canta astroloji arti yorum bilim egitim1 power kalem istatistik gozluk at ayar duyuru ok bitcoin nota moda mercek ates saat kalp wifi eglence kadin oyun tamir alinti kullanici dunya whatsapp sinema basketbol saglik windows iletisim takvim yildiz yemek egitim bilgi xbox ev gulenyuz yorum1 video soru futbol menu1 foto ucak kahve apple mouse menu2 ps klasor monitor ceptelefonu rastgele yaprak araba

Elektrik Üretimine Devlet Destekleri GES Projelerine Hibe

Güneş panellerinden üretilen enerjiye verilen destekler hakkında bilgi alabilir, başvuru şartlarını öğrenebilirsiniz.

Elektrik Üretimine Devlet Destekleri GES Projelerine Hibe

Son yıllarda güneş enerjisi sistemlerinin kurulu olduğu tarlaları ve arazileri görmekteyiz. Devlet Destekli Güneş Paneli GES teşvikleri de yatırımcılar için devam etmektedir. Devlet arazilerine ve özel tarlalara kurulan güneş panellerinde enerji üretimi yapılmakta ve güneş panellerinde enerji üretimi yatırımcıların popüler mesleği haline gelmiştir.

Güneş enerjisine yatırım yaparak elektrik üretim için destek almak isteyen girişimcilere tarafından araştırılan güneş enerjisinden elektrik üretimi devlet teşviki 2021 yılında devam ediyor mu, Elektrik Üretimine Devlet Destekleri GES Projelerine Hibe desteği nasıl alınır, güneş enerjisi hibe desteği şartları nelerdir, güneş enerjisi teşvik verilen iller, çatıda elektrik üretimi teşvikleri, TKDK güneş enerjisi desteği nasıl alınır, yenilenebilir enerji hibe destekleri 2021 yılında nasıl olacak? tüm merak edilenlerin cevapları içeriğimizde yer almaktadır.

Elektrik Üretimine Devlet Destekleri (GES Projelerine Hibe) 2021

Günümüzde Organize Sanayi Bölgelerinin ve üretimin artması nedeniyle elektriğe olan bağımlılığımız günden güne artıyor. Yurdun bir çok köşesine barajlar, rüzgar gülleri ve güneş enerjisi solaryum sistemleri kuruluyor. Bunun en önemli nedeni, üretime teşvik veren devletin elektrik enerjisi kaybını gidermesidir. Enerjisini kendi kendi üretme çabasıdır. Bu sayede yatırımcılar iş sahibi olurken, üretilen elektriği de müşteri olarak devlet satın almaktadır. Bu sayede güneş tarlası sahipleri de para kazanabilmektedir.

Devlet Destekli Güneş Paneli Nasıl Alınır?

Elektrik Üretimine Devlet Destekleri GES Projelerine Hibe desteği alabilmek için;

  • Sanayi ve Ticaret Bakanlığına bağlı Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) KOBİ’lerde Enerji Verimliliği Destekleri. Bağlantıya tıklayarak ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
  • Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK)
  • Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV’nin Yeni Çevre Destekleri)  Enerji Verimliliği, Yenilenebilir Enerji ve Çevre Teknolojileri alanlarında destek verilmektedir. TTGV Program faaliyetleri ile bilgi almak için tıklayınız.
  • Tursef yenilenebilir enerji desteklerini inceleyebilirsiniz.

KOSGEB Enerji Verimliliği Destekleri

KOSGEB tarafından enerji verimliliği alanında geri ödemesiz hibe desteği sağlanıyor. KOBİ’lerin, 5627 sayılı kanun gereğince yetkili olan şirketlerden enerji verimliliği için alacakları;

  • Detaylı ve ön etüt hizmetleri
  • VAP projesi (verimliliği arttırıcı proje destekleri) için danışmanlık ve enerji yönetici eğitimi hizmetleri alanlarında destek sağlamaktadır.

Bu kapsamda yukarıdaki hizmetlerden yararlanmak isteyen esnaflarımız KOSGEB enerji üretimi alanında, güneş enerjisi devlet desteği başvurusunda bulunabilirler.

