Proje 2017 yılına ait olup, 2022 yılı için firmalar hakkında ayrıntılı bilgiye firmaların sitelerinden ulaşabilirsiniz.
İnekbank ve Sütbank projesi internet sistemi üzerinden kurulmuş bir uygulamadır. İnsanlar bazı firmaların başvuru sayfalarına para yatırarak hayvan satın alıyor. Ülkemizde halen projeye devam eden işletmeler var.
Sütbank’ı kullanarak mağdur olan vatandaşlar da var. Karadağ, Çorakçı, Konya Şeker Sütbank gibi firmalar bu çalışmaya örnek olarak verilebilir. Karadağ Sütbank şikayet sayfalarından kullanıcı yorumları sayesinde bu süreç hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. En güvenilir süt bankası firmalarını sizler için araştırdık. Detaylı bilgi için haberleri inceleyebilirsiniz.
İnekbank Nedir? Nasıl Para Kazandırır?
İnekbank adı verilen uygulama, bazı şirketlerin müşterilerinin belirli bir sermaye oranında para yatırmaları karşılığında büyükbaş ve küçükbaş hayvan satın alarak, satın alınan hayvanlardan elde edilen geliri yatırımcılarına yatırması durumudur.
Bu uygulama daha çok inek alımı ile ilgili olduğu için halk arasında inek bankası olarak anılmış ve ülkemizde de birkaç firma ve birçok yatırımcı tarafından inek bankası parası kazandıran yatırımlar arasında varlığını sürdürmektedir. İçeriğimiz internet ortamından ve firmaların web sitelerinden elde edilen bilgilere göre hazırlanmıştır.
İnekbank’a Nasıl Üye Olunur?
Uygulamanın öncüleri arasında Konya şeker (Torku) firması yer almaktadır. Bu şirket, Türkiye’de adını tosun bank ile duyuran ilk şirket olma özelliğini taşımaktadır. Bunun dışında Ekta Süt Bank, Karadağ yatırım inek bankasının adını duyuran şirketler arasında yer almaya devam ediyor. İnekbank uygulamasına kayıt olmak ve üye olmak için firmaların belirlediği şartları yerine getirmeniz gerekmektedir.
Bu koşullar genellikle yatırım tutarlarından yani paradan oluşmaktadır. Örnek vermek gerekirse, bazı firmalar 5 bin liraya 2 hayvan alıp inek bankalarını müşteri kabul ederken, bazı firmalar da hisse senedi olarak yatırımcılara kapılarını açıyor.
Ziraat Bankası devlet desteği ile büyükbaş hayvan kredisi vermektedir.
Dkc SütBank
Dkc süt bankası adlı firma Gaziosman Paşa Mh. Karapınar/Konya yolu üzerinde yer alan Atış Poligonu, “Süt Bank” projesi ile yatırımcılara sıfır risk sistemi vaat ediyor. Firma sizden aldığı para ile inek satın alır ve ineğin tüm ihtiyaçlarını karşılar.
- Firma 7 bin lira ile bu işe giren yatırımcılara aylık 180 litre süt parası,
- 6 bin lira yatırıma ise her ay 150 litre süt parası ödemesi yapıyor.
İnekler yılın 2 ayı süt vermediği için her yıl on ay ödeme yapılır. Süt fiyatları meclis tarafından belirlenir. Sisteme üye olan müşteriler ile firma arasında sözleşme yapılır. Bu sözleşme maddeleri hem şirket hem de sisteme üye olan girişimci tarafından doldurulur ve imzalanır.
Karadağ Tarım
Apak Mh. Çorakçılar Cd. No:35/1 Karapınar-KONYA adresinde kurulan çiftliği ile yatırımcılara kucak açan firma 6.000 TL. ve 7.000 TL. parası olan ve bu parayı tarım ve hayvancılığa yatırmak isteyen kişilerin adına inek satın alarak her yıl 10 ay boyunca süt parası ödemesi yapıyor. Sistem olarak Dkc süt firması gibi çalışan firma sıfır risk ile para kazanmak isteyen girişimcilere kapılarını açıyor.
Şirkete üye olmak isteyen katılımcılara 2 adet sözleşme belgesi ve bir adet garanti belgesi gönderilir. Bu sözleşmelerden birini doldurup imzalıyorsunuz ve şirkete geri gönderiyorsunuz. Satın aldığınız inek sözleşme sırasında veya sözleşme sırasında ölürse yatırımcı parasını geri alabilir.
