Tkdk hayvancılık destekleri

Tkdk hayvancılık destekleri
27 Nisan 2016 tarihinde eklendi, 88 kez okundu.

Tkdk hayvancılık destekleri

Tkdk hayvancılık destekleri isimli yazımızda, TKDK tarafından verilen küçükbaş, büyükbaş hayvancılık, tavuk, hindi, kaz, ördek yetiştiriciliği, yumurta üretimi, salma tavukçuluk, beyaz et üretimi, süt üretim tesisi kurulumu, kırmızı et üretim tesisi, koyun ve kuzu yetiştiriciliği, inek, manda ve sığır yetiştiriciliği gibi alanlarda Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunca yapılan yardımlar ve devlet destekleri ile hayvan kredisi hakkında önemli bilgilere yer vereceğiz.

TKDK Nedir?

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu yani TKDK, Avrupa Birliğine üye olacak olan ülkelerin kırsal kalkınma programlarının uygulanabilmesi için kurulmuş bir kurumdur. IPARD programlarını uygulamakla görevlidir. Türkiye’ de kırsal kalkınmanın oluşturulması ve desteklemeler ile sorumlu kuruluştur.

IPARD ve IPARD 2 Destekleme programları nedir?

IPARD, projeleri ise Avrupa Birliği tarafından oluşturulan ve AB’ ye aday ve potansiyel aday ülkelere destek olmak amacıyla oluşturulan bir projedir. Projenin 2014-2020 döneminde de uygulanması gereklidir.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu hayvancılık destekleri nelerdir?

TKDK genel olarak 3 dalda ana dalda destekleme yapmaktadır. Bunlar ET ÜRETİMİ, SÜT ÜRETİMİ ve YUMURTA ÜRETİMİ alanlarıdır. Bu ana dalların altında; kırmızı et üretimi, kanatlı eti üretimi, balıkçılık ve arıcılık alanında da Devlet desteği sağlamaktadır.

TKDK anlaşmalı hayvan kredisi veren bankalar

ŞEKERBANK, ALBARAKATÜRK, ALTERNATİFBANK, BURGANBANK, DENİZBANK, FİBABANKA, FİNANSBANK, KUVEYT TÜRK, ANADOLUBANK,  ZİRAAT BANKASI, TEB, TÜRKİYE FİNANS KATILIM BANKASI, GARANTİ BANKASI, HALKBANK, İŞ BANKASI, VAKIFLAR BANKASI veYAPI KREDİ arasında TKDK anlaşma protokolü imzalanmış ve bu bankalar TKDK anlaşmalı kredi vermektedir.

TKDK hangi illeri kapsıyor?

Kırsal kalkınma programı TKDK hayvancılık destekleri 2 bölge halinde verilmektedir.

1. BÖLGEDE 20 İL BULUNMAKTADIR. BU İLLER; Çorum, Kahramanmaraş, Kars,  Diyarbakır, Erzurum, Afyon, Amasya, Balıkesir,  Hatay, Isparta, Konya, Malatya, Ordu, Samsun, Şanlıurfa, Trabzon, Van, Yozgat, Sivas, Tokat illeridir.

2. BÖLGEDE BULUNAN İLLER İSE; Aydın, Burdur, Bursa, Karaman, Kastamonu, Kütahya, Manisa, Ağrı, Aksaray, Ankara, Çanakkale, Çankırı, Denizli, Ardahan, Mardin, Mersin, Muş, Nevşehir, Uşak.Elazığ, Erzincan, Giresun illeridir.

TKDK kaç para hayvancılık desteği veriyor ve nasıl ödeniyor?

TKDK harcamaların toplam değerinin 500.000 TL.altında olduğu zaman tek taksitle ödeme yapmaktadır. Eğer destekleme 500 bin liranın üstünde ise ödeme 2 taksit halinde yapılmaktadır.

TKDK Hayvancılık destekleri nasıl ödenir?

IPARD ve IPARD2 projeleri kapsamında yapılan hayvancılık destekleri başvuru sahibinin Kuruma sunması gereken fatura ve belgeler esas alınarak ödenmektedir. TKDK hayvancılık destekleri çiftçinin talebi sunduğu tarihten itibaren en fazla 6 ay içinde banka hesabına yatırılır. Ödemeler nakit olarak elden verilmez. Bankaya ödenir.

TKDK Hayvancılık destekleme başvurusu nasıl yapılır?