KOSGEB’in enerji üretimi alanında ki bu desteği 3 sene sürelidir. Destek onay aşamasından sonra yürürlüğe girmektedir. Kosgeb 1. ve 2. bölgeler için %50 oranında hibe vermektedir. 3. ve 4. bölgelerde destek isteyen esnaflarımız ise %60 hibe alabilir. Bölgelere Göre Hibe Hesabı linkinden ilinize ödenecek miktarı öğrenebilirsiniz.

KOSGEB Güneş enerjisi desteklerinin üst limiti 30.000 TL geri ödemesizdir.

  • Ön Etüt Çalışmasında Verilen Destek Miktarları:
    • 200-500 TEP için 1.500 TL
    • 501 ve üzeri için 2.000 TL
  • Detaylı Etüt İçin Miktarlar:
    • 200-500 TEP için 15.000 TL
    • 501 ve üzeri için 20.000 TL
  • Verimliliği arttırıcı proje destek miktarı:
    • 200-500 TEP için 3.000 TL
    • 501 ve üzeri için 5.000 TL
  • Enerji Yöneticisi Eğitimi desteği:
    • 200 ve üzeri için 3.000 TL

TEP: Ton eşdeğer petrol anlamına gelmektedir. Kosgeb Güneş Enerjisi Destekleri linkinden başvuru şartları, müracaat aşaması ve diğer bilgileri öğrenebilirsiniz.

Tarım Ve Orman Bakanlığı %50 Hibe Desteği Verecek

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 1 Ocak 2021 ile 31 Aralık 2025 döneminde  kırsal alanda ekonomik, sosyal ve altyapısal gelişimi sağlamak, tarım ve tarım dışı istihdamı artırmak, gelirleri çoğaltmak ve farklılaştırmak amacıyla tarıma dayalı ekonomik yatırımlar kapsamında, tarımsal ürünlerin işlenmesine yönelik olanlar, tarımsal üretime yönelik sabit yatırımla kırsal kalkınma yatırımlarına üzere yenilenebilir enerji kaynakları jeotermal ve biyogazdan ısı veya lisanssız elektrik üreten tesisler ile güneş ve rüzgar enerjisinden lisanssız elektrik üreten tesislere yatırımlarına hibeye esas proje tutarı üst limitinin %50’sine kadar hibe yoluyla destek verilecektir.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarına Hibe Desteğinin detaylarını öğrenmek için tıklayınız.

TTGV Güneş Enerjisi Destekleri

Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı tarafından da, bu alanda destekler verilmektedir. Vakfın asıl amacı enerji verimliliğinin arttırılması amacıyla yatırımların önünde ki finansal engellerin aşılmasıdır. Bu kapsamda TTGV enerji verimliliğine faizsiz kredi ile destek sağlamaktadır.

TTGV bununla birlikte yüksek enerji maliyetlerinin düşürülmesi ve bu alandaki projelerin uzun vadeli olarak geri dönüşlü uygun şartlarda desteklenmesini amaçlamaktadır. Bununla birlikte esnaflarımızın (KOBİ’lerin) çevre dostu teknolojilerini uygulayarak rekabet güçlerini arttırması da hedeflenmektedir.

  • TTGV Enerji verimliliği yatırımlarını 1.5 yıl süresince desteklemektedir.
  • 1 milyon amerikan doları destek sağlanırken, alt sınır 100 bin amerikan dolarıdır.
  • Vakıf projenin bütçesinin en fazla yarısına kadar %50 faizsiz kredi verebilmektedir.

(GES) Elektrik Enerjisi Üretimine Verilen Desteğin Geri Ödemesi ise;

Toplamda geri ödeme süresi 4 yıldır. Bu dört yılın ilk 1 yılı geri ödemesiz dönemdir. Krediden faiz alınmamaktadır. 4 yıllık süreçte ödenen kredi 36 taksitle ödenmektedir.

