Hastane Sekreteri Nereye Şikayet Edilir? 2023 Hasta Hakları!

Sağlık Bakanlığına bağlı tüm hastane ve kurumlarda tedavi veya hizmet alan vatandaşlara olumsuz durumlardan şikayet etme imkanı verildi. Hastane çalışanlarının şikayetlerinin önünü açtı.

Hastane sekreterliğine nereye şikayette bulunulur, sağlık hizmetleri sorunları nelerdir, hastane personeli ve doktorlar için şikayet yolları nelerdir, SABİM şikayet hattı, Sağlık Bakanlığı şikayet hattı ve başvuru yolları? Ambulans şikayetleri, doktor ve hastane şikayet hatları gibi konularda sizi aradık.

Sağlık Hizmetleri Şikayet Hattı 7/24 Hizmetinizde

İster hastane sekreteri olun, ister sağlık çalışanı olun, kurum ve kişilerle ilgili sorunlarınız olduğunda Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi’ne başvurabilirsiniz. Sağlık hizmetlerinden memnun kalmadığınız her an ALO 184 SABİM hattını herhangi bir telefondan arayabilirsiniz.

Şikayetçi, sadece kendi adına başvuru, her türlü şikayet, istek ve taleplerini iletebilir. Bunun dışındaki başvurular kabul edilmeyecektir. Başvuru yeri sadece 184. satırdır. 7 gün 214 saat arayabilirsiniz. Şikayetler telefonla SABİM’e iletilmekte olup, e-posta ile başvuru yapılamaz. Sesli yanıt sistemi ve vatandaş temsilcisi yardımcı oluyor.

Canlı Destek hattına sabim.gov.tr ​​adresindeki başvuru formundan da ulaşabilirsiniz.

Hastane Sekreteri Şikayet Yolları (Doktor, Aile Hekimi)

Sağlık çalışanlarının davranışlarında yaşanan olumsuzluklardan hastane, doktor, aile hekimi, hastane sekreteri ve diğer tüm sağlık çalışanları herhangi bir nedenle şikayet edilebilir. Bunun için birçok yöntem vardır.

Hastane sekreterine nereye şikayet edilir? bakalım.

Cimer Şikayet Hattı 112

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi olarak hizmet veren Cimer üzerinden yaşadığınız sorunları anında bildirebilirsiniz. Bimer üzerinden yapılan şikayetler de buraya yönlendirilmektedir. Cumhurbaşkanlığı resmi internet sitesinde yer alan başvuru formunu doldurarak veya ALO 112 acil çağrı merkezi hattı üzerinden şikayetinizi iletebilirsiniz.

SMS ve Whatsapp Şikayetleri

Sağlık Bakanlığı şikayet Whatsapp numarası 0541 888 01 84’tür. Şikayetlerinizi bu numara üzerinden SMS veya WhatsApp yoluyla Sağlık Bakanlığı iletişim merkezlerine bildirebilirsiniz. Ayrıca Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi (SABİM) tarafından yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında kurulan ve vatandaşlara mesaj yoluyla hizmet verecek “SABİM 184 WhatsApp Hattı” hizmete açıldı.

E-mail ile Şikayet

Bakanlığın sabim@saglik.gov.tr ​​e-posta adresine e-posta gönderilerek hastane sekreteri, aile hekimliği ve doktorlarla ilgili tüm şikayetler anında iletilebilir.

SABİM Şikayet Hattı ALO 184

Sağlık Bakanlığı tüm hastane sekreterleri, doktorlar, aile hekimleri ve personel için ALO 184 hattını hizmete açtı.

Hastane veya herhangi bir sağlık çalışanı hakkında şikayette bulunmak isterseniz ilgili hastanenin hastane şikayet hattı vardır. Sağlık Bakanlığı’ndan şikayet dilekçesi olmayan sağlık merkezleri ile ilgili şikayet ve önerilerinizi CİMER veya SABİM üzerinden bildirebilirsiniz.

Hastane Çalışanı Şikayet Etme Konuları

Doktor ve aile hekimleri, sekreterler ve hemşireler de dahil olmak üzere hastane personelinin görev ve sorumluluklarını yerine getirmemesi durumunda vatandaşların ilgili kurumlara şikayette bulunma hakları bulunmaktadır. Hastane personeli hakkında şikayet edebileceğiniz konular şunlardır:

  • Doktor randevu sorunlarının çözülemediği durumlar,
  • Personelin düzgün iletişim kuramaması,
  • Hastaya yönelik hakaret ve saygısız davranışlar,
  • Hasta ilaç raporlarının yazılmaması,
  • Sağlık hizmetlerinin eksik veya yanlış sunumu,
  • Hasta vatandaşın dinlenmemesi ve kötü tavırları,
  • Randevu ve ziyaret saatlerindeki hata ve yönlendirmeler,
  • Verilen ilaçların eksik açıklaması,
  • Acil sağlık hizmetlerinde eksik veya yanlış müdahaleler gibi tüm olumsuz durumlar için Sağlık Bakanlığı’nın şikayet yolları açıktır.

