Kosgeb kadın girişimci kredisi şartları 2016

Kosgeb Hibe Kredi
- Kosgeb kadın girişimci kredisi şartları 2016
- Kadın girişimcilere kosgeb işyeri açma kredisi
- Kosgeb kadın girişimci kredisi şartları nelerdir?
- 1. ADIM BAYAN GİRİŞİMCİ KOSGEB KURSUNA KATILIR.
- 2. ADIM KURS ÖNCESİ BAYAN GİRİŞİMCİ ADAYINA GİRİŞİMCİLİK TESTİ
- 3. ADIM KADIN GİRİŞİMCİNİN SERTİFİKA ALMASI VE İŞ PROJESİ HAZIRLAMASI
- 4. ADIM KADIN GİRİŞİMCİNİN İŞYERİNİ AÇMASI
- 5. ADIM İŞİNİ KUR, GİDERLERİ FATURALANDIR KOSGEB DESTEĞİNİ AL
- KOSGEB KADIN GİRİŞİMCİ KREDİSİ HESAPLAMA
Kosgeb kadın girişimci kredisi şartları 2016
Kosgeb ev hanımlarına, kadın girişimcilere, bayanlara iş kurmak için 50 bin lira hibe ve 100 bin lira faizsiz kredi veriyor. Bu kredi sadece bayanlara değil, erkeklere de veriliyor ancak, bayanlar erkeklere göre %10 daha avantajlı. Bunun nedeni ise Devlet kadın girişimcilerin iş hayatında ilerlemesi yönünde teşvik ve destek sağlıyor.
Kadın girişimcilere kosgeb işyeri açma kredisi
İş hayatına 1.000 TL. – 2.000 TL. gibi bir miktar mikro kredi kullanarak başlayan kadın girişimciler, iyi bir iş planı hazırlamaları durumunda, kosgeb’ den 150 bin lira kadar Devlet desteği alabiliyorlar. Ev hanımları, evde çalışarak para kazanan bayanlar, aklında bir iş fikri olmasına rağmen, parası olmadığı için hayata geçiremeyenler, banka kredi faiz oranlarının yüksek olması nedeniyle iş kurmak için özel banka kredisi çekmek istemeyenler, kosgeb’e başvuruyor ve istediği krediyi alabiliyor.

Kosgeb kadın girişimci kredisi
Bu videoda, Kosgeb’den kredi çekerek, kadayıfçı dükkanı açan bir bayanın hikayesi yer almaktadır. Bayan, kosgeb destekleri sayesinde kendi işini kurmuş ve ticaret hayatına Devlet desteği ile başlamıştır.
Kosgeb kadın girişimci kredisi şartları nelerdir?
Kosgeb’ in bayan girişimciler için erkeklere nazaran özel bir şartı yoktur. Erkek girişimciler nasıl kredi alıyorlar ise, kadın girişimciler de aynı şartlarda kosgeb kredisi çekebilirler. Kadın girişimcilerin kosgeb kredisi çekebilmeleri için aşağıda yer alan adımları izlemeleri tavsiye edilir.
1. ADIM BAYAN GİRİŞİMCİ KOSGEB KURSUNA KATILIR.
İş kurmak isteyen kadın girişimci kosgeb tarafından verilmekte olan UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK KURSUNA katılmak zorundadır. Bu eğitim 70 saat sürmekte olup, eğitim ile ayrıntılı bilgiyi sitemizden öğrenebilirsiniz. UGE katılmak için kurs tarihlerini öğrenmeniz gerekiyor. KOSGEB KURS TARİHLERİ isimli yazımızda, kosgeb tarafından verilen kursları takip ederek, size en uygun kurslara başvurmalısınız. Kosgeb kursuna katılmak için, kosgeb uygulamalı girişimcilik eğitimi başvuru formu sitemizde mevcut olup, bu form ile KOSGEB İŞBİRLİĞİ YAPILAN KURULUŞLARA başvurmanız gerekmektedir.
2. ADIM KURS ÖNCESİ BAYAN GİRİŞİMCİ ADAYINA GİRİŞİMCİLİK TESTİ
Kosgeb tarafından, kurs öncesinde bayan girişimcilere, iş kurmak istedikleri sektör haricinde KOSGEB DESTEKLERİ, hangi sebeple kosgeb’den kredi almak istediği, kosgeb’ in kendisine kredi vermesi gerekip gerekmediği, iş kurmak için yeterliliğe sahip olup olmadığının öğrenilmesi amacıyla KOSGEB GİRİŞİMCİLİK TESTİ uygulanmaktadır. Bu testin sorularını sitemizden KOSGEB GİRİŞİMCİLİK TESTİ adresinden indirebilirsiniz.
