Kosgeb hayvancılık kredisi

Kosgeb Hibe Kredi
Kosgeb hayvancılık kredisi
Bu yazımızda Kosgeb hayvancılık kredisi, büyükbaş hayvancılık, küçükbaş hayvancılık, koyun, keçi, inek, tavuk, hindi, ördek, kaz yetiştirciliği hayvan almak için hibe ve teşvik kredisi, çiftlik kurmak için kredi ve teşvikler, kosgep kredileri hakkında bilgiler vereceğiz.
Kosgeb hayvancılık kredisi nasıl alınır?
Devlet hayvancılık teşvikleri devlet bankaları ve kosgeb tarafından verilmektedir. Kosgeb hayvancılık ile uğraşan kişilere kredi vermektedir. Kosgeb kredi destekleri ile ihtiyacınız olan süt sağma makinesi, süt saklama tankı, sütü işleme makineleri vb. makine veya ihtiyacınız olan teçhizatları hibe kredi ile karşılayabilirsiniz. Çiftlik ve tesis kurmak için kosgeb kredisi imkanlarından faydalanarak işinizi büyütebilir ve isterseniz kobi olarak daha fazla Kosgeb desteklerinden faydalanabilirsiniz. Kosgeb hayvancılık kredisi almak için ilk yapmamız gereken halk içinde Kosgeb kursları diye bilinen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi almaktır. Girişimcilik eğitimi alan ve yeterlilik sınavından başarı ile geçenlere verilen sertifika ile hayvancılık tesisi için iyi bir iş planı yapan ve bu iş planı çerçevesinde Kosgeb’e başvuranlar Kosgeb kredisi almak için hak kazanmış olmaktadırlar. Kosgeb küçükbaş hayvancılık kredisi isimli yazı da koyun, keçi, süt hayvancılığı ve besicilik kredileri anlatılmaktadır.
Kosgeb hayvancılık kredisi almak için verilen kurslar
70 saatlik Kosgeb Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi alarak ihtiyacınız olan makine ve ekipmanları Girişimcilik Destek Programı kapsamından yer alan hibe ve faizsiz kredi imkanlarından faydalanarak alabilirsiniz. Size en yakın olan Kosgeb birimlerine veya İş- kur kurumlarına eğitim için kayıt olmanız gerekmektedir. Yeterlilik sınavına giren ve bu sınavdan başarılı şekilde geçenler artık Uygulamalı Girişimcilik Eğitim sertifikasını almış olacaklardır. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi katılım sayısına göre belli dönemlerde ücretsiz olarak gerçekleştirilmektedir. Ücret taleb eden kurumları şikayet edebilirsiniz.Bu eğitimlerin temel amacı iş planı projesinin nasıl hazırlanmasının öğrenilmesidir. Kosgeb için iş planı projesi oldukça önemlidir, eliniz de iyi bir iş planı projesi yoksa Kosgeb desteklerinden faydalanamazsınız. Kosgeb tarafından yapılan değerlendirme sonucu iş planının kabul edilmesi durumunda 50 bin lira hibe kredi ve 100 bin lira sıfır faizli hibe kredisini alabilirsiniz. Faturalandırılan giderler için verilen hibe, kredi başvuru sahibine fatura ve belge olmaksızın kesinlikle elden kredi olarak verilemez. Kosgep girişimcilik desteği ve kredisini okuyabilirsiniz.
Kosgeb hayvancılık kredisi ile Kosgeb sadece hayvan yetiştiriciliği için değil hayvan eti imalatı için gerekli makine alımları hayvansal sıvı yağ imalatı, ev hayvanları yem imalatı veya hazır hayvan yemi imalatı hayvan etlerinin işlenmesi ve saklanması işi ile uğraşan veya uğraşmak isteyen girişimci ve kobi ‘leride desteklemektedir.

Kosgeb hayvancılık kredisi
Yukarıda tablo KOSGEB desteklenen sektörler içinde hayvancılık üzerine verilen destekleri göstermektedir.
Kosgeb büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık, besicilik, arıcılık, tavukçuluk, kanatlı hayvan yetiştiriciliği yapmak isteyenlere ve canlı hayvan alımı yapmak isteyenlere kredi vermemektedir. Kosgeb küçükbaş hayvancılık isimli yazımızdan da bilgi sahibi olabilirsiniz. Faizsiz çiftçi kredisi fırsatlarından yararlanabilirsiniz.
Kosgeb hayvancılık kredisi için başvuru
Öncelikle en yakın kosgeb hizmet bürosuna başvuruda bulunarak kosgeb girişimcilik kurslarından birine kaydınızı yaptırarak Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini bitirmeniz durumunda hazırlayacağınız iş planı projesi ile desteklerden faydalanmak için Kosgebe başvuruda bulunabilirsiniz. Bu desteklerden ilk yapmanız gereken ister kobi olun ister Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini bitirmiş olan girişimci olun mutlaka Kosgeb veri tabanına kayıtlı olmanı gerekmektedir.
Sitemiz üzerinden, en uygun Devlet destekli hibe kredilere ve Kosgeb hayvancılık kredisi için danışmanlık hizmeti veren firmalara başvuruda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yapılmamış.