KOSGEB Hibeleri

Kosgeb Faizsiz 3 Yıl Geri Ödemesiz Esnaf Kredisi E-devlet Başvurusu Nasıl Yapılır? (HIZLI DESTEK PROGRAMI)

Kosgeb Faizsiz 3 Yıl Geri Ödemesiz Esnaf Kredisi E-devlet Başvurusu Nasıl Yapılır? (HIZLI DESTEK PROGRAMI)

Kosgeb Covid-19 ‘dan etkilenen işletmelere ”5 milyar TL bütçeli Hızlı Destek Programı” kapsamında kullandırılacak olan 3 yıl ödemesiz 75 bin lira faizsiz destek kredisinin başvuruları 3 Mayıs Pazartesi günü itibariyle başladı. Kosgeb tarafından;

  • Mikro işletmelere 30 bin TL
  • Küçük işletmelere 75 bin TL
  • 3 yıl geri ödemesiz, tamamı faizsiz olarak verilecek olan Hızlı Destek programı faizsiz kredinin Başvuruları 3-21 Mayıs tarihleri arasında e-devlet üzerinden yapılacak.

Yeni pandemi paketi kapsamında İşletmelere faizsiz kredi müjdesi veren Erdoğan: “Şartları taşıyan mikro veya küçük işletmeler, 3 Mayıs Pazartesi’den itibaren e-Devlet üzerinden KOSGEB aracılığıyla başvurularını yapabilir” başvuruların 21 Mayıs’ a kadar süreceğini açıklamıştı. Peki işletmeler bu süreçte başvurularını nasıl yapacak? İşte kredinin detayları ve başvuru işlemlerine dair tüm merak edilenler..

HIZLI DESTEK PROGRAMI BAŞLADI

Kosgeb tarafından pandemiden olumsuz etkilenen mikro ve küçük işletmelere kullandırılacak olan 30 bin lira 75 bin lira faizsiz kredi ile ilgili açıklama yapan Bakan Varank; Kosgeb’in 5 milyar TL’lik desteğinin ayrıntılarını anlattı;

  • Teknoloji tabanlı start-up’lara ilave 25 bin TL
  • Mikro işletmeler 30 bin TL’ye,
  • Küçük işletmeler 75 bin TL’ye kadar destek söz konusu.
  • Başvurular 3-21 Mayıs’ta yapılacak. 21 Mayıs tarihine kadar başvuru yapın. Fırsatı Kaçırmayın!
  • Hedef;, Haziran’da ilk ödemeleri yapmak olduğunu belirtildi.

YENİ KOSGEB HIZLI DESTEK PROGRAMI DETAYLARI (Mikro ve Küçük İşletmelere Faizsiz Kredi)

Kosgeb destekleri değişti. Kosgeb Hızlı Destek programı başvuruları Bugün itibariyle başladı. Hangi gruplara ne kadar destek verileceğinin yanıtları araştırılmaya başlandı. Kosgeb Yeni destek programından bahsettiğimiz Hızlı destek programından kimler yararlanacak, kimler bu desteği alacak başvurular nasıl yapılacak? işte merak edilen ayrıntılar.

  • YENİ KOSGEB DESTEK PROGRAMI kapsamında; Toplamda 5 Milyar lira bütçeli destek verilecek.
  • Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı ile imalat, bilgisayar programlama ve bilimsel Ar-Ge gibi sektörlerde faaliyet gösteren mikro ve küçük işletmelerin finansmana kolay erişimini hedefleniyor.
  • Yeni destek programı; Gelir kaybına uğramış ama istihdamını koruyan imalat sektörüne yönelik olacak. Ama bir parantez de açalım.( Teknoloji Bakanı Varank bu konuda açıklama yaptı. Aynı zamanda bu destekten Start-up’lar yani teknoloji tabanlı Start-up’lar da yararlanacak.) Üstelik Start-up’lara yönelik gelir kaybı ve nakit akışı kriterine bakılmayacak. Bunun altını çizelim. Teknoloji tabanlı start-up’ların test ve sertifikasyon gibi ihtiyaçları için de 25 bin TL’ye kadar ilave destek sağlanacak. Toplamda yaklaşık 130 bin işletmenin bu programdan yararlanabileceğini öngörülmektedir.
  • Bunun dışında İmalat sektöründe Mikro ve Küçük ölçekli işletmelere de kapsam içinde olacak. Peki ne kadarlık bir destekten bahsediliyor Toplamı 5 MİLYAR LİRA büyüklüğünde demiştik. Ama tek tek bakıldığında ise;

