Devlet Hastanesinde Sezaryen Doğum Ücreti 2023 Devlet Desteği

2023 yılında ülkemizdeki kamu ve özel hastanelerde sezaryen doğum ücretleri konusunda araştırmalar yapılmaktadır.

Devlet hastanelerini tercih ederek doğum yapmak isteyen anneler doğum ücreti ne kadar, Kadınlar Kulübü gibi bir çok forum sitesi üzerinden sezaryen ücreti araştırıp doğum yapanlar için devlet hastanesinde sezaryen ücreti ne kadar diyor, şartlar nelerdir, sezaryen doğum devlet tarafından karşılanır mı? Araştırdık. İçeriğimizde devlet hastanesi sezaryen doğum ücretlerinin ne kadar olduğunu hemen görebilir ve bilgi sahibi olabilirsiniz.

Devlet Hastanelerinde Sezaryen Yapılır mı?

Evet, devlet hastanelerinde sezaryen yapılabilmektedir. Sezaryen doğum, genellikle riskli gebeliklerde ya da başka nedenlerle kararlaştırılan veya gerekli olan durumlar için yapılmaktadır. Doğum sırasında bir doktor tarafından yönetilen sezaryen, güvenli ve etkin bir yöntemdir.

Sezaryen Doğumu Devlet Ödüyor mu?

Gerekli sağlık sorunları nedeniyle devlet hastanelerinde sezaryen yaptırabilirsiniz. Devlet hastanelerinde sezaryen masrafları devlet tarafından karşılanmaktadır. SGK’lı hastalar devlet hastanelerinde ücretsiz sezaryen ile doğum yapabilirler.

Devlet Hastanesi Sezaryen Doğum Ücreti 2023 Güncel

Devlet hastanelerinde sigortalı vatandaşlar sezaryen için ücretsiz doğum yapabilir. SGK’sı olmayan hastalar 250 TL ile 500 TL arasında ödeme yaparak doğum yapabilirler. Özel hastanelerde fiyatlar değişiklik gösterecektir.

Devlet Hastanesinde Sigortasız Doğum Fiyatları 2023 Yılında Ne Kadardır?

Doğum yapacak annelerin sigortası yoksa ve devlet hastanelerinde doğum yapacaklarsa doğum için belli bir ücret ödeyerek doğum yapabilirler. Devlet hastanelerinde sigortasız doğum ücretleri ortalama 250 TL ile 700 TL arasında değişmektedir.

Devlet Hastanesinde Sezaryen Şartları Nelerdir?

Anne veya bebekte beklenmedik bir durum olduğunda sezaryen düşünülür.

Bebek 39 haftalık olmadan planlı sezaryen yapılmamalıdır. Bebeğin sıkıntılı olduğu durumlarda sezaryen ile doğum yapılabilir.

Bebeğin sıkıntılı olduğu durumlarda devlet hastanelerinde sezaryen yapılacak durumlar şu şekildedir:

  • Doğumu yapan anne ve bebeğin sağlık durumu açısından güvenli olması.
  • Doğumu yapan anne ya da bebekte zorlu doğum şartları (örneğin, baş-bel ölçülerindeki farklılıklar) bulunması.
  • Bebekte hareket etmeyecek kadar büyük olması veya durumu gereği doğum sezaryenle yapılması gereken durumlar mevcut olması.
  • Anne, üçüncü trimesterde geçirdiği ameliyat nedeniyle sezaryen yapılması gerekiyorsa.
  • Eğer bebeğin pozisyonu normal olmayan bir pozisyonda ise.
  • Annede tekrarlayan terleme, kusma veya karın ağrısı gibi geçmeyen problemler varsa.
  • Anne ve bebek birlikte riskli bir durumda iseler.
  • Verilecek olan anesteziye anne karşı dirençli ise sezaryen doğum yapılabilmektedir.