Tkdk Hayvancılık kredisi alabilmek için TKDK internet sitesinden kayıt işlemi yapılmalı ve online başvuru yapılması gerekmektedir. 101 – 102 ve 103 nolu başvuru paketlerinden hangisine başvuru yapılacak ise, TKDK internet sitesinde hayvancılık desteği için uygun başvuru paketi seçilerek online başvuru yapılabilmektedir. TKDK Hayvancılık destekleri başvurusunun nasıl yapılacağı aşağıda maddeler halinde anlatılmıştır.

  • Tkdk havyancılık desteği almak istediğiniz ile destekleme verilip verilmediğini kontrol edin.
  • Başvuru çağrı rehberini ve eklerini indirin ve hayvancılık desteği alabilmek için bu rehberi ayrıntılı bir şekilde inceleyin. IPARD2 Programına ait başvuru çağrı rehberini indirebilirsiniz.
  • Hayvancılık destekleri alanında kredi alabilmek için yatırıma uygun olan iş planını bilgisayarınıza indirin ve doldurma rehberine göre hazırlayın.  İş planı hazırlama rehberine buradan ulaşabilirsiniz.
  • TKDK başvuru formu ve doldurma kılavuzuna uygun olarak resmi belgelerinizi temin ediniz.
  • Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme kurumu başvuru sayfasından işlemlerini tamamlayabilirsiniz.

Süt üretimi için TKDK Hayvancılık Destekleri (101-1 nolu destekleme paketi)

  • En fazla 120, en az 10 süt ineği,
  • En fazla 50 en az 5,  süt veren manda,
  • En az 50 en fazla 500 süt veren keçi kapasitesine sahip olmalıdır.
  • En az 50, en fazla 500 süt veren koyun kapasitesine veya TKDK Hayvancılık destekleri sonucunda en az 10 baş süt ineği kapasitesine ulaşacak işletmeler TKDK hayvan desteği başvurusunda bulunabilirler.

Et üretimi için TKDK Hayvancılık Destekleri (101-2 nolu destekleme paketi)

TKDK kırmızı et üretimi için verilen hayvan desteğinden faydalanabilmek için;

  • En az 30 ve en fazla 250 baş sığır,
  • En az 100 ile en fazla 500 baş koyun,
  • En az 10 ile en fazla 50 manda,
  • En az 100 en fazla 500 baş keçi kapasitesine sahip olan işletmeler 101-2 nolu TKDK hayvancılık destekleme
  • paketi kapsamında kredi alabilecektir.

TKDK Tavukçuluk Destekleri (102-2 nolu Hayvancılık Destekleri)

Tavuk eti üreten işletmeler için hayvancılık desteği alınabilmesi için;

  • En az 1.000 en fazla 8.000 hindi
  • En az 5.000 ile en fazla 50.000 broyler (Broyler hızlı büyüyen 40-45 gün içinde kesime hazır olan tavuk cinsidir)
  • En az 350 ve en fazla 3000 kaz kapasitesine sahip işleme olması gereklidir. Ayrıca yeni işyeri kurarak, TKDK tavuk çiftliği desteği almak isteyenler, Kırsal Kalkınmayı destekleme kurumundan tavukçuluk desteği alarak bu işe başlamak isteyenlerin bu kapasitelerde işletme kurmaları şarttır.

TKDK Hayvancılık Destekleme miktarları  ne kadardır?

  • Kaz sektörü için en az 20.000 avro ile en fazla 250.000 avro arasındadır.
  • Hayvancılık sektöründe kanatlı eti üreten işletmeler için ise en az 15.000 Avro iken üst limit 500.000 Avrodur.
  • Kırmızı et üretimi için ise verilen destekleme en az 20.000 Avro olup, en fazla ise 1.000.000 Avrodur.

TKDK Hayvancılık Destekleri diğer alanlarda daha çok süt ve süt ürünlerinin işlenmesi, et ve et ürünlerinin işlenmesi, pazarlanması, satılması alanlarında verilmektedir. Açıkçası hayvancılık yapmak isteyenlerin kuracağı işletmelerin yukarıda belirtilen desteklemeler kapsamında olacağı değerlendirilmektedir.

Tkdk hayvancılık destekleri
Tkdk hayvancılık destekleri
Tkdk hayvancılık destekleri
5 (100%) 1 vote

Devlet destekli Hayvancılık kredisi nasıl alınır konusunda devlet destekli hayvancılık, hayvan kredi başvurusu ve hayvan kredisi almak için ne gerekli hakkında bilgiler verilmektedir.




Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git