Hizmet bedeli olarak TTGV tarafından destek miktarının %6’sı talep edilmektedir. Vakıf bu alanda destek almak isteyen işletmelerde Yenilikçi ve/veya ileri teknoloji uygulamaları ve yerli teknoloji ve ekipman kullanımına önem vermektedir.

Enerji panellerinin kurulumu özel arazilere veya devlet arazilerine yapılabilmektedir. Devlet arazilerinin kiralanması konusunu inceleyebilirsiniz.

enerji-üretimi
Desteğin geri ödeme süresi 4 yıldır.

Türkiye Kalkınma Bankası Enerji Üretimine Devlet Destekleri GES Projelerine Teşvik ve Hibe

Türkiye Kalkınma Bankası tarafından da özel sektörün gerçekleştirdiği yenilebilir enerji kaynaklarına dayılı olan enerji üretimine yönelik yatırımlara ve enerji verimliliğini sağlayan yatırımların hizmet, mal, inşaat giderleri ve bunlara ilişkin danışmanlık hizmetlerinin finansmanını sağlamaktadır. Dünya Bankası Enerji Verimliliği kredisi miktarı 50 milyon dolardır. Bu kredi miktarı yatırım tutarının en fazla yüzde 75 oranında karşılamaktadır. Projede en az yüzde 15 oranında öz kaynak aranmaktadır.

Avrupa Yatırım Bankası

Avrupa yatırım bankası da, bu alanda özel sektörün yapacağı yatırımlara destek sağlamaktadır. Projenin finans miktarı %50 iken en fazla ödenecek kredi miktarı ise 25.000.000 Euro’dur.

AYB nin desteklediği sektörler

Bunlarla birlikte Türkiye İş Bankası da düzenlediği proje programı ile enerji verimliliğine finansman desteği sağlamaktadır. Türkiye İş Bankası Etüt proje kredisi ve Enerji Verimliliği Geliştirme kredisi adı altında iki finansal destek programı mevcuttur. İlk yılı anapara geri ödemesizdir. 5 sene vadelidir. En uygun faiz oranları uygulanmaktadır. Etüt proje programında ise 50.000 TL limit belirlenmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 69 YORUM
  1. Resul avci dedi ki:

    Merhaba 31 yaşındayım gunes panali ertirik kurmak istiyorum devlet teşvik nasıl alabilirim bu konuda yardımcı olurmusunuz iyi günler

  2. Erkan Öztürk dedi ki:

    1 milyon liralık bir güneş tarlası kurmak istiyorum genc yatırımcıyım arazim var 1 milyon lira peşinat sağlayabilirim size sorum ne kadar hibe alırım ve yapmam gerekenler nelerdir

    1. Cihan dedi ki:

      Merhaba Erkan bey konu ile ilgili araştırma yapamadıysanız dönüş sağlarsanız görüşelim.

  3. Muharrem dedi ki:

    Selam iyi günler minimum bir elektrik enerji tesisleri Kurmak istiyorum ne kadar kaç bin TL tutuyor ve destekleme nekar veriliyor

  4. Mehmet dedi ki:

    Merhaba
    Bu sistemin kurulması icin belli bir kapasite varmı. Birde devletin elektriği almasi icin enaz ne kadar elektrik aliyor. Bu şartları nasil öğrenebilirim.

  5. cafer kaya dedi ki:

    Ben kendi arazime güneş paneli kurmak istiyorum devlet dibe desteği varmi

    1. Cihan dedi ki:

      Merhaba cafer bey konu ile ilgili dönüş yaparsanız görüşme sağlayalım.

  6. Baris dedi ki:

    Iyi aksamlar ben devlet arazisine yenilenebilir gunes enerjisi panalleri kurmak istiyorum bunun isin ne sartlar gerekli nasil adimlar izlemem gerekli onun icin bana bilgi verirseniz sevinirim

1 3 4 5
KosgebKredisi.Com sitesinde yayınlanan yazı, haber, video ve görsellerin her türlü hakkı saklıdır. İzin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez.