E-Devlet 1000 TL. Maddi Yardım Başvuru Sayfası

Konular:
Koronavirüs ile mücadele kapsamında e-Devlet kapısı 5 bine aşkın hizmetle daha aktif hale getirilmiş bu süreçte “Sosyal ortam etkileşimini mümkün olduğunca azaltın” denilen açıklamada, vatandaşların çoğu kamu hizmetine e-devlet üzerinden evlerinden çıkmadan erişebileceği belirtildi. Faz ödemeleri, e- devlet sorgulama ekranı,Maddi Yardım Başvuru Sayfası başvuru sayfası, yardım başvurusu ve açıklamalar hakkında bilgi almak için yazımızın devamını inceleyerek bilgi sahibi olabilirsiniz.
1. 2. ve 3. Faz Ödemeleri
Sosyal yardımları dahi başvuruları herhangi bir kuruma yapılmadan Bakanlık tarafından tespit edilen kişilere yapıldı. Sosyal mesafe kurallarına uyması beklenen tüm vatandaşların ilerleyen günlerde verileceği açıklanan sosyal yardım 2. faz ödemeleri ve 3. faz ödemeleri içinde başvurularının elektronik ortamlardan yapılmasına dair karar alındı. Buna göre ;
3 faz şeklinde gerçekleştirileceği açıklanan sosyal yardımların başvuruları e-devlet üzerinde yapılacağı açıklandı. 3 faz ödemeleri hiçbir kurumdan destek almayan hanelere hane başı olacak şekilde 1000′ er TL olarak yapılacak olup başvuruların e-devlet üzerinden alınacağı açıklandı.
Sosyal yardımlardan düzenli olarak yararlanan 2022 sayılı kanun kapsamına giren vatandaşlara;
- 1. faz kapsamında 2 milyon 111 bin aileye 1.000 TL’ lik maddi destek Nisan ayı başında verilmişti.
Açıklanan yeni ekonomik tedbir kapsamında sosyal yardımlardan yararlanmayanlara yönelik olarak;
- 2. faz kapsamında ise yeni 2 milyon 300 bin aileye 1.000 TL maddi yardım verilecek.
Son olarak ileri bir tarihte açıklanacak olan 3 faz şeklinde yapılacak olan sosyal yardımların 3. faz ı da hiçbir kurumdan yardım almamış sosyal yardımlardan yararlanmamış olanlar yönelik olarak;
- 3. faz yardımında da vatandaşlara yine 1.000 TL’ lik sosyal yardım verilecek.
Maddi Desteği Bakan Açıkladı
“3. faz sosyal yardımdan daha önce bu yardımdan faydalanmamış haneler faydalanacak ve söz konusu başvurular e-Devlet üzerinden yapılacak. Koronavirüs tedbirlerinden olumsuz etkilenmiş, ihtiyaç sahibi tüm kesimlere el uzatacağız.” dedi.
Tüm destekler Aile Çalışma Bakanlığı tarafından hazine destekli olarak sunuluyor ve başvuru tarihleri ise nihayet açıklandı. Tarihler açıklandığında ve detaylar belli oldu.
E-Devlet Maddi Yardım Başvuru Sayfası
Salgının ülkemizin geneline yayılmasını önlemek amacıyla sosyal ortam etkileşimini mümkün olduğunca azaltmanın önemi her geçen gün alınan yeni tedbirler ile bir kez daha vurgulanmıştır. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığı tarafından her ay düzenli olarak 2022 sayılı kanun kapsamında verilen sosyal yardımlardan faydalanan 2 milyon 111 hanenin 1000 TL ‘lik sosyal yardım ödemelerinin 1. fazı tamamlanmış ve milyonlarca aileye yardımlar ulaştırılarak destek çıkılmıştı.
Bu süreçte yardımların 3 faz şeklinde gerçekleştirileceğinin müjdesini veren Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak 2. faz ödemelerin çalışmalarının büyük bir hızla gerçekleştirildiğini ve bu ay içerisinde bütün çalışmaların tamamlanarak yardımların başlatılacağını açıkladı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yapılan açıklama sonrasında Aile Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından da yardımlar hakkında açıklama yapıldı. Bakan Selçuk 3 faz şeklinde gerçekleştirilecek olan yardım ödemelerinin 2. fazının ilerleyen günlerde hiçbir kurumdan yardım alamayan vatandaşlara yapılacak şekilde düzenlendiğini ve ödemelerin ilerleyen günlerde ihtiyaç sahibi 2 milyon 300 bin haneye daha ulaştırılacağının müjdesini verdi. Destek alamayan 2 milyon 300 bin haneye daha 1000′ er lira nakit desteklerin 2. faz ödemeleri 19 Nisan’ da açıklanarak ödemeler tamamlandı. 2. faz ödemelerin tamamlanmasının ardından 3. faz ödemelerin başvurularının e-devlet üzerinden yapılacağını belirten Bakan E-devlet başvuru tarihlerini nihayet açıkladı.
