu açıklamasını Buzağı Kayıplarının Önlenmesi Çalıştayı sonuç toplantısında açıkladı. Sayın Bakan;
Küçük işletmelerde buzağı ölümlerinin önemini ve gebe düvelerle buzağı gelişimini takip edilmesi gerektiğini, Ülkemize yurt dışından kırmızı et ithal edilmesini istemediğini, yerli üreticinin baş tacı olduğunu anlattı.

Az hayvanı olan destekleme yapılacak.
BUZAĞI AŞILARI ÜCRETSİZ OLACAK
Sayın Bakan orta ölçekli işletmeler ile küçük işletmelere çok önem verdiklerini sözlerine ekledi. Geçtiğimiz yıl tüm Tarım Bakanlığı personelinin seferber olacağını, gebe düvelerin kontrol altında tutulacağını ve buzağıların aşılarının 1 Ocak 2018 tarihi itibari ile ücretsiz olarak yapılmaya başlandı. Sayın Bakan veterinerler için ödenen aşı parasının veterinerin hakkı olduğunu ancak aşıların Devlet tarafından ücretsiz olarak verileceğini söyledi. Tarım ve hayvancılık hibe destekleri hakkında bilgi almak için linke tıklayabilirsiniz.
Çiftçilere hayvan kredisi sayesinde tarım ve hayvancılığa başlamasını sağlayan Tarım Kredi Kooperatifleri ile Ziraat Bankasının faiz oranlarının ve şartlarının iyileştirilmesi bekleniyor.
1 MİLYON DÜVEYE İHTİYAÇ VAR
Sayın Bakan ülkemizde mevcut olan 5,5 milyon büyükbaş hayvan sayısının 6,5 milyona çıkarılmasının amaçlandığını söyledi ve 1 milyon düveye daha ihtiyaç duyulduğunu anlattı. Bu kapsamda 2020 yılında 1 milyon düvenin daha Türk tarımına kazandırıldığı taktirde işimizin zor olmadığını söyledi. Sayın Bakanın bu sözleri ile hayvancılık desteklemelerinin 2020 yılında da artarak devam etmesi bekleniyor.
Geçtiğimiz günlerde gündemde yer alan küçük aile işletmelerine 5 gebe düve hibe projesi hakkında net bir açıklama yapılmazken, güve sayısının arttırılması için böyle bir uygulamanın bütçe olanakları dahilinde yürürlüğe girebileceği değerlendiriliyor.
BUZAĞI ÖLÜMLERİNE DİKKAT
Toplantı da ülkemizde meydana gelen buzağı ölümlerine dikkat çekilirken eğer %5 oranında buzağı ölümü gerçekleşirse bunun ülke genelinde 250.000 adet buzağının kaybı anlamına geldiği ve bu kapsamda teknik hizmetin çiftçinin ayağına götürülmesi gerektiği belirtildi. Hayvancılığımızı daha da geliştirmek için yetiştiricilerimize desteğimiz devam edecek. Geçtiğimiz yıldan itibaren gebe olan düvelerimiz kontrol altında tutulacak, buzağıların aşıları da ücretsiz olacak.

Buzağı ölümlerine dikkat!
GENÇ ÇİFTÇİ PROJESİ
Geçmiş yıllardan bu yana süre gelen ve köye kesin dönüş yapan genç çiftçilerimize verilmesi amaçlanan 30 bin TL. hibe projesi için başvuruları 2020 yılında da alınmaya başlanacak Verilen destekten yararlanmak isteyenlerin takvimde belirtilen başvuru tarihine kadar başvurularını yapmış olmaları gerekmektedir. Geçtiğimiz yıl proje dahilinde büyükbaş ve küçükbaş hibe almaya hak kazanan çiftçilerimizin hibe hayvanlarının dağıtımına halen devam ediliyor. Projenin detayları hakkında genç çiftçi isimli yazıdan bilgi alabilirsiniz.
Hiç sermayesi olmadan köyde hayvancılık yapacak gençlerimiz için 30 Bin TL. hibenin başlangıç sermayesi olarak yeterli bir miktar olduğundan bahsediliyor.
%30 HİBELİ DAMIZLIK DÜVE PROJESİ
Geçtiğimiz yıl başlatılan ve Devlet tarafından başlatılan ve üreticilerin %30 hibe ile damızlık düve almalarını sağlayan proje tüm hızıyla devam ediyor. Proje kapsamında Yozgat ilimizden başvuran 88 yetiştirici hibe almaya hak kazandı ve sözleşmelerini imzalandı. Ağrı ilimizde toplam 1732 damızlık hayvan girdisi sağlandı. Proje Yozgat ilimiz haricinde; Ağrı, Erzincan, Artvin, Bayburt, Kastamonu, Van,Çankırı, Çorum, Elazığ, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Ardahan, Iğdır, Kars, Bingöl,Kayseri, Kırşehir, Malatya, Şırnak, Muş, Ordu, Rize, Samsun, Sivas, Tokat, Trabzon, Bitlis ve Tunceli illerimizde uygulanmıştı. Projenin başvuruları 11 Eylül’de başlamış ve 11 Ekim 2018’de son bulmuştur. Düve alım uygulama rehberini inceleyebilirsiniz. Ziraat Bankası 7 yıl ödemeli hayvancılık kredisi ve şartları hakkında bilgi alabilirsiniz.
Damızlık Düve Yetiştiriciliğinin Desteklenmesi Programı
Osmaniye, Karaman, Isparta, Diyarbakır illeri için 23 Ekim 24- Kasım tarihlerinde başvurular alındı. Başvurular bizzat Tarım ve Orman Bakanlığı İl İlçe Müdürlüklerine yapılıyor ve faks, posta, kurye ile yapılan başvurular kabul edilmiyor. Proje dahilinde; İnşaat yatırımı, hayvan alımı ve makine-ekipman alımı için yapılacak yatırımların en fazla %50 oranında hibe ödemesi yapılıyor.

