Tarım alanlarında verimi düşürmemek ve ürünlere zarar vermemek için toprağı ve üretimi her türlü zararlı böcek, ot ve haşerelerden korumak için tarla ilaçlanmalıdır. Çiftçiler ekinlere zarar veren her şeyi ilaçlayarak zehirlemeye çalışıyor. Bu zehrin ürünlere zarar vermemesi için dikkatli bir çalışma gereklidir. Tarım Kredisi sadece her türlü tarımsal faaliyet için ürün fiyatı vermekle kalmaz, aynı zamanda zirai ilaçlar için de ürün fiyatlaması yapar. Ürünlerin korunması için gerekli pestisitler; Hemen hemen her ilde tarım kredisi satış noktaları ve satış mağazaları bulabilirsiniz.
Ayrıca Tarım Kredi Birlik Marketlerden de PTT AVM’den online olarak veya Ankara ilinde bulunan şubelerine giderek tamamen organik tarım ürünlerini satın alabilirsiniz. Tarım kredi ilaç fiyat bilgisi için haberimizden bilgi alabilirsiniz.
Tarım İlaçları Nasıl Kullanılır?
Her canlının hastalıktan ölmesi gibi bitkiler de birçok sebepten hastalanarak ölebilirler. Bitkiler, insanlara ve hayvanlara göre daha hassas canlılar olmasından ötürü her türlü dış etkenden zarar görme ihtimalleri çok yüksektir. Soğuktan, yabani otlardan veya zehirli böceklerin sayesinde zarar görebilirler. Bitkilerin korunması ve zarar görmemesi için bir takım ilaçlar üretime sunulmuştur. Bu ilaçlar yetiştirdiğiniz bitkileri hastalıklardan ve zararlı böceklerden bir nebze olsun koruyabilir. İlaçlama yapmak için dikkat etmeniz gereken hususlar vardır. Bu hususlara dikkat etmeniz halinde ilaçlama işleminizi başarı ile tamamlayabilirsiniz. İlk adım olarak kendinizi korumaya almanız gerekmektedir. Zirai ilaçların zehrinin bazen kutu dışından bile vücuda geçmesi mümkün olabiliyor. Bu yüzden eldivensiz, maskesiz, şapkasız ve gözlüksüz ilaçlama işlemine başlamamanız gerekmektedir.
İkinci adım olarak ilaçlama saatlerine dikkat etmeliyiz. Günün her saatinde ilaçlama yapılamaz. İlaçlama yapmak için öğlen güneşini değil de sabah veya akşam saatlerini tercih etmeliyiz. Rüzgarlı zamanlarda ilaçlama yapmamaya dikkat etmelisiniz. Eğer rüzgarlı zamanlarda ilaçlama yapmak zorunda iseniz, rüzgarı arkanıza alarak ilaçlama işlemini gerçekleştirin. Çünkü rüzgar karşıdan gelirse püskürttüğünüz ilacı direk üzerinize getirebilir.
İlaçlama işlemine başlarken yapacağımız yere, uygulayacağımız canlının hangi hastalıkları taşıdığına, neyden zehirlendiğine ve hangi tür olduğuna dikkat etmeliyiz. (meyve, sebze, arpa vb.) Ürün seçeneklerine ve tarla büyüklüğüne göre aletler seçmeliyiz. İlaçlamayı gerçekleştirmeden önce ilaçları sıvı ile karıştırıyoruz. Daha sonra gerekli aletler ile hangi bitkinin üzerinde uygulanacak ise onun bütün her yerine gelecek şekilde sıkarak işlemimizi gerçekleştiriyoruz. İlacın, bitkinin her yerine gelmesi mühim bir konudur. Dikkatle ilaçlamanızı tavsiye ederiz. Kendiniz daha önce ilaçlama yapmadıysanız uzman bir kişiden yardım veya akıl almanızı öneririz. Zira bu ilaçlar gerçekten çok fazla miktarda zehir içermektedir. Hem sizin için hem ilaçlayacağınız bitkinin sağlığı için bu gerekli olabilir.
İlaçlama Yapılırken Kullanılacak Malzemeler Nelerdir?
İlaçlama işleminin gerçekleştirilebilmesi için bazı alet ve edevatlar gerek duyulmaktadır. Bu malzemeler olmadan ilaçlama işlemi yapamazsınız.
Tarıma arazilerinde ilaçlama yapılırken kullanılan malzemeler aşağıdaki gibidir:
- İlk ve en gerekli olan malzeme, bitkilerin üzerine sıvı ile karıştırılmış olan ilacı püskürtmek amacı ile pülverizatördür.