3. Faz 1000 TL. Sosyal Yardım Başvuruları Açıklandı BAŞVUR!
3 faz şekilde yapılacağı açıklanan sosyal yardımlardan şimdilik 4.4 milyon hanenin yararlanacağı ve ödemelerin bu ay içerisinde tamamlanacağı açıklandı. Konu ile ilgili olarak e-devlet kapısı üzerinden yapılacak başvuru sayfası aktif hale getirildi. E-devlet Pandemi Sosyal Destek Ön başvurusu ekranı üzerinden başvurular alınmaya başlanacak.

E-Devlet Tüm İşlemler Başvuru Sayfası (Koronavirüs)
E-devlet Sosyal Yardım Sorgulama Ekranı
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılacak olan 3. faz sosyal yardım ödemelerin başvurularının e-devlet üzerinde yapılacağı açıklandı. E-devlet kapısı üzerinden yapılacak olan ödemelere başvuru sahipleri T.C kimlik numarası ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra güncellenerek açılacak olan sayfa üzerinden erişim sağlayabilecekler. Başvurular alındıktan sonra belirlenen ihtiyaç sahiplerine 1000 TL sosyal yardım ödemeleri PTT üzerinden verilecek olup şuan için kapalı olarak hizmet veren PTT şubelerinin görevlileri ile birlikte ilerleyen sürece göre alınan sağlık tedbirleri devam edilirse evlerine kadar götürülüp teslim edilecektir. E-devlet kapısı zerinden yapılacak olan başvuruların tarihleri yayınlandığında üzerinden başvuru ekranından yapılacak işlemlerin detayları paylaşılmaya devam edilecektir. Başvuru sahipleri ise sosyal yardım başvurularını Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama ekranı üzerinden yapılan başvuruları sonuçları görüntüleyebilecektir.
Bu süreçte e-devlet kapısını üzerinden #Koronavirüs başvuruları yapılan ekranlar güncel ve aktif şekilde hizmet vermeye devam ediyor. Alınan sağlık tedbirleri kapsamında e-devlet üzerinden yapılacak olan başvurular ise;
Seyahat izin belgesi başvuruları, ücretsiz maske başvuruları, açık kapı uygulaması, emekli promosyonları için e-devlet banka değiştirme, evden maaş alma başvuruları, optik gözlük alma başvuruları, İşkur iş başvuruları, koronavirüs testi e- nabız, askeri işlemler, ehliyet nüfus işlemleri gibi birçok hizmete başvurular buradan yapılacaktır.
Ben üç kız coćuğumu okula mecburen aç gonderiyorum okutuyorum ama bir kızım delet deteklide okuyor ev temizliğine gidererek okutmaya çalıştım ama bu virüs oncebizi öldürdü hiç calisamadim kızların babası bakmıyor beni bırakıp ilk eşine dört oğluna döndü benim elim kısmı felç geçirdi yıllardır bu çocuklarıma çalışarak kira öderek baktım bu surec18yildir böyle sürüyor kazandiğim paranın birazını ayırdım bodrum katı daire aldım ama sigortalı iş deyildi çalıştığım kirediyi kızların babası çekti doğal olarak ev onun üstüne şimdi başka bankan kiredi çekmiş ve ödememiş benim bu evi yapikiredi bankası satılığa çıkarmış üç kızımla biz sokağami kalicaz lütfen seisimizi duyun babaları borcu duyunca sürekli kaçıyor kizimida okutmuyor heryere başvurdum hiç bir imkan bulamadim
Sayın kosgeeyp yetkilisi ben Covıd19 yasası la tahliye oldum ve hukumlu oldumdan mağdurum ve ısısızım iki evladım omutmaktayım benim ıssızlıgım aılemlede aramı acrı bir yardım edin lutfen t. V 18
Eşim çalışmıyor ayağında platin var 6 çocuğum var evim kırar odeyemiyoruz yardım bekliyorum