Köye Ev Yapana Devlet Yardımı 2023

Kamu ve özel bankalar arasında köyde konut yapanlara destek olan Ziraat Bankası, köyde konut inşaat kredisi başvurusu nasıl yapılır ve kredi kimlere verilir içeriğimizde detaylarıyla anlattık. Ev yapana devlet desteği ne kadar, köye ev yaptırmak istiyorum, ne yapmalıyım diye soruyorsanız Köy Kurucu Devlet Yardımlarını inceleyebilirsiniz.

Köye Ev Yapmak İstiyorum!

Köyde ev yapmak isteyen vatandaşlar ev yapımında nakit ihtiyaçlarını karşılamak için kredi kullanmak isteyebilirler. Köyde ev yapmak için kredi almak isteyenler, köye dönüp yeni sahibi olmak isteyenler, prefabrik veya normal evde kullanacakları konut kredisi, ipotek ve inşaat kredisi veren bankalardan bahsedeceğiz. Ev kredisi ve köye dönüş projesi ve detayları içeriğimizde.

Köylerde konut yapma şartları, belediye sınırları dışında planı olmayan köylerin yerleşik olduğu yerler ile belediye ve mücavir alan sınırları içinde olmayan alanlar ile farklılık göstermektedir. Kırsal alan imar yapısı ve yönetmeliğine göre köy nüfusuna kayıtlı ve köyde sürekli ikamet eden bireyler, köy yerleşim alanlarında konut yapmak için başvuruda bulunabilirler.

Köyde ev inşaatı için gerekli belgeler 2023 yılında aşağıdaki gibidir:

  • Yapı izin dilekçesi
  • Tapu belgesi
  • Nüfus cüzdanı
  • İkametgah
  • Kadastrodan Koordinatlı plan örneği gerekli olan belgelerdir.

Köye Ev Yapana Devlet Yardımı 2023

Devlet tarafından bu kişilere hibe ve destek kredisi verilmektedir. Köye kesin dönüş yapan vatandaşlara 30 bin TL hibe kredisi verilmektedir.

Köyde ev yaparak köye yerleşenlere, devlet tarafından çeşitli hibe ve destekleme kredileri verilmektedir. Köye dönüş kredisi bu projelerden biri olup, köye kesin dönüş yapanlara 30 bin lira hibe kredi verilecektir. Bunun yanında çiftçilere KOSGEB tarım kredisi de verilebilmektedir. Köye dönüş proje ve desteği ile köyde inşaat ve köyde ev yapmak için kredi almak için Devlet Destekleri ve en uygun kredi veren bankalara başvurabilirsiniz.

Ayrıca , Çevre ve Şehircilik Bakanlığı köyüne yerleşip ev yapana 2 yıl geri ödemesiz %1 faiz oranıyla 10 yılda ve 10 eşit taksitte ödeme seçeneği ile kredi vermektedir. Aynı zamanda konutunu yöresel bir stilde yapanlara Resmi Gazetede yayınlanan hükümlere göre faiz indirimi uygulanacak. Uygulamanın amacı yöresel mimariyi artırarak köylere de estetik kazandırmaktır. Bu kapsamda yapılan borçları ödeyemeyen vatandaşlar ise yapılandır yaparak borçlarını ödeyebilirler.

Köyde ev yapmak istiyorsanız bankaların arasından en uygun vade ve makul faiz oranları ile kredi imkanı sağlayan İş Bankası, Vakıfbank, Halkbank ve Akbank’a müracaat edebilirsiniz.

Köye Ev Yapmak için Devlet Desteği Şartları 2023 Güncel

Köye dönüp ev yapmak isteyenlerin alacakları kredi ve hibe desteği için belirli şartları taşıması gerekiyor. Bu şartları sağlayan kişiler sağlanan tüm desteklerden faydalanabilmektedir.

Köye ev yapmak için devlet desteği şartları aşağıdaki gibidir:

  • İlçe veya şehir merkezlerinde olduğundan daha farklıdır. Köyde ev yapmak için kredi almak istiyor iseniz, öncelikle köyde ev yapma şartları hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Köyde ev yapmak isteyenler için yönetmelik maddeleri aşağıda belirtilmiştir.
  • Bina cephe ve istikametlerinin, köy ve mezraların mevcut teşekkülü esas alınarak tayin ve tespitine Köy İhtiyar Heyeti yetkilidir.
  • Komşu mesafeleri, civarın yapı düzeni ve karakterine, yapılacak binaların münferit konut veya tarımsal işletme birimi (ahır, samanlık, arabalık v.b) oluşuna göre Köy İhtiyar Heyeti yetkilidir.
  • Köyde inşaatın başlayabilmesi için aranan parsel büyüklüğünün olmaması durumunda bu parseller kanuna uygun hale getirilmediği süre boyunca inşaata başlanması izin verilmeyeceğinden dolayı arsa parsel büyüklüğünün uygunluğu şartı aranmaktadır.
  • Köyde ikamet edenlerin tarım ve hayvancılık nedeni ile konut yapmaları durumunda alan kat satısının %40’nın geçmemesi gerekiyor.
  • Yapılacak olan evin en fazla 2 kat olmasına izin verilmektedir.
  • Kiremit ile yapılacak çatıların meyillinin %33 olması gerekmektedir.
  • Köye ev yapacak olan kişinin ev yapacağı köy ile nüfus kütüğünün uyuşması gerekiyor.
  • Köyde ikamet etmeden köye ev yapmak isteyenlerin İl Özel İdarelerinden gerekli olan izinleri alması gerekiyor.
  • Nüfus kaydı köyde bulunmayan kişilerin muhtara yapı izin belgesinin imzalatılması gerekiyor. Ayrıca, muhtarın yanı sıra iki adet azanında gerekli evrakları imzalaması gerekiyor.
  • Kanunen hazırlanması gereken belgelerin eksiksiz olmaması durumunda inşaat yapılmasına izin verilmez.
  • Bina cephelerine karar vermeye köy ihtiyar heyeti yetkilidir.
  • Bir parsel üzerine birden fazla bina inşa edilemez.

Köye yerleşip Köyde İş Kurmak İstiyorum Diyenlere Fırsat! En karlı satış önerilerine içeriğimizde ulaşabilirsiniz.

Köyde Ev Yapmak için Gerekli Belgeler ve Evraklar Nelerdir?

Köyde ev yapmak isteyen kişiler gerekli şartları sağlamasının ardından gerekli olacak belge ve evrakları hazırlamalıdır.

Köye ev yapmak için başvuru esnasında gerekli evraklar aşağıdaki gibidir:

  • Başvuru dilekçesi
  • Arsa tapusu
  • Nüfus cüzdanı
  • İkametgah senedi
  • Koordinatlı plan örneği Kadastro Müdürlüğünden temin edilecek.
  • Yapılacak köy evinin yoldan ve komşu parsellerden çekme mesafelerine ilişkin Köy İhtiyar Heyeti kararı evraklarının hazırlanması gerekmektedir.

Eski Evini Yıkana Devlet Desteği 2023 Güncel Oran

Eski evini yıkan kişilere devlet tarafından 23 bin TL faiz desteği verilmektedir. Ayrıca, 8 bin TL tutarındaki BSMV, KKDF ve damga vergisi ile belediye ve tapu harçları alınmamaktadır.

Ev Yapana, Evini Onarana ve Eşya Alana Devlet Desteği Ne Kadar?

Ev Yapana 40 bin, evini onarana 30 bin, eşya alan 5 bin TL devlet desteği veriliyor. On binlerce vatandaşa Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca ev yapım, ev onarımı ve eşya alımı için devlet desteği veriliyor. Ev yapmak isteyen, evini onarmak için nakit ihtiyacı olan ya da ev eşyası alabilecek nakit parası bulunmayan vatandaşlar için devlet tarafından destek sağlanıyor. Destek tutarları evin yapısına göre değişebiliyor. Prefabrik ev yapımında 30 bin lira, betonarme ev yapımında ise 40 bin liralık katkı sağlanıyor. Ev onarımına 20 bin lira yardımda bulunulurken, 5 bin lira da ev eşyası desteği veriliyor.

75 Bin TL Destek Başvurusu Nasıl Yapılır?

Ev yapımı, onarımı ve eşya desteği başvuruları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yada Sosyal Yardımlaşa ve Dayanışma Vakfı il veya ilçe şubelerine yapılır.

Ev yardımı desteğinden yararlanabilmek için aynı evde yaşayan yani hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden (852.53 lira) az olmak şartı aranıyor. Yine yaşlı, engelli, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan herhangi birine sahip olma ve onarımı yapılacak evin ya da ev yapılacaksa arsanın tam hisseli tapusunu bulundurma gibi şartlar da var.

Sizlere köye ev yapmak için kredi veren bankalardan bahsetmek istiyoruz.

Köye Ev Yapana Kredi Veren Bankalar 2023 Güncel

Köye ev yapan kişilere 2023 yılında kredi veren bankalar TEB, Garanti Bankası, Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, Akbank ve Denizbank ile birlikte diğer bankalar mortgage ve inşaat kredisi vermektedir.

Köyde Ev Yapmak için Kredi Nasıl Alınır?

Bankalar genellikle köyde ev yapmak isteyen, ihtiyaç kredisi veya KKB puanı yeterli olan ve ipotek edebileceği gayrimenkulü olan kişilere konut kredisi vermektedir. Köyde tarım veya hayvancılıkla ilgileniyorsanız Ziraat Bankası’na başvurabilirsiniz.