KOSGEB’den 5 milyar TL’lik destek programı kapsamında;

  • 🏭Covid19’dan etkilenen imalat sektörlerindeki mikro ve küçük ölçekli işletmeler ile teknoloji alanındaki Start-up’lara ilave 25 bin liraya kadar destek verilecek.
  • 📊Mikro işletmeler 30 bin TL’ye,
  • 📊Küçük işletmeler 75 bin TL’ye kadar destek söz konusu.
  • Bu sektörlerde ki işletmeler 3 yıl geri ödemesiz, tamamı faizsiz olacak şekilde desteklenecek.

Ödemeler ise eşit taksitler şeklinde ödeme yapılacak.

İlk ödemeler 2024 yılında başlayacak ve 4′ er aylık periyotlar halinde 6 taksitli olarak ödenecek olan faizsiz kredilerin başvuruları www.turkiye.gov.tr e-devlet kapısı üzerinden başvurular alınmaya başladı.

Başvurular 3 Mayıs 2021 tarihinde Pazartesi gününden itibaren e-devlet üzerinden yapıalacak.

Kosgb-eb Esnafa 3 Yıl Geri Ödemesiz Faizsiz Hızlı Destek Kredisi

Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı ile imalat, bilgisayar programlama ve bilimsel Ar-Ge gibi sektörlerde faaliyet gösteren mikro ve küçük işletmelerin finansmana kolay erişimini hedeflediklerini ve bu destekten 130 BİN İŞLETMENİN YARARLANMASINI ÖNGÖRDÜKLERİNİ açıkladı.

Hedef ise; Haziran ayında işletmelere ilk ödemelerin yapılması.

Bakan Varank Başvuruların başlatıldığını ve faizsiz kredi ile ilgili detayları anlattı;

ÖDEMELER 2024’TEN SONRA: Bu program ile Kovid-19’dan etkilenen işletmelerimizi destekleyeceğiz. 2020’da 2019’a kıyasla belirli bir gelir kaybına uğrama veya nakit akışı bozulma durumuna bakacağız. Kapsama giren ve 2020 yılı Mart ayı istihdamını koruyan işletmelerimiz, geri ödemeli bu desteğimizden faizsiz olarak yararlanabilecek. İşletmelerimiz 3 yıl sonra yani 2024’ten itibaren ödemelerini eşit taksitlerle yapacak.

TEKNOLOJİK FAALİYETLERE İLAVE 25 BİN TL: Bu programımız ile bir yıl önceki istihdamlarını koruyan işletmelere mikro ölçekliyse 3 ayda toplamda 30, küçük ölçekliyse yine 3 ayda toplamda 75 bin TL’ye kadar destek vereceğiz. Teknoloji tabanlı start-up’ların bu yıl içinde gerçekleştirdikleri veya gerçekleştirmeyi planladıkları teknoloji faaliyetleri için de ekstra 25 bin TL’ye kadar ilave destek sağlayacağız. Yine bu start-up’lara özel olarak, gelir kaybı veya nakit akışı kriterine bakmayacağız.

İŞLETMELERE ÇAĞRI: Toplamda yaklaşık 130 bin işletmemizin bu programdan yararlanabileceğini öngörüyoruz. Şu anki hedefimiz, Haziran ayında ilk destek ödemelerini yapmak. Mikro ve küçük ölçekli şartları tutan işletmelerimizin finansmana hızlı ve kolay erişimini sağlayacak bu desteğimizin Türkiye’deki KOBİ ekosistemine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu vesileyle mikro ve küçük işletmeleri, bu programımızdan yararlanmaya davet ediyorum.

Sıfır Faizli Kredi Son Başvuru Ne Zaman?