3. ADIM KADIN GİRİŞİMCİNİN SERTİFİKA ALMASI VE İŞ PROJESİ HAZIRLAMASI
Kosgeb kursuna katılan kadın girişimci, artık kosgeb’ in hangis sektörleri desteklediğini, nasıl kredi alabileceğini, hangi alanda iş kurması gerektiğini artık bilmektedir. Bu kapsamda kadın girişimciye 70 saatlik kosgeb eğitiminin sonunda sertifka verilmektedir. Bayan girişimci bu sertifika ile kurs sonunda kosgeb müdürlüklerine sunulmak üzere bir iş projesi hazırlamalıdır. Kosgeb kadın girişimci kredisi şartları 2016 yılında da, iş planı hazırlamak şarttır. Kadın girişimcilerin, tercih ettikleri POPÜLER KOSGEB İŞ PROJESİ ÖRNEKLERİ aşağıda yer almaktadır.
- KADIN GİRİŞİMCİLERE KOSGEB SAÇMA ÜRETİM TESİSİ İŞ PROJESİ ÖRNEĞİ,
- KOSGEB BAYANLAR İÇİN FASON TEKSTİL FİRMASI PROJE ÖRNEĞİ
- İŞ KURMAK İSTEYEN BAYANLAR İÇİN TOPTAN KUMAŞ ÜRETİMİ İŞ PROJESİ ÖRNEĞİ
- BAYAN GİYİM MAĞAZASI İŞ PLANI ÖRNEĞİ
Bu örnekler daha da, çoğaltılabilmektedir. Sitemiz üzerinden bayan girişimcilerin kredi aldığı birçok alanda iş planı örneği bulabilirsiniz. Hazırlamış olduğunuz proje son aşamada KOSGEB’ e sunulur ve kosgeb tarafından onaylanması gerekmektedir. Bu arada KOSGEB VERİTABANINA KAYIT işlemi de yaptırmalısınız.
4. ADIM KADIN GİRİŞİMCİNİN İŞYERİNİ AÇMASI
Kosgeb’ e sunduğunuz iş projeniz onay aldığına göre artık size “hayırlı olsun” diyebiliriz. En zor aşamayı atlatmış bulunmaktasınız. İş proje onayının sonrasında, kadın girişimci tarafından işyeri açılır. Gerekli evraklar hazırlandıktan sonra Vergi Dairesi, Belediye ve ilgili esnaf odalarına başvurarak, İŞYERİ AÇILIŞ BİLDİRİMİ yapılır ve resmi olarak işyeri açılışı yapılır.
5. ADIM İŞİNİ KUR, GİDERLERİ FATURALANDIR KOSGEB DESTEĞİNİ AL
Son adımda, işyerini açan bayan girişimci, yapmış olduğu tüm harcamaları faturalandırır. Kosgeb desteği alabilmek için tüm giderleri faturanldırmak şarttır. Bayan girişimci bu adımda, işini kurmuş, dükkanı için gerekli olan malzemeleri ve ekipmanları satın almıştır. Destek aldığı KOSGEB HİZMET MÜDÜRLÜĞÜNE başvurarak, faturalı tüm giderlerinin parasını alabilir.
KOSGEB KADIN GİRİŞİMCİ KREDİSİ HESAPLAMA
Kosgeb hibe desteği alan kadınların daha avantajlı olduğunu söylemiştik. Bu kapsamda yaptığınız harcamaların başvuru yaptığınız bölgeye göre belirli oranlarda karşılığını alırsınız. 50 bin lira hibe desteği alabilmek için yapmanız gereken harcama tutarlarını KOSGEB KREDİSİ HESAPLAMA adresinden ayrıntılı olarak öğrenebilirsiniz.
Kosgeb kadın girişimci kredisi şartları 2016 yılında iş kurmak, işyeri açmak isteyen bayanlara 150 bin liraya kadar verilmeye devam ediyor. Sizde kendi işinizi kurabilir, kosgeb destekleri ile yeni bir iş hayatına açılabilirsiniz.
Devlet destekli Hibe kredi nasıl alınır konusunda hibe kredi başvurusu, hibe kredi için nereye başvurulur ve hibe kredi nasıl alınır ve stratejileri nelerdir hakkında bilgiler verilmektedir.
Henüz yorum yapılmamış.