Beyaz Şapkalı Mantar Yetiştiriciliğine 30 Bin Lira Hibe (Uygun Faizler)

Kosgebkredisi.com
- Beyaz Şapkalı Mantar
- Mantar Yetiştiriciliğine Devlet Desteği
- Beyaz Şapkalı Mantar Yetiştiriciliği Kredisi Veren Bankalar
- Mantar Üretimi Teşviklerinden Nasıl Yararlanılır?
- Beyaz Şapkalı Mantar Yetiştiriciliğine 30 Bin Lira Hibe
- İstiridye Mantarı Ne Kadar Kazandırır 2021
- Mantar Yetiştiriciliği Bayiliği
- Mantarhane Kurulum Maliyeti 2021
- Kosgeb Mantar Yetiştiriciliğine Destek Veriyor mu?
- Beyaz Şapkalı Mantar Kompostu Fiyatları 2021
Mantar yetiştiriciliği günümüzde fazlası ile para kazandıran işlerden biridir. Eğer sermayeniz var ise mantar yetiştiriciliğine yatırım yapabilirsiniz. Ancak bilmeniz gerekiyor ki mantarlar ilgilenilmesi gereken ürünlerdir. Yani profesyonel mantar yetiştiriciliği yapmak istiyorsanız biraz gayret göstermeniz gerekecektir. Erzurum, Düzce gibi illerde mantar yetiştiriciliği yapabilirsiniz. Bu yazımızda sizler için mantar yetiştiriciliği için verilen hibeleri, kültür mantarı ve hiera mantar yetiştiriciliği proje örneklerini ve maliyetini araştırdık. Mantar Yetiştiriciliği Bayiliği, Mantar yetiştiriciliği ve ak mantarı ne kadar kazandırır 2021, kültür mantarı yetiştiriciliğinin zorlukları nelerdir, üretim aşamaları, maliyeti, Mantar Yetiştiriciliği Kredisi Veren Bankalar, kültür mantarı nasıl yetiştirilir proje örnekleri hakkında bilinmesi gereken tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.
Beyaz Şapkalı Mantar
Ülkemizde yapılan tarım ile ilgili alanlarda son yıllara devletimizin sağlamış olduğu teşvik ve hibelerden dolayı hızlı bir artışın olduğu gözlemlenmektedir. Tarım alanının yanı sıra son dönemlerde mantar üretimi yapan girişimcilerin sayısında da olukça artış görülmektedir. Geçen yıl bu sektöre 30 bin TL. hibe verilmiştir. Mantar üretimi yapmak isteyen girişimciler için bankalar kredi imkanları sağlamaktadır. Tarım ve Orman Bakanlığının bu sektöre destek vererek mantar üretiminin artış göstermesi de gözden kaçmamaktadır. Beyaz şapkalı mantar olarak bilinen mantar türünün asıl ismi Agaricus Bitorquis’ dur. Mantar yetiştiriciliğine verilen devlet destekli hibeyi inceleyebilirsiniz.

Mantar Yetiştiriciliğine Devlet Desteği
Mantar üretimi yapmak için girişimcilerin bu işe bir miktar sermaye ayırmaları gerekiyor. Eğer elinde yeteri kadar sermayesi olmayanlar TKDK ‘ dan, Kosgeb’den veya Ziraat Bankasının verdiği mantar kredisine başvuru yaparak devlet desteği alabilirler. Mantar üretimi yapmak isteyenler için kültür mantarı, istiridye mantarı gibi ürünlerin kursları bulunmaktadır. Bu işten para kazanmak isteyenler kurulum maliyetlerini bankaların finansman desteklerine başvurarak karşılayabilirler.
Beyaz Şapkalı Mantar Yetiştiriciliği Kredisi Veren Bankalar
Mantar Yetiştiriciliği Kredisi Veren Bankalar mantar yetiştirmek isteyenlerin gözde sorusu oldu. Mantar üretimi yapmak isteyen girişimcilerin sayısı son dönemlerde hızlı bir şekilde artış göstermektedir. Kültür mantarı ve İstiridye mantarcılığı yapmak isteyen girişimcilerimiz için devletimiz destek verirken aynı zamanda bankalarda uygun faiz oranları ile kredi imkanları sağlamaktadır. Mantar yetiştiriciliği yapmak istiyor ve işletme kurmayı düşünüyorsanız ya da mevcut işletmenizin kapasitesi büyütmek istiyorsanız bunu kredi kullanımı ile gerçekleştirebilirsiniz. Mantar kredisi kapsamında kredi kullandıran bankalar aşağıdaki sıralanmıştır. Sizde Mantar Kredisi çekmek istiyorsanız bankaların şubelerine ziyaret etmelisiniz. Mantar yetiştiriciliği için öncelikli olarak kamu bankaları harekete geçmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası‘da bitkisel üretim desteği adı altında kredi imkanları sağlamaktadır.