- Gerekli olduğu durumlarda pülverizatörlerin birkaç boy küçüğü olan atomizörler de kullanılabilir.
- Bahçenin büyük olma olasılığına karşın bu iki aletin dışında sırta takılan yada motorlu olan çeşitleri de mevcuttur.
- Toz ilaçlama yapılırken sıvı ilaçlamadan daha farklı makineler kullanılmaktadır.
Tarım Kredi Kooperatifi Zirai İlaç Fiyatları Listesi 2023
Tarım Kredi ilaç fiyat listesi 2023 yılı için aşağıdaki tabloda verilmiştir. Bu tabloya göre nerede, hangi ilacı kullanmak istiyorsanız fiyat bilgisi edinebilirsiniz.
İlaç Adı | İlaç Ölçüsü | İlacın Kullanım Yeri | İlaç Fiyatı |
---|---|---|---|
Eftal Afitrid | 100 GR | Yaprak Bitki | 10 TL – 15 TL |
Dimetrin | 5 LT | Yabancı Ot | 70 TL – 90 TL |
Proneb | 800 GR | Sebze, Meyve Mantar | 50 TL – 55 TL |
Tamada | 50 GR | Ot İlacı | 70 TL – 85 TL |
Corvette | 5 LT | Yabancı Ot | 100 TL – 115 TL |
Tarım Kredi Birlik Marketleri 2023 Güncel
Tarım Kredi Birlik Marketleri, 2010 senesinde Mersin’de tarım çiftçilerinin ve diğer ortaklıkların ürünlerini satışa sunmaları için kurulmuş bir şirkettir. Tarım Kredi Kooperatifi Birlik Marketleri 2016 senesinde, Tekirdağ ilinin Uzunköprü ilçesinde Ham Yağ Tesisi, Ankara ili Etimesgut ilçesinde Bakliyat İşletmesini ve Balıkesir ili Gömeç ilçesinde Balıkesir Zeytin ve Zeytinyağı işletmesini kurmuş ve ürün pazarlama potasını iyice geliştirmiştir. Tarım Kredi Birlik Marketleri için ön planda olan satışlardan kar elde etmek değil, çiftçinin oluşan kötü piyasa şartlarından etkilenmesini en aza indirmek ve korumaktır.
Aldıkları ürünleri piyasa fiyatlarının durumuna göre almakta ve işleyerek satışa sunmaktadır. Tarım alanında faaliyet gösteren çiftçi vatandaşlardan ekip ürettikleri mahsulleri tedarik ederek kendi kurdukları fabrikalarda uygun işlemlerden geçirerek vatandaşlara kaliteli, ekonomik ve organik besinler satmaktadır. Üretim aşaması ve işleme aşamasından geçen ürünleri yemekhanelere, toptancı firmalara, sosyal yardımlaşma ve dayanışma kurumlarının yardım kolileri gibi halka ulaşabilecek şekilde dağıtıma çıkarılmaktadır.
Tarım Kredi Birliklerinin şubeleri şunlardır:
- Merkez Birliği
- Bakanlık
- Kızılay olarak 3 tane ayrı ayrı market şubesi bulunmaktadır.
Tarım Kredi Birlikleri Tesisleri Hangileridir?
- Etimesgut Şubesi- Bakliyat Tesisleri
- Bafra Şubesi- Çeltik İşletme Tesisleri
- Mersin Şubesi- Ticari Depo
- Ankara Lojistik Depo- Lojistik Şubesi
- Gömeç- Zeytin ve Zeytinyağı İşletme Tesisi
- Uzunköprü Şubesi- Hamyağ Ayçiçek Yağı Üretim Tesisi
- Kırklareli Şubesi- Ayçiçek Yağı Üretim Tesisi
Tarım Kredi Birlik Market Ürünleri Nelerdir?
- Zeytin
- Zeytinyağı
- Mısır yağı
- Bakliyat (nohut, fasulye, pirinç, bulgur, yeşil ve kırmızı mercimek)
- Kişisel bakım ve temizlik ürünler,
- Çay
- Mutfak grubuna dahil olan ürünler
- Gıda yardım paketleri
- Makarna
- Kuru üzüm, fındık ve fındık ezmesi ürünlerini bünyesinde barındırmaktadır.
Tarım Kredi Birlik İletişim Adresleri Nedir?