Annenin sıkıntısına bağlı olarak sezaryen olabilme koşulları şu şekildedir:

  • Rahim ameliyatı geçirmiş olanlar.
  • Dar kalça kemikleri.
  • Herpes, genital bölgede enfeksiyon.
  • Annenin bazı sistemik hastalıkları.
  • Normal doğumun olmaması ve doğum süresinin uzaması.
  • Anne veya bebekte doğumda tespit edilen bazı rahatsızlıklar.

Yukarıda sayılan nedenlerin olduğu durumlarda sezaryen gerekir. Kamu veya özel hastanelerde bu şartları sağlıyorsanız sezaryen yaptırabilirsiniz.

İsteğe Bağlı Sezaryen Yapılıyor mu?

Evet, isteğe bağlı sezaryen yapılmaktadır. Ancak bu ameliyat sadece güvenli olduğu doğrulanmış durumlarda uygulanmalıdır. Tıbbi önerilere ve güvenlik önlemlerine uyulması gerekiyor. Devlet hastanelerinde doğum yapacaksanız, normal doğum yapan bebeğe veya anneye zarar verecekse, riskli bir durum varsa, anne adayı korkusu yüksekse anne sezaryene alınır.

Anne adayları 3 farklı şekilde, sağlıklı, müdahalesiz beklenen, anestezi altında medikalize epidural yöntemle, planlı ve gerektiğinde sezaryen ile doğum yapar. Bunun dışında suda normal doğum yapmak isteyenlerin bu şekilde doğum yapanların yorumlarına göre daha rahat ve daha az ağrılı oldukları söyleniyor.

Doğum yapacak olan anneler için devlet doğum parası vermektedir. Hemen doğum parası nasıl alınır, ne kadar? Öğrenebilir ve başvuru sağlayabilirsiniz.

Doğum Sağlık Sigortası ve Devlet Desteği

Doğum Paket Sigortanız ile SGK anlaşmalı özel hastaneleriniz muayene, tahlil ve tetkiklerin yanı sıra doğum eylemini %100 karşılar.

Devlet hastanelerinde doğum yapmak isteyen anne adayları için herhangi bir muayene ücreti veya doğum ücreti ödeme zorunluluğu yoktur. Bu ücretsiz işlemlerin dışında sigortasız kişiler için alt limit tarifeleri üzerinden belirli ücretler ödenmektedir. Sezaryen fiyatları 700 TL ile 900 TL arasındadır.

Devletin verdiği doğum yardımlarına başvuran anneler doğum yardımı başvuru sonuçlarını buradan görebilirler.

Ancak kamu hastaneleri yerine özel hastaneleri tercih ederseniz daha yüksek ücretlerle karşılaşabilirsiniz. Doğum sigortası ve yeni doğan bebekler için sağlık sigortası yaptırdığınızda %40’a varan vergi avantajlarından yararlanırsınız. Yani özel hastanelere gittiğinizde %40 daha az maliyetle karşılaşırsınız ve özel doğum paketlerini tercih edebilirsiniz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Doğum Paketi Ne Zaman Yapılır?

Ek sağlık sigortası annelik teminatı hamilelikten önce veya hamilelik sırasında alınabilir.

Sezaryen Doğum Ücreti Ne Kadar?

Sezaryen doğum ücretleri her sağlık kuruluşunda farklı olabilir. En iyi bilinen fiyatlar, sezaryen doğum için ortalama 8.500 TL’den başlayan seviyelerdir.

Sezaryen Doğum Güvenlidir mi?

Evet, sezaryen doğum güvenlidir. Ancak, bazı komplikasyonlar ve risklerle birlikte gelebilir. Bu nedenle, her sezaryen doğuma giden kişinin, ameliyat için uygun olup olmadığını belirlemek için kapsamlı bir risk / fayda değerlendirmesi yapması gerekir. Bu değerlendirmeyi, kişinin tıbbi kronolojisini ve risk faktörlerini dikkate alarak gerçekleştirmek gerekir.

Photo of author

Kosgeb Uzmanı

Kamu gündemi, Ekonomi konularını anlık takip ediyor ve bu konularda içerikler oluşturuyorum.
Yorum yapın

error: Content is protected !!
1