Mikro ve küçük ölçekli işletmeler ile teknoloji alanında faaliyet gösteren şirketlerin faydalanabileceği 3 yıl ödemesiz sıfır faizli krediye başvurular 3 Mayıs 2021 tarihinde başladı ve başvurular 21 Mayıs 2021 tarihine kadar devam edecek.

Ne Kadar Kredi Verilecek?

KOSGEB Hızlı Destek Programı kapsamında mikro işletmelere 30 bin TL, Küçük işletmelere 75 bin TL kredi imkanı sunulacak.

Kredinin Geri Ödemesi Nasıl Olacak?

Kullanılan sıfır faizli destek kredisi, MKİ’ler tarafından 3 yılı ödemesiz dönemi takip eden 4’er aylık dönemlerde 6 eşit taksitte (toplam 5 yıl vade) geri ödenecektir.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler Neler?

Başvuru sistemine aşağıdaki belgelerin taranarak KOSGEB’e yüklenmesi gerekiyor. İşte belgeler;

  • Varsa; yasal sınırların üzerindeki vergi – SGK borcunun tecil ya da taksitlendirildiğini gösteren belge
  • SGK’ya tescili olmayan şahıs işletmeleri için; işyerinin SGK’ya tescilli olmadığına ve şahıs olarak SGK’ya borcun bulunmadığına dair belge
  • Sadece ikinci bileşene yapılan başvurularda; işletmenin yenilikçi genç işletme kriterlerinden en az birini sağladığını gösteren belge (KBS’de kayıtlı projelere ilişkin alan otomatik doldurulmuşsa, belge eklenmesi zorunlu değildir).

3 Yıl Geri Ödemesiz Kredi Başvurusu e-devlet Nasıl Yapılır?

5 milyar liralık destek paketine hem e-Devlet üzerinden hem de kosgeb.gov.tr’deki e-hizmetler butonundan girişle yapılabiliyor. Buna göre; TC kimlik numarası ve şifreyle e-Devlet’e giren işletme sahibi, ‘arama’ bölümüne KOSGEB yazarak başvuru yapacağı sayfaya ulaşıyor. Gerekli bilgileri doldurduktan ve belgeleri yükledikten sonra sonra onay vererek başvurusunu tamamlıyor.

Peki e-devlet üzerinden yapılacak olan Hızlı Destek Programı’na işletmeler nasıl başvuru yapacak, Başvuru adımları ve tüm merak edilenler hakkında içeriğimizde adım adım başvuruları anlattık.

Kosgeb E-Devlet Başvurusu Nasıl Yapılır? İşte Yapma İşlemi!

Hızlı ve daha kolay bir şekilde KOSGEB desteklerinden yararlanılabileceği gibi aynı zamanda az belge ile başvuru yaparak zamandan da tasarruf edebilirsiniz. Bu hizmetlerden çok daha kolay bir şekilde yararlanmamız açısından elektronik ortamda işlemlerinizi gerçekleştirmeniz için bu sistem ile çalışılmaya başlanmıştır. Pandemiden etkilenen işletmelere faizsiz kredi ve diğer Kosgeb desteklerinin e-devlet üzerinden nasıl yapılacağını adım adım anlatacak olursak;

E-devlet üzerinden yapılacak olan işlem sırası aşağıda yer almaktadır.

  • Gerçek şahıs işletmelerinin yanı sıra gerçek şahıslar da e- devlet şifrelerini kullanarak KOSGEB hizmetlerinden yararlanabileceklerdir.
  • Anonim şirket, Limited şirket ve Şahıs şirketleri yani tüzel kişi işletmelerine sahip olanlar KOSGEB için e-devlet üzerinden yapacakları başvuru işlemlerini Merkezi sicil kayıt sisteminde kayıtlı olan işletme temsilcileri aracılığı ile yapabileceklerdir.
  • İşletmeleri münferiden temsil eden kişiler ise e-devlet üzerinden KOSGEB başvuru işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir.
  • Diğer durumlarda olan vatandaşlarımız ise E-devlet üzerinden yapacakları bu işlem için öncelikle işletmelerden almış oldukları vekalet dosyasını tarayarak sisteme yüklemeleri gerekecektir. Elektronik ortamda yüklenmiş olan bu vekalet kontrol edildikten sonra tüm işlemleri e-devlet üzerinden gerçekleştirebileceklerdir.