- İletişim Adresi: Genel Müdürlük: Ehlibeyt Mahallesi Ceyhun Atuf Kansu Caddesi No:100/54 Çankaya / ANKARA 06520
- İletişim Telefon Numarası: 0 312 213 98 05
- Mail Adresi : iletisim@tarimkredibirlik.com.tr
- Sipariş İçin İletişim Numarası: 0 312 281 24 00
- Tüketicilerin Bilgi Alabilmesi İçin Danışma Hattı: 444 18 57
- Tüketicinin Bilgi Alabilmesi İçin Mail Adresi: tuketici@tarimkredibirlik.com.tr
TKK tarafından satılan gübre fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.
Tarım Kredi Birlik Marketleri PTT Online Satış
Tarım Kredi Birlik Marketleri halkın ürünlere daha kolay satışını sağlamak amacı ile günümüzde yaygın olan e-ticaret mantığını baz alarak PTT kargo aracılığı ile insanlara internet üzerinden ürün satışı yapmaktadır. İnternet üzerinden beğendiğiniz ve almak istediğiniz ürünü bir tıkla kapınıza getirebilirsiniz.
Tarım Kredi Birlik ürünlerini internet aracılığı ile satın almak için intenet sitesine giriş yaparak ürün siparişinde bulunabilirsiniz. Aynı zamanda Carrefoursa marketlerinde de Tarım Kredi Birlik ürünlerini bulabilirsiniz.
Yeni bir gelişim dönemi itibari ile ürünler Carrefoursa marketlerinde de yerini almış bulunmaktadır.
Tarım Kredi Kooperatifinin; ilaç ve üretim faaliyetlerine yukarıda bilgilerini verdiğimiz yerlerden ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda N11, GittiGidiyor ve Hepsiburada sitelerinden ilaçlama ekipmanlarına ve kimyasal bitki ilaçlarına ulaşabilirsiniz. 2023 yılında fiyatlara herhangi bir zam gelmesi durumunda yeni fiyatları siz değerli okurlarımız ile paylaşacağız.
Tarım Kredi Satış Noktaları
Tarım Kredi Kooperatifleri 1935 yılında çıkartılan 2836 sayılı “Tarım Kredi Kooperatifleri Kanunu” olarak ortaya çıkmış ve daha sonra “Tarım Kredi Kooperatifi” olarak hayata geçmiş, çalışmalarına başlamıştır. Daha sonra birçok faaliyete imza atmış ve büyüme yoluna gitmeyi başarmıştır. 17 Mayıs 1977 senesinde Merkez Birliğini kurmuşlardır. Artık bütünüyle bir çiftçi kurumu olmayı başarmıştır. Kırsal alanda, çiftçiyi üst düzeylere çıkarma işlemlerini gerçekleştirmek için Tarım Kredi Kooperatifleri arttırılmış, satış noktaları kurulmuştur.
Ülke genelini baz alırsak; 16 bölge birliği, 186 hizmet bürosu, 1625 birim kooperatifleri aracılığı ile çiftçilere tarım faaliyetlerinde ve ürün pazarlaması faaliyetlerinde destekler sağlamıştır. Aynı zamanda, gübre, yem, tohum, plastik, lojistik, bireysel emeklilik, gıda, sigorta, hayvancılık gibi sektörlerde hizmet veren Türkiye Tarım Kooperatiflerinin kapsamında; Bölge Birliklerinde 683, Kooperatiflerde 3389. Merkez Birliğinde 315, diğer ortak kullanım alanlarında 2771 olmak üzere bütün olarak toplamda 7158 personele iş olanağı sağlamaktadır.
Tarım Kredi hem insan sağlığı ve düzenli beslenme için hem de kırsal alanda tarım çiftçilerine destek olmak, ürünlerinin satışlarını gerçekleştirmek amacı ile bir sanal market bir de satış mağazalarını hayata geçirmiştir. Tarım ürünlerinin organik olarak halka sunulduğu Tarım Kredi öncülüğünde olan online ve birebir alışveriş yapacağınız marketler bulunmaktadır.
Bu marketlerde tarım çiftçilerinin üretim yaptığı ürünler organik olarak satışa sunulmaktadır. Bu sayede hem çiftçiye destek olunmuş oluyor hem de insanlar organik beslenme faaliyetlerini gerçekleştirmiş bulunuyor. Tarım Kredi Kooperatiflerinin satış mağazaları olarak; Tarım Kredi Birlik Marketlerini örnek verebiliriz. Seçtiğiniz ürünleri internet üzerinden de online satış ve sanal market adı altında da organik tarım ürünlerini satın alabilirsiniz. Tarım Kredi gübre fiyatlarına buradan ulaşabilirsiniz.
Zirai İlaç Kullanılmazsa Ne Olur?
Bitkilerin korunması ve korunması için üretilen pestisitlerin kullanılmaması durumunda bitkiler dış etkenlerden ve bitki hastalıklarından zarar görecektir.