KOSGEB Desteklenen Sektörler Ve İş Fikirleri

Kosgebkredisi.com
- Nace Kodları
- 2021 Yılında Destek Verilecek Alanlar
- Kosgeb en çok imalat sektörüne destek veriyor!
- Kosgeb Destek Verilen Sektörler Listesi
- Kosgeb Desteklenen Sektörlerde İş Fikirleri
- KOSGEB’ Tarafından Desteklenmeyen İş Fikirleri
- Kosgeb Destekleri Alan İş Fikirleri
- KOSGEB e-Akademi ile Online Sertifika Sahibi Olun!
- Uygulamalı Girişimcilik Sertifikası Sorgulama
Kosgeb tarafından kendi işini kurmak isteyen genç girişimcilere verilen hibe krediler için Kosgeb’ e sunulması gereken iş planının mutlaka Kosgeb desteklenen sektörleri arasında olması gereklidir.
Nace Kodları
Kosgeb desteklenmeyen sektörlerdeki iş fikirlerine ve iş planı projelerine karşılık hibe ve faizsiz kredi desteklerini vermemektedir. Bu nedenle Kosgeb tarafından verilen destekleri almak isteyen girişimcilerin hazırlayacakları iş planı projelerinin destek verilen sektörler arasında hazırlanması ve nace koduna sahip olması gereklidir. Nace kodları ile orta-düşük teknoloji ile desteklenen sektörler ve düşük teknolojili sektörler olarak ayrılmıştır.

2021 Yılında Destek Verilecek Alanlar
Kosgeb tarafından verilen hibe ve faizsiz kredi desteklerinden yararlanmak isteyen girişimcilerin hazırlayacakları iş planı projelerinin destek verilen sektörler için hazırlanması Kosgeb için önemlidir.
Kosgeb imalat, ticaret, inşaat, ulaştırma depolama konaklama içecek hizmetleri en çok destek verdiği sektörler arasındadır.
Kosgeb en çok imalat sektörüne destek veriyor!
Kosgeb tarafından hibe ve faizsiz kredi almak için başvuru yapmak isteyen girişimcilerin hazırlayacakları iş projelerinin destek verilen sektörler arasında oluşturulması gereklidir. Kosgeb en çok imalat sektörünü desteklemektedir.
İmalat sektöründe gıda ürünlerinin imalatı, Tekstil, tütün, Giyim eşyaları, Deri ve ilgili ürünler, Ağaç, ağaç ürünleri, mantar ürünleri, (mobilya hariç); Kok kömürü ve rafine edilmiş petrol ürünleri, saz, saman ve benzeri malzemelerden örülerek eşyaların imalatı, Kimyasalların ve kimyasal ürünleri, Makine ve teçhizat hariç, fabrikasyon metal ürünleri, Kauçuk ve plastik ürünlerin, Temel eczacılık ürünlerinin ve eczacılığa ilişkin malzemelerin imalatı, Dondurma imalatı, fırın, ekmek, taze pastane ürünleri ve taze kek imalatı, kağıt ve kağıt ürünlerinin imalatı, Ana metal sanayi gibi 324 farklı alanı desteklemektedir.
Kosgeb ticaret alanında 110 farklı sektöre destekleme vermektedir.
Kosgeb inşaat sektöründe; Bina dışı yapıların inşaatı sektöründe 12, bina inşaatı alanında 4 farklı, özel inşaat faaliyetlerinde ise 17 farklı alanı desteklemektedir.
Kosgeb Ulaştırma depolama alanında toplamda 38 farklı hizmete kredi veriyor.
Kosgeb konaklama içeçek hizmetlerinin kredisinden yararlanmak isteyenlere Barlar, tavernalar, kokteyl salonları, diskotekler, birahaneler, kahve salonları haricinde 14 farklı hizmete kosgeb desteği vermektedir.
Kosgeb Destek Verilen Sektörler Listesi
İşyerini herhangi bir imalat, üretim, hizmet, ulaşım, depolama gibi sektörlerde açacak olan girişimcilerin acaba açtıkları işyeri NACE listesinde yer alıyor mu? Bunu öğrenmenin bir yoluda Kosgeb destek verilen sektörler listesini görüntülemek. Kosgeb ayrıntılı destek verilen sektörler için lütfen tıklayınız.
Ayrıca Kosgeb destek verilen sektörler olan İmalat, ticaret, inşaat, ulaştırma depolama konaklama içecek hizmetlerinin yanında Madencilik Ve Taş Ocakçılığı, Elektrik, Gaz, Buhar Ve İklimlendirme Üretimi Ve Dağıtımı, Su Temini; Kanalizasyon, Atık Yönetimi Ve İyileştirme Faaliyetleri, Bilgi Ve İletişim, Toptan Ve Perakende Ticaret; Motorlu Kara Taşıtlarının Ve Motosikletlerin Onarımı, Mesleki, Bilimsel Ve Teknik Faaliyetler, İdari Ve Destek Hizmet Faaliyetleri, Kültür, Sanat, Eğlence, Dinlence Ve Spor ve Diğer Hizmet Faaliyetlerine destek vermektedir.
Kosgeb Desteklenen Sektörlerde İş Fikirleri

Kosgeb destek verilen sektörlerden birisinde devletten geri ödemesiz hibe alarak işyeri açmak isteyen girişimciler büfe, market, lokanta, tamirci, yedek parçacı, atölye, çiftlik tesisi, bilgisayar servisi, doğalgaz, gıda üretimi için pastahane fırın, giyim imalatı için atölye, çay bahçesi, cafe, kırtasiye, spor mağazası, tekstil üretim ve satış, teknoloji mağazası ve ticaret alanında iş fikirlerini hayata geçirerek Kosgeb desteklerine başvuru yaparak Kosgeb geri ödemesiz hibe ve faizsiz kredi imkanlarından yararlanabilirler. Ayrıca Kosgeb desteklenen sektörlerde geri ödemesiz hibe kredisi için onay alacak iş fikirleri ve projeleri ise; Deri mont, ayakkabı, çanta, kemer satış mağazası iş fikri, Kombi ve petek satışı işi, T-Shirt üretim konfeksiyonu kurulması işi, Güvenlik sistemleri işi, Optik gözlük kurum işi, Elektronik yedek parça tamir, uydu alıcı verici işi, Fabrikalara güç kaynağı panoların yapılması işi, İncir işletmesi açma iş fikri, ev veya ofis mobilyaları ve kapı üretimi marangozhanesi kurulumu işi, Market açmak ve Oyuncak ve Çocuk giyim işi gibi işlerde hazırlanacak bir iş planı projesi ile Kosgeb desteklerinden alarak geri ödemesiz hibeler ile işyeri açmak mümkündür.
KOSGEB’ Tarafından Desteklenmeyen İş Fikirleri
KOSGEB’in desteklediği iş fikirleri olduğu gibi desteklemediği iş fikirleri de bulunmaktadır. Desteklenmeyen iş fikirleri genellikle KOSGEB sektörleri arasında yer almayanlardır. KOSGEB’in desteklemediği iş fikirlerini şu şekilde sıralamak mümkündür;
- Alkol satışı ve imalatı kapsamında olan iş fikirleri
- Araç kiralamaya (rent a car) dair iş yeri fikirleri
- Müteahhitle olan kimseler emlak sektörü kapsamındaki meslekler
- Muhasebe ve denetim ile ilgili faaliyetler ve iş yerleri
- Şehirler arası yolcu taşımacılığına dair iş fikirleri KOSGEB’in desteklemediği iş fikirleridir.
Kosgeb Destekleri Alan İş Fikirleri
Kosgeb desteği ile kurulmuş birçok iş fikri bulunmaktadır. Yapılan bu işleri size de fikir olması adına maddeler halinde paylaşacağız. Kurmak istediğiniz işletme fikrini buradan inceleyebilirsiniz..