Ziraat Bankası, tarım ve hayvancılığın yanı sıra köy projelerine de destek vermektedir. Köyde ev yapmak isteyenlere özel ve kamu bankaları da kredi desteği sağlıyor. Periyodik olarak değişen faiz oranları ve uzun vadeli seçeneklerle bankaların kredi destek paketlerine başvurarak köyde ev inşa edebilirsiniz.

Köyde ev yapmak için kredi veren bankaların kredi türleri aşağıdaki gibidir:

  • Ziraat bankası köyde ev yapma kredisi başvurusu yapabilirsiniz.
  • Halkbank köyde ev yapanlar için kredi başvurusu yapabilirsiniz.
  • Akbank ihtiyaç kredisi ile köydeki ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.
  • Garanti Bankası inşaat kredisi ile tüm inşaat masraflarınızı ve ev yapmak için giderlerinizi finansman edebilirsiniz.
  • TEB inşaat yapanlar ve ev yapmak için paraya ihtiyaç duyanlara kredi vermektedir. Detaylar.

Toki Tarım Köy Projesi Köyde Ev Sahibi Yapıyor!

TOKİ’nin köyümde ev sahibi olmak isteyenler için başlattığı Tarım köyü projeleri kapsamında TOKİ başvuruları alınmaya devam ediyor. TOKİ tarafından geliştirilen Tarımsal köy projeleri ile köyde kırsal kesimde yaşayan vatandaşlar geçimlerini iyileştirmekte ve halkın iş için örgütlenmesini sağlamaktadır.

TOKİ konut projelerine başvurular, ekonomik ihtiyaçlar ve bölgenin yakın gelecekte bir doğal afetten etkilenme riski gibi faktörlerden kaynaklanabilecek kriterlere göre kabul edilmektedir.

Köyümde evim diyorsanız TOKİ tarım köylere başvurabilirsiniz. TOKİ tarım köy projesinin detaylarını incelemek için tıklayınız.

Ziraat Bankası Köyde Ev Yapma Kredisi Başvuruları Nasıl Yapılır?

Köyde ev yapmak isteyenler Ziraat Bankası tarafından verilen inşaat tamamlama kredilerinden faydalanarak köyde ev yapmaya başlayabilirler. Ziraat Bankası şubelerini ziyaret ederek kredi başvurusunda bulunabilirsiniz. Kullanılacak kredilerin vade süresi 120 ay olarak belirlenmiştir.

İnşaat halindeki konutların en az %70’inin inşaat seviyesinde olması gerekmektedir. Kredi için kullanılacak gayrimenkul ipotek edilmekte ve gerekli görülmesi halinde kredi sahibinden ek teminatlar talep edilmektedir.

Ziraat Bankası köye ev yapma kredisi başvuru kanallarını buradan tercih edebilirsiniz.

Betonarme Ev Yapana Devlet Desteği 2023 Güncel

Betonarme yapılara devlet tarafından 200.000 TL destek verilmektedir. Ayrıca Ev bakım tadilat desteği 75.000 TL, Prefabrik ev desteği ise 150.000 TL olarak devlet desteklerinden faydalanarak konut inşa edebilirsiniz.

Kosgeb Ev İnşaat Kredisi

Kosgeb tarafından, ev yapmak isteyenlere, inşaat kredisi veya konut kredisi desteği gibi bir destek paketi bulunmamaktadır. Yalnız iş kurmak isteyenler ve bu iş ile ilgili, bina yapımı ve tadilat işleri için hazırlanan iş planı doğrultusunda KOSGEB ev yapma kredisi alınabilir.

Köylere Ev Yapmak İçin Proje Gerekiyor mu?

Köylere ev yapmak için İlçe özel idaresine projenin onaylatılması ve gerekli olan tüm izinlerin alınması inşaata başlamak için gereklidir.

Photo of author

Kobi Danışmanı

10 yılı aşkın süredir KOBİ'ler için danışmanlık hizmeti vermekteyim. Banka ve Sigortacılık bölümü mezunuyum. Gündem konularını takip etmekteyim.
“Köye Ev Yapana Devlet Yardımı 2023” üzerine bir yorum
  1. Ben 59 yaşında emekli bir vatandaşım , köyde ev yapmak istiyorum. Köydeki ev toprak ev çöktü. Babadan intikal eden arsa,, tarla çayır tapuları mevcut. Bu arsa payima ev yapmak istiyorum. İlla uretimmi yapmak gerekiyor. Ben köyümde ikamet etmek istiyorum. Niye konut kredisi alamıyorum. Lütfen bir yol gösterin. En fazla 120000/150000. Çekmek istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

    Yanıtla
Yorum yapın

error: Content is protected !!
1