Hayvan Hibelerinden yararlanabilirsiniz.
Başvuru yapılacak iller ; Diyarbakır, Isparta, Karaman, Osmaniye, Şanlıurfa ve Erzincan olarak belirlendi. Her proje sahibi proje konularından yanlızca bir kez faydalanabiliyor. Bazı illerimiz için başvurular halen devam ettiğinden bahisle konu hakkında detaylı bilgi almak isterseniz, Hayvan Desteklemeleri isimli word (DOC) belgesini bilgisayarınıza indirerek inceleyebilirsiniz. 2020 yılında projenin yeniden başlatılması bekleniyor. Çiftçilerimize tavsiye olarak 2020 yılında Devlet desteklerinden faydalanmak istiyorlarsa;
- ÇKS Kayıtlarını yaptırmaları ve kayıtları var ise güncelleme işlemlerini gerçekleştirmeleri,
- Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarının küpe numara kayıtlarını yaptırmalarını ve Bakanlığın mevzuatında yer alan tüm kayıt ve takip işlemlerini yerine getirmelerini,
- Devletin tarım ve hayvancılık alanında verdiği tüm teşvik, hibe ve desteklemeleri DEVLET DESTEKLİ isimli facebook sayfamızdan takip etmelerini tavsiye ederiz.
Geçen yıl verilen hayvancılık ile ilgili destekler bu şekilde olup başvuruların 2020 yılında da devam edip etmeyeceği hususunda net bir bilgi bulunmamaktadır. Verilen kararların neticelerini güncel olarak sizler ile paylaşacağız.
10 erkek dana almayı istiyorum
Merhaba iyi akşamlar İzmir menemen. İlçesinde ikamet ediyorum tek isteğim bir çiflik kurup küçük baş hayvancılık yapmak gerekli olan işlemleri nerden yapmam gerekiyor
Ben devletten destek aldım. ellerinizden öperim
İyi günler ben büyükbaş besi çiftliği kurmak istiyorum Ankara’da oturuyorum Ankara civarında bir besi çiftliği kurmak istiyorum hibe destegi almak için nereye başvurmam gerek nereden bilgi alabilirim
Dayanışmadan vazgeçmeyeceğiz huzurumuz dan vazgeçmeyeceğiz ve kardeşliği bizden birliğimizden taviz vermeden yolumuza devam edeceğimizi Bu dört hasretten dört önemli Kural’dan vazgeçmeyeceğim izi dost düşman Erzurum’dan duydun birisinde burayı var diye biliyorum yani.
Tarım Bakanlığı tarafından başlatılan kırsal kalkınma yatırımları desteklemeleri için çalışmalar tamamlandı. Yapılan çalışmalar sonucu artık yatırımcıların başvuru yapmaları bekleniyor konu ile ilgili açıklamalarda bulunan yetkililer 2018 2019 döneminde destekleme başvurularının 11 Aralık’ta sona ereceğini söyledi desteklemeleri hakkında bilgi verdi. Yatırımcıların yatırım yapacakları konularla ilgili başvuru yapmalarını bekliyoruz buradan Tekrar hatırlatalım son başvuru tarihi 11 Aralık 2017 bu tarihe kadar çiftçilerimiz başvurularını yapmaları gerekmekte bu kapsamda desteklenecek olan yaş meyve sebze tasnif paketleme ve depolama yatırımları hariç bitkisel ürünlerin işlenmesi paketlenmesi ve depolanması hayvansal ürünlerin işlenmesi paketlenmesi ve depolanması konusunda sadece ham derinin işlenmesi ve günlük en fazla 20 baş hayvan kesim kapasiteli mezbaha yani burada küçük çaplı 20 baş hayvan kesimi ne kadar mezbaha yapacak olanları da ayrıca desteklerimiz devam etmektedir. soğuk hava deposu yapılarımız bunlara da desteğimiz devam etmektedir. Eğer destekleme almak isteyen var ise başvurularını yapması, ÇKS kaydını yaptırması gerekmektedir.
10 inek 10 erkek.Büyük baş almak istiyorum
Ben davar alacam.