SABİM Şikayet Hattı (ALO 184)

Aile hekimliği, aile sağlığı merkezleri ve diğer sağlık kuruluşları hakkında tüm olumlu veya olumsuz görüşler, SABİM olarak da bilinen ALO 184 şikayet hattı, şikayet başvurusu için sürekli hizmet vermektedir. Sabim hattını kullanarak olumsuz durumları bildirmek için aşağıdaki adımları izleyiniz:

  • 184 numaralı şikayet hattı aranarak ya da kuruma bizzat başvurularak sağlık çalışanları ile ilgili olumsuzluklar bildirilir ve çözüm aranır.
  • SABİM 7 gün 24 saat hizmet vermektedir.
  • 184 numaralı hat ile yapılan bildirimler ilgili İl Sağlık Müdürlüklerine iletilir ve gerekli işlemler başlatılır.
  • Aradığınız numaradan yaptığınız açıklamaların sonuçları çözüldükten sonra şikayet edilen kişiye iletilir.
  • Hastane ile ilgili görüşler, 184 numaralı hat haricinde, Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi hastane çalışanı şikayet e-posta iletişim sabim@saglik.gov.tr ​​​​ile e-posta ile, şikayetin konusunu belirterek ve şahsen başvuruda bulunun.
  • Başvurular şahsen yapılmalıdır, normal posta ile yapılan açıklamalar dikkate alınmayacaktır.

T.C. kimlik no ile internetten tahlil sonucu öğrenmek mümkün mü? hemen öğrenebilir ve tahlil sonuçlarınızı kolaylıkla görüntüleyebilirsiniz.

CİMER Şikayet Hattı (İhbar)

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi olan CİMER, vatandaşların hastane sekreteri şikayetleri ile tüm hastane şikayetlerinin anında iletilebildiği ihbar hattıdır. Bimer ile yapılacak tüm görüşler;

  • Cimer resmi web sitesi üzerinden kimlik bilgilerinizle veya e-devlet üzerinden giriş yaparak ilgili form doldurulur ve başvuru ihbar hattına iletilir.
  • Başvuru, ilgili formda kimlik bilgileri ve başvuru detayları belirtilerek onaylanmış e-posta adresiniz ile tamamlanır. Başvuru sorgulamaları ilgili form ekranından yapılabilir.
  • Başvuru sonuçları onaylı mail adresinize iletilir. 
  • Online başvuru dışında CİMER bildirim hatlarına Alo 150’den direkt Cumhurbaşkanlığı hattına veya 0312 525 55 55 sabit numaralarından ulaşabilirsiniz.

Sağlık Bakanlığına Şikayet Edince Ne Oluyor?

Hastane veya sağlık çalışanının çeşitli yollardan biri ile olumsuz görüş bildirildiğinde, şikayetin nedenleri ile birlikte konu araştırılır. Örneğin Sağlık Bakanlığı şikayet hattı İzmir’e şikayette bulunulduğunu varsayalım. Yaptığınız açıklamada belirttiğiniz noktalar derin araştırmalara alınmaktadır.

Gerekirse çalışan görsel olarak tespit edilebilmesi için kontrol amaçlı merkeze gider. Açıklamada belirtilen yargıların doğruluğu kanıtlanırsa, yetkililer tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde uyarı ve yaptırımlar uygulanabilir.

Photo of author

Kosgeb Uzmanı

Kamu gündemi, Ekonomi konularını anlık takip ediyor ve bu konularda içerikler oluşturuyorum.
“Hastane Sekreteri Nereye Şikayet Edilir? 2023 Hasta Hakları!” üzerine 2 yorum
  1. Kayseri şehir hastanesi personel sekreteri doktor yanında çalışanlar havalara girip gereksiz hakaret edebiliyor temizlikçilere iş yaptırtp çoçukların kollarını mosmor edip bde hasta çoçuğu ayazda beklettirp hakaret etmeyi ne sanıyorlar

    Yanıtla
  2. Kayseri Yahyalı da yaşıyorum annemin eli kesildi Kayseri Yahyalı devlet Hastanesi’ne götürdük bizi Kayseri şehir Hastanesi’ne sevk etti ordaki doktor dediki size bakmak istememiş beş tane dikişi atamamış başından salmış size masraf etmiş boş yere dedi en ufak birşeyde bizi Kayseri’ye sevk ediyorlar paramız olmassa napacaz nasıl gidecez Kayseri’ye
    Yahyalı devlet Hastanesi’ne gittik geriye 1 hafta sonra dikişi aldılar sonra annemin eli şişti ortopedik doktor levent e götürdük kim dikiş attıysa git ona göster dedi devlet Hastanesi’nde bize bakmıyorlar her taraf sorumsuz acilden temizlik işine kadar lütfen bu hastaneyi değiştirdiğini Z gibi içindeki boş insanlarida değiştirin.

    Yanıtla
Yorum yapın

error: Content is protected !!
1