Yeşilyurt Hayvancılık
Yeşilyurt firması Fevzi Paşa Mah. Kurtbasan Küme Evleri No: 12 Karapınar / KONYA adresinde bulunuyor. Bu firma yatırımcılar adına satın alınan hayvanların, bakım, yem, veteriner ve diğer tüm giderlerini karşılarken hayvan sahiplerinden herhangi bir para talep etmiyor.
Firma sahibi Ercan ve Serkan bey, yatırımcılar için sıfır riski olan Süt bank isimli sistemi öneriyor ve aylık belirli oranlarda sabit para kazandıran bu sisteme tüm girişimcileri davet ediyor. Firma referans olarak Meke süt, Şimşekli tarım, Kalkan genetik ve süvari tarım firmalarını gösteriyor. Firma yılda (2 AY KESİNTİ YAPILMADAN) 12 ay boyunca aylık 120 litre süt için 6.000 TL. yatırım bedeli belirlemiş. Bu bedeli yatıranlar her ay yüz yirmi litre süt parası alabiliyor. Yatırımcıların kazandığı paralar her ay otomatik ödeme sistemi ile kullanıcıların hesaplarına aktarılıyor.
En Çok Süt Veren İnek Cinsleri Kaç Kilo Verir? (40-82 Kilo) incelemek için tıklayınız.
Tuğrul Hayvancılık
Gaziosman Paşa Mahallesi Avşar Mevki Küme evleri Karapınar Konya adresinde bulunan firma, 7 bin lira para veren ile sisteme kayıt olan müşterilere günlük 5 litre süt parası vaat ediyor. Firma sahibi Selami ERSOY bey, yatırım yapmak isteyen tüm yatırımcılara tesislerinin açık olduğunu, diledikleri zaman tesislerini ziyaret edebileceklerini bildiriyor.
- Sütbank, inekbank üyesine günlük 150 litre süt parası yatırılır.
- Sisteme giriş parası 7 bin liradır. Bu limit alt limittir.
- Hayvanların tümü sigortalı olduğundan yatırımcılar olumsuz durumlardan etkilenmezler.
- Sözleşme süresi 2 yıl olup, 2 yıl bitiminde istenildiği takdirde yatırımcı yatırdığı tüm parasını geri alarak sistemden çıkabilir.
- Süt parası her ay hesabınıza aktarılır. Ödemeler aylıktır.
Gördüğünüz gibi, tüm şirketlerin koşulları aşağı yukarı aynıdır. Peki bu şirketler nereden para kazanıyor? Neden senin için hayvanına baksınlar ve bunun için sana para versinler? Elbette çıkarları var. Arkadaşlar bu inekler doğduğunda buzağıları şirkette kalıyor. Başka bir deyişle, katılımcılara buzağı verilmez.
FİRMA NEREDEN PARA KAZANIYOR: Her ne kadar yatırımcı hayvanın tüm süt kazancını alsa da, firma sahipleri buzağıları alarak sürülerini büyütmektedirler.
Ülkemizde büyükbaş hayvan yetiştiren çiftçilerin %90’ı besicilik yapmaktadır. Bunun nedeni, yem maliyeti ve diğer masraflara rağmen sütün litre fiyatının düşük olması nedeniyle süt hayvancılığının para kazanmamasıdır. Bu nedenle firmalar sermayesiz hayvancılık yapmışlar ve kısa sürede hayvan sayısını artırarak kar elde etmektedirler.
7.000 TL. sermaye ile bu işe girenler adına bir hesap yapmak gerekirse;
Aylık 150 litre süt X 1.15 (litre fiyatı) = Aylık 172,5 TL. para kazandırır. Bu para 41 ayda kendini amorti eder. Yani kullanıcılar 41 ay sonunda yatırdıkları para kadar para kazandırırlar. Bu oran aylık %2,5 oranında kazanç anlamına gelmektedir.
Bütçenin Bakanlar Kurulu tarafından sağlanması ve onaylanması halinde küçük aile işletmelerine 5 inek bağışlanması planlanmaktadır.
Hayvan Hibesi Projeleri (30 Koyun 5 İnek Hibesi) hakkında bilgi alabilirsiniz.
Sitemizin hiçbir firma ile alakası olmayıp, bu içerik firmaların internet sitelerinde yer alan içeriklere göre hazırlanmıştır. Sistem hakkında ayrıntılı bilgiyi firmalardan alınız.