Kosgeb e-devlet Hızlı Destek programı başvuru sayfası üzerinden e-devlet şifresi ve TC kimlik numarası ile giriş yaptıktan sonra;

Açılan başvuru sayfa üzerinden uygulamaya git menüsü tıklanır.

Başvuru Adımları;

  1. Gerek başvurunun incelenmesi ve gerekse diğer tüm süreçlerde işletmemiz ile ilgili diğer kurum ve kuruluşları nezdinde bulunan bilgilerimizin KOSGEB tarafından temin edilmesini,
  2. KOSGEB Veri Tabanında bulunan KOSGEB Veri Tabanına kayıt ve KOSGEB Destek süreçleri kapsamında üretilen / oluşan bilgilerimizin (diğer kurum ve kuruluşlardan temin edilen bilgiler hariç) tüm aşamalarda, talep edilmesi halinde diğer kurum/kuruluşları ile paylaşılmasını,
  3. Aşağıda bilgileri verilen işletme temsilcisine, KOSGEB tarafından elektronik posta, sms ile yapılacak bildirimlerin işletmemize yapılmış sayılacağını,
  4. Aşağıda belirtilen iletişim bilgileri esas alınarak KOSGEB tarafından verilen yetki ile işletme temsilcisinin web üzerinden yapacağı tüm işlemlerin, işletmemiz adına yapılmış sayılacağını,
  5. İşletme yetkilisi / temsilcisi ve/veya iletişim bilgilerinin değişikliği halinde, değişikliğin meydana geldiği tarihten itibaren 5 iş günü içerisinde vekaletnameyi yenileyerek bildirmediğimiz takdirde, işletmemizin bu vekaletname ile belirlenen temsilcisine yapılacak olan bildirimlerin işletmemize yapılmış sayılacağını,
  6. Halen KOSGEB veri tabanında pasif halde bulunan yararlanıcılar ile -şuan gayrı faal olsalar bile -, şirket statüsü ve şahıs statüsü anlamında herhangi bir ayrılık, sahiplik veya ortaklık ilişkimiz bulunmamaktadır. Aksi tespit edildiği takdirde ilgili mevzuat uyarınca tarafıma yaptırım uygulanacağınıa dair yazılı olarak sunulan ”Muvafakatnameyi Kabul ediyorum” kutucuğu işaretlenir ve
  7. Kullanıcı Tipi: İşletme seçilir, Kosgeb’e kayıtlı olduğunuz Vergi/ TC kimlik numarasını girilerek ”Giriş” menüsü tıklanır.
    1. Vergi numarası değişen işletmelerin girişi ise buradan yapılır.
KOSGEB FAİZSİZ KREDİ BAŞVURULARI ADIMLARI

İşlemleri gerçekleştirebilmek için Kosgeb Veri Tabanına kayıtlı olan işletme olmanız ve İşletme adına yapıalcak başvuru için vergi numaranız ile sisteme giriş yapmanız gereklidir. Kosgeb’ kaydı olmayan işletmeler faizsiz kredi başvurularından yararlanamaz.

KOSGEB’e Kayıt

e-Hizmetler menüsünden KOSGEB’e ilk başvuru butonuna tıklayıp işletmenizin kaydını yapınız.

KOBİ Beyannamesi

İşletmenizin KOBİ vasfı taşıyıp taşımadığının tespiti için KOBİ beyannamesini doldurmanız gerekmektedir.

Beyanname Kontrol

Verilen beyannamenizin mevzuata uygunluğu KOSGEB uzmanı tarafından kontrol edilecektir.

Desteklere Başvuru

Planladığınız desteklere uzmanınızla görüşüp başvurabilirsiniz.

Peki Kosgeb’e nasıl kayıt olunur merak ediyorsanız hemen Kosgeb başvurularına nereden başlamayalım inceleyiniz.. Yeni Kosgeb Destek paketinden yararlanmak için kararınızı verdiyseniz; 2024 yılında ilk ödemeleri başlayacak olan faizsiz krediye bu adımları takip ederek başvurunuzu gerçekleştirin.

KOSGEB Nedir?