- Akbank
- İş Bankası
- Garanti Bankası
- Ziraat Bankası
- TEB
- Albaraka
- Şekerbank gibi bankalardan tarımsal üretime esas kredi almak mümkündür.
Mantar yetiştiriciliği yapmak isteyen girişimcilerimiz için devlet teşvikleri verilmektedir. Mantar üretiminin çok hızlı ve kolay bir şekilde paraya dönüşmesiyle alakalı olarak son dönemlerde bu işe adım atan çok sayıda girişimci bulunmaktadır. Bu alanda üretim yapmak isteyen girişimcilerin sektöre giriş yapmadan önce çok iyi araştırma yapması gerekmektedir. Araştırma sonucunda mantar üretiminin nasıl yapılacağı, üretilen ürünlerin nasıl paketlenip, nasıl pazarlanacağı da oldukça önemli bir yere sahiptir. Mantar yetiştiriciliği teşviklerinden yararlanmak için uymanız gereken kuralların olduğunu ve bu kurallara uymuş olduğunuz taktirde devletin sunmuş olduğu teşviklerden ve banka kredilerinden yararlanabileceğinizi dile getirebiliriz.

Mantar Üretimi Teşviklerinden Nasıl Yararlanılır?
Mantar üretimi yapmak isteyen bir girişimci bu sektöre girmeden önce işi en ince ayrıntısına kadar öğrenmeli ve iyi bir bilgi ile bu işe adım atmalıdır. Öncelikle 100 metre karelik bir alanda mantar üretiminin çok rahat bir şekilde yapılacağını belirtmek isteriz. Mantar üretimi yapacak olan girişimci üretimi gerçekleştireceği alanı yerleşim alanlarının olduğu bölgelerden mümkün olduğu kadar uzakta tutmalıdır. Bunun sebebinin ise mantarların etrafı rahatsız edecek kadar kötü bir kokuya sebep olması ile alakalı olduğunu belirtebiliriz. Mantar üretimi yapacak olan girişimcilerin kullanacakları ekipmanlar ile alakalı olarak ortalama 50 bin lira civarında bir sermayeye sahip olması gerekmektedir. Mantar yetiştiriciliği yapmak isteyen girişimcilerin bulunmuş oldukları bölgedeki Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvuru yapmaları gerekmektedir.
Aynı zamanda devlet teşviklerinden yararlanabilmek için girişimcilik sertifikasına sahip olmanız gerekmektedir. Girişimcilik sertifikasına sahip iseniz mantar yetiştiriciliği yapabilmeniz için bir sertifikaya daha sahip olmanız gerekmektedir. Mantar yetiştiriciliği sertifikasını alabilmek için halk eğitim merkezlerinde açılan kurslara başvuruda bulunabilirsiniz. Bu iki sertifikaya sahip olduktan sonra teşviklerden yararlanmak için diğer işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.
Beyaz Şapkalı Mantar Yetiştiriciliğine 30 Bin Lira Hibe
Mantar yetiştiriciliği yapmak isteyen girişimcilerimiz için Tarım ve Orman Bakanlığı 30.000 (otuz bin) lira tutarında geri ödemesiz hibe desteğinin verileceği açıklanmıştır. Resmi gazete de yayınlanan ve uyulması gereken kurallara uyan girişimciler devletin sunmuş olduğu hibelerden yararlanabileceklerdir. Aynı zamanda devletin sunmuş olduğu bu teşviklerin yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası verilen teşviklerin üç katına kadar kredi imkanı sunmaktadır.
Banka tarımsal kredi adı altında sunmuş olduğu bu krediyi bir yıl ile dört yıl arasında vadelendirerek düşük faiz oranlarından yararlanmanızı da sağlayacaktır. Üretim tesisinizi açmak için geç kalmayın.Mantar yetiştiriciliğine geçen yıl itibari ile 30 bin TL hibe verildi.
İstiridye Mantarı Ne Kadar Kazandırır 2021
İstiridye mantarı yetiştiriciliği yapmak ekonomik açıdan size oldukça fayda sağlayacak olup yüksek kar marjına sahip olabilirsiniz. Ancak yetiştiriciliğin nerede yapılacağı gibi konular oldukça önemlidir. Mantar yetiştiriciliğine en uygun yeri belirlemelisiniz. Maliyet hesaplamasının kar bırakması ve işletmenin başarısı adına oldukça önemli olduğu düşünülürse minimum düzeyde yapılacak bir istiridye mantarı yetiştiriciliği 10.000 Lira sermaye ile kurulabilir.