- Doğal Bakım Ürünleri
- Biyometrik Kredi Kartı
- Balık Evi
- Örgü Oyuncaklar
- E-kantinci
- Ambalajlama Makinesi
- Ütü Evi
- Happy Kitchen
- Börekçi Dükkanı
- Oto Servisi
- El Sanatları
- Çiçekçi
- El İşinden Yapılmış Plaj Elbiseleri
Kosgeb tarafından bu yıla ait verilen destekler ve iş fikirleri bu şekilde olup destekler yeni güncellenmiş hali ile verilmeye devam edecektir. Girişimcilik Destek Programı yerine Girişimciliği Geliştirme Destek Programı kapsamında daha fazla ödeme tutarları olacaktır.
KOSGEB e-Akademi ile Online Sertifika Sahibi Olun!
Kosgeb üzerinden herhangi bir destek alacaksınız ilk yapmanız gereken Uygulamalı Girişimcilik Sertifikasına sahip olmak. Uygulamalı Eğitim Sertifikasına sahip olabilmek için ikametgah adresinizde yer alan ya da yaşadığınız yerde olmayıp size en yakın olan KOSGEB’e müracaat etmeniz gerekmektedir. İş planınızı KOSGEB ile paylaşmadan önce sizden talep edilen bu belgenin temini olacaktır. Belirli gün/saat olarak ders aldığınız sonrasında sınava tabii tutulacağınız sertifikayı online olarak birkaç gün içerisinde almanız mümkündür. Uygulamalı eğitimde iki farklı konuda sertifika alabilir bunlardan ilki geleneksel girişimcilik eğitimi olacaktır. Bu eğitim ile hemen hemen herkesin aklına gelen sektörlerde devlet destekli iş kurabilme imkanınız varken yazılım gibi yüksek teknoloji üzerine bir işletme kuracaksanız o zaman ileri girişimcilik eğitimi almanız gerekmektedir. Geleneksel girişimcilik ile almanız gereken eğitimler sırasıyla;
- Sistem Kullanımı (Oryantasyon)
- Girişimcilikte Temel Kavramlar
- Girişim Fırsatlarını Görme ve Fikir Yarat…
- Yapılabilirlik Analizi
- İş Modelleri, Müşteriler, Değer Önerileri…
- Ekonomi, Endüstri, Rekabet ve Müşteri Analiz
- Hukuki Altyapı
- Girişimin Etik Temeller
- Pazarlama İlkeleri ve Yönetimi
Video yardımı ile dersleri dinleyecek gerekli video eğitimleri sonrasında kısa bir teste tabii tutulacaksınız. Eğitimleri aldığınız takdirde hak sahibi olduğunuz sertifika şu şekilde olacaktır.
Geleneksel Girişimcilik Sertifikası Örneği
Uygulamalı Girişimcilik Sertifikası Sorgulama
E-devlet üzerinden sahip olduğunuz girişimcilik sertifikasını görüntüleyebilirsiniz. E-devlet hizmet kapısı ile temin edeceğiniz online sertifika ile KOSGEB destek verilen sektörlerde sizde yerinizi alabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey e-devlete TCKN ve şifreniz ile giriş yapmanız ardından arama çubuğuna KOSGEB yazarak açılır pencerede yer alan “Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi Sorgulama” tıklamak ve uygulamaya git diyerek sertifikanızı PDF formatında bilgisayar veya akıllı telefonunuza indirebilirsiniz.
KOSGEB Gerekli Evraklar ve Belgeler (Güncel Liste) incelemek isterseniz buradan yazımızı okuyabilirsiniz.
Emekli öğretmenim metal işleri atelyesi açmak istiyorum hibe desteğini alabilirmiyim
acil bilgi verin
Alabilirsin
Ben bir dukyan aşmış olsam nasıl başvuru yapacağım
Park işletiyorum kosgeb ten destek alabilirmiyim
Danışmanlık hizmeti açmak istiyorum koskep destek verir mi
ilk girişimci olarak hangi yolu izlemeliyim.esnaf değilim yeni iş kurmak istiyorum.