Kosgeb girişimcilik kursuna e-devlet üzerinden kayıt olabilirsiniz. Kosgeb nedir, temel hedefi nelerdir, girişimci kredisi nasıl alınır, kurumun sağlamış olduğu desteklerden kimler yararlanabilir, Kosgeb başvurusu e-devlet üzerinden nasıl yapılır? merak edilen tüm bu başlıklar altında bilgilendirme yaparak kısa ve net açıklamalarda bulunacağız.

KOSGEB, bir çok girişimcinin hayalini kurmuş oldukları sektörlerde işletme kurmalarına yardımcı olan ve yıllardır hayalini kurmuş oldukları işleri faaliyete geçirmelerinde yardımcı olan bir kuruluş olarak halk arasında dile getirilmektedir. Aslında KOSGEB’in açılımı Küçük ve orta ölçekli sanayiyi geliştirme ve destekleme idaresi başkanlığı olarak tabir edilirken bu kurumun asıl amacı ülke ekonomisinin canlanması olduğu gibi aynı zamanda sosyal ihtiyaçların karşılanabilmesi için 1990 yılında kurulmuştur. Bu kuruluş işletmelerin arasındaki rekabet gücünü arttırarak kurumsallaşma ve ihracat gibi konularda kendilerini geliştirmelerinde yardımcı olacaktır.

KOSGEB’in Temel Hedefi Nedir?

Yeni işletmelerin kurulmasında girişimcilere maddi anlamda destekler vererek ülke ekonomisinin canlı tutulması hedeflenmektedir. KOSGEB’in sağlamış olduğu destekler aşağıda maddeler halinde yer almaktadır.

Girişimci Kredisi Nasıl Alınır?

Kurumun sağlamış olduğu desteklerden yararlanmak için öncelikle girişimcilik eğitimi ve sertifika almış olması gerekmektedir. Girişimcilik sertifikasına sahip olan vatandaşlarımızın şirket kurma işlemlerini yerine getirmiş olması gerekmektedir. Ayrıca şirket kuracak olan vatandaşlarımızın ortaklı şirket kurmuş olması durumunda hisselerinin en az %30 olması gerekmektedir. Bunların yanı sıra erkek girişimcilerimize %60 oranında destek verilirken bayan girişimcilerimiz için %70 oranında destek verilmektedir. Kurmuş olduğunuz işletme için yapmış olduğunuz her harcamayı faturalandırmış olmanız gerekmektedir. Yapmış olduğunuz bu harcamaların bedelini faturalarınız karşılığında KOSGEB desteklerinden alabileceksiniz.

Kurumun Sağladığı Desteklerden Kimler Yararlanabilir?

Bu desteklerden yararlanacak olan kişilerin belirli şartlara uyum sağlıyor olması gerekmektedir. İstenilen şartlar ise aşağıda maddeler halinde belirtilmiştir.

  • Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olup genç girişimci geliştirme programlarına katılmış olan vatandaşlarımız bu desteklerden yararlanabilecektir.
  • İş kurma danışmanlığı ve eğitimini almış olan girişimcilerimiz bu desteklerden kolay bir şekilde yararlanabileceklerdir.
  • İŞGEM bünyesinde olup son bir yıl içerisinde işletme kurmuş olan şahıslar da bu desteklerden yararlanabileceklerdir
  • Faizsiz kredi desteğinden Start-up ve küçük ve mikro işletmeler yararlanacaktır.
Kurumun Sağladığı Desteklerden Kimler Yararlanabilir?
Kurumun Sağladığı Desteklerden Kimler Yararlanabilir?

İşletme kurmak istiyorsanız ancak yeterli sermayeniz bulunmuyor ise Kosgeb tarafından verilen desteklerden faydalanabilir ve bu şekilde işletmenizi kurabilirsiniz.

Yukarıda verdiğimiz adımları izleyerek Kosgeb’e kayıt olabilirsiniz. Kurum tarafından 2021 yılında verilecek olan destekleri linke tıklayarak inceleyebilirsiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 9 YORUM
  1. Davut dedi ki:

    Mikro işletme kredisi nasıl alınır

  2. Merve dedi ki:

    İyi

  3. Barış Çağan dedi ki:

    Büyük baş işine girmek istiyorum

  4. Duygu kaya dedi ki:

    Merhaba Mersin de tavukçu dükkanı kurmak istiyorum fakat yeterli sermayem yok. Nasıl yardımcı olabilirsiniz

  5. Mehmet inan dedi ki:

    KOSGEB yeni kayit

  6. Leman dedi ki:

    Ben hayslimi gerceklestrmek istyorum hayalim bir evim olsun arsaya prefabrik ev yaptrmak istyorum kadina yardim kadina destek kadina guc veriyorsunuz benimde bu hsyalimi gerceklestrmem icin bu yardimlariniz esirgemeyin tek arzum cok heycanla bekliyorum

  7. aziz dedi ki:

    işyerine destek tadilat yenilik

  8. Cesim dedi ki:

    Acil kredi çekmek istiyorum teşekkürler

  9. Alperen SÖZER dedi ki:

    Google gibi arama motorlarına KOSGEB karşınıza çıkan Resmi Web sayfasında tıklayarak ulaşabilirsiniz KOSGEB ile ilgili her türlü bilgiye bu sayfa üzerindeki sekmelerden görebilirsiniz mesela buradaki kayıt işlemleri sekmesinden kayıt sürecini öğrenebilirsiniz veya sayfanın en alt kısmına giderek Buradakiler de faydalanabilirsiniz kayıt için Web sayfasını sağ üst köşesinde KOBİ girişimci giriş sekmesine tıklıyoruz karşımıza kullanıcı adı ve şifre istenen bir giriş ekranı çıkıyor kayıtta olsaydık bu bilgileri elimizde olacaktı ve sisteme giriş yapacaktık fakat kayıtlı olmadığınız için sayfanın sol tarafında bulunan sekmelerden KOSGEB’e ilk başvuru sekmesine tıp uyuruz burada karşımızdaki kısım çıkıyor üst kısım işletme olarak kayıt olmak için alt kısımda gelişmiş olarak yeni girişimci desteğinden faydalanmak için kullanılıyor. sizi yönlendirici ve bilgilenmesi Bu satırları okuyarak süreç hakkında genel bilgi sahibi olmanız mümkün mesela buradaki başvuru kılavuzu güzel ayrıntılı bilgiler içeriyor sayfanın KOSGEB’e ilk başvuru sekmesinde bulunan alt kısmındaki başvuru butonundan kayıt işlemleri devam edebilirsiniz uygulamalı girişimcilik eğitimi katılım belgesi varsa veya okulunuza KOSGEB girişimcilik dersi aldıysanız bu seçerek işlemlerinizi devam ettirebilirsiniz Eğer katılım belgeni yok ama iş geliştirme merkezini işletmenizi burada size bir uyarı çıkacak kayıt için size en yakın KOSGEB birimine başvurmak gerekiyor şeklinde katılım belgeniz var kayıt işlemleri için burada gerekli kimlik Bilgilerinizi sisteme giriyorsunuz ileri dediğinizde katılım belgesi bilgileri elektronik posta adresiniz ve Telefon numaranız isteniyor bunları girip kaybettiğinizde kayıt işlemleriniz tamamlanmış oluyor kullanıcı adı ve şifrenizi elektronik posta adresinize geliyor bunları kullanarak giriş işlemleri gerçekleştirip yeni girişimci desteği başvuru işlemleri ise devam edebilirsiniz burada Bilgilerinizi girdikten sonra yeni girişimci desteği ön başvurusu sonuçlanana kadar kosgep birimini gitmenize gerek kalmadan başvuruda gerekli bilgi ve belgelerinizi KOSGEB uzmanı veritabanı üzerinden kontrol ediyor eksiklik yoksa size başvuru yapmanız için bilgi veriyor başvuru formu ve ekte belirtilen belgelerinizi imzalı olarak KOSGEB birimine teslim ediyorsunuz başvurmuş kurulda desteklemeye uygun bulunursa işletmenizin resmi kuruluşunu yapıp önceki gibi işletmenizin kaydını yaparak destek sürecinde faydalanın aşamasında geçiyorsunuz Bu KOSGEB yeni girişimci desteği için girişimci olarak nasıl kayıt olunacağını öğrendik.