- 98 m2 fıskiye; 1.000 TL
- 98 m2 yalıtımlı çadır; 7.000 TL
- Fan; 1.000 TL
- Petek; 1.350 TL
- Sigorta ve elektrik panosu; 2.000 TL
- Zemin beton dökümü; 2.000 TL
- Kompost; 12,000 TL
- BTU tavan tipi klima; 7,000 TL
- Aydınlatma; 1,000 TL
- Demir ranza; 7,000 TL
- İşçilik ve montaj ücreti ; 4,000 TL
İstiridye mantarının maliyeti toplamda 42,000 lirayı bulmakta olup yapılacak masraflarda anlaşma sağlayacağınız firmaya göre değişkenlik gösterebilir.
Mantar Yetiştiriciliği Bayiliği
Mantar yetiştiriciliği masraflarını bir bayilik üzerinden halletmek istiyorsanız ve bayiliğe belli bir bedel ödemeniz ardından kurulacak işletmenizde kar marjı yakalamak ve başarılı olmak istiyorsanız size önerebileceğimiz iki mantar bayiliği veren firma bulunmaktadır. Yukarıda verdiğimiz maliyet hesaplamasına ayrı kalemler üzerinden uğraşmak hesap yapmak ve mali bir tabloya ihtiyaç duymadan direk faaliyet aşamasına geçeceğiniz işletmeniz için Hiera Mantar ve Marmara Mantar bayilik vermektedir.
TKDK adıyla anılan bilinen Kırsal kalkınmayı destekleme kuruluşu, mantar üretimi ile uğraşan çiftçi ve üreticilerimize sınırsız destek ve hibe vermektedir. Sizde bu destek ve hibelerden yararlanmak için başvuru formunu web sitesi üzerinden doldurunuz.
Mantarhane Kurulum Maliyeti 2021
2021 yılında kültür mantarı yetiştiriciliği maliyeti ne kadar araştırılmaya devam ediyor. Mantar yetiştiriciliğinde ilk sahip olunması gereken bir mantarhane kurulumu olacaktır. Mantarhane seçiminde ve mantarhanenin içinde ne olacağı gibi hususlar ciddi önem taşımaktadır. Mantar yetiştiriciliğinde esas olan mantarhane kurulumunda konumun ısı yalıtımlı olması, kapasitesi ve kompost işlemi ekipmanlarını temin etmelisiniz. Mantar çadırı olarak da ifade edilen mantarhane de bulunması gerekenleri şu şekilde sıralamak mümkün;
- Öncelikle havalandırma fanları mantar çadırında bulunmalı
- Isıtma ve soğutma için yüksek wat gücüne sahip klimalara sahip olmalısınız.
- Polen filtreli maskeler temin etmeli,
- Sisleme makine alımı,
- Soğutma ve nemlendirmeyi sağlayan petekler,
- Su basımı için su motor ve pompa düzeneği,
- Dijital kantar,
- Termometre ve kompost ölçümünü sağlayan çubuk termometre cihazları,
- Zaman ayarlı aydınlatma sağlayan elektrik ünitesi temini ile mantar çadırı kurabilirsiniz.
Kosgeb Mantar Yetiştiriciliğine Destek Veriyor mu?
Kosgeb tarafından mantar üretimi yapacak olan girişimcileri nace kodları ile 2021 yılında da desteklemeye devam ediyor. Kosgeb tarafından;
- 01.13.21 Mantar Ve Yer Mantarları (Domalan) Yetiştirilmesi,
- 46.31.06 Nace Kodu ile Kültür Mantarı Toptan Ticareti,
47.21.01 Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda taze sebze ve meyve perakende ticareti (manav ürünleri ile kültür mantarı dahil) nace kodları ile mantar sektörüne destek vermektedir.
Kosgeb tarafından girişimcilerin kuracakları yeni işyerlerinin kurulum masrafları için destek verirken, tarım sektöründe de tesis kurulumu, paketleme ve satış için gerekli makine ve teçhizatların alımı için hibe destekleri vermektedir.
Beyaz Şapkalı Mantar Kompostu Fiyatları 2021
Mantar yetiştiriciliğinde üretim için gerekli olan mantar kompostunun fiyatları 6’lı 7’li paketlerin fiyatları yaklaşık 50- 100 TL arasında değişmektedir.
- Gittigidiyor üzerinden mantar kompostu fiyatlarını buradan görebilir, sipariş verebilirsiniz.
- Akakçe mantar kompostu fiyatları için tıklayınız.
- Cimri sitesi mantar kompostu ücretlerini incelemek için tıklayınız.
Emre Can kardeşim bilgilendirirseniz sevinirim bu işi bende yapmak istiyorum
Tesisimi 100 metre kare olan Kapalı yere inşaa ettim mantar yetiştiriciliği yaparım şimdi bundan çok memnunum yani seviyorum derim. işi yavaş yavaş öğreniyorum. Öneririm
Merhaba irtibata geçebilirmiyiz