E-esnaf Veritabanı Kaydı Nasıl Yapılır? (Güncel)

E-usta Veritabanı Nasıl Kaydedilir? Esnafların ticari hayatlarını devam ettirebilmeleri için bir dilekçe ile Esnaf ve Sanatkarlar Odasına veya Ticaret Odasına kayıt olmaları gerekmektedir. Ticaret Odasına kayıt zorunludur.

Esnafın kayıtları Esnaf Bilgi Sisteminde olup, sicil kayıtları, sicil belgeleri gibi tüm bilgiler bu sistemde mevcuttur. İstanbul, Ankara veya diğer illerde ikamet ediyorsanız Ticaret Odası’nın kayıt sorgulama ve belge doğrulama işlemlerini bu site üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Esnaf ve Sanatkarlar Bilgi Sistemine Nasıl Kayıt Olunur?

ESBİS Esnaf ve Sanatkarları, ait oldukları odaya kayıt için gerekli belgeler olan vergi levhası, kimlik fotokopisi ve gerekli belgeleri indirerek ESBİS üzerinden bu bilgilere ulaşabilecekler. Esnaf ve sanatkarların gerekli belge ve bilgilerine ESBIS yani Esnaf ve Sanatkarlar Bilgi Sistemi üzerinden elektronik ortamda ulaşılabilmektedir.

ESBİS veri tabanına kayıtlı olan esnafların bilgileri https://esbis.gumrukticaret.gov.tr den kolaylıkla ulaşılabilecektir. Peki ESBİS’ e nasıl kayıt olunur?

esnafPin
ESBİS sistemine kayıt olmak gerekmektedir.

Esnaf Sicil Kaydı Nereden Alınır?

Esnaf ve sanatkarların bilgilerine elektronik ortamda ulaşabilmek için ESBİS bilgi sistemi veri tabanına kayıt olunması gerekmektedir. ESBİS üzerinden Esnaf  Yeni kayıt, tescil, tadil, yani adres değişikliği, sicil silme, iptal gibi işlemleri Bakanlığın E-usta Esnaf veri tabanı üzerinden yapmak mümkündür.

Esnafın ESBİS’e kayıt yaptırması zorunludur. Bunun için ESBİS NEDİR? Hadi bir bakalım.

ESBİS Nedir?

ESBİS, esnaf ve sanatkar meslek kuruluşları ile ilgili işlemlerin, sicil işlemlerinin ve ihtiyaç duydukları her türlü iş ve işlemlerin elektronik ortamda esbis.gtb.gov.tr ​​internet adresinden gerçekleştirildiği ve yürütüldüğü bir sistemdir.

Türkiye genelindeki esnaf ve sanatkarların sicil bilgileri Esnaf ve Sanatkarlar Bilgi Sistemi ESBIS üzerinde tutulmaya başlandı. ESBİS ile ülkemizde faaliyet gösteren yaklaşık 2 milyon esnafın siciline ilişkin tüm bilgiler güncel tutulmaktadır.

E-esnaf Veritabanı Kaydı Nasıl YapılırPin
E-esnaf Veritabanı Kaydı Nasıl Yapılır. ESBİS

ESBİS İle Hangi İşlemler Yapılır?

Esnaf ve Sanatkarlar Bilgi Sistemi ESBİS, 81 ilde kurulu esnaf ve sanatkarlar sicil müdürlükleri, esnaf ve sanatkarlar için ilk işyeri açılışı olan tescil işlemleri, adres değişiklikleri ve farklı değişiklik yapmak isteyen esnaflar için iptal işlemleri, işlerinden ayrılmaları ve ticari faaliyetlerini durdurmaları elektronik ortamda gerçekleştirilmektedir.

ESBİS Kimler Kullanmaktadır?

ESBIS kullanıcıları öncelikle esnaf ve sanatkarlar, Esnaf Odaları ve Esnaf Birlikleri ve Esnaf Federasyonları Konfederasyonu ile Bakanlık Birimleri ve Sicil Müdürlükleridir.

Bağlı oldukları meslek kuruluşlarının genel kurullarının Haziran ayı listeleri de dahil olmak üzere tüm bilgilere https://esbis.ticaret.gov.tr adresinden e-devlet şifreleri ile ESBİS’e ulaşılarak erişim sağlanarak şeffaf bir sistem oluşturulmuştur.

Esnaf ve Sanatkarlar Sicil Müdürlüklerinde görevliler tarafından ESBIS üzerinden ibraz edilen belgelerin e-imza ile imzalanması sağlanmıştır.

Kosgeb Destekleri ve Hibeleri incelemelisiniz.

ESBİS Amacı Nedir?

Esnaf ve Sanatkar Bilgi Sistemi olan ESBİS, esnaf hakkında istatistiki bilgilerin verilmesine yardımcı olan, mesleki eğitim ve destek dahil geleceğe yönelik stratejiler üretmelerine yardımcı olan ve en önemlisi harcanan zaman ve maliyetin azaltılmasına yardımcı olan bir sistemdir. kayıt işlemlerinde.

Esnaf, ESBİS üzerinden kendi bilgilerine kolayca ulaşabilir, kayıt, değişiklik ve iptal işlemlerini gerçekleştirebilir, üyesi olduğu oda ve kurumların belgelerine kolayca ulaşabilir. Esnaf sicil bilgilerinin, detaylı mikro ve makro ekonomi sorgulama ve raporlarının doğru ve güncel olmasını sağlayan bir sistemle Türkiye’nin geleceğine ışık tutan dijital bir projedir.

Esnaf Sicil Kaydı Sorgulama

Esnaf ve sanatkarların sicil dairelerinde yapılan işlemler Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Sicil Gazetesi ESBİS’te yayımlanır. ESBIS sayesinde artık kayıt için gerekli belgelere gerek kalmıyor. Esnaf ve sanatkarların vergi, nüfus ve ikamet bilgileri kolaylıkla doğrulanabilir ve güncel tutulabilir.

Esnaf ve sanatkarlar, e-devlet şifresi ile ESBİS’e kolayca erişebilmekte, kendi sicil bilgilerine ve bağlı oldukları meslek kuruluşlarının bilgilerine kolayca ulaşabilmektedir.

Ayrıca esnaf ve sanatkarlar sicilde yaptıkları işlemleri, yaptıkları ödemeleri ve cari borçlarını ESBİS üzerinden takip edebilirler. Kayıt, değişiklik ve iptal işlemlerinizi bağlı olduğunuz Esnaf Odası ile E-Sanatçı Veritabanı Nasıl Kaydedilir hakkında bilgi alarak kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Verdiğimiz bilgilerden yola çıkarak Esnaf Bilgi Sistemine kayıt olabilirsiniz.

Photo of author

Seher Demir

Anadolu Üniversitesi Finans bölümü mezunuyum. 10 yılı aşkındır benzer konularda makaleler yazıyorum.
Yorum yapın

error: Content is protected !!